|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  83 84 [85] 86 87   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat]
27.3.2015 12:51:59   
jovicaa
koja je sledeca? jaaaaaauser posted image
ne znam ocu li stici do pancevackog, treba sat vremena kolima. i kakav je uopste osecaj pod bolovima putovati?
ja sam se juce sva ukocila, jedva sam spavala nocas od bolova.. a jos se ne poradjam. ali putovali smo ukupno 2 sata, sat do panceva i sat nazad.

don't shit where you eat :))

(odgovor članu jabudic)
Direktna veza do poruke: 2101
27.3.2015 12:52:14   
ivaMark
Jabudic, izbacice lekovima to..verovatno mora biti tamo na pracenju..

Nema veće sreće, od ljubavi bebeće :)

(odgovor članu jabudic)
Direktna veza do poruke: 2102
27.3.2015 12:59:18   
Chipsy
Jovice, zar nisi htela kod kuce? A sto da ides u PA, jel pripadas Zr? Jel to moze da se bira? Mozes ti to user posted image
Jabude, sta ces, neka ga tamo, sigurnije je . Veliki pozdrav za vas dvoje user posted image

(odgovor članu ivaMark)
Direktna veza do poruke: 2103
27.3.2015 13:07:57   
jovicaa
u pancevu postoji program prirodnog porodjaja, zato bih isla u pancevo.
ja jesam zelela kod kuce, ali babica iz zra ne moze da asistira zato sto je to ilegalno. postoji jedna jedina babica koja dolazi na kucne porodjaje, ali iz bga je, i prilicno naplacuje. uglavnom dosta je komplikovano. a i opet jedna zena, da li ce stici, da li ce moci? jos uvek je to previse komplikovano kod nas i nije zakonski regulisano. mada i dalje ta opcija nije iskljucena, da cu nju mozda pozvati, cujem se sa njom.
u pancevu prate prirodan tok porodjaja, sto je meni bitno. pravi baby friendly je, znaci beba je non stop sa tobom, tako da je moguce dojenje na zahtev. tako da mi je to prihvatljivo sve. u zru nije tako.
e sad mene samo brine da li ce stvarno ispratiti prirodan tok, ako bi ispratili, to je to sto zelim i onda mi je ok i u bolnici.
pancevacko je po tom pitanju najnapredije u srbiji, za sad, pa zato pancevo..

to znaci da ako ne zelis i ako je sve uredu, ne prokidaju vodenjak, ne ukljucuju stimulaciju, ne rade epizotomiju, dozvoljavaju ti da se slobodno kreces tokom celog porodjaja i porodis se u polozaju koji ti odgovara, a ne na ledjima, imaju rekvizite lopte, stolice za porodjaje, stepenice i td.. bebu ti ne sklanjaju nego presecaju pupcanik dok je jos beba na tebi, kratko je obrade i daju ti je na podoju jos u okviru ona dva sata koliko moras odlezati na porodjajnom stolu. ne presecaju odmah pupcanik, nego odlazu.. onda dalje mozes da biras da li zelis ili ne da vakcinisu, mada mi cemo vakcinisati, tako da nama to nije od vaznosti. mozes da pijes vodu i da grickas keks na porodjaju.. znaci nema izednjivanja.. i tako dalje.. to mi je sve babica juce navela i ako to sve stvarno postuju, to je onda divnoo i nadam se da ce stvarno tako i biti.. posto se u zru nista ne pitas, sve odredjuje lekar i tako dalje..

(odgovor članu Chipsy)
Direktna veza do poruke: 2104
27.3.2015 13:13:19   
Valerie
user posted image ja sam 14. nedelja i racunam da sam konacno u drugom tromesecju! samo jos 6 meseci user posted image

au jabude! user posted image bar da otkriju zasto se skuplja i da zaustave. jel ga bar vise ne gusi? pa strasno kako je zdravlje oset__ljivo! drzi se!

jovice, ne znam sta da ti kazem, sat vremena nije malo, trece dete... moze da ide brzo. da mi je mnooogo stalo verovatno bih uzela neki pansion u blizini od 40. nedelje. meni je porodiliste na 4km i pod kontrakcijama mi nije bila prijatna voznja uopste.

< Poruku je uredio Valerie -- 27.3.2015 13:20:34 >

(odgovor članu ivaMark)
Direktna veza do poruke: 2105
27.3.2015 14:09:23   
suzi kju
Epa danas sam prava user posted image ,nije mi muka i samo zderem nesto,doruckovala topli sendvic,to mi se jedino jelo,onda pojela 2 krem bananice,250 gr jagoda i napila se vode,sad jedva disem.Bas sam user posted image user posted image

(odgovor članu Valerie)
Direktna veza do poruke: 2106
27.3.2015 14:17:42   
lesica
Ahoooj!

Odma da vi kažem, ništa od vraćanja tromesečja - ovako je malo konfuzno ali zabavno, ipak smo sve na gomili user posted image

Jabude, samo pozitivno. Biće sve ok sa mužićem, mislim na tebe user posted image

Šerpi, bolje?

Jovice, nadam se da ćeš se u danu D prepoznati u koju opciju porođaja upadaš, i da će samim tim biti dovoljno vremena za organizaciju. Samo staloženo.

Ostale dragite, grlim.

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu suzi kju)
Direktna veza do poruke: 2107
27.3.2015 14:18:26   
Anoniman
Suzi sta mi pricasuser posted image jeuser posted image me burek, sad mi je muka, hocu da crknemuser posted image

(odgovor članu suzi kju)
  Direktna veza do poruke: 2108
27.3.2015 14:28:10   
jess021
Ja opet bila u inspekciji rada, firma je od danas blokirana, a duzni mi 4 plate. Odlepila sam.
Nista mi se sad ne radi, kontam da danas nema rucka.
A na sve to moje (ne)raspolozenje vreme je ocajnooo.

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2109
27.3.2015 14:30:46   
suzi kju
Hahaha hit smo nas dve, dođe nam trenutak da se najedemo pa nam posle bude muka... Ja se nadam još nedelju dve, bar meni, pa će se smanjiti user posted image

< Poruku je uredio suzi kju -- 27.3.2015 14:31:54 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2110
27.3.2015 14:37:39   
jovicaa
pa da.. nikakve konacne odluke, znacu kad krene sta cu i kako cu, sve opcije su otvorene.

i meni je bilo bolje dok su bila odvojena tromesecja, ali sad stvarno ima malo trudnica za tri teme, pa je onda ovako bolje....

(odgovor članu suzi kju)
Direktna veza do poruke: 2111
27.3.2015 14:46:14   
ivaMark
Stici ces jovice...meni je pukao vodenjak pa sam se vozila 70km do porodilista user posted image

Nema veće sreće, od ljubavi bebeće :)

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 2112
27.3.2015 15:16:01   
Maraj
Ja sam se prikljucila trudnicama kada su tromesečja objedinjena. I meni je ovako bolje. Sve smo tu zajedno. Mogu vas koje trudnujete vise od mene da pitam za savet a i od vas da cujem sta me ceka.
Jovice moja prijateljica iz Bg-a se poradjala u Pancevu. Znam da mi je pricala o nekoj pilates lopti i polozajima koje je menjala. Bila je odusevljena bolnicom i pristupom.

(odgovor članu ivaMark)
Direktna veza do poruke: 2113
27.3.2015 15:27:05   
jabudic
JA bila do muža da mu nešto ponesem, prije toga obišla milion apoteka da nadjem taj lijek koji mu treba, sa sve djecom u autu.
Sad smo stigli, zaboljela me glava od gladi i umora. Nisam stigla da jedem.

On je ok, malo blijed, ali fino izgleda, baš mi je lijep user posted image
Evo jedu pa ćeu krevet, a ja da dovršim posao i popijem kafu!

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 2114
27.3.2015 16:09:56   
jovicaa
mi smo danas rucali sendvice, po prvi put posle sto godina, deca ce vikati najvise volimo kad je mama pred porodjajem, jos sam i cips kupilauser posted image
posto sam ja inace zagovornik zdrave hrane, tako da kod nas sendvici i cips samo za praznikuser posted image

ja sam super, kao da se nikad necu poroditi, sad su mi se opet vratile pripremne, ali u sustini nista ne osecam specijalno.

(odgovor članu jabudic)
Direktna veza do poruke: 2115
27.3.2015 16:56:58   
jabudic
Mene glava ubija, sad sam popila jedan Panadol.
I vrat mi se ukočio.
Da odradim još par stvari i završavam za danas.

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 2116
27.3.2015 17:07:41   
serpica
Les,Chipsy user posted image hvala,bolje sam,jos uvek pomalo muka ali dosta bolje u odnosu na sinoc..
Jabude ne sekiraj se za m krsan je to momak pregurace sve...
ja ispekla pitu neka im za veceru posle idem da se kupam i sredjujem malo...

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu jabudic)
Direktna veza do poruke: 2117
27.3.2015 17:52:02   
vonavoj
IZVORNA PORUKA: jovicaa

u pancevu postoji program prirodnog porodjaja, zato bih isla u pancevo.
ja jesam zelela kod kuce, ali babica iz zra ne moze da asistira zato sto je to ilegalno. postoji jedna jedina babica koja dolazi na kucne porodjaje, ali iz bga je, i prilicno naplacuje. uglavnom dosta je komplikovano. a i opet jedna zena, da li ce stici, da li ce moci? jos uvek je to previse komplikovano kod nas i nije zakonski regulisano. mada i dalje ta opcija nije iskljucena, da cu nju mozda pozvati, cujem se sa njom.
u pancevu prate prirodan tok porodjaja, sto je meni bitno. pravi baby friendly je, znaci beba je non stop sa tobom, tako da je moguce dojenje na zahtev. tako da mi je to prihvatljivo sve. u zru nije tako.
e sad mene samo brine da li ce stvarno ispratiti prirodan tok, ako bi ispratili, to je to sto zelim i onda mi je ok i u bolnici.
pancevacko je po tom pitanju najnapredije u srbiji, za sad, pa zato pancevo..

to znaci da ako ne zelis i ako je sve uredu, ne prokidaju vodenjak, ne ukljucuju stimulaciju, ne rade epizotomiju, dozvoljavaju ti da se slobodno kreces tokom celog porodjaja i porodis se u polozaju koji ti odgovara, a ne na ledjima, imaju rekvizite lopte, stolice za porodjaje, stepenice i td.. bebu ti ne sklanjaju nego presecaju pupcanik dok je jos beba na tebi, kratko je obrade i daju ti je na podoju jos u okviru ona dva sata koliko moras odlezati na porodjajnom stolu. ne presecaju odmah pupcanik, nego odlazu.. onda dalje mozes da biras da li zelis ili ne da vakcinisu, mada mi cemo vakcinisati, tako da nama to nije od vaznosti. mozes da pijes vodu i da grickas keks na porodjaju.. znaci nema izednjivanja.. i tako dalje.. to mi je sve babica juce navela i ako to sve stvarno postuju, to je onda divnoo i nadam se da ce stvarno tako i biti.. posto se u zru nista ne pitas, sve odredjuje lekar i tako dalje..

za baby friendly je tacno,bebu dobijes odmah! e sad,za ostalo...mene niko nije nista pitao,samo su radili svoj posao.. sve zavisi i od dr koji radi,a oni su se sada jako izmenjali..pupcanu vrpcu seku dok je beba na stomaku,to je tacno..mozes da jedes,pijes,set_as se..
ako ti dodje dr Tadic,taj nista ne pita,samo vice!user posted image na mene je vikao sto me niko nije pregledao od 8og meseca!

< Poruku je uredio vonavoj -- 27.3.2015 17:53:00 >

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 2118
27.3.2015 18:19:15   
lesica
Jovice, sibni mi na pp sa kojom babicom iz Bg-a se cujes.
Ja idem na sjajnu pripremu kod jedne, moguce da je ista u pitanju.

A sto se tice prirodnog toka porodjaja, poenta je samo se prepoznati u opciji porodjaja kada krene, samim tim preostaje dovoljno vremena za organizaciju. A posle, tj. prilikom stizanja u porodiliste... e pa posle preostaje insistiranje na sopstvenom izboru.

Nazdrala sam se.. i sad sam zalegla pa cituckam sa telefona.

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 2119
27.3.2015 18:34:24   
superm
Danas sam kupila dva bureka sa mesom. Jedan smazala posle šetnje, drugi ću sad...user posted image

3 je moj srećan broj!!!

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 2120
27.3.2015 18:50:35   
jovicaa
On ti je bio na porodjaju?
Kaze babica ko hoce prirodno, trazi, omoguce.. nadam se da je tako.
Mene stegle pripremne sve se mislim ocu li ja stici na vreme.
Pislala sam ti pp Von, odgovori pliz

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 2121
27.3.2015 18:52:41   
Anoniman
Jovice ako ti hitno treba Von, hoces da joj pustim poruku ????

(odgovor članu jovicaa)
  Direktna veza do poruke: 2122
27.3.2015 18:57:22   
jabudic
Čula sam se sa Bokom, pozdravila vas je i navratiće nam noćas!
Jovice, stići ćeš sigurno, ne ide to tako brzo.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2123
27.3.2015 19:03:03   
jovicaa
Hvala um ali ne treba, odgovorila mi je.. nisam videla... posto kuckam sa moba
E Verujte da me je tako steglo na igralistu pre sat vremena da sam mislila da krece, ali sad se smirilo malo.. ipak su ssmo pripremne, bezbolne, ali gruvaju opasno danas

(odgovor članu jabudic)
Direktna veza do poruke: 2124
27.3.2015 19:03:35   
Sandra_n
Suzi kju i Um niste jedine i ja imam svaki dan mucnine hocu da umrem a danas evo nemam pa sam jela ko prase,pa se mucnine lome hoce li poceti ili nece,te mi bude muka te sam ok,nadam se da ce prestati za dve nedelje kada pocne to cuveno drugo tromescje user posted image

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 2125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  83 84 [85] 86 87   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  83 84 [85] 86 87   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Sve što niste znali o spinalnoj anesteziji
Bolovi tokom porođaja mogu biti delotvorno ublaženi ili potpuno uklonjeni pomoću regionalne anestezije, a da pritom ipak...
Zašto ožiljak od carskog reza svrbi ili bo...
Ovaj hronični bol ili svrab mogu biti rezultat promena u perifernom i centralnom nervnom sistemu, koje su slične promena...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here