Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - X... 5.7.2015 0:09:56
|
|
|
|
Buba Mira
|
Ivka ne idi, mudruj pliz, inače ću ti prolupati.
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - X... 5.7.2015 0:10:29
|
|
|
|
World
|
IZVORNA PORUKA: Buba Mira Onda poruši 17 čokolada, obori kupke, izpipa čipseve jer "traži sličicu". Peva, aveta, trči okolo. Ja to ne mogu da podnesem. Kamenujte me, ali ne mogu. Šetnja ulicom nije šetnja, to je penjanje na svaki stepenik, svaki gelemder, jurenje goluba, pipkanje buba, lepljenje prstiju i nosa za izloge, trčanje dva metra ispred ili iza mene. Nema pored. Nema mirno. Umorna sam Pusti dijete da razvija sinapse.
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - X... 5.7.2015 0:11:36
|
|
|
|
veselicaa
|
Ja volim kada vidim kulturno i lepo vaspitano dete,moja deca ne znaju ni jednu ruznu rec.nikada je nisu ni izgovorile,ne upadaju u rec,znaju da kazu hvala i izvini,vrlo cesto kada smo u drustvu i neka deca luduju i ponasaju se nevaspitano obe dodju do mene i pitaju zasto se ta deca tako ponasaju.Ali eto A voli da se pentra svuda,voli da pita za sve sto je oko nje sta je to,pa kako radi,ume ponekad da se naljuti kada smo negde vani pa da malo povisi ton ali kao sto Ivanka radi tako i ja,spistim se na njenu visinu okrenem je sebi,gledam u oci i kazem da je to sto radi veoma ruzno.I upali svaki put. Ali mnogo me nervira kada vidim kako deca sede mirno i bukvalno se ne pomeraju i to sve iz straha jer je pored njih majka kreten od koje ne sme ni da odgovore kada ih neko nesto pita.To mi je mnogo gore nego kada vidim dete koja trckara okolo i vristi.
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - X... 5.7.2015 0:15:41
|
|
|
|
Ivanka 75
|
IZVORNA PORUKA: World IZVORNA PORUKA: Buba Mira Onda poruši 17 čokolada, obori kupke, izpipa čipseve jer "traži sličicu". Peva, aveta, trči okolo. Ja to ne mogu da podnesem. Kamenujte me, ali ne mogu. Šetnja ulicom nije šetnja, to je penjanje na svaki stepenik, svaki gelemder, jurenje goluba, pipkanje buba, lepljenje prstiju i nosa za izloge, trčanje dva metra ispred ili iza mene. Nema pored. Nema mirno. Umorna sam Pusti dijete da razvija sinapse. Evo ti Buba cela moja mudrolija u jednoj recenici! Ipak sam ja filozof a ne naucnik
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - X... 5.7.2015 0:22:52
|
|
|
|
Buba Mira
|
Nina je zaista kulturno i fino dete. Srdačna je, uvek će se lepo predstaviti i pozdraviti, ne zazire od druge dece/ljudi. Podeliće sve svoje sa drugima. Ume da shvati greške, kaže "izvini", "žao mi je". Ne psuje, nije lukava ni kvarna. Kad pretera, zna da dođe i kaže "hajde da popričamo o mom ponašanju". Meni bude smešna tad, od dragosti neke , ali se trudim da ostanem ozbiljna. Mada me ovo sa tim dernjanjem i "na sto strana" priča jako izluđuju. Smeta mi, jednostavno. Mislim da mi najviše smeta, u suštini, što posle prve zabrane moram da ponovim još 10 puta. I da dovedem i sebe i nju do urlanja. Gde grešim, zašto na prvo NE ne reaguje? Ivanka, to sa knjigama za kaznu bi kod Nine izgledalo: neću da prepričavam bajkeeee, buaaaaa, neećuuuu!!! I šta onda?
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - X... 5.7.2015 0:23:15
|
|
|
|
mila83
|
IZVORNA PORUKA: veselica Ja volim kada vidim kulturno i lepo vaspitano dete,moja deca ne znaju ni jednu ruznu rec.nikada je nisu ni izgovorile,ne upadaju u rec,znaju da kazu hvala i izvini,vrlo cesto kada smo u drustvu i neka deca luduju i ponasaju se nevaspitano obe dodju do mene i pitaju zasto se ta deca tako ponasaju.Ali eto A voli da se pentra svuda,voli da pita za sve sto je oko nje sta je to,pa kako radi,ume ponekad da se naljuti kada smo negde vani pa da malo povisi ton ali kao sto Ivanka radi tako i ja,spistim se na njenu visinu okrenem je sebi,gledam u oci i kazem da je to sto radi veoma ruzno.I upali svaki put. Ali mnogo me nervira kada vidim kako deca sede mirno i bukvalno se ne pomeraju i to sve iz straha jer je pored njih majka kreten od koje ne sme ni da odgovore kada ih neko nesto pita.To mi je mnogo gore nego kada vidim dete koja trckara okolo i vristi. Isto ! Potpuno,deca mi ne psuju,ispravljaju kada neko to u njih.drustvu radi ili se pitaju zasto neko vristi i ruzno se ponasa.Bitno je da je njima jasno zasto nesto moze a nesto ne. A o tim roditeljima koji misle da grade autoritet preko straha,necu da pisem uopste.Da dete ne sme da pisne,da pita nesto..tako se gusi detetova prirodna potreba za istrazivanjem i uopste, da bude svoje .
Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - X... 5.7.2015 0:26:59
|
|
|
|
veselicaa
|
IZVORNA PORUKA: Buba Mira Mislim da mi najviše smeta, u suštini, što posle prve zabrane moram da ponovim još 10 puta. I da dovedem i sebe i nju do urlanja. Isto kao kod moje A.hiljadu puta ponovim nesto i tek 1001 me poslusa.
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - X... 5.7.2015 0:33:06
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Ti zapocni bajku, zainteresuj je, cilj je da ona lrekine aktivnost koju ti zelis da prekine, da se prebaci na nesto drugo. Ja sam to za knjige procitala u nekom clanku kako je otac kaznjavao decu da citaju knjigu pa da mu prepricaju sta su prociti. Tako su zavoleli vremenom citanje i kad im je bilo dosadno uvek bi kasnije uzimali da citaju knjigu. Ne mora to da bude knjiga, neka bude nesto sto voli, crtanje, bojenje, nek ti pomaze u kuhinji. Ti budi pasivni ucesnik tog prelaza sa ponasanja koje zwlis da prestane da radi na nesto drugo, pasivno je usmeravaj na druge stvari. Tu si, prisutna, ali istovremeno radis i svoje poslove, komuniciras sa njom a npr slazes case u kredenac. Lupam, ali ti dajem primer. Pozovi je da ti nesto pomogne, da obrise sudove, slaze ih u ormaric.... Vremenom ces oj naci cake.... Poenta je da budes smirena i stalozena, ako ti vices i ona ce, ako ti nju uslovljavas i ona ce tebe, i tako se vrtite u krug.
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - X... 5.7.2015 0:44:19
|
|
|
|
Buba Mira
|
Uh, to sa uslovljavanjem smo apsolvirali, pre neki dan je odvalila "poješću sav ručak ako mi daš da igram igricu"
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - X... 5.7.2015 0:47:06
|
|
|
|
vikiveki
|
Ivanka,tako ja radim sa starijom ćerkom od kada je ušla u pubertet ima periode kada je uhvati kao neko ludilo,šta god da kažeš ili uradiš izaziva kod nje burnu reakciju.Ja sam se već ispraksirala da na njeno takvo ponašanje ne reagujem burno,jer sam se uverila da tako samo dolivam ulje na vatru.Ja tada samo mirno odreagujem i odem da radim neki drugi posao,a ona ide za mnom i nastavlja da besni.Ja onda započnem nešto da radim,a ona dok je tu pored mene počinje da radi ono što i ja radim pa na kraju zaboravi na ljutnju
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - X... 5.7.2015 0:47:38
|
|
|
|
mila83
|
Ja sam negde davno procitala,kada je moja M imala 2,5 godine i imala sam tih problema sa njom sto se tice viska energije,ponasanja i koncentracije,da bas treba to da se radi Ivanka..da im zadas neki "zadatak", odvuces paznju nekim kucnim poslicem,zaposlis ih da se tu "ispucaju",preusmeris tu energiju drugde..oni budu odmah zadovoljniji i mirniji,poslusniji..a bila sam u tom krugu sto kazes,dok nisam pocela tako i odmah je bilo bolje.
Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - X... 5.7.2015 0:55:29
|
|
|
|
Brand new mama
|
Ivanka,svaka ti je zlatna,samo sto se ja kao i Mira,ne snalazim previse dobro u svemu tome:) Mislim da vecina ljudi u gradu zna imena mojih sinova,uz to sto misle da im je prezime STANI.Veliki se prepire,a mali, pa malog boli uvo;) Da podjelim nastavak moje negative.U srijedu nisam mogla da otkljucam vrata,pa sam morala da zovem bravara,u cetvrtak moj dragi,setajuci se,izgubi mobilni,u petak mi pukne kljuc od auta(u centru grada,tako da sam morala klinca da odvedem u vrtic od zubara,vratim se u stan po rezervni i odem po auto dok mi nije isteklo vrijeme za parkiranje)...Trcanje za klincima je uobicajwno,sem sto je mali uveo praksu bacanja na pod ako mu ne kupim sta je smislio,a veliki je sav u kupovini-set Ninjaga za slijedeci rodjendan,pa za onaj tamo rodjendan,pa i za tri godine...Nije problem da ima zelje za rodjendan,nego sto me podsjeca svakih pola sata:)Energija mi je na nuli pa brzo prolupam.Ah,da,mozemo kupovati samo Banane sa likom Minionsa na sebi,jes,kako da nou.
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - X... 5.7.2015 1:01:09
|
|
|
|
choopa choops
|
Oooooooo kako mrzim, mrzim, mrzim prepametne mušterije koje tvrde da kod njih nešto košta tri puta manje, a ja znam da ne košta i koji tvrde da kupuju na nekim mjestima koja ne postoje. Alo "kretenko" sa sočivima u boji mojne da si debilka, zna Choopa i gdje je Mirijevo, i gdje je fabrika i koja je prodajna cijena u Bg-u. Eto tako
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - X... 5.7.2015 1:04:18
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Choopa, nabaci osmeh a u sebi tada pevusi "kafu mi draga iiiiiiispeeeeeciiiiiiii"
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - X... 5.7.2015 1:07:53
|
|
|
|
Ivanka 75
|
IZVORNA PORUKA: Buba Mira Uh, to sa uslovljavanjem smo apsolvirali, pre neki dan je odvalila "poješću sav ručak ako mi daš da igram igricu" I tu udari granicu i autoritet "ja sam tvoja mama i samnom neces tako razgovarati! Ja sam ti mama a deca uvek slusaju svoje mame!" Uopsti sve sto joj govoris, da ne bude upuceno na njenu adresu licno, tipa TI NINA, nego deca, ljudi u svetu i sl. Odoh da izmudrujem jedan nocni san Laku noc
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - X... 5.7.2015 1:09:25
|
|
|
|
Buba Mira
|
BNM, padni mi na grudi, sestro sapatnice Mada, možda je i do mojih živaca u zadnje vreme. Drugarica vozi moju N i svog sina, oni sede nazad. Nina sedi mirno, mali urla, skače, leži po Nini, čupa mamu za kosu, skače do ručne maltene, pojačava muziku (da, od pozadi se pruži), ona ništa, vozi i smeška se, on vrišti, muzika do panja. A u mojoj glavi odbrojavanje do explozije, već sam se u mašti okrenula i zakucala ga za sedište uz SEDI TU JU LIDL PIS OF ŠIT, OR AJM GONA DRAUN JU VIT JOR OUN MJUKUS. Naravno da sam procedila samo "jao što je luckast danas"
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - X... 5.7.2015 1:14:56
|
|
|
|
choopa choops
|
Ivanka ma trebala sam da se kladim sa njom u pare da laže, da vidiš kako bi promjenila ploču Mirka anđele Ja bih ga izbacila kroz prozor
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - X... 5.7.2015 1:18:25
|
|
|
|
Buba Mira
|
IZVORNA PORUKA: World IZVORNA PORUKA: Buba Mira Onda poruši 17 čokolada, obori kupke, izpipa čipseve jer "traži sličicu". Peva, aveta, trči okolo. Ja to ne mogu da podnesem. Kamenujte me, ali ne mogu. Šetnja ulicom nije šetnja, to je penjanje na svaki stepenik, svaki gelemder, jurenje goluba, pipkanje buba, lepljenje prstiju i nosa za izloge, trčanje dva metra ispred ili iza mene. Nema pored. Nema mirno. Umorna sam Pusti dijete da razvija sinapse. Mene će da apse zbog njene sinapse!
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - X... 5.7.2015 11:43:04
|
|
|
|
Rosita
|
Ima jos takvih :) I moj D je takvo dete, ima ga svuda, ne staje ni sekunde. Mnogo je iscrpljujuce ici sa njim napolje. Mislim da po parkicu misle i da je neposlusan, ali on je takav temperament i pun energije. Inace je nezan, odgovara sa ne hvala ili se uredno zahvali, izvini, pita me sto sam tuzna, ljuta, grli, ljubi, sve razume... ali takav je. Kad ima dosta zanimacija, na ogranicenom prostoru- u gostima, u vrticu, igra se i ne pravi probleme. Ali napolju...
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - X... 5.7.2015 13:38:35
|
|
|
|
mali_mis
|
Meni treba povodac kad setam A. Sacuvaj Boze, da on mene drzi za ruku i mirno seta pored mene. On se opire, pokusava da izvuce ruku, vuce na svoju stranu. Tu na naselju kod Tempa smo poznati jer "ganjamo" registracije On svaku mora da ispipa, a kad vec pipne registraciju daj malo i ostalo. I to od auta do auta, pa kad vec ispipa od pozadi, ajmo okolo da opipa i od napred. E kad zavrsi sa opipavanjem, onda prelazi na stepenice, u stanju je sto miliona puta da se popne i sidje, zivce ostavim na stepenicama. Stisnem ga za ruku i samo "ne diraj to, puj kakano, ne diraj ovo, ono...". Spustim se i na njegovu visinu, ocitam bukvicu, vidim da me savrseno razume, poslusa me prvih 5 minuta i ajmo po starom. Jednom me je toliko izludeo, da sam ga istog momenta, digla i nosila do stana. Nije mi bio tezak, bila sam besna ko ris. Miran je jedino kad smo u gradu, na njemu nepoznatom terenu.
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - X... 5.7.2015 19:38:00
|
|
|
|
vikiveki
|
Ja se baš bezveze osećam i puna sam negativne energije ceo dan,a sve zbog sutrašnjeg dana kada treba da vodim sastanak tima pošto sam ja vođa tima....a postoji velika mogućnost da će doći do svađe a ja to uopšte ne volim ...pa ceo dan smišljam načine kako bih to mogla da izbegnem i da zavađene strane izmirim
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - X... 5.7.2015 20:15:00
|
|
|
|
branki*
|
vikiveki,a oko cega su posvadjane?
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - X... 5.7.2015 21:20:16
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Dosla sveki da pita da li cemo da nosimo nosu na more! Aloooooooo, mi u nasoj kuci ne koristimo nosu vise od godinu dana, zeno dal si glupa nenormalna ili samo krajnje bezobrazna! Dete ima skoro 5 godina, da nosim nosu kad zna sama da ode na solju i sve sama obavi bez nase pomoci! Alooooooo bre ko je ovde lud?
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - X... 5.7.2015 21:30:19
|
|
|
|
amdn
|
lelke Ivaka tvoja gora nego moja, znam kako ti je , ne bih ti sad bila u kozi. Viki budi politicar sutra, nemoj se danas nervirati :)
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - X... 5.7.2015 21:46:25
|
|
|
|
veselicaa
|
Ivanka baba izgleda bas poznaje unuku
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noćiAutor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!"
"Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče.
"Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?"
"Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!"
I odjednom neko pokuca na vrata.
"Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!"
Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola.
"Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?"
"Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!"
I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?