|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: IVF ZC Valjevo II deo
18.4.2015 20:55:35   
suzi kju
Navijamo jakoooo user posted image

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 301
18.4.2015 20:57:57   
JACIKA77
Hvala vam devojke na podrsci user posted image

(odgovor članu suzi kju)
Direktna veza do poruke: 302
18.4.2015 21:07:20   
Yellena008
Jacika....tvoja beta ce biti trocifrena....drzimo fige...ajde ne brini se....to ne donosi dobre rezultate....samo uzivaj....bice to dobro.....

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 303
18.4.2015 21:09:58   
JACIKA77
Hvala Yeco na zeljama...valjda ce dati bog da ovaj drugi put uspe user posted image

(odgovor članu Yellena008)
Direktna veza do poruke: 304
18.4.2015 22:07:46   
Yellena008
Hoce hoce....ja bas za tebe imam neki lwp osecaj....osecam da ce biti dobro....

E ti si tacno drugi put...sta ti je zivotati trebalo za drugu? Jel ceo proces,ono prvostepena,drugostepena pa ostalo?

(odgovor članu JACIKA77)
Direktna veza do poruke: 305
18.4.2015 22:28:47   
JACIKA77
Yeco ja sam prvu isla privatno o svom trosku u klinici gde je sada Margom bila kod dr.Radulovica...sada sam prvi ut preko drzave ali koliko sam ja cula sve treba ponovo isto,moj ti je savet da uradis histeroskopiju pre druge vto...

Direktna veza do poruke: 306
18.4.2015 22:34:33   
Yellena008
Hocu hocu sigurno....i to i jos ovih nalaza....sve cu uraditi pre druge....

(odgovor članu JACIKA77)
Direktna veza do poruke: 307
18.4.2015 22:39:53   
JACIKA77
Ne znam sta bi jos mogla da uradis...sto se tice trombofilije tu smo bile pokrivene fraxiparinom tako da to ne moze da bude problem...

< Poruku je uredio JACIKA77 -- 18.4.2015 22:52:19 >

Direktna veza do poruke: 308
18.4.2015 23:16:38   
Dinak
Neko je pitao da li svaka zena ima razlicitu terapiju- naravno da ima! I po vrsti terapije i po dozama. Desava se da neka grupa bude uspesna 90% a neka samo 10% tu oni nemogu da uticu.
Margom, nemoj da odustajes, samo napred i znaj da koliko god da je lose u zivotu postoje ljudi koji imaju jos vece probleme od nasih....
Sto se tice izbora klinike, mozete otici kod ne znam kakvog stucnjaka ako nije sudjeno nece ni doci do trudnoce... Ne postoji idealna klinika. Prag ima veliku uspesnost jer tamo potpisete da pored sperme muza stave i pola uzorka od donora pa sutra ne znate ciju genetiku nose vasa deca...
Dajte malo pozitivne energije, toliko crnih komentara da ne mogu da verujem, ako nemate poverenja u lekara i embriologa zasto ste onda isli kod njih na vto

(odgovor članu JACIKA77)
Direktna veza do poruke: 309
18.4.2015 23:42:03   
wivern

IZVORNA PORUKA: Dinak

Dajte malo pozitivne energije, toliko crnih komentara da ne mogu da verujem, ako nemate poverenja u lekara i embriologa zasto ste onda isli kod njih na vto

Slazem se u potpunosti. Pa pre dve godine u visegradskoj od nas 20-ak samo nas dve smo ostale trudne, i to sam ja posle toga imala i spontani. I ja bih opet birala istog profesora, jer sam imala poverenja u njega.
Lekari urade ono sto je do njih, da znaju u cemu je problem kod implantacije embriona sve bi smo ostajale trudne. Ali na zalost dotle medicina jos uvek nije stigla.
Menjajte klinike, pokusavajte ali je najvaznije da imate poverenja u tim koji vam radi vto. I ne osvrcite se za onim sto je bilo, nego gledajte u ono sto ce doci.
Bebitroni vas cekaju, samo je put jako trnovit i tezak.
Grlisa za sve vas user posted image drzim vam svima palceve.

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving

Honey, I'm Home

(odgovor članu Dinak)
Direktna veza do poruke: 310
18.4.2015 23:52:18   
zece
moze i te kako moze da bude trombofilija uzrok zato mozda je trebalo veca doza sa fraksiparinom evo meni kada sam uradila vto fraksiparin su mi dali od et a ovog puta cu mi daju 10 dana ranije od et i ja sam to rekla na dr lazarevski da nema potreba ja da ispitujem urodzena trombofilija oti sam primila fraksiparin ali dr je rekao ne moras mozda ta doza sa fraksiparinom je bila mala i bio je u pravo poverenja u doktori vec uopste nemam inace oti 10 god borba sa sterilitetom poverenie je izgubljeno neki stvari vec radim na svojoj ruci

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 311
19.4.2015 7:28:37   
Maraj

a. Prag ima veliku uspesnost jer tamo potpiset_e da pored sperme muza stave i pola uzorka od donora pa sutra ne znate ciju genetiku nose vasa deca...

Meni je ovo uzas! Pa sta sutra treba da radim dnk test da vidim cije mi je dete. Ako je ovako onda bi otisla u banku sperme i ne znam cija je a ne ovako pomesamo pa cije bude.

< Poruku je uredio Maraj -- 19.4.2015 7:29:14 >

(odgovor članu Dinak)
Direktna veza do poruke: 312
19.4.2015 7:36:27   
PalcicaBg

a. Prag ima veliku uspesnost jer tamo potpiset__e da pored sperme muza stave i pola uzorka od donora pa sutra ne znate ciju genetiku nose vasa deca...

Mislim da ovo bas nije tako kako je Dinak napisala.Ja znam mnogo zenica koje su isle u Prag i nijedna nije potpisala tako nesto,sem ako nije trazeno da sperma bude od donora.
Mislim da uspesnost ne zavisi samo od dobre sperme.

Sto se izbora klinike tice svako ima pravo na izbor i da pogresi u tom izboru,da se pokaje i slicno.
Ja se ne kajem sto sam Valjevu poklonila poverenje,oni su divni,ljubazni i daju sve od sebe,ali prosto to nije dovoljno za uspeh.Mislim da je problem u aparatima,laboratoriji,koliko god da je dobar embriolog,doktor.

< Poruku je uredio PalcicaBg -- 19.4.2015 7:38:44 >

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 313
19.4.2015 7:38:12   
PalcicaBg
Jacika navijam od sveg srca! user posted image

(odgovor članu PalcicaBg)
Direktna veza do poruke: 314
19.4.2015 7:45:52   
Maraj
Zece i ja sam primala terapiju za trombofiliju pre embriotransvera

Direktna veza do poruke: 315
19.4.2015 10:11:33   
jess021
Ja sam isto za varijantu ukoliko nema uspeha jednom, dva puta da se nesto menja, jer mozda ce i psihicki momenat zbog promene imati velikog uticaja. Ja sam posle dve neuspesne vto promenila doktora i eto, moze biti i do toga, ali ne mora. U svakom slucaju radite ono sto mislite da je najbolje za vas, neko ide na istu kliniku 10 puta jer misli da tako treba, apsolutno postujem, ali ja ne bih tako.
To je borba velika, ali kad tad ce sve doci na svoje.
user posted image za sve vas!

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 316
19.4.2015 12:40:15   
margom
Dinak, ti si nas pogresno razumela, nema ovde nikakvog crnila i nedostatka energije, jednostavno smo diskutovale o nekim cinjenicama. E sad, da li su te cinjenice posledice sudbine, vise sile, nedovoljne strucnosti ili usled tehnicke neopremljenosti laboratorije, ko ce ga znati...Niko nije dovodio u pitanje ljubaznost i spremnost tima iz VA da uradi najbolje sto moze. Ali da je bilo propusta, bilo je i ja ne mogu da zmurim na to. Mogu ti i taksativno nabrojati koji su ako zelis. Za mene je najveci propust, koji je dr Bane i sam priznao, izostanak urologa koji ce pokriti musku stranu steriliteta iako im je obecano od strane Min. zdravlja da ce ga imati u timu,jer klinika koja se bavi vantelesnom bez urologa ne moze. Oni su cak stavili na svoj sajt kao clana tima jednog urologa koji radi u tamosnjoj bolnici, medjutim on je odbio da se prikljuci timu, sto je nama u nasem postupku bilo od presudnog znacaja, te smo morali da zavrsimo proces na privatnoj klinici u BG, uz izvinjavanje dr Baneta i obecanja da se tako nesto u buducnosti nece ponavljati. Kao drugo, ja sam na prvim konsultacijama zahtevala da najpre uradim histero je se kod mene sumnjalo na polip visoko na grlicu, ali nakon tada napravljenog UZ pregleda koji sam ja trazila, dr Bane je rekao da nema govora o polipu i da bez problema mozemo u postupak, da idem kuci i da se opustim. Vec na drugom UZ u toku stimulacije, on sasvim opusteno kaze "jeste li vi znali da imate polip na grlicu....ali nema veze zaobicicemo ga"....ja sam zinula...E sad, ne mora da znaci da je on uopste smetao, ali shvatas poentu. Isto tako, zaista ne mogu da se otmem utisku da nisu dovoljno strucni u krioprezervaciji, mozda gresim, ali vecina zena ce ti ovde reci da je to jedan od glavnih razloga zasto su birali VA, mogucnost krioprezervacije bez koje su ostale skoro sve i pored veceg broja embriona. Sve ovo ne znaci da su oni krivi za to sto nama nije uspelo, samo jeste prostor za neko nase premisljanje, a njihovo usavrsavanje.... Eto, probala sam da ti objasnim u kratkim crtama. Jos jednom pominjem, o njima kao ljudima sve najbolje, ni u jednoj se drzavnoj ustanovi nisam tako opusteno osecala, mogu da drze casove ostalima i sigurna sam da ce za par godina uz podrsku drzave biti medju vodecim VTO centrima kod nas, jer imaju volju a znanje ce upotpuniti.
A sto se tice Praga, iz dva primera iz svog najblizeg okruzenja, odgovorno tvrdim da nema veze sa vezom tvrdnja o mesanju sperme donora sa spermom oca, moguce je ili jedno ili drugo, a mesanja nema. Deca su zaista deca svojih oceva, uostalom lice na nih ko jaje jajaetu, a procedura za davanje uzorka je izuzetno strogo kontrolisana i objasnjena svima koji odu tamo. Ja sam slicnu tj. mnogo strasniju pricu cula od medicinskog osoblja NF kod nas, da se tamo rade cudne rabote sa uzorcima sperme. Ko ce ga znati, moguce da samo narod trabunja.....

< Poruku je uredio margom -- 19.4.2015 12:47:55 >

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 317
19.4.2015 15:34:06   
Dinak
Pricu o Pragu sam cula od koleginice koja je bila na 3 vto kod nas u 2 privatne i u NF. Nece u Prag jer je cula tu pricu od zena koje znaju sta su radili tamo, a hoce da rodi dete svog muza.
Ona me posavetovala kad sam krenula u postupak da ne idem ako nemam poverenja jer su oni kad su isli u 2 privatne niko im nije ni gledao prethodne rezultate sta je uzrok steriliteta, uzmu pare, odrade vto pa sta bude. U NF su otisli preko veze (nisu im bili svi rezultati ok) i ona je imala stravican hiper, jajnici se uvecali na 12cm samo sto nisu popucali...
Sto se tice nepotpunosti tima u Valjevu za urologa (i endokrinologa) slazem se 100% to je veliki nedostatak...
Svako ima pravo na izbor i da proba na drugom mestu.
Jedna moja sugradjanka je isla prvu u Valjevo, drugu u Jevremovu, a trecu ce ipak opet u Valjevo(prve 2 nisu uspele).
Ja cu drugu u Valjevu sigurno jer mi je i prva uspela kod njih, to sto je doslo do spontanog nema veze sa njima... nije niko svemoguc do Boga! Kako je kome sudjeno kad ce da umre tako je isto i kad ce da se rodi.

(odgovor članu margom)
Direktna veza do poruke: 318
19.4.2015 15:56:48   
PalcicaBg
Naravno Dinak,kako je kome sudjeno.Zao mi je zbog tvog gubitka i zelim ti mnogo srece u narednom postupku,da sve bude u redu do kraja.

(odgovor članu Dinak)
Direktna veza do poruke: 319
19.4.2015 16:01:22   
Yellena008
Narode ja takodje mislim sve najlepse o Valjevskom timu...Sto Margom rece mogu druge da uce sta znaci biti,ljubazan,strucan i motivisan za rad...Meni je najzalije sto nista nema zamrznuto od mojih 9 komada...Ja imam AMH 1,07 tj imala sam pre VTO...Pre inseminacija u Avgustu 2014 je moj AMH bio 1,87...Ako mi je za dve IUI koje su uradjene u roku od 6 meseci moj AMH spao za 0,8, sta je od toga ostalo posle ove invazije hormonima. I sta cu da mislim ako odem za 15 dana i dobijem nalaz tipa 0.15 ili 0.17, pa ne mogu ni da mi rade drugu VTO....ja se mnogo toga plasim....to sto mi nije uspela VTO to nema nikakve veze sa onim divnim ljudima tamo,to je visa sila ili posledica ne prekontolisanih stvari u mom organizmu,ja to sasvim kapiram i ne brkam pojmove....Volela bih da mi je bar 2 embriona zamrznuto i ne bih se plasila uopste,ovako iskreno ne znam sta da mislim o mom AMH.

< Poruku je uredio Yellena008 -- 19.4.2015 16:02:21 >

(odgovor članu Dinak)
Direktna veza do poruke: 320
19.4.2015 16:30:15   
margom
Pa ja ni u jednom trenutku nisam okrivila ljude iz VA za neuspeh, niti bi mi to ikada palo na pamet, samo sam nabrojala ono sto mi je zasmetalo. Tacno je da ce svako roditi onda kada mu bude sudjeno, ali tome moze i mora doprineti ovaj zemaljski deo ekipe...U svakom slucaju, ja svima zelim da sto pre ugledaju s oje user posted image user posted image i ljuljaju svoje user posted image user posted image ....A svako ce prema svojim nahodjenjima odabrati gde ce raditi sledecu vto.....
Palcice, kad smo vec kod druge vto, nisi mi odgovorila gde planiras i dokle si stigla sa papirima... Ja cu od sutra vec da se raspitujem sta i kako, jer zurim zbog godina, hehehe matorka sam i po, duze ce mi trajati resenje nego ova mladost, 40 punim u novembru a resenje mi traje do sledeceg februara.... Tako da.....brrmmm brrrrmmm palim motore..... Ne znam samo oko one price da se mora napraviti sest meseci pauze izmedju dva procesa, jel to tacno ? Ljubim vas sveeeee.....

Direktna veza do poruke: 321
19.4.2015 16:46:19   
Yellena008
Margom, pa zar nam vazi isto resenje? Meni neko rece da mora sve ponovo....sve komisije i ostalo....samo kao ne moraju da se ponavljaju nalazi koji vaze 6 meseci i godinu dana....

(odgovor članu margom)
Direktna veza do poruke: 322
19.4.2015 17:01:10   
margom
Ja koliko sam shvatila ide se samo u fond a ne na drugostepenu, ali provericu sutra.. Rekoh da iskoristim ti sto mi vaze brisevi jos dva meseca...Sutra zovem fond.....A i ako mora sve ponovo, onda cu da predam na prvostepenu, samo moram po uput kod svog ginekologa......

Direktna veza do poruke: 323
19.4.2015 17:11:06   
PalcicaBg
Margom izvini,nisam videla post.Ja sam skupila sve od analiza,ovih dana cu predati za komisiju za Betaniju,a u medjuvremenu cu raditi privatno u Feroni NS kod dr Kopitovic.Da ne zatrpavamo temu,ako te jos nesto interesuje pisi na pp.

Jelena za drugi pokusaj predajes sve isto kao za prvi,znati prvostepena,drugostepena,svi nalazi u roku da budu.

Sto se AMH tice ne verujem da ce ti toliko pasti zbog 9 jajnih celija.
Meni je recimo pre vto bio 1.7 a sada je 3.5 zbog pcos.Na vto sam imala 25 jajnih celija.

Ja bih imala takodje stosta da zamerim ali ne zelim da blatim nikog,idemo dalje,ja sam njima svoje poverenje poklonila i ne zelim na to da pljujem.

< Poruku je uredio PalcicaBg -- 19.4.2015 17:15:33 >

(odgovor članu margom)
Direktna veza do poruke: 324
19.4.2015 17:14:35   
margom
Znaci da je dezinformacija da na vazece resenje mogu obe vantelesne o trosku drzave... Nista ...Here we go again.......
Vazi Palcice, pisacu ti...nisam skontala da si ti iz NS......user posted image

Direktna veza do poruke: 325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praćenje ovulacije - promene na grliću mat...
Kako određivati plodne dane pomoću praćenja promena na grliću materice?
Mesečni ciklus žene
Saznajte nešto više o svom telu, proučite vaš menstrualni ciklus i naučite da ocenite kada su vam plodni dani.

image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here