Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 19.4.2015 17:16:53
|
|
|
|
PalcicaBg
|
Margom nisam iz NS,iz Beograda sam,ali sam po mnogobrojnim preporukama otisla kod dr Kopitovic. Raspitajte se,ali ja 99 posto mislim da ne moze na isto resenje.
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 19.4.2015 17:21:07
|
|
|
|
jess021
|
Yellena, nemoj da te brine AMH, vec smo pisale ovde da on nije presudan. Ukoliko ti bude manji od 0.5, pa ti se lepo dogovori sa laboratorijom da ti izdaju nalaz sa vecim AMH zbog komisije. Ja sam u NS za oba pokusaja preko fonda, svaki put prolazila kompletnu proceduru. Ni ja ne verujem da moze na isto resenje.
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 19.4.2015 17:37:25
|
|
|
|
Maraj
|
Mislim da je dezinformacija da se sa jednim uputom ide na dve komisije. Za drugu vto polaze se nova celokupna dokumenatacija
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 19.4.2015 17:45:46
|
|
|
|
Yellena008
|
Ja sam na VtO imala 13 komada,oplodilo se devet....a imala sam i blazi hiper''pod ovim blazi mislim u odnosu na dve zene iz nase grupe....one su se namucile,za jednu znam sigurno,posto se sa njom cujem i pricala mi je kako joj je bilo.....
< Poruku je uredio Yellena008 -- 19.4.2015 17:47:06 >
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 19.4.2015 17:51:08
|
|
|
|
PalcicaBg
|
Izvini,prevideh tih 13,ali opet nije strasno i nemoj da se sekiras zbog toga. Ima zena koje imaju 0.2 ili cak 0.02 pa ostanu i prirodno trudne,to nije merilo uspeha ili kvaliteta j.celija.
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 19.4.2015 18:04:04
|
|
|
|
margom
|
A kazite mi u vezi te navodne pauze izmedju dve VTO, jel to vazi i za ove o trosku drzave, ili se to ne gleda tako striktno ?
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 19.4.2015 18:08:16
|
|
|
|
Dinak
|
Yellena, moj AMH je 6mes pre vto bio 0.95, pa smo imali 10 jajnih celija. Nije on bas potpuno validan parametar jer moze i da se poveca unosom nekih supstanci. Margom, oni kazu da treba minimum 6 mes izmedju 2 procesa, ali bitno je da predas papire ranije, to znaci da je kao proces otpocet pa i ako predjes 40 nema veze jer su papiri predati pre 40. Birokratija cista! Bila sam jednom prilikom u Valjevu sa zenom koja je predala papire za 2.stepenu u Front, komisija je bila bas na njen 40.rodjendan, zvali su je da joj cestitaju rodjendan i da kazu da zato nije prosla. Radi se na tome da godine ne budu ogranicenje, al dok to usvoje..... Za drugi pokusaj bi trebali samo novi rezultati koji su istekli i overa u filijali, bez drugostepene komisije (cemu onda resenje?).
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 19.4.2015 18:15:28
|
|
|
|
margom
|
Dinak, skapirala sam i ja da je poenta da se prodju komisije pre 40 rodjendana, a posle nije bitno kada te vec pozovu u proces.... Samo da ja odradim ovu papirologiju, imam jos skoro 9 meseci, nadam se da cu uspeti.... A u pravu si, evo sada sam nasla na sajtu fonda , pise sledece : "Parovi za koje se utvrdi da ispunjavaju kriterijume za primenu postupka VTO, imaju pravo na dva pokusaja vantelesne oplodnje na teret sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja." To stoji na spisku obaveznih analiza koje patovi moraju uraditi. Ipak cu ja sutra da nazovem direkciju fonda, pa vam javljam.
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 19.4.2015 18:26:48
|
|
|
|
PalcicaBg
|
Margom 6 meseci treba da prodje izmedju dva postupka najvise zbog tvog organizma,a ne zbog neke papirologije,mada kazu i posle 3 normalna ciklusa da moze.Taman dok skupis papire,predas,komisije bice to septembar verovatno. Resenje za vto vazi godinu dana,ali za taj postupak,za drugi pokusaj sve jovo nanovo,sem analiza koje su u roku.
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 19.4.2015 20:28:55
|
|
|
|
margom
|
Auuuu sto se radujem ponovnom drezdanju po cekaonicama za upute.....Mada imam vecinu analiza, samo mi trebaju uputi...A do drugostepene ce sigurno isteci brisevi ako budu gnjavili....Nista, trcim preko nedelje kod ginekologa po upute za prvostepenu, pa makar to da zavrsim.... A jooj, sad kad krenu svi sa tugaljivim pitanjima tipa pa kako nije uspelo, pa zasto itd. ima da se samoubijem na sred neke javne ustanove.. Jos samo da vidim sta cu i kako za histero, jer ako je treba uraditi pred postupak, a taj postupak bude tek u septembru, onda sta...a ako imam polip to treba ukloniti....necu valjda da je radim dva puta za manje od sest meseci, malo mi je mnogo.....jedino ako taj polip moze da se skine bez histero, pa da je posle radim pre vto.... A eskime bih cuvala u rezervi, ne bih ni njih vracala bez uradjene histero i ostalih analiza.....
< Poruku je uredio margom -- 19.4.2015 20:29:38 >
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 19.4.2015 21:08:51
|
|
|
|
wivern
|
E zenskaci otisle ste u off, opomenuce vas, bolje se prebacite u temu vantelesna
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 19.4.2015 22:18:22
|
|
|
|
margom
|
U pravu si Wivern, selimo se tamo.....Poljubac
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 20.4.2015 9:26:55
|
|
|
|
Štetica
|
IZVORNA PORUKA: Yellena008 Ja pokusavam u cenovnicima privatnih laboratorija da nadjem " Imunologija i trombofilije", nadjoh samo Trombofilija PCR i Vitamin D 25 OH...jel to to? Jelena to je samo delic,imas temu ovde na forumu o tome gde smo pisale sta smo radile. Osnovne analize su oko 30000 ako radis privatno,to je nekih desetak stavki,pa ako tu nesto nije kako treba onda se rade dodatne analize i za to.
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 20.4.2015 11:04:18
|
|
|
|
margom
|
Evo za sve devojke koje se spremaju za drugi postupak o trosku fonda informacija iz prve ruke. Upravo sam razgovarala sa gospodjom iz direkcije fonda u Beogradu koja radi VTO administrativnu proceduru. Ipak se mora sve ispocetka, a za nas koji se blizimo 40-tom rodjendanu, bitno je samo da prodjemo drugostepenu komisiju pre rodjendana, a kasnije mozemo cekati na sam proces bez obzira na godine. To je to za sada.
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 20.4.2015 14:57:10
|
|
|
|
Anonymous
|
Drage zene, ako neka moze da odvoji par minuta I odgovori mi na sledeca pitanja, citala sam, ali ne mogu da nadjem sada, ovo su detalji, a I sto me je muka snaslo jer sam pod snaznim utiskom neuspele prve VTO sa betom koja se nije makla, a sve je slutilo na uspeh: 1.Ko sve sedi na drugostepenoj komisiji u Valjevu (pripadam macvanskom okrugu, pa ce me tamo slati na drugostepenu) osim dr Budimirovica? 2. Da li suprugu treba uput za spermogram I da li tamo rade spermogram ili samo pogledaju onaj koji mi donesemo 3.Posto sam pre dva dana dobila rezultat bete 0.1 sto ce reci da mi nije uspela prva, privatna VTO, da li ce to biti problem – da li ce da me odbiju zato sto je prerano za novi postupak? Meni je logicno da nece, jer je samo bitno da udjem u program, a ni ja ne bih volela da radim odmah, vec posle neke adekvatne pauze, kako oni budu rekli, ovo sad zuri m da predam da mi ne bi zastarele analize. Mislim da ne bi smeo da bude problem I zbog ovog sto ste napisale da I zene koje se blize 40-oj treba samo da udju u program do 40. rodjendana. Ipak, za svaki slucaj, da li je neko bio u ovoj situaciji, da odmah posle neuspele privatne VTP predaje za drzavnu I kakvo je vase misljenje?
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 20.4.2015 15:21:32
|
|
|
|
biologija
|
Draga anonymus, na prvo pitanje ne znam odgovor ja sam isla u Bg na drugostepenu, a sto se tice spermograma nosis na uvid na prve konsultacije nalaz koji ces uraditi u svom DZ (ili privatno), mada pred postupak oni vole da odrade kod njih spermogram i za to morate imati uput od izabranog lekara Vaseg supruga, koji cete nositi na komisiju u PIO fond i tu cete dobiti onu odluku (kao za drugostepenu komisiju). Tako da kada dodje vreme za spermogram u Va imate to spremno. Sto se pauze izmedju dve VTO tice, mislim da se preporucuje 6 meseci cisto zbog vaseg zdravlja, da malo odmorite organizam od invazije hormona. Nadam se da sam pomogla
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 20.4.2015 15:22:17
|
|
|
|
margom
|
Anonimna, posto ti ne znam ime, moram tako da te oslovim...ja ti mogu odgovoriti na deo pitanja, a na ostalo vezano za drugostepenu komisiju u Valjevu ce nadam se zene koje su to prosle tamo. Elem, tebe niko nema prava da odbije za vto o trosku drzave zato sto si prethodno, kad god, radila o svom trosku. Uostalom dok ti prodjes komisije i dobijes poziv za proces proci ce nekoliko meseci sigurno. A i kada odes na konsultacije, makar u VA, mozes se sa dr Banetom dogovoriti kada TI zelis u proces. Zato sa te strane budi opustena. I ja sam vec od danas krenula da sakupljam papire i zakazujem analize za drugu vto, jer znam da se dugo ceka a u novembru punim 40. Zato sam prvo u fondu proverila kakva su pravila po tom pitanju. Samo polako i opusti se, bice za sve nas....
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 20.4.2015 15:24:36
|
|
|
|
margom
|
Laki jesi li ponovila betu ? Sta ima ? Ja sam bila da dam krv ponovo, radi reda, pa zovem oko 17h da mi saopste rezultat.
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 20.4.2015 15:35:17
|
|
|
|
Anonymous
|
Hvala puno, Biologija i Margom! I ja sam racunala da dok prodjem sve komisije, proci ce dovoljno vremena da mi se organizam odmori, a uz to zaista ne zurim sa drugim postupkom, zelim da se najpre odmorim. A i da uradim sta je preostalo od dodatnih analiza, tim pre sto mi jedna nije uspela, pa ni ne biih zurila u drugu dok ne vidimo gde je uzrok neuspeha. Hvala jos jednom, a nadam se da ce se naci neka zenica iz macvanskog ili kolubarskog okruga da mi odgovori ko je u toj drugostepenoj komisiji i kako izgleda to.
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 20.4.2015 16:46:45
|
|
|
|
Štetica
|
Anonimna pored Bana je jos jedan dr koji radi ultrazvuk,on dolazi iz Bg. Tako sam ja cula od zena koje su prosle komisiju kod njih.
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 20.4.2015 17:29:58
|
|
|
|
Anonymous
|
Aha, znaci nije neka mnogobrojna komisija. Hvla, Stetice!
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 20.4.2015 18:34:28
|
|
|
|
margom
|
Evo da se zapljunem i ovde, beta je danas pala na 3, tako da se ovaj pokusaj vodi kao biohemijska trudnoca.... Nista, stavljamo tacku i idemo u nove radne pobede.... Ja sam danas vec zakazala neke od analiza, stecene i nasledne trombofilije, kao i imunoloske analize koje se u sustini ne zakazuju, ali je neophodan overen uput sa jasno naglasenim analizama koje se traze....a da, gde god sam zvala, svi su me pitali zasto radim te analize...
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 20.4.2015 18:37:16
|
|
|
|
Yellena008
|
Anonymus, ja sam iz Loznice i prosla sam drugostepenu u Valjevu...meni je u komisiji bio Dr.Rajko sa Dr.Banom koji je super lik skroz... P.S. treba ti za supruga plavi uput za spermogram...
< Poruku je uredio Yellena008 -- 20.4.2015 18:39:40 >
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 20.4.2015 18:41:20
|
|
|
|
Yellena008
|
Margom jesi uspela negde preko uputa ili privatno?
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 20.4.2015 18:42:37
|
|
|
|
margom
|
Yellence, sve na uput, jedino za trombofilije doplacujem 5000,00 ali to je u odnosu na punu cenu smesno....l
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Praćenje ovulacije - promene na grliću mat...Kako određivati plodne dane pomoću praćenja promena na grliću materice?
Mesečni ciklus ženeSaznajte nešto više o svom telu, proučite vaš menstrualni ciklus i naučite da ocenite kada su vam plodni dani.
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese.
Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš.
Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija.
Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.