Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 27.11.2014 11:25:04
|
|
|
|
choopa choops
|
lelo ja ne znam to za CR, ali nekako mi logika govori da ne bi trebalo da smeta. Jao meni se prispavalo,popih Utrogestan oko 10h, a MM sad ide na trening pa ne smijem zaspat zbog njih. A oči mi se same sklapaju...
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 27.11.2014 11:26:42
|
|
|
|
lelaigor
|
DZ u Rumenačkoj. Mislim da je ok patronažna, samo se nas dve nismo dobro razumele. Ona je verovatno mislila na porođajni kanal, a to ću već skontati, ja mislim da ne mogu da omašim ako porođaj krene i da ne odem na vreme. Još plus što imam osećaj da bi me užasno bolele te moje koske ili šta je već, kad beba krene u porođajni kanal, kad ovako ni noge ne mogu da raširim. Priupitaću moju dr sad kad opet budem išla, čisto da budem spremna, inače većinu znam od prošlog puta, ali vezano za CR sam duduk.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 27.11.2014 11:42:10
|
|
|
|
Kata90
|
hay uf ja vise ne mogu ni jesti,jako malo jedem a i spavam nit imam vec neke posebne zelje....dal i druge zene prolaze ovako nezam.... Sto se tice cvaraka pojescu kad su sveze peceni,a slaninu ne volim.....sve vas
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 27.11.2014 11:50:25
|
|
|
|
Trcosava
|
Lelo nisi ti nju pogrešno razumela već to govore trudnicama lekari iz meni nepoznatih razloga. Zbog takvih izjava sam i ja prepadnuto pitala na porođaju jel nije kasno za carski (sa Anom) pošto je porođaj bio u toku, pa kao hitan carski. Nije se spustila u kanal i dr mi samo rekla - nikad nije kasno za carski! Ja i dalje čekam, 4 nas je bilo i tek sad je ušla zadnja trudnica, posle nje sam ja. A od 10 pa do sad jedno 10 žena je ušlo i izašlo - nikad mi neće biti jasan sistem ovaj
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 27.11.2014 12:00:07
|
|
|
|
soni
|
Trcoslava pa jel ne ide na zakazivanje?
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 27.11.2014 12:02:12
|
|
|
|
lelaigor
|
E, pa onda dobro. Neću se opterećivati više sa tim. Hvala svima! Idem sad ad teram dete da završimo sređivanje igračaka više i trebala bih da napravim par cupcakesa...ne radim, ali ima jedna nagradna igra gde se osvaja KitchenAid mikser i prosto ne mogu da ne učestvujem, jer je on moj neostvareni san! Imam sreće pa mi je dete veliko i može da mi dodaje stvari.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 27.11.2014 12:17:08
|
|
|
|
soni
|
Lela volis da pravis kolacice? Meni nikad nije tesko da skuvam..ali da mesim me mrzi
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 27.11.2014 12:19:55
|
|
|
|
Trcosava
|
Završila konačno! Bebac poprečno okrenut, više dijagonalno, ali ima ihahaj vremena da se okrene. Urin mi je ok jeeeeej! Bebac isto ok, oko 2.500 kg po merama koje ja vidim (obim glave, obim stomaka i dužina butne kosti) ide jednu nedelju unapred
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 27.11.2014 12:21:43
|
|
|
|
Sanjalica1980
|
Ja samo danas nesto trcim. Bila kod interniste i sada pored neslane ishrane moram da ukljucim i zucnu ishranu koja inace iskljucuje slatko tako da najbolje da nista ne jedem Vozili me i na KCV na uz abdomena. Dobri su svi organi. Sada se vratili. Stigli i rezultati za stitnu jos da se savata endokrinolog i da mi napokon daju terapiju. U ovom mom kucanju dolazi sestra sa injekcijom. Dali mi Deksazon za pluca. I ostajem tu do ponedeljka. Nista mi nije jasno. Svi nalazi su ok a oni se ponasaju kao da nije. Zvao me je i moj dr koji kaze da je to ok i da cu biti ovde do ponedeljka. Mm je popiz
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 27.11.2014 12:23:30
|
|
|
|
daca77
|
IZVORNA PORUKA: Maslacak15 Jao Daco pa to je super. jeste da ce ti biti zanimljivo, ali ja mislim da ce tvoja devojcica da se strpi do samog termina. Nije kasno za carski , kako kasno? Sto bi bilo kasno? Bice taman mala fino podgojena buca kad izadje 7. og decembra hihihi A pazi kad sam znala jos sinoc da ce ovo biti tvoja reakcija A koliko treba vremenski da se beba spusti u porodjajni kanal? Trco, bravo za izvestaj Sanjalice, mozda je ipak bolje da dr proprate to sto imaju...veliki
< Poruku je uredio daca77 -- 27.11.2014 12:25:02 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 27.11.2014 12:24:11
|
|
|
|
soni
|
Trco bravo za bebanu Sanjalice nije ti lako al moras biti stpljiva..jos malo
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 27.11.2014 12:24:14
|
|
|
|
lelaigor
|
Soni, to mi je posao. Nezvanično. Kad sam skontala da još dugo neću moći da ardim, jer D prvo nije primljena u vrtić, a sad je primljena na 4h, rešila sam da počnem nešto da radim kod kuće. I eto tak već 3 godine, pravim torte, kolače, slaniše, itd. po porudžbinama. Inače, sam uvek volela da mesim i prčkam u kuhinji. Počela sam sa 10g., doduše tad sam bila primorana, ako sam mislila nešto da jedemo ali sam ubrzo zavolela kuhinju. Trco, superiška za bebu, a najviše za urin! Joj, Sanjalice, drži se.
< Poruku je uredio lelaigor -- 27.11.2014 12:25:58 >
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 27.11.2014 12:25:12
|
|
|
|
soni
|
Jel mozescda zaradis tako? Super je ko voli
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 27.11.2014 12:28:21
|
|
|
|
Trcosava
|
Daco to sve zavisi valjda od samog otvaranja. Od 12 sam imala kontrakcije do 8 i još nije bila u kanalu, krenuli su da me već voze na carski i vratili me, legli na stomak i izgurali je.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 27.11.2014 12:28:30
|
|
|
|
lelaigor
|
Pa, onako. Kapne koji dinar, ne zaradim platu ali dodam za poneki račun.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 27.11.2014 12:31:19
|
|
|
|
Trcosava
|
Elem Sanjalice bolje da si im na oku, a razumem i tm i tebe, mrzim da ležim "bespotrebno" pa uvek iskukam da me puste na moju odgovornost (posle pobačaja, revizije, operacije vena) Meni je zlo kad moram da smišljam šta da kuvam, ali zato slatkiši nikad nisu problem da se prave :)
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 27.11.2014 12:33:38
|
|
|
|
bubulence
|
daco pretpostavljam da mozes da zovnes dr ukoliko porodjaj krene ranije? sanjalice pa zasto sada to? a ta injekcija je za tvoja ili benina pluca? skroz sam neinformisana za te stvari...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 27.11.2014 12:34:22
|
|
|
|
lelaigor
|
Za smišljanje je i meni proble, ali samo zato što ne smem pola stvari. I onda mi je jako teško da stalno nešto improvizujem sa tih par namirnica. Kad bih ja mogla sve da jedem, ih, uvek bih znala šta da kuvam.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 27.11.2014 12:49:56
|
|
|
|
Sanjalica1980
|
Inekcija je za bebina pluca i daje se kada preti prevremeni porodjaj. Moze da se da i bez obzira na to kada se sumnja da zena nece uspeti izgurati osmi mesec. Znala sam ja da cu to primiti ali sam mislila da ce biti kasnije. Pocetkom osmog. Malo su me zabrinuli jer je sve ok a to mi daju. Ma samo da izguram ovo i da ih sve oteram u tri lepe
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 27.11.2014 12:55:06
|
|
|
|
daca77
|
IZVORNA PORUKA: bubulence daco pretpostavljam da mozes da zovnes dr ukoliko porodjaj krene ranije? Bubi, dao mi je broj mob. i rekao da ga zovem, ali naglasio mi je vise puta da ne moze van svoje smene doci na GAK. Kako hoce, ocekujte me na naslovnim stranama
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 27.11.2014 13:06:27
|
|
|
|
Ana13
|
Daco,znas da je i meni zakazao cr na termin.Prati on tvoje stanje,ne brini. Nedostajete mi,stomacici Nekako mi jos ne ide u glavu da treba da predjem u druge teme.Tamo nisam ni gvirnula
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 27.11.2014 13:08:45
|
|
|
|
Modessty
|
IZVORNA PORUKA: Sanjalica1980 Inekcija je za bebina pluca i daje se kada preti prevremeni porodjaj. Moze da se da i bez obzira na to kada se sumnja da zena nece uspeti izgurati osmi mesec. Znala sam ja da cu to primiti ali sam mislila da ce biti kasnije. Pocetkom osmog. Malo su me zabrinuli jer je sve ok a to mi daju. Ma samo da izguram ovo i da ih sve oteram u tri lepe Ne brini! daju ti da bi bili sigurni da će bebac sazreti brže nego inače. Biće sve dobro!
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 27.11.2014 13:13:22
|
|
|
|
vonavoj
|
TRco,super za bebana! Sanjalice,ne znam sta je gore,kad ti dr govore sta je,pa da brines,ili kad ovako kazu da je sve ok ..ne vredi,strpljen spasen,nema ti druge!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 27.11.2014 13:17:15
|
|
|
|
Kata90
|
Trco bravo za bebicu I Daca je zabriuta oko tog spustanja stomaka ko i ja,nekako meni ko da stoji jos uvek u jednom mestu i to kako se lekar nasloni na stomak,ne mogu da zamislim
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 27.11.2014 13:27:43
|
|
|
|
lelaigor
|
IZVORNA PORUKA: Kata90 Trco bravo za bebicu I Daca je zabriuta oko tog spustanja stomaka ko i ja,nekako meni ko da stoji jos uvek u jednom mestu i to kako se lekar nasloni na stomak,ne mogu da zamislim Meni je sa D dr skako po stomaku, morao je da je spusti dole. Izbio mi je vazduh iz pluća, mislila sam da će mi i creva izaći zajedno sa bebom. Ali, taj osećaj je trajao sekundu, posle je stvarno sve išlo lakše.
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Sve što niste znali o spinalnoj anestezijiBolovi tokom porođaja mogu biti delotvorno ublaženi ili potpuno uklonjeni pomoću regionalne anestezije, a da pritom ipak...
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?