|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Cekamo dve crtice 11/14 [chat]
5.11.2014 8:31:29   
pipi_coco
Majared neka bude sa srecom iduci mjesec.

Ma prije mi je najgore bilo cekanje, sad mi ni to nije tesko, bar mogu da se nadam, najgore mi je bilo onih 6 mjeseci pauze user posted image

Ja sam odlucila da cu nam dati fore još 6 mjeseci , pa ako nista ne bude da uzmem mm pod ruku i pravac dr, pa da vidimo ko tu zabusava moji jajnici ili njegovi plivaci user posted image user posted image

Common sense is so rare....... It should be classified as a superpower!

"Pticu tuge ne možete spriječiti da preleti preko vaše glave, ali možete je spriječiti da na vašoj kosi izgradi gnijezdo."

(odgovor članu majared)
Direktna veza do poruke: 51
5.11.2014 11:33:19   
nata11
I kako je sad moguce da imam dve razlicite bakterije u dve razlicite laboratorijeuser posted image
U jednoj imam samo E .coli a drugoj samo Klebsielluuser posted image user posted image
user posted image

(odgovor članu pipi_coco)
Direktna veza do poruke: 52
5.11.2014 12:48:53   
Sosa Mena
Dobar dan drage moje.
Majared ti si veliki borac. user posted image
Nato ne znam sta da ti kazem. Meni je sve to jako sumnjivo. Nemoguce je da je svugde razlicito.

Danasnje stanje:
14dc
-folikul na desnom jajniku 20mm
-na levom folikul 16mm i 17mm
-endometrijum 13mm

Cudno mi je da nije pukao jer mi je prosli mesec pukao na 14dc. Rekla mi je dr da dodjem ponovo u petak.

“Bog nas je stvorio ljudima i traži od nas da to i budemo. Nema takvih vremena u kojima to ne bi mogli biti i ne bi bili dužni da to budemo.”

Patrijarh Pavle

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 53
5.11.2014 13:54:45   
signorina
Da se javim i ja,pregled kod ginekolog prosao kao i svaki drugi.Slatko smo se ispricali8ko mi je kriv kad sam odabrala doktora"cico mico ,duso",inace tatinog kolegu).do sad mi je to prijalo,jer su kontrole svaki mesec bile rutinske ,cisto da imam mirnu savest.Pregled je uredan,ultrazvuk takodje,sto se tice trudnoce unapred me je upozorio da je rano da se utvrdi putem uz.Ovo krvarenje mu "lici "na menstruaciju,uz komentar da nije kraj sveta ako mi ponekad porani.Elem,smiri to mene malo,jer je ujutro krenulo obilnije krvarenje,ali periodicno.Danas opet nista,ni traga sem pomalo braon sukrvica.I dalje svi simptomi prisutni,a trebalo bi da popuste ako je menstruacija u toku.Sto on kaze moguce da psiha radi svoje.No,mene i dalje muci niyak progesteron,pa sam razvila 2 teorije:
1.menstracija(nikad vidjena ovakva kod mene do sad) i psiholoska trudnoca
2. 2.11 implementacija,kako je nizak progesteron pojavilo se krvarenje.
tako da sam odlucila da se igram doktora ,test cu uraditi par dana nakon ocekivanog termina menstruacije,do tad sam uz dogovor sa kumom koji je biolog uzela da pijem utrogestan preventivno ,pa sta bude bice. Za sad mogu da kazem da sam luda zenauser posted image

(odgovor članu Sosa Mena)
Direktna veza do poruke: 54
5.11.2014 18:29:35   
Sandra_n
Ajde i ja da se prijavim ovde po treci put,nadam se da nece da bude treci pobacaj!

Direktna veza do poruke: 55
5.11.2014 18:30:08   
Sandra_n
Ajde i ja da se prijavim ovde po treci put,nadam se da nece da bude treci pobacaj!

Direktna veza do poruke: 56
5.11.2014 19:08:19   
Maslacak15
singorina nebih da te razocaram ali s obzirom da je progesteron bio 3 samo 7 dana posle pretpostavljene ovulacije nemoguce je da si trudna. Tj najverovatnije ni ovulacije nije bilo, tj pucanja folikula i oslobadjanja jajne celije u pravom smsilu te reci. To je pretpostavka za trudnocu. Progesteron mora najmanje da je 10 ng/ml ili 30 nmol /ml u zavisnosti od jedinica. Zato si i dobila ranije jel je lutealna faza bila defektna....

(odgovor članu Sandra_n)
Direktna veza do poruke: 57
5.11.2014 19:21:21   
mega
Meni pocinju plodni dani od 8.11.do 14.11.tako kazuna internetu kada sam racunala,pa cemo videti.Mada smo mi sad pre plodni dana aktivni svaki drugi dan,a za plodne svaki dan,pa cemo videti sta ce da bude.Ne mogu bas sama da odredim kada je ovulacija,pa racunam ako imamo odnos svaki plodni dan,valjda ce da se primi jedanuser posted image .Stvarno ste ovde svi velika podrska.pozdrav svima.

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 58
5.11.2014 19:23:21   
Maslacak15
uzimanjem utrogestana samo unistavas svoju sansu za dobru ovulaciju u narednom/novom cklusu jel je progesteron prakticno kontraceptiv, tj ziva soda za folikule u razvoju. Prilicno sam ubedjena da ako bi uradila hormone ujutro da bi oni bili sasvim normalni za treci dan ciklusa. Nizak estradiol nizak progesteron (- efekat tableta). Nema trudnoca ako nema ovulacije, a ovulacije nema ako je progesteron 3. Izvini na otvorenosti, ali mislim da ne profitiras ako pogrevas svoju nadu neosnovano...

Direktna veza do poruke: 59
5.11.2014 19:43:08   
signorina
maslacak 15 ,hvala na odgovoru i savetu.Sve ovo je novo za mene kao sto rekoh do sad je sve bilo uredu.Ova "menstrucaija"me izludjuje,Nedelja braon spoting ujutro,zatisje do juce ,i danas nista,slobodno mi ulozak ne treba... menstruacija 1 dan!!!Ledja me odvaljuju,i na 10 min u toalet.Inace sam pusac,evo ni cigarete mi ne trebaju..verovatno je kako ti kazes,moje pitanje je kad da uradim betu pa da imama komplet sliku?Za hormone sam pitala ginekologa rekao je da nema potrebe jer je sve u redu,inace je on i endokrinolog.Vise je bio usmeren na to da decka posaljem na spermogram i spermokulturu.

Direktna veza do poruke: 60
5.11.2014 19:51:10   
signorina
Sto se tice progesterona,svrljala sam malo po naucnoj literaturi,iz lekarske sam porodice,pa nam toga ne manjkai.Pronasla sam podatak da nivo progesterona neposredno pred implemetaciju zna da opadne.Ja sam analizu radila dan pe ovog spoting krvarenja.Sem toga drugarica koja moram priznati jeste malo paranicna sto se zdravlja tice,radila je analizu istog 2 puta u toku dana..i moram reci da je bilo ogromnih odskakanja u ta 2 rezultata.Iyglda je pravilo da pravila ne postoje,Srecni su ovi skolski slucajevi.
Podrsla svim cekalicamauser posted image

Direktna veza do poruke: 61
5.11.2014 20:04:05   
Maslacak15
Normalno da si presekla krvarenje, uzimas progesteron. Osim toga ako nije bilo dobre ovulacije nije doslo do konverzije proliferativnog u sekretorni endometrijum tako da nije neobicno da je krvarenje drugacije ili slabije od uobicajenog. Sva literatura kaze da progesteron mora da dostigne 10 ng/ml da bi endometrijum bio pripremljen za implantaciju. Ne mislim ja da ti treba da radis hormone ako si tek pocela da pravis bebu, ima vremena nego da bi se uverila da trudnoce nema. Zao mi je ako sam gruba, javno cu se izvinnuti ako gresim i volela bih da gresim ali se sve uklapa u objasnjenje da da si imala jednu off ovulaciju i zbog toga ranije dobila. Srecno i da brzo ugledas crtice.
Inace 14 dana posle pretpostavljene ovulacije beta iz krvi je 100 % pouzdana. Ako je tvoj scenario tacan, morala bi vec da bude pozitivna jel se vidi relativno odmah u krvi posle implantacije.

< Poruku je uredio Maslacak15 -- 5.11.2014 20:10:10 >

(odgovor članu signorina)
Direktna veza do poruke: 62
5.11.2014 20:10:04   
signorina
Jos uvek nisam popila nijednu tabletu utrogestana,evo kutija ceka.Iskreno ne mislim da si gruba,cak sta vise drago mi je da cujem misljenje nekog ko ima iskustva vise od mene.Bebac s obzirom na odnose,je trebao vec da se rodi,tako da pokusaji traju godinu dana....

Direktna veza do poruke: 63
5.11.2014 20:15:09   
Maslacak15
ok to nisam znala
Onda bih ti preporucila da poslusas doktora i oteras decka da uradi spermiogram. Ako mislis da je rano za hormone, to je individualna odluka, premda je godinu dana neki uobicajeni okvir do kada bi ako nema problema trebalo da dodje do zaceca, da li si ikad pratila bazalnu temperaturu? To je jako korisna metoda da bi procenila kad je tacno ovulacija i kakav je kvalitet lutealne faze. Inace 3 dana ciklusa LH FSH, estradiol, progesteron testosteron i prolaktin bi za pocetak bili parametri koji ti trebaju kad se odlucis na testiranje.
Ja uvek kazem treba biti strpljiv, ali mislim da doktoru u proseku dugo oklevaju i cekaju, slezu ramenima i salju zene kuci da "vezbaju" pre nego sto ista preduzimaju. Ali samo ti znas naravno kad je prai trenutak da pocnes analize ako te crtice ne preduhistre

Direktna veza do poruke: 64
5.11.2014 20:29:34   
signorina
Bazalnu sam merila ovog meseca,i pratila sekret,uglavnom po tome ovulacija 10-11. dan ciklusa.Odnos bio 9. dana.Matematicki funkcionise.Do ovog testa sa merenjem bila sam ubedje na da mi je 14 dan,jer imam redovno ciklus od 28.dana.Jedino ostaje da je on zakazao.

Direktna veza do poruke: 65
5.11.2014 20:31:46   
signorina
i jedno pitanje kad da uradim test koji resava sve dileme.user posted image

Direktna veza do poruke: 66
5.11.2014 20:46:04   
Maslacak15
Hm nesto je to meni malo cudno. Ako ti je ovulacija 10 ili 11 dana to bi znacila da ti je lutealna faza 17 dana sto je skoro nemoguce, mislim bas je retko. Kaze se 18 dana konstantno povisenih temperatura u odsustvu krvarenja je skoro sigurno trudnoca. Lutealna faza je optimalno 14 dana, nekad bude 15, ali 17 je bas mnogo. Da li si pratila bazalnu konstantno, znaci svaki dan ciklusa i zapisivala je? I merila direkt ujutro, oralno pre ustajanja itd.? Fertilityfirend program, koriste mnoge devojke ovde, je bas korisna stvar. Moze jedan ciklus da omane, desava se. Ne znaci da ti nesto fali.
Ja i dalje vidim kljucan problem sa progesteron =3. Iako je tacno da se on oslobadja u pulsevima i da moze da osciluje to je suvise malo. Ja jos nisam srela slucaj da je bilo trudnoce u tim uslovima. I iskreno kad zelis bebu jako, ovde ima sigurno masa zena koje su se slucno osecale, normalno je da verujes u neverovatne scenarije. I ja sam u svojoj glavi imala ne jednom "implantaciona krvarenja" i sumnjive menstruacije ali veruj mi na kraju su ciklusi sa trudnocom bili vise nego skolski. Ne kazem da nema neobicnih scenarija i izuzetaka ali tako nizak progesteron mi bas kvari koncepciju da je moguce da si trudna.

Direktna veza do poruke: 67
5.11.2014 20:57:21   
signorina
Upravo takvo merenje sam primenjivla,skroz skolsko.I jos jedna zanimljivost je da i dalje imam blago povisenu temperaturu ,ispod 36.8 ne ide evo 2 nedelje.Ne bih ja sve ovo radila,da mi se doticni vec nije popeo na vrh glave.U oktobarskom cekanju sam se prikljucila forumu,gde sam malo pojasnila citavu stvar sa relacijom ja -on,i sad sam resila da isteram do kraja gde puklo da pukne.user posted image Iskreno,nije da ne prizeljkujem,ali ovo vec ide u teoriju nemoguce odrzive konstrukcije kako dani odmicu.Tebi maslacak hvala na strpljenju i odgovorima.user posted image

Direktna veza do poruke: 68
5.11.2014 21:03:58   
Maslacak15
nista onda odmah uradi betu. Ako je ovulacija bila pre 14 dana mora biti pozitivna ako si trudna. To je definitivno tako. Srecno...

Direktna veza do poruke: 69
5.11.2014 21:41:27   
signorina
hvala,totalno sam opustena sta je tu je...

Direktna veza do poruke: 70
6.11.2014 7:54:00   
IVA 11
Zna li ko zašto bole grudi nakon ovulacije? Ovo mi je se dešavalo otkad radimo na bebi...

Direktna veza do poruke: 71
6.11.2014 8:02:32   
serpica
Iva ako je doslo do oplodnje,progesteron raste i samim tim hoce da bole grudi,bar ja tako mislim,mada kazu da bole i pred M.
Ja nikad nisam imala bolne grudi ni u pms-u ni kad sam ostala trudna,u drugom slucaju osecala sam samo neko peckanje i strujanje kroz grudi i to mi je bio znak user posted image
Navijam jakoooo da uskoro ugledas user posted image

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu IVA 11)
Direktna veza do poruke: 72
6.11.2014 8:28:19   
IVA 11
Draga, puno ti hvala na odgovoru! Ja ne treba da dobijem 20-og. Obično me bole dva, tri dana pred M. Ostaje da čekam i da se nadam. :*

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 73
6.11.2014 8:37:03   
Trcosava
Crtice, jel se heftate bre? Da vi vučem???

Ivo, u tri trudnoće su me grudi bolele sigurno 10 dana pre menstruacije. Ova četvrta je bila drugačija. Ni malo me nisu bolele. Nadam se da je kod tebe znak da će biti user posted image user posted image user posted image

Ajde, ajde, oslobađaju se polako mesta u trudnjačama - vuuučem jaaaako

I flunked anger management! }:->

(odgovor članu IVA 11)
Direktna veza do poruke: 74
6.11.2014 9:18:26   
Cakana84
Čekalice, pridružite nam se u temi Pharmanova nagrađuje Ringerajke sa Baby Time-om i osvojite kućni test za ovulaciju. KLIK

Drugi krug je počeo.

Nata11 je već osvojila trakice, UM se odrekla istih u njenu korist.

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 75
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Šta da (NE) kažete nekome ko je izgubio bebu
Hladnog dana u martu 2019. zaključala sam se na krovu svoje stambene zgrade, s bocom vina i kutijom cigareta koje godina...
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje?
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje i po čemu se ono razlikuje od menstruacije?

image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Пушење током трудноће.
пеперутка16

Волела бих да знам каква су искуства ПУШАЧА на ову тему, да ли још пуше, јер знам да непушачи веома оштро реагују и не разумеју жељу за том празном цигаром.

Click Here