Rosita
|
I D su se sa mesec i po pocele pojavljivati takve stolice, ranije ne, imao je skolske stolice u startu. Ranije je imao bas te simptome refluksa, dosta je bljucao, imao dosta gasova i grceve. Mislila sam da je kasnije pocelo, ali juce sam trazeci neke papire videla da smo kod bilo kakvog dr otisli prvi put sa mesec i po. Ovde smo pobrojale sve karakteristike stolice koje ti mogu ukayivati na alergiju, pa to prati. Kad je nas prvi (i odlicni!) gastro od onih na IMD posumnjao na alergiju, mm je pitao da li od alergije beba moze tako da se izvija, deluje kao da se zagrcava, da ne moze da guta i td., on je rekao da moze i da kad stvari dodju do stolice, tj. kad i stolica pocne da ukuazuje na alergiju, tu je zavrsnica procesa, a pre toga je mleko moglo da smeta gornjim delovima digestivnog trakta i to se ogledalo u simptomima koje si i ti pobrojala. Verovatno to vide kad rade endoskopiju. Znaci sve jos moze da bude, a ne mora da znaci. U sustini, znam da ti je jako stresno, sve smo mi iskakale iz koze, ali sve ce proci, veruj! Strpljivo samo, preduzimaj sve ove antirefluks mere, a mozes i na dijetu ali se trudi da bude stroga, pa guraj jedno mesec dana da bi videla ima li efekta a posle jako oprezno opet sebi uvodi u ishranu. Ako se odlucis. To ti kazem jer sam ja samoinicijativno bila na dijeti jedno 10, 12 dana. Nisam bila dovoljno informisana. Mozda negde bas 12 og dana je bilo detetu bolje i to je trajalo par dana i ja pojedem za vikend parce cokolade i malo putera i recimo casu jogurta. Od ponedeljka opoet je krenula igranka. Obustavim, sledece poboljsanje je nastupilo za nedelju dana. Znaci ako budes na dijeti i vidis da detetu to pomaze i resis nekad da opet probas da jedes mlecno, budi vrlo oprezna. Edit. I jos, ako resis, nemoj da pomislis da ce tvoje mleko biti losijeg kvaliteta! Ni govora. Jedi meso i sve ostalo zdravo i bice super mleko, nema to veze sa unosom mlecnog. To ti kazem ja koja jos dojim i toliko sam dugo na dijeti, a D je napunio 19 meseci pre dva dana.
< Poruku je uredio Rosita -- 22.10.2014 12:11:39 >