Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 18.2.2015 19:13:56
|
|
|
|
jabudic
|
Najsladje je sam u svojoj kuci. Muz se podrazumjeva, naravno. Tesko je, ali prodje. Kakve babe i mandraci...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 18.2.2015 19:39:30
|
|
|
|
jovicaa
|
naravno mene moja svekrva vec nervira a jos ni ne zivimo u istom dvoristu
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 18.2.2015 19:47:49
|
|
|
|
eca89
|
Moja svekrva je jako dobra zena, ali ima bisera. Sad kad je bila, nama je prvo dijete, pa cim ona zaplace mi skacemo, neku vece je mucili grcici i ubila se placuci, bas nam je bilo zao, pa onda ona ko god dodje, prica kako se mi prepadamo, a meni pukne film, (inace po prirodi ne mogu cutati) i kazem joj, da ja nemam 5-oro djece i da me bas zanima kakva je ona bila, kad je rodila mm, je li bila sva "opustena", onda vise ne komentarise.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 18.2.2015 19:57:37
|
|
|
|
jabudic
|
I moja svekrva je dobra zena, ali mi zivimo sami vec 6g i ne zelim se privikavati na "padobrance". Odgajila sam dvoje djece sa mnogo manjim razmakom sama, tako da cu i ovo lako, jer su oni vec veliki. Daleko svima lijepa kuca, vise sam istraumirana kad mi neko dodje hoce li otici...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 18.2.2015 20:06:33
|
|
|
|
jovicaa
|
jabudic napravila ti sveki trajan strah ja mislim da oko prvog deteta ne treba puno pomoci sa strane, pod uslovom naravno da je sve uredu i da je tata dobio slobodne dane, pa je kod kuce sa bebom i mamom. moja mama je bila kod nas posle mog prvog porodjaja bukvalno 5,6 dana i posle sam joj rekla da ide, mislim nije nam vise bila potrebna pomoc.. e kad je vise dece to je vec zeznuto, ima tu posla onda i oko animacije starijeg deteta/dece i puno oko bebe. videcu kako ce sad biti sa trojkom ali posto planiramo porodjaj kod kuce, verovatno ce od pocetka porodjaja i jos barem 3,4 dana biti klinci kod moje mame, posto necu ici u bolnicu, ako sve bude ok.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 18.2.2015 20:53:43
|
|
|
|
jabudic
|
Jovice, vi ste definiivno odlucili porodjaj kod kuce? Hrabro, nema sta! Javi ima li tog cuvenog orgazma?
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 18.2.2015 21:13:00
|
|
|
|
soni
|
dobro vece....ja samo da vas pocastim polozila sam danas vozacki
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 18.2.2015 21:36:23
|
|
|
|
bubulence
|
Soni neka je sa srecom!!! jovice nisam u toku, poradjaces se kod kuce ? ja se ne bih usudila ali podrzavam... devojke sve vas !
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 18.2.2015 22:07:16
|
|
|
|
serpica
|
oooo Bubi tu si,ceo dan pitam za tebe Jovice ne znam da li smes da se poradjas kod kuce,mislim,kako ces sama bez sturcne pomoci,a oni ne smeju da rade van bolniceko ce da bude sa tobom pa i da sve prodje brzo i lako,treba ti i lekar i babica a najvise pedijatar,a oni koliko ja znam nesmeju da rade kod kuce.
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 18.2.2015 22:12:40
|
|
|
|
srculence25
|
Sto mrzim kad pisem sa mob oa iskuckam roman i iskoci eror Cupo pravila sam generalku i keksala se da pokrenem ali nece. Soni cestitam za vozacki. Jovice svaka cast ja se nebi usudila ali podrzavam i skidam kapu. Ja nemogu da gacanim jer mm baba ulece kao na autobuskoj stanici nezna da pokuca.Kazem da me nije blam tako bi ostala polugola da sedim pa kad uleti da joj bude neprijatno Mm dobija slobodno 7 dana kad se porodim a mama mi ima tremu pored babe kako ce je zagledati sta i kako radi.Doci ce ona ali Nam da nece biti opustena i da cu je poslati kuci makar morala sve sama neznam. A tako imam osecaj da ce biti belaja sa nasom spanskom serijom od familije mm kad bude htela njegova mama da dodje da vidi bebu.Kazem mm da resava na vreme sa ocem nebi golela da u sred zime sa malom vebom trazim kirijy
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 18.2.2015 22:21:05
|
|
|
|
choopa choops
|
Hej :) Serpice još sam tu, ne sekiraj se Imam neke lagane bolove tu i tamo, ali ništa konkretno... Što se tiče pomoći, meni je svekrva kuvala dok sam ovo ležala. Kuvala je kod njene kuće i samo mi donese. Mislim da će tako biti i prvih dana nakon porođaja...A čišćenje, pranje i ostalo je obavljao muž. Sve zavisi kakva je pomoć kja se nudi. Ako je ovakva kao moja, onda je OK da se prihvati, a kasnije se lako otkaže Jovice ti ćeš kući? Nisam znala...Ja isto ne bih nikad :-) Gledam onu novu emisiju 12 Veličanstvenih na Pinku. Nije loša...
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 18.2.2015 22:22:00
|
|
|
|
choopa choops
|
Soni čestitam!!!! Je li bilo teško?
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 18.2.2015 22:36:00
|
|
|
|
serpica
|
Soni ja propustila,cestitam na vozackom Chupo izdrzi jos malo ja se spremam da spavam ko po obicaju
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 18.2.2015 22:41:55
|
|
|
|
choopa choops
|
Joj šerpice ja bih najviše voljela, tad počinju ribe Sad sam već svjesna da ne može dalje, ali ajde bar da mi horoskop odgovara
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 18.2.2015 22:44:57
|
|
|
|
Sandra_n
|
Soni cestitam Maraj bravo za srculence to je divno
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 18.2.2015 22:47:30
|
|
|
|
Tanjica81
|
Dobar večer... Soni cestitam. Evo javljam se na raport. Nedavno smo se vratili sa euz.Dr kaze da je sve ok sto se uz tice, izmerio je sve sto treba, pogledao rukice, nogice.....ali zbog tog visokog hormona i on preporučuje ac, da budemo mirni. Tako da ćemo ići privatno..da zaobidjemo sve "gluposti".. Choopa drago mi je da se ne das samo ti odmaraj... Sve vas . Odoh i ja da spavam . Laku noć drage Srculence javljaj ako se nešto desava...ostavljam tel.na vibraciji.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 18.2.2015 22:51:50
|
|
|
|
choopa choops
|
Tanjice bravo za euz. Biće sigurno sve dobro i na AC. Kažem opet, ovdje to rade svima preko 35g i stvarno ih znam dosta što su išle u posljednje vrijeme i sve OK. Jesam li ja nešto pobrkala ili je neko pričao da može da se refundira to ako nema mjesta u državnoj ustanovi?
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 18.2.2015 22:53:57
|
|
|
|
FanFan
|
Pozdrav dragim trudnicama :) Nova sam na forumu i nisam znala u koju tacno temu bi spadalo moje pitanje,pa sam resila da vas priupitam ovde Da li vam se desavalo na samom pocetku trudnoce da jedan dan jako osecate simptome(bolne grudi i mucninu),pa onda sutra manje i tako u krug.Meni jedan dan bude muka,grudi me bas bole,pa onda dva dana jedva da osecam neke simptome.Treba tek sledeci petak da posetim ginekologa zbog utvrdjivanja srcane akcije,a do tad cu izludeti.Prosle godine sam imala missed u osmoj nedelji i sad me stalno obuzima strah da se lose iskustvo ne ponovi,pa osluskujem simptome kao poludela i cim primetim da ih manje osecam,padam u paniku .Sad mi se cini da bih vise volela da mi je stalno muka,samo da budem sigurna da sam i dalje trudna. Inace,redovno vas citam i pronalazim odgovore na mnoga pitanja,super ste!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 18.2.2015 23:00:27
|
|
|
|
choopa choops
|
FanFan dobrodošla i ugodnu trudnoću ti želim Ja sam isto imala prvo missed između 10-11nedelje i znam tačno kako se osjećaš. Ali nemoj da se sekiraš jer je sigurno sve uredu. Ja u trudnoći poslije misseda nisam imala nikakve simptome, ni povraćanje, niti su mi se grudi mijenjale, ma ništa...Znam da sam isto jedva čekala preglede samo da bih znala šta se dešava. Biće to sve OK, probaj koliko možeš da zaokupiš misli sa nečim drugim. Srećno!
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 18.2.2015 23:05:35
|
|
|
|
Tanjica81
|
Fan fan dobro dosla... Probaj sto manje da razmišljaš...mada je to skoro nemoguće...svi mi brinemo. Nikakve, alu bukvalno nikakve simptome osim izostanka M niaam imala u prethodnim trudnocama. U ovoj sam imala i crtoglavicu i gorusicu, prepone su me bolele...i zasmrdelo mi nesto 2x...malo mucnine...ali ništa više. Samo pozitivno i hrabro. Choopo hvala... i ja verujem da je sve ok... Da,i ovde obavezno ides od 35.... Ima tako nesto..ali to samo ako imaš sve papire komisije, geneticarke itd (tako sam i ja cula).. Ali nama nece refundirati pošto namerno idemo privatno u NS.. em je brze i jednostavnije, em ne moram kod geneticarke u suboticu(ništa lepo o njoj nisam cula)...a i nemam 35. Inace ja ni ne bih išla...ali kad jednom dobiješ toliki samar od života posle ti nije svejedno ni kad dr samo gleda u monitor i ćuti (sa ozbiljnim izrazom lica)...tako da, bicemo mirniji. Pogotovo mm.
< Poruku je uredio Tanjica81 -- 18.2.2015 23:17:14 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 18.2.2015 23:12:55
|
|
|
|
FanFan
|
Choopa choops hvala ti na odgovoru,odmah se bolje osecam kad cujem reci ohrabrenja Ovih dana bas imam posla,pa se nadam da ce mi to skrenuti misli,a ko zna,mozda me i ujutru obraduje neka jaka mucnina ili bol u grudima Shvatila sam da treba uskoro da se porodis,tako da ti zelim lak i brz porodjaj
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 18.2.2015 23:14:15
|
|
|
|
FanFan
|
Hvala Tanjica
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 18.2.2015 23:18:58
|
|
|
|
jovicaa
|
da odlucili smo se za porodjaj kod kuce. ali da bi to uopste moglo moram preci 37. punih nedelja. nisam pisala o tome, zato sto sam pretpostavila kakvi ce komentari i misljenja biti, pa ne bih da se time zamaram. sto se tice pregleda bebe, u sustini je za pocetak potrebna samo babica, ali nas pedijatar je rekao da ce doci pred kraj porodjaja. treba da popricam sa babicom, da se upoznamo, vidimo sta ona kaze. postoji jedna iz beograda koja radi porodjaje kod kuce, sa njom sam se vec cula, ali preskupa je, tako da se nadam da ce pastii dogovor sa ovom drugom. ali kazem naravno da bi to sve bilo izvodljivo mora biti sve uredu do kraja i beba mora da bude u terminu. ne moze ako se prevremeno porodim, zato sto je onda moguce da bi bebi trebala bolnicka nega. posle dva porodjaja u bolnici uz sve njihove bespotrebne intervencije i maltretiranje zena i nakon sto sam se dobro raspitala procitala dosta toga i tako dalje, ne mislim na internet izvore, nego na ozbiljnu literaturu, sigurna sam da zelim da to bude kod kuce, samo ako bude moglo. uostalom to je svuda u svetu vec u praksi, jedino kod nas sve stize sa 10 godina zakasnjenja, bice i kod nas normalno, samo je pitanje kada.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 19.2.2015 0:25:38
|
|
|
|
choopa choops
|
ja ne mogu da zaspim...sve više imam osjećaj da ću sutra da se porodim
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 19.2.2015 0:37:15
|
|
|
|
srculence25
|
cupo taman na moju opkladu pa jos da bude da sam vidovita
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici 13 znakova da očekujete dečakaDa li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?