Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 16.4.2015 15:30:30
|
|
|
|
vonavoj
|
A palenta isto moze?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 16.4.2015 15:38:57
|
|
|
|
mama krava
|
Naravno!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 16.4.2015 18:45:14
|
|
|
|
mika79
|
Von ja sam u početku kuvala pirinač i dodavala moje mleko isto i palentu sad dodajem jogurt ili kiselo mleko. Pahuljice sam kupovala u Rodi 250 gr. pakovanje Fun&Fit oko 60 din. čini mi se. U poslednje vreme proso dajem sa voćem (kruškom) najčešće.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 18.4.2015 13:56:13
|
|
|
|
vonavoj
|
Ja proso uopste ne koristim..pojma nemam ni kako se sprema Inace,da rezimiram,kad uvedem vecinu stvari sa T sam voce davala ujutru,ili sa palentom,pirincem,grizom,..rucak povrce i meso,jaje..a vecera mi uvek zapadnu zitarice,sve sam zaboravila
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 19.4.2015 13:28:28
|
|
|
|
mika79
|
Proso se kuva kao i pirinač, ja kuvam u srazmeri 3:1 voda:proso, mi imamo ovakav raspored sisanje oko 5-6, pa u 9, oko 11 dajem voće sa žitaricama (ranije sam davala samo a kad sam počela gluten da uvodim dodavala sam žitarice i to mu se sviđa pa ja nastavila) u 14 je ručak meso i povrće oko 17 sisanje oko 19 večera žitarice sa jogurtom/kiselim mlekom oko 20:30 sisanje i u toku noći x puta. Mi za sada tako.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 19.4.2015 16:37:03
|
|
|
|
vonavoj
|
MIka79,tako sam i ja sa starijom..
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 20.4.2015 7:04:34
|
|
|
|
daca77
|
Dodje i taj dan...od danas krecemo sa pahuljicama... Posto sam uzela mlecne, bas se plasim alergije, ali ostaje da se proba...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 20.4.2015 7:05:55
|
|
|
|
branki*
|
daco,ajde,pa sa srecom!javljaj kako bude!
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 20.4.2015 7:10:37
|
|
|
|
daca77
|
Hvala, Branki...bice izvestaj gotov do 12h
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 20.4.2015 7:16:13
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Srecno daco
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 20.4.2015 9:46:40
|
|
|
|
mika79
|
Srećno Daco, M je prvi put pojeo možda 3 kašikice, više je bilo na portikli i oko usta, u nosu nego što je pojeo. Ovo ti pišem da se ne sekiraš ako ne bude htela da jede, on je znao da zatvori usta i neće da otvori, sada otvara usta ali dugo drži u ustima hranu zaboravi da guta.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 20.4.2015 9:49:14
|
|
|
|
vonavoj
|
Daco,srecno! Nemoj ni da mislis o alergijama i da ih prizoves! Moja je juce prvi put jela bananu i pojela je celu,lelele...jos malo,malo..i ode banana!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 20.4.2015 11:47:36
|
|
|
|
daca77
|
Evo mene sa izvestajem Jednu kasicicu redjeg sadrzaja je bas lepo progutala, a kada sam joj dala nesto guscu kasu, nasla se u cudu sta da joj radi i pljunula je veci deo. E sad mene zanima koje kasike su u pitanju(supena ili kafena)-Milupine pirincane pahuljice su u pitanju i u uputstvu stoji da se 4 kasike pomesaju sa 150ml vode.
< Poruku je uredio daca77 -- 20.4.2015 11:48:24 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 20.4.2015 12:09:44
|
|
|
|
branki*
|
supene kasike.ali,njima je u pocetku refleksno da sve uzbacuju jezikom napolje..
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 20.4.2015 12:18:07
|
|
|
|
degu
|
daco pravi redje u pocetku. Miko tako i T drzi u ustima,zaboravi da proguta :D
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 20.4.2015 12:27:42
|
|
|
|
mika79
|
Degu naše bebe kao da se dogovaraju što se tiče jela i spavanja
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 20.4.2015 12:47:22
|
|
|
|
degu
|
i akcije po kući
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 20.4.2015 12:54:39
|
|
|
|
daca77
|
Hvala, Branki, degu...vidim da joj se ono redje bas dopada, ali jadnice ne zna sta da radi sa onim guscim delom
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 20.4.2015 13:22:42
|
|
|
|
Jole84
|
Au Daco ala vreme leti, pa vi već na čvrstoj hrani što se tiče Milupinih pahuljica, ja nisam baš pravila striktno 4 kašike, nego malo pahuljice malo voda, pa vidiš koja struktura joj odgovara. Polako samo, dok nauči da žvaće, dušica
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 21.4.2015 10:24:35
|
|
|
|
daca77
|
Jole, u pravu si...vreme leti... Mi smo danas pojele skoro 4kasicice, popile malo vode, sikile i sada spavamo. A vidim da bi htela jos pahuljica, ali ne smem da joj toliko dajem...treba da probamo i pirinc.kukuruzne pahuljice i onda da povecavam kolicinu, jel tako ide?
< Poruku je uredio daca77 -- 21.4.2015 10:25:05 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 21.4.2015 10:26:21
|
|
|
|
Modessty
|
nemoj da žuriš Daco. Samo polako. I ja nikad nisam pravila punu dozu, nego onako odokativno
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 21.4.2015 11:03:50
|
|
|
|
Jole84
|
Dacika samo je prati, prvi dan je proba-jedna kašičica, drugi dan 2-3 kašičice a treći koliko hoće, mene su tako savetovale devojke ovde
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 21.4.2015 11:17:47
|
|
|
|
daca77
|
Ok. Znaci sutra je njen dan-moze koliko hoce Ma gde pored mene moze koliko hoce-moramo da vodimo racuna o liniji
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 21.4.2015 11:24:01
|
|
|
|
degu
|
ma pusti liniju nek bar sad krka kolko hoce
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 21.4.2015 11:31:41
|
|
|
|
vonavoj
|
Ma ja dam odmah koliko hoce,ne gledam na kasicice..inace joj je mera da pojede 3 supene kasike za veceru..vidis,ja pravim gusce,jer tako manje izbacuje napolje..mada se one na kraju razrede.. Glavna poenta je da odmah vracam cim pljune i tako brzo nauci da jede..moje vole da se brzo hrane,jer mleko na sisi ide brzo,a kad dobija kasicicu ima pauza,pa cvile..hahhaha..tako je i T,sad i J.. danas je dan za tikvicu kod nas!
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Prirodan izbor za miran san vaših mališanaNedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci.
Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao.
Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece.
Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše!
Hvala sto ste tu za nas!
Više >>
Anketa
Цртани филмови.
пеперутка16
Да ли су ваша деца гледала цртане филмове попут Теенаге Мутант Ниња Туртлес, Иу Ги Ох, Покемон... и постала насилна због њих?