Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 3.2.2015 7:42:59
|
|
|
|
emicaa
|
Dijana,Kristal u vašem sam timu,dosadašnji rekord je od 20:30 do 4:30 u komadu
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 3.2.2015 8:30:01
|
|
|
|
vonavoj
|
IZVORNA PORUKA: Ana13 Moja Nina nocu lepo spava.Od prve noci je spavala 6 sati u kontinuitetu,a od skoro spava od 21h-6:30 bez budjenja. Ali preko dana nema pravila.Uglavnom se uspava dok siska i dremne samo 15ak min.Retko kad odspava par sati.Jel bi trebalo da je uspavam da malo duze spava i kad? Ja sam je pustala da danju radi sta i kad hoce.A uvece se zna: kupanje u 20h,dojenje i spavanje Ovu recenicu najvise mrzim!! i kod nas se zna,ali nema pravila da ce zaspati i da ce isto spavati tokom noci! Deca su razlicita! Tika se budila na svaka 2-3 sata i nocu,i retko kad je odmah posle sisanja nastavljala da spava..a J sastavi 4-5h sna,sisa i nastavi..
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 3.2.2015 9:49:57
|
|
|
|
daca77
|
Ana13, poljubi malu i reci joj da je najbolja beba na svetu. Moja je jedna mala besna i bezobrazna beba...nocu spava od ponoci do 3-4h, kada se budi i trazi da jede i onda spava jos malo do nekih 6h i tu je kraj. Tokom dana jako lose spava, vise drema po 10-15-ak min. Ali, od 20h pa do 00, jednostavno poludi...toliko besni da je to strasno. U pocetku smo mislili da je gladna, jer je ista reakcija i dranje kao kada je gladna. Medjutim, sinoc na netu nadjem neki tekst o nervozi kod beba koji je pisan po nasoj meri. Strasno...toliko besa i nervoze u tako maloj bebi, prosto neverovatno...
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 3.2.2015 9:56:05
|
|
|
|
Ana13
|
Sta je problematicno u toj recenici? Ne razumem Prvih mesec dana smo je kupali oko 23h,jer je spavala po ceo dan i sama je tako nametnula. Od pocetka je dojim na zahtev i uglavnom joj je podoj oko21h jedini bio konstantan i posle njega najduze spava,pa smo poceli da je kupamo u 20h (ne uvek tacno u minut).Znaci sama je nametnula takav raspored i bas zato sto njoj tako odgovara,odmah se i uspava posle dojenja Nego mi niko ne rece da li treba da ima i preko dana neki raspored spavanja i kako to da uspostavim,jer kao sto rekoh nocno spavanje je sama uredila. Daco,ni vi ne spavate danju? Tako i moja drema po 10-15 min posle dojenja. A za noc ne znam kako da ti pomognem. Ja sam imala srece,a ne pameti
< Poruku je uredio Ana13 -- 3.2.2015 9:58:04 >
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 3.2.2015 10:08:12
|
|
|
|
daca77
|
Ana13, ma super je Nina...a kad mi dodje moja sveki i kaze da je dete strasno gladno i odmah predlozi da joj dam flasicu...e dodje mi da je onako besna gadjam tom istom flasicom...
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 3.2.2015 10:12:01
|
|
|
|
Ana13
|
Ma kako gladna kad super napreduje? Jel ona zna koliko dete treba da dodaje na tezini? A sta ti pise u tom clanku sto si citala za nervozne bebe? Jel moze to da ti pomogne nesto?
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 3.2.2015 10:17:35
|
|
|
|
daca77
|
Ana13, ne pomaze nista...pise da su bebe nervozne od 18-22h a mi smo od 20-00h, da su strasno uznemirene i besne, guraju ruke u usta kao da hoce da stave do znanja okolini da su gladne, da se u tim trenucima ukljucuje rodbina sa savetom da mu se da flasica i dohrana i da tek posle 4h ludovanja dete zaspi kao da se nista nije desilo. Ovog meseca smo dodali 1kg i 100-ak gr, a imamo jos 3dana pa ulazimo u 3.mesec.
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 3.2.2015 10:21:51
|
|
|
|
mama krava
|
A da nisu grčevi? Skok u razvoju? Moja je imala operske arije svako veče u isto vreme dok nije napunila 2 meseca! Samo je jedne večeri prestala
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 3.2.2015 10:23:09
|
|
|
|
Ana13
|
Mozda je muce grcevi U svakom slucaju,ne popustaj i ne nudi flasicu.Imas dovoljno mleka,Nadja napreduje fantasticno... Oooo kako me nerviraju razne babe,strine,tetke sa savetima koje niko nije trazio Stavila sam Ninu u ljuljasku da popijem kafu i ona se uspava uz zvuke talasa Videcemo koliko ce to da potraje
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 3.2.2015 10:29:40
|
|
|
|
mika79
|
Daco Mihajlo je bio nervozan od 17-20 svaki dan u tom uzrastu, isto sam mislila da je gladan, sada ponekad bude nervozan. Proći će samo treba imati strpljenja.
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 3.2.2015 10:44:00
|
|
|
|
degu
|
Ako se računa u komadu onda uglavnom 1.5 sati kad je dobra noć možda i 3
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 3.2.2015 11:37:16
|
|
|
|
daca77
|
IZVORNA PORUKA: mama krava A da nisu grčevi? Skok u razvoju? Moja je imala operske arije svako veče u isto vreme dok nije napunila 2 meseca! Samo je jedne večeri prestala Mislim da nisu grcevi...imala ih je bas na pocetku i znam kako je to izgledalo. Ubedjena sam da sada samo besni...
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 3.2.2015 11:52:35
|
|
|
|
jocajaca
|
Joj tako vam zavidim kad vidim da vam bebe od 2-3 mjeseca spavaju po 7-8 sati. Ova moja još nema neku ustaljenu rutinu buđenja noću. Svaku veče idemo u krevet u 21, to je pod obavezno, siki I zaspi oko 21,15-21,30 e onda nekada se probudi poslije 2, nekada 3 sata nekada kao što je slučaj već 3 noći (vauuu) oko 1 ili 2 popije meeeekooo(tako place dok joj ne dam) I onda spava do 7,30-8 ali to je kažem ova poslednja 3 dana inače se prije toga budila bar još 2 puta da siki. I već neko vrijeme je kad joj dajem mlijeko znači odko 1-2 premejstim kod nas u krevet inače se budi svakih sat vremena. Znam da je ovo grozna navika I sa Jocom ovo nisam radila ali sam bila mlađa I imala vise živaca I strpljenja da je svaki put vratim a sad ne mogu, pogotovo jer idem na posao I stvarno mi treba koliko-toliko da odspavam u komadu.
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 3.2.2015 11:55:58
|
|
|
|
vonavoj
|
Ana13,mrzim tu recenicu jer se moja nijedna ne uspava posle kupanja,a godinama isti ritual!!! Uvek se pitam gde gresim! A u stvari deca su razlicita!
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 3.2.2015 12:58:47
|
|
|
|
Ana13
|
IZVORNA PORUKA: vonavoj Ana13,mrzim tu recenicu jer se moja nijedna ne uspava posle kupanja,a godinama isti ritual!!! Uvek se pitam gde gresim! A u stvari deca su razlicita! Zato ja i kazem da nisam nju prilagodjavala sebi,vec je ona sama tako odredila.Tako joj odgovara.Ja bih radije da pomerimo sve za jedan sat,pa da ujutru duze odspavamo,ali ona tako nece. Sva deca su prica za sebe i treba im naci caku.Kao sto rekoh,ja sam imala vise srece nego pameti Evo sad sam pokusala posle dojenja da je uspavam.Uspavljivala sam je na razlicite nacine sat vremena i konacno sam uspela.Ali...Ovo 'ali' srecu kvari Spavala je citavih 15 min i evo sad prica sa nekom zivotinjkom i mlatara nogicama 100 na sat. Ne znam kako da je uspavam u toku dana Em je malo to sto spava u toku noci za njen uzrast,em nemam vremena za sebe dok mi mm ne dodje sa posla
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 3.2.2015 13:02:42
|
|
|
|
doktorkakristal
|
potpuno se slazem da su deca razlicita,ja sam se od samog pocetka drzala rutine ,ma bre sve u minut,bas sam bila bolesna po tom pitanju i opet se budila,evo i dan danas je tako,prosto se vrti po celu noc,pa ispadne cuca pa vrati cucu,pa hoce kod nas u krevet,ma sto cuda,vise sam i oguglala cekam da prodje ako ikad prodje,evo ona ima 15 punih meseci jos ni jednom nismo remetili njen ritam hranjenja i kupanja,a znam masu dece i beba gde mame rade kako stignu pa deca spavaju po celu noc bez problema
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 3.2.2015 13:14:42
|
|
|
|
World
|
Aleksa je imao neki period od mjesec-dva kad je plakao, ali iskljucivo popodne, predvece.. to je valjda bilo zbog grceva.. to je prestalo, pa je poceo da spava po cijelu noc, pa da se budi jednom da jede, pa dvaput da jede, pa nekad kad su skokovi i po tri puta... tako, dijete raste, mijenja se, nema tu neke filozofije.. treba samo sacekati malo da narastu i da se poudaju i pozene i ako imamo srece u tom slucaju odsele.. onda cemo spavati..
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 3.2.2015 13:33:43
|
|
|
|
jocajaca
|
Teško World tad će nas taman uhvatiti staračka nesanica!
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 3.2.2015 13:40:11
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
IZVORNA PORUKA: jocajaca Teško World tad će nas taman uhvatiti staračka nesanica! ja mislila da mene ustvari vec hvata ta ehehhe...Pita me drugarica a sto si ti tako crna ispod ociju? Ja to da je bolje vidim hehehehe....
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 3.2.2015 13:43:45
|
|
|
|
mama krava
|
Ma, neeee... Onda, neću moći da spavam, jer ću da ih čekam da se vrate iz grada
< Poruku je uredio mama krava -- 3.2.2015 13:44:04 >
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 3.2.2015 14:53:38
|
|
|
|
degu
|
E al kad ne budem mogla do podne da je dignem iz kreveta posle grada ccc ovo nespavanje nikad neće proći A taman posle i staračka nesanica
< Poruku je uredio degu -- 3.2.2015 14:54:04 >
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 4.2.2015 12:51:49
|
|
|
|
ivaMark
|
Moj L ima skoro pet meseci i budi se ujutru u 6 ili u 8, kako kada a zaspi oko deset ili pola dvanaest.... ima on rutinu, kupanje oko osam ali nema sanse da zaspi pre deset, ne place, samo guce i smeje se
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 4.2.2015 14:30:27
|
|
|
|
pari
|
Zaspi oko 10-11 ali se budi 3-4 puta da sisa i ustaje oko 7-8... Nema meni spavanja :-)
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 4.2.2015 14:40:09
|
|
|
|
dijana1*
|
Da se konacno pohvalim K je nocas prvi put zaspao u 10 h uvece i celu noc se nije budio i prespavao je u svom krevecu jutros do 8,30 h Bilo bi lepo kada bi tako i potrajalo Inace se budi xy puta i oko 1 h predje kod mene.
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 4.2.2015 14:51:20
|
|
|
|
branki*
|
super,dijana moja beba se budi nocu stalno..sisa oko pola 12,pa oko 2,pa oko 5,pa oko pola 8.a,i kad zavrsi sisanje,malo drema,pa posle mora da je nosimo,izgleda da je muce grcevi..
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?