milicicak -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (23.9.2014 23:11:00)
|
IZVORNA PORUKA: Klarita I zaboravih da napisem, ja sam pocela sa uvodjenjem dorucka, tj uzine, zbog alergija tj pravila oko uvodjenja novih namirnica... aaaaaaaaaaaaa hocu svasta nesto da napisem i stignem ali trt milojka sto negde rece Von[sm=smiley36.gif] Posle danka neiskustvu sa prvim uvodjenjem cvrste hrane odlucila sam da radim stvari na sledeci nacin [sm=smiley36.gif] pocela sam sa uvodjenjem kad je T imala 4.5 meseca, onda kada je bila raspolozena sto je bilo obicno oko 11-12, jedno 3 nedelje smo samo isprobavali nove ukuse i teksturu, mislim da tad u pocetku nije htela da jede vise od 3-4 kasicice kasice i uvek je posle imala podoj. Uvela sam prvo pecenu jabuku, pa pirinac, pa naizmenicno voce i povrce (sargarepu, tikvicu, breskvu, bananu koja je kod T izazvala haos). Kad sam odlucila da je vreme da joj uvedem prvi obrok (sa oko 5.5 meseci) vec sam imala neki pul namirnica za kombinovanje. Kad sam uvela meso (sa 5.5 meseci) dala sam joj ga u vreme rucka i tad je sama izbacila podoj posle. Vocnu uzinu oko 11 sam joj uvodila ja mislim 2 nedelje dok sama nije prestala da trazi podoj posle obroka. I sve nove stvari sam joj uvodila u tom periodu od 11 sati i iz mog iskustva je to najpametnije sto sam uradila, T je gomila stvari smetala i jos uvek joj smeta. Posle smo se malo mucili sa zitaricama pa je veceru imala sa oko 6.5-7 meseci. Kad sam uvela gluten, sa 8.5 meseci, uvela sam i dorucak. Voce popodne sam joj uvela sa 9.5 meseci. Ostavila sam podoje u 6 ujutru i u 9 uvece + onih gazilion nocnih. Iz mog iskustva nema nikakve veze da li se prvo uvodi voce ili povrce, neka deca jednostavno vise vole slako a druga slano. T obozava meso i povrce, sa vocem nije u najprijateljskijim odnosima, jede zato sto zlotvor majka kaze da mora [sm=smiley36.gif] I mislim da sam potpuno otisla ot, al je poenta price da je bar iz mog iskustva najpametnije deci uvoditi novu hranu prepodne [sm=smiley36.gif] I dodavala sam ponekad pirinac u povrce sa mesom, retko doduse, ja ne volem skrob pa iz tog razloga moje dete jede krompir u svojoj kuci samo u reetkim prilikama [sm=smiley36.gif]
|
|
|
|