Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 19.3.2015 9:00:11
|
|
|
|
adulence
|
Dobro jutro drage moje,ja sam vam se nocas zalila da sam se oko pola 1 probudila i do pola 5 nisam spavala...malo je reci da sam komirana,upravoobavljam dorucak,pa cu da se scucurim u krevet...
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 19.3.2015 9:00:34
|
|
|
|
Klarisa
|
hehehehe I mene su pitali da li hocu na bolovanje na pocetku trudnoce, ali meni je tada odgovaralo da radim. Na bolovanju sam od AC, a to je mesec dana. Nadam se da ce mi produziti, mada sam cula da su poostrili kriterijume, a ja SRECOM nisam imala nikakve komplikacije. Videcemo sta ce biti. Odoh da se kao malo nasminkam i krecem :) Inace, Jabudicu, bas ti zavidim na druzenju sa muzicem. Ovaj moj se plasi i nije me ni pipnuo od kada smo saznali za trudnocu. Kaze da je bolje da ne rizikujemo, a meni se bas, bas druzi...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 19.3.2015 9:06:05
|
|
|
|
jabudic
|
Klarisa, ja baš ne umirem od želje, ali kako je sve OK sa trudnoćom i bebom ispunim s vremena na vrijeme bračne dužnosti, da mi ne poludo jadan dok se porodim A prija i meni, kad se već desi. Ali me mrzi dok se ne desi
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 19.3.2015 9:31:32
|
|
|
|
Anoniman
|
Jutro Serpi super za , i Jabudicu ce biti 100%. Ja sinoc ne docekah palacinke, bilo mi je bas muka, legla sam u 9 u krevet, iako sam spavala od pola 6 do pola 8, popila utrogestan pre vremena i ukomirala se.
< Poruku je uredio Unina mama -- 19.3.2015 9:46:36 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 19.3.2015 9:51:02
|
|
|
|
suzi kju
|
Dobro jutro drage moje, ja jedva otvorim oči ujutru, bas mi se spava... Čekam subotu da iden da vadim krv pa u ponedeljak na kontrolu Ja sam trenutno na godišnjem pa od aprila otvaram trudničko, meni neće praviti problem za bolovanje, ispunjavam sve uslove da ga koristim do kraja trudnoće... A što se tiče druzenja sa mm, ne smem a ne sme ni on, pa me ne dira... Naiđe tako trenutak ali ipak ne, rano je još, nadoknadićemo
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 19.3.2015 9:53:35
|
|
|
|
GagaT
|
Da li ste se vi ugijile koju kilu od pocetka trudnoce? Ja sam dobila 3kg od oplodnje do danas (malo vise od 1,5 mesec). Koristila sam estrogen i progesteron koje prestajem uzimati u Nedelju. Mozda i to ima neke veze, sto sam unosila dodatne hormone. Inace jedem kao i ranije. Kad mogu i koliko mogu. A ne mogu stalno da jedem zdravu hranu, jednostavno ne jede mi se, ne mogu ni da se nateram. Ne mogu ni bareno kad sam gurman. Bice jako cupavo samnom. Mada pokusavam da se ne opterecujem i nadam se kada mucnine prestanu da cu moci lepo da planiram obroke. Ovako je sve lutrija. Evo stucam... Sto to mrzim.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 19.3.2015 9:59:27
|
|
|
|
Anoniman
|
Gago ja ne znam koliko imam kg, jos se nisam merila, i ne opterecujem se sa U sam pocela sa 60kg i ugojila sam se 17, 5 kg tada, na porodjaju otislo 14,5, i otsalo 3 viska, koji i nisu bas visak , jer sam visoka i uvek bila premrsava, sada mislim da sam tu oko 64 Suzi i ja jedva cekam kontrolu Kada sam bila sa U nista nismo radli celu trudnocu, sada sam mislila bice drugacija prica, ali vidim da ce i ovog puta biti sipak, a pre neku noc sam sanjala
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 19.3.2015 10:02:46
|
|
|
|
suzi kju
|
Ja znam koliko sam imala kilograma, merila se dok sam radila, e sad nemam gde da se vagam dok ne odem na kontrolu, tad ću znati al msm da se nisam ugojila uopšte, videću... E da, ja poslednje dve noći nisam ništa sanjala, što me raduje... Spavam tako da ni topovi nmg da me probude
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 19.3.2015 10:03:13
|
|
|
|
soni
|
ja sam gago u prvoj trudnoci u prvom tromesecju oko 10 kg dobila smem da muckam sa m ali nemam zelju uopste tj, imam zelju ali mi nije to to kad krenemo i ne mogu...mora se strpeti sta da radim
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 19.3.2015 10:06:12
|
|
|
|
serpica
|
Ja odvela dete u vrtic pa produzila da dam krv za antitela,sutra su rezultati..sad pijem kafu,da malo sredim stan i vracam se u krevet bas mi se spava
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 19.3.2015 10:40:48
|
|
|
|
jess021
|
Serpi, super za devojcicu, bitno da je sve ok. Klarisa, super za amnio, sad se mozes malo opustiti. GagaT, ja sam se ugojila 4 kg od pocetka trudnoce, jedem normalno, ali sam se slabo kretala, skoro dva meseca sam u stanu, sto na pocetku zbog mirovanja, sto zbog loseg vremena. Sad cu ja u akciju kad stigne prolece. Ja sam jutros isla na komisiju, napolju je bas hladno i nos mi je procurio. Danas zovem da zakazem ekspertni za sledecu nedelju, jedva cekam. Grlim vas sve
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 19.3.2015 10:44:53
|
|
|
|
sagitarius
|
Devojke,dobro jutro svima. Gago,i ja pijem estrofem i koristim utrogestan,pa jedno pitanjce,u kojoj nedelji ih izbacujes?Ja sam se ugojila kilogram za sada.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 19.3.2015 10:50:34
|
|
|
|
jess021
|
Sagitarius, meni je dr rekao da cu Utrogestan koristiti do kraja prvog tromesecja, pa se nadam da ce mi ga na sledecem pregledu ukinuti. Iako znam trudnicu koja nosi bliznace i ovih dana treba da se porodi, ona je koristila Utrogestan celu trudnocu. Jedno pitanje, sta doruckujete? Meni je to bas problem, nista mi se ne jede. Rucak mi je puno laksi, a ovo nemam pojma. Branki, nemoj pec pec , mislim da ima tema ishrana trudnica.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 19.3.2015 11:02:11
|
|
|
|
sagitarius
|
Jess,tako je i meni bilo receno,ali zbog onog pocetnog krvarenja verujem da ce produziti.Nego pijem i estrofem,pa me to zanima kako se iskljucuje.Sto se tice klope,meni je dorucak uzivanje,ja posle dorucka gubim apetit.O detaljima,mislim da moramo na drugoj temi.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 19.3.2015 11:19:11
|
|
|
|
Maraj
|
Serpi jer antitela radis zbog svraba ili neceg drugog? Jer si ti bese rekla da imas svrab. Izvini ako sam pogresila
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 19.3.2015 11:26:41
|
|
|
|
jabudic
|
Mene nešto stomak zabolio
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 19.3.2015 11:28:10
|
|
|
|
Maraj
|
I mene s vremena na vreme kao blazi pms. Al izgleda da je od trenerke. Deblji mi je lastis na trenerci pa me izgleda steze. Jer steze tebe sta?
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 19.3.2015 11:35:40
|
|
|
|
serpica
|
IZVORNA PORUKA: Maraj Serpi jer antitela radis zbog svraba ili neceg drugog? Jer si ti bese rekla da imas svrab. Izvini ako sam pogresila Jeste ja imam svrab ali ovo su antitela zbog Rh- faktora.... jabudic mene cesto boli stomak,onako nisko,pa cas me presece ostar bol cas tup..a i krsta me bole,sve je to normalno tako mi rece dr.
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 19.3.2015 11:39:30
|
|
|
|
jabudic
|
Šerpi, i mene isto tako, a krsta su mi gora nego stomak. Kad legnem na ledja isto sam kao kornjača- bespomoćna Recite mi, meni je dr zbog tih bolova dala utrogestan 3x100 vaginalno. ja sam ga koristila nedelju dana, ali kako mi je bilo dobro prestala sam. Ona ga na zadnjem pregledu nije pominjala. Da li da ga pijem, možda mi je lakše? Ne curi
< Poruku je uredio jabudic -- 19.3.2015 11:43:14 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 19.3.2015 11:42:44
|
|
|
|
Frcokla
|
Dobro jutro, dobar dan... Sad sam vas iscitala u protekla dva dana ste se bas raspisale! Bolovi u stomaku, daaaaaaaaa i ja ih imam, uglavnom ujutro, ne mislim da znace nesto vise od razvlacenja materice i ubrzanog rasta bebice. Maraj, sto se kg tice, ja sam 1 kg dobila od prosle kontrole, znaci tako sam nekako sebi i "dozvolila" 1 kg na 1 mesec... Te sada u petom imam 54 kg. sto mi je ok. Konfekcijski broj nisam promenila, samo imam stomacic a ko me ne poznaje, ili me dobro ne odmeri, verovatno ne bi ni provalio da sam trudna. Inace smo mm i ja sinoc istrcali lepih 4-5 km.. Da li se vi necim bavite, setate... Vezbice?!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 19.3.2015 11:46:02
|
|
|
|
Lota
|
trudnicice, samo da vas pozdravim . Gago, bas mi je drago sto te vidim na ovoj temi . Nemoj da se opterecujes tezinom, uzivaj sad u trudnoci. Pozdrav i za sve ostale trudnice! serpice, kako se boris sa svim obavezama? Meni je prosao drugi ciklus od kiretaze, nadam se da cu vam se uskoro ponovo pridruziti.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 19.3.2015 12:10:16
|
|
|
|
Anoniman
|
Frcokla blago tebi trcis I ja sam danas nesto bezveze kao da sam se prehladila, samo piskim, i bolucka me stomak, kao kad se prehladis, moguce je da se sve siri
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 19.3.2015 12:17:32
|
|
|
|
suzi kju
|
Ja bih bar setala ako ne bih trcala,al sad zasad ne smem ni to,ne bunim se,odmaram,leskarim i cekam da udjem u sigurnu zonu a i to ce brzo da prodje ...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 19.3.2015 13:08:27
|
|
|
|
serpica
|
Lota mozes vec da krenes u akciju i jako navijam da nam se sto pre pridruzis. ja se snalazim nekako,mali posao u vrtic tako da sam prepodne malo slobodnija pa stignem i da odmorim malo...kuca nije kao pre cista ali sta da radim,nece da se srusi za jos koji mesec,mm mi pomaze dosta,tako da se i ne zalim bas puno..
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 19.3.2015 13:14:14
|
|
|
|
jabudic
|
Frckola, ne bih trčala u trudnoći ni da me tuku To mi je oduvjek bila najmrznija aktivnost. Mm otišao u PG sa jednim drugom, registruje 2 auta, pa da mu poveze to drugo. Ja ću da dam momcima ručak, spakujem ih u krevet i odmorim i ja malo.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Sve što niste znali o spinalnoj anestezijiBolovi tokom porođaja mogu biti delotvorno ublaženi ili potpuno uklonjeni pomoću regionalne anestezije, a da pritom ipak...
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?