|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori mama 11/14 [chat]
8.11.2014 14:02:57   
Misha i Ljisha
Mali misu tako je i mojauser posted image , i ja uvek korak iza nje skoro, ma zavlaci se, ajd sto ce napraviti dar mar ali bre povredice se. Ajd u kuci tu sam opustena ali napolju, svakih pet minuta hoce srcka da me strefiuser posted image . Neka malo da smrsamo, tj bar bih ja jos trebalauser posted image

e da ta ista mama sto je izjavila za prohodavanje mi kaze, njen sin nikad nije ni hteo da se popne na merdevine u dvoristu, a moja samo kidise na merdevine. Deca su razlicita. Moja jos super zna da se cuva, obazriva je ali to samo zato sto sam pored nje i govorim joj pazi rupa, pazi ovo pazi ono....

< Poruku je uredio Misha i Ljisha -- 8.11.2014 14:04:26 >

(odgovor članu mali_mis)
Direktna veza do poruke: 176
8.11.2014 14:08:21   
Mala Elena
Doco i treba da si ponosna user posted image
Mojoj sveki danas rodjendan , isla kupila joj poklon kozmetiku i tako...zena se obradovala !user posted image
Beka zaspala, ali moram da se pozalim, ima T ispod 36, hemotermija ?
Utopljavam je ali celu noc je vise hladna, obrazi , nogice ..imate li savet? user posted image

(odgovor članu mali_mis)
Direktna veza do poruke: 177
8.11.2014 14:11:02   
Klarita
Hipotermija! Zovi halo bebu!
Utopli sto vise, sto vise, i meri,...ne povecaca li se, zovi doktora, vodi dete doktoruuser posted image O, Boze, ME, nesto radis pogresnouser posted image

< Poruku je uredio Klarita -- 8.11.2014 14:12:30 >

(odgovor članu Mala Elena)
Direktna veza do poruke: 178
8.11.2014 14:14:34   
Misha i Ljisha
ja mislim da ne treba utopljavanje. Da li se znoji? ako se znoji presvuci je da bude u suvom. Preterala si sa skidanjem temperature. Nazalost cesto se to desi kad roditelji skidaju temperaturu koja ne treba i ne mora da se skida. Kako niste cesto imali temp nisi ni mogla znati kako ce ti dete reagovati. Polako samo. Mislim da je sve ok dok temp ne padne ispod 35,2. Ali nisam sigurna, nemoj da prpas sad bezveze nisam ti ja pouzdan izvor informacija

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 179
8.11.2014 14:17:20   
Klarita
Ljiso, paracetamol ne moze da spusti temp ispod granice normalne tempuser posted image tj ispod 36,5.
Evo ja preuzimam odgovornost i tvrdim da treba da se "pokrene" i malko uspanici...nista lose...samo eto ja mislim da treba.

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 180
8.11.2014 14:20:07   
Misha i Ljisha
mislim da cepici mogu ali sirup ne moze, ne znam sta je dala ME curici. Ali mislim da ne treba ni utopljavanje ako se dete znoji. No neka obavezno pozove nekog strucnog naravno

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 181
8.11.2014 14:22:28   
Misha i Ljisha
Klarita jel ti znas da je moja telesna temperatura 35,4 user posted image , meni kad se temperatura popne na 36,6 meni nije dobro a 37,5 dozivljavam kao da neko "normalan" ima temperaturu 40.

Mala Elena javljaj bre sta se zbiva.

< Poruku je uredio Misha i Ljisha -- 8.11.2014 14:24:14 >

Direktna veza do poruke: 182
8.11.2014 14:25:59   
Klarita
Znam Ljisouser posted image a, je l' znas ti da sam ja mr pharm, i nesvrseni spec klinicke farmacijeuser posted image Lekar je lekar, doktor je doktor, ali bez da se neko uvredi, od farmaceuta niko bolje ne poznaje lekove i dejstvouser posted image

Direktna veza do poruke: 183
8.11.2014 14:29:15   
Misha i Ljisha

IZVORNA PORUKA: Klarita

Znam Ljisouser posted image a, je l' znas ti da sam ja mr pharm, i nesvrseni spec klinicke farmacijeuser posted image Lekar je lekar, doktor je doktor, ali bez da se neko uvredi, od farmaceuta niko bolje ne poznaje lekove i dejstvouser posted image

user posted image heheeh Klarita sinjorita zato te volem, znala sam ja da si ti neki veliki dr mruser posted image , ili sto bi moj deda rekao znam ja da si ti neki tamo andrak.

Mozda je zena dala brufen? Mislim ko zna mozda nije paracetamol. Ja mislim da je to prosto posledica skidanja temperature, jer sta bi drugo moglo biti ne?

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 184
8.11.2014 14:41:09   
Misha i Ljisha
. Hipotermija može biti posledica virusne infekcije, ali se nekada javlja i posle visoke temperature, kada roditelji preteraju sa upotrebom „brufena“ ili „andola“. Važno je da se urade laboratorijske analize leukocita.
Danas su roditelji opsednuti visokom temperaturom, pa nemaju meru kada deci daju antipiretike i neretko preteruju - smatra dr Maksimović. - Tako se povišena temperatura pretvori u drugu krajnost, odnosno dete dobije hipotermiju.
Pedijatri kažu da treba biti obazriv i sa tuširanjem, kada se skida temperatura, jer i sa rashlađivanjem treba imati meru.

Evo sta nadjoh, eto moze sa svim i svacim da se pretera. Mozda zena ne zna taco koko kg ima dete pa joj dade vecu dozu. ne?

Bitno ME da je ona ok, ti proceni ako je bas mirna i onako jedva cujes da dise vala pakuj se i kod lekara. Ako je ona ok i kad ustane, ja mislim nikakve posebne mere ne morate preduzeti, za par sati ce joj se vratiti temperatura

Direktna veza do poruke: 185
8.11.2014 14:46:08   
Klarita
Ljiso, fizicarko moja user posted image user posted image user posted image

U tekstu su navedeni brufen i andol, slazem se, tacno je...ali ME je davala eferalgan/panaterm/febricet...vise ne znam ni ja, sve sam pobrkala, a ustvari je sve to paracetamoluser posted image Uostalom nebitno...samo da maloj E bude dobro...nadam se da nije dala brufenuser posted image

Direktna veza do poruke: 186
8.11.2014 14:46:56   
Mala Elena
Jeste se znojila ! Ali sinoc pola sata posle sirupa, presvukla je i zaspala. A kupala sam je i razgolitila pre sirupa, mozda previse .sad joj je 36 ali me brine, lepo je obucena , videcemo ...user posted image

Direktna veza do poruke: 187
8.11.2014 14:50:30   
Misha i Ljisha
Dobro je ME hoce to tako posle visoke temperature, ako ne poraste na normalnu za par sati onda je vodite kod lekara. Ma opusteno, mene su mozda moji "nakljukali" brufenom kad sam bila mala (kao obeliks sto je upao u kaza sa napitkom) pa sam ja stalno hladnauser posted image , kazem ti moja normalna temp je 35,4.

Klarita ma ja sam ti bre co'ek za sveuser posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 188
8.11.2014 14:56:44   
Mala Elena
Znam da hoce posle visoke T ali ne sme dugo da bude niska.. treba utopljavati , zvala sam halo bebu . Samo neki stresovi !
Ljiso tebi je bas niska temperatura ...

Direktna veza do poruke: 189
8.11.2014 15:01:56   
Bibilib
ME mislim da je za bebe normalna temperatura 37 a iskreno se nadam na nije strasno ako je ispod toga,kao kod vas...

***Deca su najvece blago !!! ***

Direktna veza do poruke: 190
8.11.2014 15:07:14   
big mum
Nemoj da brineš nije to ništa strašno.
strahinji su u Hitnoj prepisali voltaren (za odraslu djecu),prvo sam mu dala Brufen koji nije djelovao i onda sam dala Voltaren.Nakon pola sata temp mu se spustila na na 37.Počeo je da se hladi.Davala sam mu toplog čaja i utopljavala,masirala rukice i nogice.Sjetila sam se da se to radi kod podhlađivanja .
I tako cijelu noć.Ujutro je bio dobar ali sam ga ipak odvela dok.Ona je rekla da to nije ništa strašno,oni bi mu dali flašu tople infuzije i takođe utopljvali.
SRETNOuser posted image

Neko iz djetinjstva ponese samo uspomene, a neko sačuva u očima, ušima, u srcu još malo one radoznalosti i nemira, pa umije da se igra i raduje malim stvarima.
DUŠKO RADOVIĆ

Direktna veza do poruke: 191
8.11.2014 15:13:42   
mirkam
Farmaceutkinje i fizicarke user posted image , izvin''''''''te što upadam u vaš razgovor,al sad se sjetih da je meni dr kod koje privatno vodim M jednom rekla da se temperatura ispod 38 ne skida ničim,već treba pustiti organizam da se izbori,a ako prelazi 38.5 dati paracetamol,febricet i sl sirup ali paziti da se ne pretjera jer može previše spustiti temp pa beba mora na grijanje posle
M nas i dalje ubija.Ne jede skoro ništa,a pred spavanje je toliko plakao da mi se kosa dizala na glavi.Evo ga sad spava al non stop se prevrce.Jao a sve mi se čini da ova dvojka neće skoro i da će potrajati.
Stavila koru da pecem za kolače al od njegove vriske nisam znala kud udaram,pogledam u rernu učini mi se da je skoro izgorela i samo isključim šporet.Sad otvorim a ona sva gnjecava,nepecena.Bacila sam je.
Bibilib,meni se čini da mi je patronaza kad sam se porodila rekla da je normalna temp 37 ali samo za bebu do 40 dana.Za starije bebe je kao i nama odraslima ( MiLj se ovdje ne računa user posted image )
ME,mislim da će Elenica biti super,nije to sad strašno a da je stresno i itekako se slažem.

< Poruku je uredio mirkam -- 8.11.2014 15:21:25 >

Direktna veza do poruke: 192
8.11.2014 15:16:21   
Mala Elena
Klarita, evo -oko 20h je istusirala , odmah obukla .. onda u 23h opet istusirala jer je imala 38.2 pa rekoh da ne skace vise i tada sam je ostavila par minuta u peleni a pokrivenu preko stomaka i grudi. Igrala se, bila vesela. E onda oko ponoci joj se vrati ta T i dam joj po merici sirup Eferalgan , znaci za 7kg nikako nisam pogresila . Racunam noc je pa da ne nabije vecu T .Pogresila sam.

Direktna veza do poruke: 193
8.11.2014 16:00:20   
mati
Ljiso i nama je dr rekla da niska T obicno ide kao posledica "agresivnog skidanja T" i slazem se sa tobom jer se upravo to M desilo.
ME nista strasno, i nama se to desilo sa Matom, posle skidanja T. Imas temu pa pogledaj... Nije se puno pisalo, ali mozda ti neki savet pomogne.Niska T

Danas Je Mitru imendan. user posted image
Posle dva dana pauze imamo goste veseras i sutra.

< Poruku je uredio mati -- 8.11.2014 16:02:46 >

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

Direktna veza do poruke: 194
8.11.2014 16:06:52   
doktorkakristal
MALA ELENA ne brini nije nista,od viroze hoce da spadne,tada samo obuci dete toplije i to je to,ako se dete normalno ponasa nije mu nista
Ljudi bez ljutnje nemojte da panicite za svaku glupost nije detetu nista,vecini dece malo padne t posle davanja antipiretika i da ima tema o tome MATI je vec stavila

'OVO JE ZIVOT NIJE RAJ,NE MORAS DA BUDES SAVRSENA "
Čekanje je tihi i surovi ubica. Okrutni krvnik.

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu mati)
Direktna veza do poruke: 195
8.11.2014 16:53:27   
Mala Elena
Nisam znala da ima tema, sorry ...
Hvala svima sto brinete i zelite brz oporavak. Evo vec ima 36.3 user posted image ! Od uzbudjenja sam zaboravila serpu na sporetu user posted image juuriiim

(odgovor članu doktorkakristal)
Direktna veza do poruke: 196
9.11.2014 5:34:44   
mali_mis
Jutro mame user posted image
Trening od ranog jutra user posted image

Direktna veza do poruke: 197
9.11.2014 7:14:49   
mirkam
Jutro user posted image
Moji jos spavaju, ja pijuckam kaficu.
Sinoc bili do par salona namjestaja da vidimo sobe i da dopunim ideju za kuhinju, ali s mojim sinom to je bila nemoguca misija.U kolima divan, slusa pjesmice i ziv se ne cuje, ali kako udjemo negdje tako odma kenkanje i ako ne izadjemo u roku od pet minuta vriska.Tako da skoro nista nismo ni vidjeli..Znam da M ovih dana muce zubici ali mi se svakim danom sve vise cini da ga" muci" i bezobrazluk!

< Poruku je uredio mirkam -- 9.11.2014 7:15:20 >

(odgovor članu mali_mis)
Direktna veza do poruke: 198
9.11.2014 7:42:35   
big mum
Dobro jutro mameuser posted image

Ma kakav bezobrazluk,on je beba hoće da se mazi.

Žene treba mi vaš savjet,ima ovde doktorki,mr farmaceuta iliti narodski štreberkeuser posted image da mi odgovore na kveščn.
Moja šćer ima ima one bijele tačkice ispod noktića pa me zanima šta to znači.Da li je u pitanju nedostatak nekog vitamina ili minerala.Ako jeste kojeg.Ili je u pitanju nešto sasvim drugo.

Moji inače dobri ,zdravi.Strahinja po običaju stalno gouser posted image Ujutro ustane sam skine pidžamu,nađe šta će obući obuče se i onda za pola sata skida sve sa sebe.Džaba mu je govoriti -odustala sam.Ali ništa mu nije-čak ni ne šmrca.

Neko iz djetinjstva ponese samo uspomene, a neko sačuva u očima, ušima, u srcu još malo one radoznalosti i nemira, pa umije da se igra i raduje malim stvarima.
DUŠKO RADOVIĆ

(odgovor članu mirkam)
Direktna veza do poruke: 199
9.11.2014 8:01:59   
mirkam
Big Mum, pojma nemas kako on zna da histerise.Trese nogama kad mu nije po volji, pa mi se koci, kao da mi prkosi a sve uz vrisk, gura me od sebe.Ma tacno vidis da je bezobrazan.Cim mu udovoljis, promijeni se. Nisam znala da ovako mala djeca znaju toliko da budu "nervozna".

(odgovor članu big mum)
Direktna veza do poruke: 200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Značaj večernjeg obroka za bebe
Hranjivi sastojci koje beba unosi tokom dana, a posebno u večernjem obroku, imaju direktan uticaj na njihov noćni odmor,...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Nedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here