Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 6.7.2015 21:08:45
|
|
|
|
truca
|
sakupljamo embrione,pa cemo kad sakupimo 3 da ih ubacimo
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 6.7.2015 21:31:19
|
|
|
|
suzi kju
|
Sve iz prirodnog ciklusa jel tako, nisam baš sve iščitala? Super, navijam da bude što pre i da bude uspešno
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 6.7.2015 22:14:57
|
|
|
|
Maraj
|
Truco a sto bas tri? Sto ne jedan po jedan ili dva pa nedaj Boze ako ne uspe u sl.ciklusu jedan. Ja citala da su vece sanse da se prime kad je jedan nego kad ih je vise... evo ni meni se nisu primila prva dva a smrzlic koji je bio sam se primio.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 6.7.2015 22:21:03
|
|
|
|
suzi kju
|
Kako ide što se tiče naplate? Jel naplaćuju svaki transfer ili? Ipak mozda bolje dva, pa jedan ako eventualno ne uspe. Meni su ubacili dva, jedan se primio i podelio na dva, tako da sad nosim dve curice.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 6.7.2015 23:20:06
|
|
|
|
NikaAa
|
Evo i meneeeeee sa osmehom. Sve ono danas je bila reakcija jajnika, na ultrazvuku sve super. 16 folikula, koliko je doktorica izbrojala. Dva dana produzena terapija. Prekosutra vadim estradiol ujutru, a uvece na ultrazvuk. Verovatno 9. aspiracija. Za estradiol od danas kazu da je superiska! Receno mi je da sve tece divno i da se opustim i uzivam ali ja i dalje necu previse da se nadam!
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 6.7.2015 23:21:40
|
|
|
|
NikaAa
|
I hvala svima sto me bodrite! Za trucu ogroman zagrljaj za sve do sada! Divne ste sveeee!
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 6.7.2015 23:24:57
|
|
|
|
suzi kju
|
Nikaa samo se opusti i sve će biti ok.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 7.7.2015 7:02:00
|
|
|
|
truca
|
nikaaaaa super za folikule, bice to sjajno videces!!!sad uzivaj draga, navijam za tebe svim srcem! suzi kju, da, sve je iz prirodnog ciklusa, doktorica je rekla da skupljamo folikule i onda da ih ubacimo. prosli mesec smo isto isli iz prirodnog, bila je jedna jajna celija, jedan embrion, to smo ubacili i nije se primilo. sad ona misli da je bolje da se uradi sekvencionalni transfer, koliko sam procitala, jedan dan se ubaci onaj svez embrion od tog meseca, a sutradan ili za dva dana od tad se ubace jos dva. ona misli da ce se lakse uhvatiti ako ih bude vise. nama je sad bitno da sakupimo embrione, bar 3 , pa cemo videti kako cemo ih ubaciti. sto se placanja tice, posto ce nam to biti treci put, ona je rekla da cemo imati neki popust, mislim da cemo sutra znati cenu. ujutru je aspiracija u 9 i 15, strasno se bojim, jer me stomak jako boli posto sam dobila u subotu, a kao sto sam vec pisala folikuli su za aspiraciju. sinoc sam primila pregnil, a bas mi je curilo...nadam se da je to samo pomereno curenje zbog progesterona. videcemo
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 7.7.2015 7:04:54
|
|
|
|
truca
|
maraj, ne znam koliko ce nas to sve kostati, pa cemo u zavisnosti od toga videti kako cemo. ako bismo ubacivali po jedan, onda nema smrzavanja, a tad je cena veca, a nemamo toliko para. kad rade tu neku "kolekciju embriona" onda daju popust, valjda zato sto sve ide iz prirodnog ciklusa, a plus jer smo kod njih vec radili, pa cemo eto videti, javim vam sutra kad se vratim sa aspiracije
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 7.7.2015 7:06:07
|
|
|
|
suzi kju
|
E pa super, nisam znala da i tako to moze. Navijamo sada iz sve snage.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 7.7.2015 7:35:18
|
|
|
|
truca
|
hvala suzi
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 7.7.2015 8:35:44
|
|
|
|
NikaAa
|
Truco mila navijam i ja! Hrabrisa nas
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 7.7.2015 9:50:15
|
|
|
|
Maraj
|
Nika samo hrabro truco nisam razumela....kako to da si u subotu dobila a sad vec 4-5 dan primas stop injekciju....ja to nesto ne skapirah
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 7.7.2015 9:51:52
|
|
|
|
Maraj
|
Sad opet citam tvoj post....i i dalje ne razumem... kako u toku ciklusa radite aspiraciju????
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 7.7.2015 10:07:09
|
|
|
|
truca
|
maraj, ne znam, i meni je to sve cudno. znaci ja sam prosli ponedeljak tackasto dobila, samo braon. tako je bilo do petka. u petak mi je radila ultra zvuk i rekla je da se na desnom vide dva folikula, tad su bili 10 i 12, i da dodjem na folikulometriju u nedelju. u subotu je krenulo da mi curi, i curilo je taj dan, u nedelju je bilo oskudno, ali ipak je curilo, juce i danas curi normalno. doktorica kaze da je to od progesterona, ciklus pomeren, ali da su jajnici proizveli folikule. ja stvarno za to nisam cula, pitala sam ovde vise puta da li se nekom to desilo, i da li je neko cuo za takav slucaj ili cu ja biti jedinstven slucaj inace, dr. je jos rekla da se desavalo da 3 dan radi aspiraciju. zato, molim boga, da sutra bude bar jedna jajna celija i da ne bacimo pare uzalud
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 7.7.2015 10:11:15
|
|
|
|
Maraj
|
Truco ja to prvi put cujem.... kakvi su tebi onda hormoni.... folikuli se stvaraju u toku menstruacije (antralni folikuli) a da tebi rade aspiraciju u toku krvarenja.... to majke mi nesto meni nije u redu.... pa onda ti je i endonetrijum zadebljan tj spreman za prihvatanje embriona a tebi se on ljusti ako imas ciklus....ne znsm ovde nesto sve izmesano.....
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 7.7.2015 10:12:18
|
|
|
|
Maraj
|
Truco jesi ti bese u N.Sadu? Gde radis sve to? Jer to neka klinika koja se bavi sterilitetom ili obicna ginekoloska klinika?
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 7.7.2015 10:34:44
|
|
|
|
jess021
|
Truco, velicina folikula se odredjuje i po vednosti estradiola koji je tebi bio ok, tako da mislim da ne treba da te brine to krvarenje. Mislim da je vise nebitno koliko ce ih ubaciti i da tu nema pravila. Eto Maraj su ubacili jedan i primio se, meni 3 i primio se jedan, Suzi nosi dvojke...primera je bezbroj. Cekamo aspiraciju i nadam se da ce biti kvalitetne jc. Maraj, Truca sve to radi u Genesisu.
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 7.7.2015 10:35:32
|
|
|
|
truca
|
maraj, u genesisu u novom sadu. ciklus mi je pomeren jer sam pila utrogestan i dobijala progesteon depo, proslog meseca kad je uradjen transfer. doktorica nije htela da gubimo vreme,ja sam trebala da dobijem u ponedeljak prosli, ali nije krenulo normalno, nego tackasto. ona kaze da se to desava, zato sto organizam mora da se oslobodi tog progestetona pre nego sto prokrvarim, ali jajnici nevezano od materice rade svoje, pa su se folikuli stvorili. znaci meni je danas po tome 9 dan ciklusa, sutra ce mi biti 10 dan samo sto mi krvarenje krenulo kasnije. ne znam da li sam dobro uspela da objasnim, ocigledno nisam jer me slabo razumete pitala sam vec da li je neko ovako prosao, brinem se za sutra i dalje,
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 7.7.2015 10:37:09
|
|
|
|
truca
|
hvala jess021, ti si razumela. u pravu si, nije vazno koliko ce ih ubaciti , vazno da se primi,ali da bi ih ubacili moram prvo proizvesti jajne celije. nadam se da ce biti kvalitetne sutra
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 7.7.2015 10:38:34
|
|
|
|
suzi kju
|
Hoće sigurno. Ja jedino nisam razumela, jel oni sad samo zamrzavaju jajne ćelije, pa kad ih odmrznu onda ih oplode ili?
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 7.7.2015 10:39:43
|
|
|
|
Maraj
|
Aha znaci ti si tu oko 10/11 dc... pa ja mislila da si oko 4dc pa pomislila sta je sad ovo ....
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 7.7.2015 10:47:56
|
|
|
|
truca
|
pa ja na zalost ne znam bas tacno koji sam dan ciklusa, to pretpostavljam po onome sto su mi oni rekli :( suzi, cim izvade jajnu celiju oplode je i zamrznu embrione, a u kom stadijumu, to verovatno zavisi od toga kako se dele. molim boga samo da sve bude sutra u redu, nemate pojma koliko sam zabrinuta i kao na iglama. nisam ni malo hrabra
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 7.7.2015 10:50:09
|
|
|
|
Maraj
|
Truco samo veruj i bice sve ok.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 7.7.2015 10:53:15
|
|
|
|
jess021
|
Truco, i to je normalno, nekad jednostavno covek nema snage da bude pozitivan. Slobodno se isplaci i kukaj nama ovde, jer svi smo od krvi i mesa. Bice to sve dobro, videces sutra
|
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.