Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Razgovori mama 11/14 [chat] 7.11.2014 9:00:02
|
|
|
|
emicaa
|
EDoco tebe sam sanjala,kreće kao neka reklama na tv-u a ti u teklami,neku haljinu reklamiraš
|
|
RE: Razgovori mama 11/14 [chat] 7.11.2014 9:01:52
|
|
|
|
little_one
|
Jutro mame! QUeen samo polako, u toj supi ima toliko losih stvari koje ne bih pozeljela ni najgorem neprijatelju da pojede a kamoli bebi. A elektroliti koje ti je kuma tako savjetovala, su potrebni bebi kad ima bas bas jak proliv i neki dr savjetuju upravo supu iz kesice jer je puna soli da nadoknadi upravo te elektrolite i naravno da zatvori, jer supa iz kesice i zatvara. A iskreno, moja starija cura jos nije nikad probala supu iz kesice pa cak ni kad je imala stomacni virus i dijareju. Postoji posebna tecnost za rehidraciju a ne supa puna soli, aditiva i konzervansa. MI to tebi samo iskreno savjetujemo da pazis svoju bebu, da je zdravo hranis od starta. Misho, pa vas je bas zakacilo....nikako da pregurate...to je malo i od vrtica a i ovo ludo vrijeme puno viruscina svuda. Ja jutros nisam poslala ANdreu u vrtic, malo je slinava al zanemarljivo, al veceras idu u pozoriste sa vrticem, u pola 8 do 9 sve to traje, okupljanej i predstava a ona je pecena vec u pola 9 i ne moze toliko da izdrzi, tako da cu danas da je sto vise "smaram" i cuvam energiju i da se dobro naspava da izdrzi to sve bez nervoze....pojma nemam kako ce to pregurati, mislim da ce to biti prvi put u njene dve godine da je budna nakon 9 navece Aleksandra spava, mi doruckovale i kooooooonacno mi je dosla na red kafa...danas musaka za rucak i supica...slatkisa i dalje nema, nemam vremena za njih Lijep dan vam zelim zenice!
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 11/14 [chat] 7.11.2014 9:50:34
|
|
|
|
Klarita
|
LO, sad cu da ti dam ideju za slatkis, 5min je mnogo da se spremaju, mafini, fini a, bas je bre kasno to za predstavu za decu, baksuzi, kud stavise taj termin Dobar dan od mene. Veceras idemo na slavu, sutra opet...K ce kod mojih na vikend, ne mogu da je odvratim, obozavaju se, ona danima prica svima i samo o tome kako ce tri dana da sedi kod mojih..ja nisam za a, ona se raduje i sve slusa samo da je pustim N ce veceras sa "dadiljom" sutra ne znam jos Ljiso, znam da si protivnik AB i lekova, ali ja da sam na tvom mestu probala nih neke AB kapi kako hoces, vidi... Doco, dace Bog da prodje na tome. Ja sam poznati veliki protivni igraonica za decu u tom uzrastu jer sam ukapirala da mi se K razboljevala svaki put kad bi bili u igraonici razmisli o tome mozda povezes i kod vas pa bar izbegavas, sta znam
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 11/14 [chat] 7.11.2014 9:56:18
|
|
|
|
QueenJ
|
Znam da je dobronamerno. Pogreših, jbg... Vala, neće se ponoviti! Danas smo same ceo dan, mm radi 1. smenu, pa posle posla ide u Bg na košarkašku utakmicu. Blago njemu! Ljubomorna sam. Danas za ručak špagete opet (ostalo sosa od juče). I sinoć sam posle 100 god. pravila palačinke. Obožavam ih, ali ne i miris kuće posle pripreme. I to sam ponovila delimano tiganj za palačinke što smo dobili. Bez ulja-đavola! Mestimično je pocrneo i sada ne mogu da ga operem. Keramički je. Ima li neko savet za to?
|
|
RE: Razgovori mama 11/14 [chat] 7.11.2014 10:04:10
|
|
|
|
Klarita
|
Pogledaj u temi "Saveti za domacice" ali stvarno...ovo mi smesno sto dajem smernice samo, kao skretnicar sam na RR
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 11/14 [chat] 7.11.2014 10:08:20
|
|
|
|
QueenJ
|
Haha... Hvala. Ko bi rekao da RR ima toooliko tema...
|
|
RE: Razgovori mama 11/14 [chat] 7.11.2014 10:22:08
|
|
|
|
little_one
|
Sta god ti padne na pamet ima tema. Nepresusan izvor tema ima ova RR. Klarita, vidis mafini, zaboravih na njih, moram da skapiram neki ukusan za popodne a da mogu i ja da jedem, njam. Ili cu i ja palacinke...vidjecemo.. a izgleda da danas stvarno ko skretnicar radis trebala si i mene usput da uputis u sta cu kuhati danas, (jesam bezobrazna, znam)
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 11/14 [chat] 7.11.2014 10:25:37
|
|
|
|
Klarita
|
nisi nisi evo ti sjajan recept za mafine...sad cu da otvorim temu nisam sigurna je l' bese zbog alergije ne smes...sad cu da "okacim"
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 11/14 [chat] 7.11.2014 10:30:54
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Samo vi kuhajte. Ja sam juce spremala slane super mafine. Idem za pola sata na posao. Posle po Teodoru. Kasnije cemo T i ja do prodavnice da kupimo sastojke za cake pops i za praline. Posto cetiri dana ne radim taman cu da se zavitlavam za Sofijin rodjendan.
|
|
RE: Razgovori mama 11/14 [chat] 7.11.2014 10:58:04
|
|
|
|
doktorkakristal
|
KLARI ta igraonica je uglavnom prazna zato je i vodim kad vidim guzvu ne ulazimo,njoj ne smeta da je sama sa vaspitacicama jer jos ne zna da se igra sa drugom decom,pa je one zabavljaju ,ne znam da joj nije od ove poslednje dvojke sto je izbila,vidim i da je nervozna grize cucu pa onda vrisne,za sad je ne vodim kod pedijatra jer nema drugih simptoma,samo cistim nosic
|
|
RE: Razgovori mama 11/14 [chat] 7.11.2014 11:02:53
|
|
|
|
Klarita
|
Verujem, Doco, ali ipak se tu igra bezbroj dece sa razlicitim virozama pljuju, kasljaju, a, ne brisu i ne luftiraju posle svakog deteta/dece mislim ne mogu i da hoce ne znam da li me razumes...eto palo mi na pamet, jer sam ja za K tako ukapirala da se obicno razboljevala svaki put kad bih je vodila u igraonicu
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 11/14 [chat] 7.11.2014 11:10:47
|
|
|
|
little_one
|
E to sam i ja povezivala sa igraonicom. Prve antibiotike koje je Andrea zaradila bile su s njenih 15 mjeseci i zadesilo se da je prije toga bila u igraonici, i to okupljanje za RR djeda Mraza, mnogo djece i eto poslije toga antibiotici. Kasnije smo je vodili u igraonicu u Merkator, nakon kupovine po nekih pola sata svakih 15tak dana i ponekad bi bilo nakon toga smrckanje, tako da mi ima smisla ovo sto Klarita kaze.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 11/14 [chat] 7.11.2014 11:12:58
|
|
|
|
doktorkakristal
|
au znaci od toga,vidis ni na kraj pameti mi nije bilo,nista ukidanje igraonica do daljnjeg,joj kud cu sa njom kad je hladno EMICE sad vidh da si me sanjala
|
|
RE: Razgovori mama 11/14 [chat] 7.11.2014 14:38:48
|
|
|
|
Mala Elena
|
Ljiso , ne slinavi , grlo i pluca dobro...pela se T do 39 . Ne znam sta je stvarno a i doktor danas nista nije precizirao . Mirkam hvala sad je malo zivnula ! Doco, pa zar opet, skoro je bila bolesljiva ?...bezveze Odoh nesto uzeti sa nogu da pojedem .
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 11/14 [chat] 7.11.2014 15:10:49
|
|
|
|
mati
|
Zdravo mamita cikite... Mita i ja setali celo jutro do sad. Iskoriscavamo poslednje tople suncane zrake. Ali kako svaki dan menjaju prognozu moduce da ce biti jos puno toplih dana. Mata danas dolazi sa svekijem, on je odusevljen, kaze sveki ustao u 6h, a ovde ne mogu da ga probudim do 12h pa pustim Mitu na njega...
|
|
RE: Razgovori mama 11/14 [chat] 7.11.2014 15:23:54
|
|
|
|
vikiveki
|
Dobar dan mame...ja došla sa posla pa se dala na posao u kući jer posle ručka treba i do grada da idemo...nema svaki dan kod mene je neka trka i frka.valjda ću se sutra ujutru malo odmoriti pošto je vikend i niko ne mora na posao i u školu
|
|
RE: Razgovori mama 11/14 [chat] 8.11.2014 6:24:29
|
|
|
|
mali_mis
|
Jutro mame Juce nas je A. razbio od trcanja po stanu. Ima ga svuda. Uzme igracke pa se zaigra malo, taman sednem, kad cvrc, ustaje i jurca. Kao da namerno to radi svaki put kad vidi da hocu da sednem i odmorim
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 11/14 [chat] 8.11.2014 6:53:21
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
IZVORNA PORUKA: mali_mis . Kao da namerno to radi svaki put kad vidi da hocu da sednem i odmorim trening trening. Kaze mi jedna mama da ne smatra da joj je sin prohodao dokle god ona mora da juri za njim. a ja joj kazem "pa onda ni moja D jos nije prohodala" Mi po dvoristu kojesta imamo i zavlaci se na nemoguca mesta, ima rupa, sto iskopanih sto grbavog terena, silo jama, gvozdjurije, alata, paleta, drva, cigala i td. Ona naravno hoce bas tuda sad da prodje i ja sta cu idem za njom kao ludak. Moja D se nocas upikila. Eto posle cini mi se tri nedelje prvi put se upiskila u toku noci i sto je najgore nije se probudila da alarmira a mi dzonjali i ja ustanem da je pokrijem kad ona mokra mokra mokra. Danas idemo do naseg porodicnog lekara. Izgleda da je kod D alergijski konjuktivitis koji se iskomplikovao bakterijama. Sve je u redu, kks sjajna (hemoglobin joj je 122-kaze nasa dr ni ona ema tolki hemoglobin) svi parametri u normali osim eozinofila koji se aktiviraju u slucaju gljivica i parazita ili alergije. Kako je negativna na gljivice i parazite preostaje alergija. I tako eto mame izgleda da je misterija resena danas cemo videti sta dalje.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 11/14 [chat] 8.11.2014 7:21:25
|
|
|
|
mirkam
|
Jutro mame. Ljiso, konacno da otkrijete sta je u pitanju pa sad da se fokusirate na resavanje toga.Nece te vise muciti sto pitanja.Bice Dunjica super Evo M se upravo probudio, nista od kafice na miru.Pocinje ludilo Jao samo vise da niknu ovi zubi, pa da se malo vratimo u normalu.Nadam se da dvojke necu cekati kao jedinice-dva mjeseca
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 11/14 [chat] 8.11.2014 7:25:10
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Dobro jutro! Jedva sam sastavila noc od mog kasljanja. ova mala se probudila u 6. Ne znam sta joj je. Preko dana ocajno spava. Barem se nocu ne budi. Kasnije treba da vodim T na gimnastiku. Posle ce mm da je uzme da ja mogu S da odvedem na spavanjac.
< Poruku je uredio Sanjica26 -- 8.11.2014 7:27:11 >
|
|
RE: Razgovori mama 11/14 [chat] 8.11.2014 7:54:58
|
|
|
|
emicaa
|
Dobro jutro,mi smo imali relativno mirnu noć. Od jutros sam već par puta počinjala plakati od sreće,pa dijete mi nije više beba
|
|
RE: Razgovori mama 11/14 [chat] 8.11.2014 8:12:59
|
|
|
|
doktorkakristal
|
jutro mame ,ustali i mi malo ranije D se ukakila pa nas budila,al dobro nije strasno bilo je oko 7i30 EMICE srecan rodjendan,ako nije otvorena tema sad cu da je otvorim
|
|
RE: Razgovori mama 11/14 [chat] 8.11.2014 8:44:20
|
|
|
|
ivaMark
|
Kaze mi jedna mama da ne smatra da joj je sin prohodao dokle god ona mora da juri za njim. Cini mi se da je u pravu Nema sanse da pustim J samu da nije neko pored nje i da je ne vidim. Dobro jutro mame, L se probudio u sest, nos ga zezao pa J u pola sedam, mogla je bar jos pola sata da dremne. LO, mali je super...Meni je J "problem" veci, do skoro se i budila nocu vise puta od njega, samo da je uzmem i supava se ponovo, to sam povezala sa dolaskom bebe i kasnije zapusenim nosicem a da ne pricam kada sam sama sa njima pa malog dojim koje su to egzibicije i penjanja po svemu zivom.... Mali misu, kada ce prestati ovo stenjanjeeee, aaaaaaaa........
|
|
RE: Razgovori mama 11/14 [chat] 8.11.2014 11:28:34
|
|
|
|
doktorkakristal
|
ja za Dorom ne moram da jurim stabilno hoda,mislim da je veliki plus kod nje sto je puzala,zna da se doceka na ruke ako se spotakne,cim nije sigurna ona sedne i otpuze ,za sad je sve super,cak je mogu lepo i voditi za ruku,pre neko vece smo tako setali po gradu,sreca te nismo imali period gde moram da se savijam i da je pridrzavam,ona je prosto samo pocela da ustaje uz predmete da hoda i da se pridrzava za njih i onda se pustila skroz
|
|
RE: Razgovori mama 11/14 [chat] 8.11.2014 13:49:15
|
|
|
|
mali_mis
|
Ljiso, isrenirao me nacisto IvaMark, A. je prestao da stenje nekad oko 4 meseca A. ide sam, i ne pratim ga zbog toga sto ce pasti na guzu, nego je on toliko radoznao da zaviruje svuda. Sad mu je omiljeno mesto kuhinja, i sve sto ima tamo. Zavuce se ispod sudopere pa izvlaci serpe (u deo gde stoje serpe itd), premesta, pravi veliko spremanje, posle mi treba 100 godina da nadjem sta mi treba. Ako mu nesto smeta, on zavuce ispod sudopere. Sve sto mu se ne svidja, ima par stekova "za stvari koje ne voli", i tamo ih zavuce. Ma citav stan je njegov stek Tu je na mog dedu, i on je sve zivo stekao. E zato ja trckam za njim, da provalim gde ima stekove, pa kad neceg nema znam gde da gledam.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Značaj večernjeg obroka za bebeHranjivi sastojci koje beba unosi tokom dana, a posebno u večernjem obroku, imaju direktan uticaj na njihov noćni odmor,...
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?