Misha i Ljisha -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (25.6.2014 22:44:16)
|
IZVORNA PORUKA: Klarita Citrusi se ne ubacuju u ishranu pre godinu dana ne zbog reakcije ne znam ni ja kakve, vec zbog toga sto blokiraju enzime jetre. Ni kravlje mleko se ne ubacuje u ishranu ne zbog alergija, vec zbog velike kolicine proteina i soli a, koji opterecuju bubrege. Slazem se[sm=smiley36.gif]. Citrusi iritiraju creva, askorbinska kiselina je ipak jaka. A sto se tice kravljeg mleka ni ja ga ne bih uvodila pre godine, evo moja d tek od nedavno hoce da pije kravlje ali od 13 meseci pije kozije. Sad kad popije kravlje ima gasove, i mnogo joj je teze za stomacic od kozijeg. Tako da se mi drzimo kozijeg mleka, lakse je varljivo i slicnije je majcinom mleku pa joj se valjda zato kozije i svidelo a kravlje je pljuvala eto do nedavno. Nego opet da ponovim. Nasa dr smatra da "NAŠA" deca treba da jedu vocke sa nasih prostora. Sad hvala Bogu ima svega, pa nema potrebe za citrusima, ja sam D dala citruse oko godine. I to zato sto je bila zima u nedostatku naseg voca a kompote nije htela. Kruska fino otvara i ako beba nema problema sa kruskom i sljivom to joj treba davati. Sto se tice zasladjene kamilice mislim da se bebe vise od toga isprduckaju nego sto se iskake bar je u nasem slucaju bilo tako. Plus meni je bila grozna pomisao da joj dajem jako zasladjen caj ali sam u ocajanju naravno i to probala. Tikvice i palenta s jogurtom nam uglavnom resavaju sve probleme[sm=smiley36.gif] Evo npr sta je danas ruckala. Belu ragu corbu sa piletinom i povrcem (boranija, grasak, pastrnak, sargarepa, krompir, tikvice, kukuruz). Obozava tu corbicu.I naravno imala je super stolicu nakon toga[sm=jezicek.gif]
|
|
|
|