Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 11.3.2015 21:37:01
|
|
|
|
serpica
|
Moji spavaju hvala bogu,gledam da ih smestim bar do 21:30h da imam i malo vremna za sebe...sad cu i ja u krevet..
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 11.3.2015 21:39:03
|
|
|
|
jabudic
|
Moji kad ne idu u vrtić uvjek nekako izvuku do 21h30, kada idu onda su već do u 21h u krevetu.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 11.3.2015 21:41:14
|
|
|
|
suzi kju
|
Duše drage, pa neka gledaju, a tako su opasni, znam po mom sestriću kad nešto hoće ispuniće to po svaku cenu...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 11.3.2015 21:51:24
|
|
|
|
Anoniman
|
ceo dan nista, i sada opet sekret zaprljan bledo braon bojom, ubicu seeeee
< Poruku je uredio Unina mama -- 11.3.2015 21:54:34 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 11.3.2015 21:55:11
|
|
|
|
suzi kju
|
UM ne sekiraj se, beba se lepo razvija to je normalno, imala sam i ja to, doduše jednom, ali svakako su rekli da je skroz normalno, znam još zena kojima se to javljalo, drugarici koja se prekjuče porodila se to javljalo svakog meseca u periodu kad bi trebao da dođe ciklus, ne brini se, biće sve u redu, samo se pazi, odmaraj više...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 11.3.2015 21:57:46
|
|
|
|
jabudic
|
UM, nije to ništa, ima žena koje su imale pravo krvarenje. Samo odmaraj, ne opterečuj se mnogo time, imaš potvrdu da je sve OK.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 11.3.2015 21:59:52
|
|
|
|
serpica
|
Um kad sam ja imala krvarenje,Sanjalica mi je pisala i uvek se setim toga da je ona krvarila toliko da joj je krv isla niz noge i eno rodila bliznakinje...odmaraj i ne misli na to ako mozes...
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 11.3.2015 22:04:57
|
|
|
|
Anoniman
|
Samo i lezim po ceo dan, lazem danas sam sedecii isfenirala sveki i ispeglala joj kosu, ali sve vreme lezim, jedem lezeci, ne mrdam, samo do toaleta, i cim vidim to odmah mi se stomak stegne i sada me i boli , na nervnoj bazi. Cekam mm da mi skuva jedan caj i odoh u krevet, bice valjda sve ok.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 11.3.2015 22:06:31
|
|
|
|
serpica
|
Bice ok,uzimaj utrogestan i vitamin c i folnu i odmaraj dok prodju tih 12 nedelja,cini mi se kao vecnost...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 11.3.2015 22:12:03
|
|
|
|
megi85
|
UM ne brini to stvarno nije ništa strašno kako kažu cure mnoge žene imaju pravo krvarenje i to duži period pa sa trudnoćom bude sve u redu,samo se ti čuvaj i odmaraj i biće sve ok. Joj i ja ću morati uskoro da idem na bolovanje jer se bliži toplije vrijeme a ja tada imam drugih zdravstvenih problema i zbog trudnoće ne mogu biti svoju terapiju tako da ću vjerovatno većinu trudnoće morati preležati a pomisao na to me izluđuje ali šta bi moraću izdržati sreća imam vas i rr pa mi neće biti toliko dosadno Majeno i ja imam loše iskustvo poslije prvog poroda na Paprikovcu,na babinjarama mi niko ni prišao nije a meni dojenje užasno išlo,Luka vrišti gladan i samo se baca a niko da mi priđe i pomogne oko dojenja sreća pa smo za tri dana izašli jer sam već bila na ivici nervnog sloma.Ali za sad su dole u ambulantama fini i ljubazni pa vidjećemo koliko će potrajati.Sve vas
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 11.3.2015 22:18:15
|
|
|
|
Jekica_88
|
Um čestitam na trudnoći i nemoj da brineš biće to sve ok. I ja sam prokrvarila pre mesec i po kad sam bila 6-7 nedelja i to baš, dobila sam utrogestan i primam progesteron i sve je ok, krvarenje je prestalo posle nekoliko dana. Juče sam bila na drugi UZ jer me je boluckao stomak pa čisto ja da se smirim, beba je super 40mm mrda se uveliko
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 11.3.2015 22:44:49
|
|
|
|
Chipsy
|
Bravo jekice UM, ja sam imala braonkasto vise puta, traje po nekoliko sati pa prestane, par dana nista, pa opet. Dogurala skoro do 7., valjda cu i dalje uspesno
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 11.3.2015 22:47:29
|
|
|
|
Chipsy
|
Megi, jesi li ti iz Prijedora? Bila sam tamo, imam jednog druga sa kojim sam studirala pa smo ga jednom posetili. Stalno je pricao o Uni, ali tamo gde nas je on odveo i nije mi bila nesto. Vise me je npr odusevila Drina. Ali sigurna sam da je u nekim drugim delovima mnogo lepsa
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 12.3.2015 6:23:54
|
|
|
|
serpica
|
Dobro jutro ajde kod nas opet kisa,tmrno,opet je jace pocela da me boli ruka a vidim i da su mi sake natecene i stopala takodje,ili je to od debljine Bubi nam odavno nije dosla.... a cekam i Branki,Trcu i Chupu na kafi...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 12.3.2015 6:55:20
|
|
|
|
megi85
|
Chipsy ja sam iz Banjaluke a kako sam shvatila Majeno je iz Prijedora,a i ja sam puno puta bila tamo i Una jeste prelijepa rijeka samo sve zavisi gdje vas je vodio.I kod nas je vrijeme užasno,mm uzeo par dana godišnjeg pa on i L spavaju a ja se spremam za posao i zavidim im kako bih i ja voljela duže spavati posebno po ovakvom vremenu
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 12.3.2015 7:50:30
|
|
|
|
bebilule
|
Jutro, samo da vam mahnem. Ja se od juče nalivam čajem i prolom vodom, grickam brusnice i čekam 15,00 h da idem kući - ostalo mi je još samo 7 sati
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 12.3.2015 7:58:51
|
|
|
|
jabudic
|
Jutro svima! Šerpi, hvala na kafici Evo ja počinjem da radim, i odlučila sam da od danas pazim šta jedem, dajem sebi za pravo da se ugojim još 5kg do kraja, a to će bito jakooo teško
< Poruku je uredio jabudic -- 12.3.2015 8:00:28 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 12.3.2015 8:01:47
|
|
|
|
majeno
|
Dobro jutro! Ja sinoc posla odgovoriti i tablet mi zablokira, zato sada ranom zorom da se javim... Ja sam iz Prijedora i tamo idem dr tj. pricala sam o Pd bolnici,a za neke ozbiljnije nalaze tipa double ili ac mora se ici u Banjaluku u klinicki centar pa smo to ja i megi komentarisale... Kroz Prijedor tece rijeka Sana, koja je pritoka Une, a ja zivim u jednom mjestu udaljenom nekih 30-40 km od Pd i Sane i ovdje je rijeka Una u svom donjem toku, tako da je tebe , Chipsy, taj drug vjerovatno dovodio negdje ovamo U pravu si, Una ovdje i nije nesto, ali je u gornjem toku prelijepa...ovdje je Una granica izmedju BiH i Hrvatske tako da ne zamjerite na kroatizmima u mom govoru...e da, jedina znamenitost ovdje nam je zepterov hotel na uni, posto je filip zepter odavde...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 12.3.2015 8:09:37
|
|
|
|
majeno
|
Upravo poslah urin na analizu, mm odnio prije puta u bl...u bolnici mi nasli dosta bakterija u urinu pa mi dali antibiotik onako napamet, sad za kontrolu moram ponoviti nalaz...bice da cu i ja na pancicev caj, brusnice i prolom vodu...nervira me sto niko ovdje ne radi urinokulturu sa antibiogramom nego daju antibiotike olako pa kao ako pomogne- pomogne...eto, jos jedna manjkavost naseg zdravstva...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 12.3.2015 8:13:52
|
|
|
|
serpica
|
Majeno zasto antibiotik? Nisu radili urinokulturu? Ja od pocetka imam bakterije u urinu evo sad zadnji put sam imala puno bakterija i cak vise od 75 leukocita u mokraci i nije mi dr dao antibiotik,pijem caj za trudnice,uvin caj i mnogo vode..u trudnoci je to normalno tako su mi rekli.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 12.3.2015 8:16:59
|
|
|
|
branki*
|
ovo i ja znam kao i serpi..ako urinokultura ne pokaze izolovane bakterije,ne daju se antibiotici,bar kod nas.. a,sto nisi predlozila da odradis i urinokulturu?
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 12.3.2015 8:25:56
|
|
|
|
vonavoj
|
IZVORNA PORUKA: Unina mama ceo dan nista, i sada opet sekret zaprljan bledo braon bojom, ubicu seeeee dok god nema sveze krvi lakse je! mada ima i slucajeva da ima i sveze krvi,pa sve bude ok! ako je braon,znaci da je stara krv..mozda pukao kapilar..
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 12.3.2015 8:34:20
|
|
|
|
branki*
|
serpi,ja sad videh da si kuvala kafu jeste,nema nam je bubi odavno... jekice,super za bebicu unina,samo miruj i uzimaj utrogestan,sredice se sve,verujem,ja sam imala to braon,a bilo je i zena koje su bas vise krvarile,pa je sve bilo ok.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 12.3.2015 8:50:32
|
|
|
|
majeno
|
Ma mene su strpali u bolnicu a mirovanje i odradili sve nalaze...brisevi uredni i sve ostalo osim urina gdje je bilo " alb.slabo pozit. , u sedimentu dosta bakterija", urinokulturu uopste ne rade, za to se mora u Banjaluku, i valjda su mi zbog serklaza hitnog kao mjeru opreza ukljucili antibiotike i zbog tih bakterija u urinu...stigao kontrolni nalaz, ovaj put iz privatne laboratorije...teta rekla mm da je nalaz uredan...pise sve negativno, u sedimentu 1-2 leukocita i malo sluzi i bakterija....vidjecemo sta ce dr reci sljedece sedmice na kontroli posto mi je na otpusnici iz bolnice upisala da je kontrola sa nalazom urina...ja cu ipak piti onaj caj za trudnice i brusnicu...a pozelila sam se i prolom vode....ionako kupujemo vodu za pice jer se ova iz vodovoda ne pije vec x godina...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 03/15 [chat] 12.3.2015 9:14:22
|
|
|
|
jabudic
|
Branki, potpuno sam te drugačije zamišljala Ti, bre, klinka obična
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Sve što niste znali o spinalnoj anestezijiBolovi tokom porođaja mogu biti delotvorno ublaženi ili potpuno uklonjeni pomoću regionalne anestezije, a da pritom ipak...
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?