Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 4.2.2015 10:05:47
|
|
|
|
jabudic
|
Čupo, ne daj se! Brzo će to proći. Mog kolege žena je puna 2 mjeseca bila u bolnici, do ulaska u 9. I kad su je pustili, stigla kući da se sredi i odmah nazad na porodjaj! JAvi kakav je ctg. Jekice, odmaraj, ne mora ništa da znači. Ima puno žena koje krvare u prvim nedeljama. Javi kakva ti je beta. Vi ostale, ajde polako, čistka, puno žena čeka u crticama, treba ovdje mjesta da se napravi. Ipo i Srculence, spremajte se polako Nadamo se da je Bokac Ok. I kako bi bilo divno da su rezultati bili greška... Valjda će se javiti ovih dana.. Ostale
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 4.2.2015 10:25:19
|
|
|
|
branki*
|
evo i mene...znaci,bubi zavrsila sledeca je ipo je li tako?ili srculence? choopo,ajde da bude sve dobro jekice,miruj strogo,lezi.je l koristis utrogestan ili progesteron injekcije? meni danas bila poslednja terapija,gotovo.kontrola za 2 nedelje.valjda je sad sve u redu.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 4.2.2015 10:36:03
|
|
|
|
adulence
|
Dobar dan dragi stomaci,ja samo malo da vam mahnem,ja sam dobro ne povracam ,ujutru m bude malo muka,ali sve u svemu super se osecam....sve vas pozdravljam...
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 4.2.2015 10:37:32
|
|
|
|
Jekica_88
|
Uhhhh otkucala sam dugacak post i izbaci me Valerie tiker mi je po poslednjoj menstruaciji , a trudnoca je 4 nedelje znam po ovulaciji jer mi se sve poklopilo, to je bio zadnji odnos pre nego sto mi je muz otisao na put, i znam po beti koju sam radila koja je bila smesno niska i lepo je porasla posle, i poklopilo se sa UZ danas da je 4 nedelje. Branki dobila sam injekciju progesterona i utrogestan 3x dnevno i cetvrtu da stavim uvece pred spavanje, pa cemo da vidimo. Nadam se da ce sve biti ok, cekam betu.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 4.2.2015 10:42:15
|
|
|
|
ishler
|
Bubi bas mi je drago da si super prosla.sada se spremajte za sikenje....I ja bih svima preporucila epidural ja sam imala na prvom super je,a na drugom ne zbog velike otvorenosti.Choopo izguraces jos malo,a ctg neka te ne brine meni nikada nije pokazivao kontrakcije,a vise puta tonovi slabiji pa ponavljali sto puta,cak me slali u porodiliste da provere i sve bilo ok.Strpice se beba jos malo.....
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 4.2.2015 10:42:16
|
|
|
|
*boka*
|
Jutro trudnicice i novopecene mame Jako sam tesko sinoc zaspala, odnosno zaspala sam tek oko 3:30 jutros. Nikakav razlog, nista me mucilo nije, samo san na oci nije hteo. Choopsi kako si? Jel tokoliza i danas ceo dan? I meni su je davali sa nekim aparatom, isla je na "svalera" boca gore, pa onda na sipku zakacen neki aparat kroz koji provuce cevcicu od infuzije i u koli ukuca na koje vreme da pusta po koliko kapi, tako da nisam mogla sa njim u WC nego sam morala da zovem svaki put da me iskljuce. A kao za inat, svaki cas mi se islo u WC. Valjda psiholoski, kad znas da ne mozes, bas tad ti se ide. Branki za tebe i Bokicu ime moje! Kako ti se to tako desilo? Nisam ni znala da to moze da se grlic toliko zatvori i da krv ostane u materici. Ko zna sta je sve moglo da se desi, kakva infekcija opasna... Sreca pa su otkrili sta je. Kako one zene koje se nisu ni otvarale, isle na CR... ne znam kod njih kako to funkcionise. Ja sam isla na CR ali sam bila 7cm otvorena pred intervenciju i krvarila sam tacno 40 dana. Ipo od cega to krvarenje kod tebe, jesi zvala Dr? Jekice ne mora ta krv nista da znaci, ima nas puno ovde koje smo krvarile i na samom pocetku i kasnije, ali je vazno biti u kontaktu sa lekarom, primati terapiju i mirovati. Valerie bez veze za zubic... Jel puno? Veeeliki za sve drugarice!
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 4.2.2015 10:43:23
|
|
|
|
Ipokrisia
|
IZVORNA PORUKA: Valerie IZVORNA PORUKA: Ipokrisia meni se pre dan-dva pojavila prava krv,do tad je bilo samo braonkasto...sad nema nista spec...Ja se uopste ne otvaram, tako da izgleda c emoj beban cekati termin ipak jesi bila na kontroli? odakle krv? jesu rekli da je ok? Pa ta krv se malo pojavila nakon pregleda prekjuce isto kao u sluzi, pa se posle vis enije pojavljjivala...pregled je ovaj put bio nezan nisam ni osetila bila sami na ctg imala sam bas jake kontrakcije, dr se cudila kako nemam bolove...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 4.2.2015 10:44:58
|
|
|
|
choopa choops
|
Dobar ctg. Rekla da uzmem portalak sirup radi stolice da me mozda stomak muci zbog toga. Idem spava0. Javicu se kasnie sa kompa.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 4.2.2015 10:58:03
|
|
|
|
*boka*
|
Onda Ipo nije ništa strašno. Normalno je da se nakpn pregleda pojavi malo krvi, a možda je i deo čepa izašao. Ti si svakako u terminu tako da ne brini
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 4.2.2015 11:01:53
|
|
|
|
Ipokrisia
|
Boka, aha sigurno je od pregleda a i taj cep ispada vec danima tako da verovatno je to.A kazem, imam i ja taj neki polipcic sto nastaje u trudnoci pa se i on malo osteti pri pregledu pa prokrvari,nije strasno.Nego poceh bebine nogice odjednom da osecam s aleve strane, a do sad su bile sa desne,, dal je moguce da je uspeo nesto da se okrene na drugu stranu mali antihrist ? :)
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 4.2.2015 11:06:38
|
|
|
|
branki*
|
choopo,super za ctg. boko,i ja joj tepam-boka,bokica pa,to je moj slucaj,ja sam otisla na zakazani carski,a nisam otvorena uopste bila.nego se posle bilo kakvog porodjaja grlic otvara i kroz njega tece krv,tj lohije.meni se iz nekog razloga prerano zatvorio i nije stigla da ode sva krv.pa,jeste,moglo je da dodje do bas neke infekcije,zato su i ukljucili odmah longacef da ide.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 4.2.2015 11:11:33
|
|
|
|
srculence25
|
IZVORNA PORUKA: bubulence Srculence moguce da je cepic, ali bez panike, znas da smo rekli da moze i po dve nedelje da ispada... jovice anesteziolog ovde daje epi samo kada je porodilja izmedju 4 i 5 prstica otvorena, nema veze kakvi su bolovi Bubi bice da je ovo cepic tesi me to sto kazes moze da curka po vise dana nego sad mi se desava da imam cesce nevoljno mokrenje Jabude i ja se tesim tako kad su sve prezivele i ja cu Jekice navijam da bude sve ok ,odmaraj Ipo kako god da se okrenes usitnila si bio termin ili ne samo je pitanje koja ce pre Inace meni su zubi strasno propali sad u trudnoci mislim da ce biti sve za vadjenje jer su popucali na pola
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 4.2.2015 11:38:51
|
|
|
|
glukica
|
cao kako ste? Vidim da su porodjaji poceli ja sam juce bila na ctg-u i pregledu..zatvorena sam ali mi je mekan grlic,ne znam sta znaci to ako je mekan a zatvoren nista se ne desava drugo,na uz beba dobro,sve ok ostalo..ali nece beba jos izgleda.. a meni je termin za 4 dana..i rekla mi je dr ako mi pukne vodenjak i puno vode iscuri,da moram da legnem i da zovem hitnu da dodju po mene da me odvezu u kliniku i tako.. sve vas pozdravljam..
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 4.2.2015 11:42:27
|
|
|
|
Ipokrisia
|
IZVORNA PORUKA: glukica cao kako ste? Vidim da su porodjaji poceli ja sam juce bila na ctg-u i pregledu..zatvorena sam ali mi je mekan grlic,ne znam sta znaci to ako je mekan a zatvoren nista se ne desava drugo,na uz beba dobro,sve ok ostalo..ali nece beba jos izgleda.. a meni je termin za 4 dana..i rekla mi je dr ako mi pukne vodenjak i puno vode iscuri,da moram da legnem i da zovem hitnu da dodju po mene da me odvezu u kliniku i tako.. sve vas pozdravljam.. a sto hitna da dodje? n emoze neko da te odveze? ja znam isto da mora da s eodlezi jedno 15-20 min,ali sto bas hitna?!?
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 4.2.2015 11:47:18
|
|
|
|
glukica
|
pa valjda da ne bih ustajala,nesto je vezano za bebin polozaj i glavicu,ali nisam razumela najbolje uglavnom u svakom drugom slucaju,bolova,krvarenja.malo vode ako izadje onda muz da me vozi..
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 4.2.2015 12:02:00
|
|
|
|
tatjan@
|
Cao svima :) Ja danas idem na prvi UZ drzite mi palceve. Bas mi je nekako frka, imam osecaj da ce mi dr reci cvrc nema nista zeznula si se malo.. ubija me neizvesnost A cudno mi sto nemam neke mucnine, skroz drukcije nego u prve dve trudnoce.. smetaju mi jaki mirisi i povremeno mi se skupi pljuvacka u ustima (onako bljak) i to je to, nista posebno. Prosli put sam umirala do 4 meseca.. mozda ova moja hrono ishrana pomaze :)
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 4.2.2015 12:03:10
|
|
|
|
Maraj
|
Pozdrav trbice imam jedno pitanje otprilike sam u 6.nedelji tek za dve nedelje idem na prvi uz ono sto mene zanima je da l je ok da imam redju stolicu. Ja sve znam da trudnice imaju zatvor kod mene obratno. Nije to dijareja jednostavno je redja.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 4.2.2015 12:12:55
|
|
|
|
jess021
|
Bubi, super za lagan porodjaj, najbitnije da ste vas dve dobro. Choopo, nocas sam mislila na tebe, bice to sve ok. Jekice, samo miruj, izguracete vi to. Srculence, mogu da zamislil da te hvata panika, ja cu kad udjem u 9-ti mesec kampovati ispred Betanije, iako mi je na 5 min od stana. Branki, divno ime Ja nista nisam spavala nocas, sto puta sam isla da piskim, napravicu neki krevet u kupatilu. Maraj, jel se hranis drugacije nego inace? Bas ste se raspisale nocas i jutros
< Poruku je uredio jess021 -- 4.2.2015 12:13:41 >
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 4.2.2015 12:16:21
|
|
|
|
Valerie
|
ipo, dobro je ako je od iritacije, ne valja ako krene iz materice, to bi bilo ozbiljnije boko, nije valjda zubu nista, boli me sad par tih na koji sam nagrizla, a tu imam i plombu i pored neki kvar koji sam ostavila za bolja vremena. sacekacu svavako, samo mi jos zubar fali maraj, svasta je moguce, ako nije ozbiljno i ucestalo, ne brini. nadoknadi tecnost i to je to. sve se uskomesa. a gasovi i bas sam se pitala da li inace sme linex/probiotik na pocetku. znam da sam kasnije pila.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 4.2.2015 12:23:09
|
|
|
|
Maraj
|
Drage hranim se isto jedino sto ne jedem slatkise. Nije ni toliko strasno nego sve slusam o zatvoru na pocetku trudnoce a kod mene obratno. Jednom nekad dva puta dnevno
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 4.2.2015 12:28:26
|
|
|
|
jess021
|
Ma ja mislim da to nije strasno, ja npr. nemam zatvor, sem ako se sad ne ureknem Kako se ti osecas? Jel mirujes?
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 4.2.2015 12:31:59
|
|
|
|
Maraj
|
Ja sam super. Kuci na bolovanju. Malo odmaram malo prosetam zbog trombofilije. Nego reko daj da pitam kako je kod vas da l sam ja jedina sa redjom stolicom
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 4.2.2015 12:40:17
|
|
|
|
ivaMark
|
Ipo, primace se i kod tebe Secam se kada si nam dosla u temu i pitala za "sondu" kojom dr radi uz, bas si mi bila simpaticna
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 4.2.2015 12:41:20
|
|
|
|
Jekica_88
|
Maraj ja sam imala dijareju proslog vikenda, iscedila sam se ziva, a posle toga nastupio zatvor sto u zivotu nisam imala. Ko ce ga znati sta je normalno.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 4.2.2015 12:43:40
|
|
|
|
Jekica_88
|
Tatjana nemam ni ja mucnine, samo sam imala par dana gorusicu ali od kad sam strogo na hrono ni m od mucnine , jedini simptom trudnoce koji imam je sto piskim non stop i bole me grudi . Hrono je cudo
|
|
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?