Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 6.11.2014 11:47:08
|
|
|
|
little_one
|
Banana mora da bude onako uzrela, da se topi pod prstima skoro a ne ona tvrda, ukusnija verzija banane, njam. Inace, nikako da pisem dokle smo mi stili. Uveli smo tikvicu, i luk, danas joj kuvam kombinaciju tikvice, luka, malo mrkvice i zgusnucu sa palentom a kasnije tokom dana planiram bas bananu da joj dam da se umaze...podijelicemo nas dvije malo.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 6.11.2014 13:47:43
|
|
|
|
Mala Elena
|
L O to je nesto najsladje ! Sinoc jedem jabuku a ona me gleda onim okicama ...hm. ..prinesem joj ona otvori ustasca , e onda joj dadoh da cucka i eto nije je boleo stomak.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 6.11.2014 14:36:15
|
|
|
|
lilipolip
|
Ovaj moj bas ima osetljiv stomak. Dve noci za redom sam mu u zitarice za veceru stavila po 2 kasicice viocne kasice, ajde kazem da mu da ukus, valjda ga nece muciti. Ljudi moji, on se te dve noci za redom, vrteo, vrteo, i budio tacno u pola 12 da kaki sto se nije desilo jos od prvog meseca. Treceg dana mu to nisam uradila, naravno, i spavao je od 9 do 4. Mi smo malo promenili raspored. 08:00 Ustajanje, i kao malo sisanje, vise mazenje 09:15 Dorucak ( zitarice sa vocem, i od neki dan jogurtom, keks sa vocem) Spavanje 12:15 Dojenje 13:45 Rucak ( meso plus povrce 6 dana u nedelji, sedmog dana samo povrce) Spavanje 16:15: Dojenje 18:30 Vecera (nestle sa keksom ili jogurtom) 21:00 Dojenje Nekad se uspava i oko 5 pola 6, na jedno pola sata 04:30 Dojenje 06:30 Dojenje
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 7.11.2014 10:52:05
|
|
|
|
Klarita
|
Lili, a sto se tice mucenja stomacica, odlicno si ukapirala od cega je i neces tako vise N je juce pojeo oko 300ml home made kasice i plus pola pavlake naravno povratio je posle dva sata i onda uredno poipo mleko, ali mu nisam dala veceru jer je preskocio spavanje jedno ...pa smo se nesto "smuvali" i nemirno je spavao nocas...tacmo mu fale te zitarice popodne oko 18h i daaa, jos sam ukapirala da ako pojede zitarice sa mlekom oko 18h onda oko 20i30 21h kad pije "zadnje mleko" pred spavanje ono, mrljavi i ne popije sve. Moram da nastelujem dobro dnevni ritam. Taman sam pomislila da jesmo, on se prejeo i poremetio opet...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 7.11.2014 13:30:33
|
|
|
|
lilipolip
|
300gr vau :) Moj jedva zavrsi onu veliku teglicu :) i posle bljucne malo :) Mi smo se sinoc spetljali, nije lepo sisao pa je dobio ranije veceru, pa pre mleka uvece opet trazio da jede, pa sam mu ja dala malo vise od pola male teglice jogurta, i dodala malo plazme. Kombinacija ubilo se, ali mu je bilo dovoljno da ga drzi do mlekca uvece.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 9.11.2014 21:43:15
|
|
|
|
Mala Elena
|
Da li je kasno da dajem veceru -zitarice u 21h -21.30? Ako zaspi posle ponoci .
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 9.11.2014 22:26:47
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
ME posle ponoci??? Jao zeno pa probudi par puta ujutru dete i pomerice se na normalno vreme za dva tri dana. Nije ok da tako mala beba ide na spavaje u ponoc. Mislim nemoj sad da mislis da te kritikujem ja to onako cisto radi tebe, bolje sad da je "natreniras" nego odjednom kad bude kretala u vrtic ili kad ti budes pocinjala da radis. Bice joj preveliki sok. Ovako neke bebe koje samo jednom ujutru probudis i "prebacis" na novo vreme odmah tako i ostanu, mozda ce sa tvojom trebati par dana ali sigurno ne duze od nedelju dana a videces koliko ti je bolje i mirnije ako beba ide a spavanjac do 21h I da ti odgovorim nije kasno jer ide kasno u krevet hehehe...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 9.11.2014 22:48:36
|
|
|
|
little_one
|
JOj htjedoh i ja reci, al rekoh da ne budem uvijek ja crna ovca koja kaze nemoj tako, ajd ovako....uglavnom, zeno svaka cast tebi kad mozes ostati budna toliko kasno i baviti se s bebom...moja Aleks vec 3 sata spava, i jos malo ce da se budi za podoj i ja nju docekam i kidam na spavanje... Ajde ti nju pomjeraj pa ces lako planirati veceru
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 9.11.2014 22:48:44
|
|
|
|
Mala Elena
|
Hvala na odgovoru hahaaah Znas li da ja pre 10 ne ustajem , cuvam pusku ispod jastuka za svakog ko pokusa ranije da me probudi odoh off ali stvarno mi se organizam navikao na to vreme. Znam kako je kada zaspi u 20 ili 21h , bilo je toga. Promenicu joj to kad se vratimo u bg, hocu dok sam kod svekijevaca da se naspavam kao covek ujutro!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 16.11.2014 13:22:00
|
|
|
|
Sanjalicaaa
|
Moze li neka mama, ne bi bilo lose Klarita posto smo vrsnjaci da mi napise koliko puta dnevno beba ima mlecne a koliko nemlecne kasice? U koje vreme ih dajete? I sta dajete za uzinu? Znam da mnogo trazim i da sve zavisi od deteta i njegovog ritma, ali eto cisto da uporedim sa nama. Nekad mi se cini da ga mnogo hranim. I, kako spremate socivo bebicama?
< Poruku je uredio Sanjalicaaa -- 16.11.2014 13:23:00 >
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 16.11.2014 17:47:12
|
|
|
|
Mala Elena
|
Ja za uzinu dajem voce , posle prvog mlekca , nekada ima uzinu izmedju rucka i vecere (ako slabije jede tog dana). Mlekca ima uglavnom 4-5 puta. A ako te zanima Klaritin odgovor, prelistaj ovu temu, pisala je vec.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 17.11.2014 11:19:57
|
|
|
|
lilipolip
|
Moj bebac ima 3 nemlecna obroka i 4 mlecna :) punooo ;) Ne znam kada da ukidam dojenje preko dana a da uvedem uzinu...mada mi smo jos malo vise od nedelju dana na ovoj temi, pa bezimo na sledecu pa cu nju lepo da iscitam :) Danas cemo da probamo zumance, nadam se da ce sve biti ok :) Mlecni proizvodi prosli odlicno, jedemo i mileram i km, i jogurt i mladi sir, i pavlaku :)
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 17.11.2014 15:10:00
|
|
|
|
little_one
|
Mi imamo jedan obrok dnevno, necemo na drugi barem jos mjesec dana, mozda za 2-3 sedmice krenemo s drugim al ne prije. Za sada dajem voce i povrce u kombinaciji sa zitaricama. Pomalo cemo da krenemo sa zumancem sada i jos nekim povrckama. Kolicinski pojedemo oko 100g kasice, nepunu malu teglicu plus dosisavanje nakon obroka. Dosad smo uveli zitarice : amarant, proso, kukuruzni i psenicni griz, riza voce: jabuka, kruska, sljiva, banana povrce: tikvica, crveni luk, mrkva meso: teleca supa od kostiju
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 17.11.2014 22:13:46
|
|
|
|
lilipolip
|
Little_one ja sam mom u tom nekom periodu uvela i dorucak, a sada nam sisanje bude kao uzina, i nema sanse da ga drzi duze od 2 sata sitim, ne sto nemam mleka nego on jednostavno ne zeli da sisa toliko dugo da se posteno najede, zagleda se negde, zaigra se i nema sanse vise. Kada se ispoljava reakcija na zumance? Mi probali za rucak, negde oko 2, sve normalno za sada...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 17.11.2014 22:29:02
|
|
|
|
little_one
|
Reakcija ako je ima, rijetko kad ce biti na prvo probavanje. Obicno je na drugo, trece ili bilo kad ubuduce. Zato se namirnice i uvode minimum 3 dana. Sisa ona meni dobro jos uvijek, i bas razmisljam kako nam je taman sad ovaj jedan obrok, jos uvijek ga dosisava i nema potrebe da uvodim jos naredni. Kad ga prestane dosisavati onda cu sledeci. A vjerovatno ce tako biti, ujutro cu da dajem voce a u rano popodne rucak. Uvodjenje vecere mi je i sa Andreom bila ubistvo, sad sa ogranicenim namirnicama ce biti veselo. A zumanac nam je nutricioniskinja rekla da krenemo sa 7 punih mjeseci, pa cemo onda sa osam krenuti sa mesom i sa drugim obrokom. Sto mi i ima logike.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 17.11.2014 22:34:59
|
|
|
|
lilipolip
|
Meni skroz obrnuto, meso vec sa prvim namirnicama, a zumance u osmom :) mada svako radi kako misli da treba. Ja cu mu sigurno davati 3 dana po 1/8 pa sledece nedelje1/4 kada ne spremam meso za rucak. Ja se psihicki pripremam za slavu u petak, bice milion nutkanja i uguravanja u usta od strane raznih baba... valjda cu uspeti da ga odbranim :) Sada nam je glavna zanimacija skupljanje mrvica hleba, u stanju je da ih skuplja i stavlja u usta i po sat vremena.
< Poruku je uredio lilipolip -- 17.11.2014 22:36:34 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 17.11.2014 22:40:28
|
|
|
|
little_one
|
Dobro, mi smo u savjetovalistu za ishranu zbog alergije na PKM pa mozda drugacije nam se uvodi hrana. Zumanac sam starijoj uvodila ravno mjesec dana, planiram i ovoj do osmog mjeseca da ga uvedem, mada komotno moze i brze ali kad sam bila strpljiva sa starijom i sad cu. Mada s njom sam krenula i ranije dosta s dohranom, i njoj je bilo oko 7 punih drugi obrok, a treci negdje sa 9, tad mi se i mlijeko naglo smanjilo jer je prevladala kasika vise, i sve je manje htjela sisati i tako smo prestali. Ovaj put cemo se potruditi da to izbjegnemo, pa mi i je i zato u cilju sto kasnije uvesti formirane obroke, posebno sto ce jedino mlijecno dobijati kroz moje mlijeko. A nutkanje baba sve razumijem...sretno vam!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 18.11.2014 0:02:46
|
|
|
|
Mala Elena
|
Kod nas je zumanac prosao fino, u tri probavanja , kao i psenicni griz . Sutra cu joj umrviti plazmu u kasicu da probam.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 18.11.2014 22:02:33
|
|
|
|
Jole84
|
Žene pa mi bre napunili 6, sad smo u ovoj temi a ne prethodnoj
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 19.11.2014 9:40:16
|
|
|
|
little_one
|
Heheh Jole, dobrodosli! Sad ste prespremni za klopanje
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 21.11.2014 21:32:05
|
|
|
|
Jole84
|
LO sad ću da vas gnjavuckam jupiii Mi smo od kako je ušla u šesti probali piletinu, ćuretinu i junetinu, naravno sa povrćem koje je već isprobala. Još uvek popije celu flašicu mleka posle kašice...nikako da smanji. Posle koliko su vaši izbacili mlekce nakon obroka?
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 21.11.2014 21:36:37
|
|
|
|
lilipolip
|
Moj je prestao da sisa posle obroka kada je uspeo da pojede oko 150gr kasice po obroku
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 21.11.2014 21:37:02
|
|
|
|
little_one
|
Mi jos nismo krenuli s mesom, a dosisavanje nakon obroka jos imamo, ne mnogo al dosisa. E to ce da zavisi od bebe do bebe. Meni Andrea nikad kolicinski nije jela mnogo po obroku, al je na kraju uvodjenja obroka imala 3 glavna obroka i 2-3 uzine, i sve pomalo je jela, cesto a malo. A cini mi se da ce tako i ova mala. Tako da vidjeces, kad poveca kolicinu kasice, ja ne bih isla preko 200ml kasice da dodajem jos i mlijeko. Mozda ce ona traziti i iz navike, otkud znam, al mislim da nakon te kolicine definitivno nece trebati dodatno mlijeko. Nemoj da zuris sa izbacivanjem flasica, mlijeko je osnovna hrana do godine. Ako izbacujes flasicu, uvedi dodatni mlijecni obrok. Mi uveli krompir, sledece je maslinovo ulje, ono mi nikako da dodje na red. Pa cemo jos nesto od povrca pa zumance...a od osmog meso.
< Poruku je uredio little_one -- 21.11.2014 21:42:21 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 21.11.2014 21:41:32
|
|
|
|
Jole84
|
Lili meni je dr rekla tako nekako otprilike sa 200 gr da bi trebalo da prestane, ona pojede 120,150 gr ne forsiram je, ali me buni što popije mleko kao da ništa nije jela. Ali ko što kažete verovatno zavisi od deteta. LO znači imate više obroka plus siskanje? Mi za sad samo ovaj povrće-meso, pa kad savlada taj jedan onda ću da joj dam voće, žitarice za doručak i večeru, mada ih je isprobala na početku.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-IV deo 21.11.2014 21:43:25
|
|
|
|
little_one
|
Ne, imamo samo jedan obrok dnevno i nakon njega sisamo. Nismo jos krenuli sa drugim obrokom, tamo od osmog mjeseca cemo. Ne zuri nam se uredila sam prethodni post, nisam dovrsila ono sto sam htjela reci, senilna sam postala
< Poruku je uredio little_one -- 21.11.2014 21:45:05 >
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Lepa imena za devojčice rođene u decembru ...Ako očekujete bebu u decembru ili januaru, a još niste odabrali ime za svoje novorođenče, pogledajte našu listu predloga...
Šta određuje krvnu grupu bebe?Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?