doktorkakristal
|
da napisem kako se izborismo sa refluksom,mozda nekom bude od koristi Nexium je poceo da deluje tek posle dobrih mesec dana,AR mleko nije htela pa smo to batalili i davali NAN,jela je na dva sata po 90 ml uz to cvrst obrok meso sa povrcem drzali smo se kupovnih kasa,uvece sam polako ubacivala Milupa zitarice koju su na bazi mleka ,nekad je bilo dobrih dana nekad je gnjavila sa hranom,podrigivanje ,bljuckanje stucanje i tako u nedogled nisam uopse mogla da provalim zasto se javljalo u odredjenim momentima jer smo se drzali strogo ritma,onda je prestalo da me neko pita sad kad je tacno bilo ne bih znala reci ,mislim negde u maju,tada je vec imala i dorucak,davala sam zitarice i pravila sa kravljim mlekom ,ono joj uopste nije smetalo,cak sam u nekom tripu da je pomoglo,posebno kad smo krenuli sa jogurtom,hlebom,kiselim mlekom,voce sam pokusavala u vise navrata bezuspesno ono je definitivno pogorsavalo refluks,tek od skoro jede voce ,vocni jogurt,vocne zitarice,desi se i sad da stuca ali znatno manje,Nexium smo sami izbacili pre kenih 20 dana i nije bilo pogorsanja. Sto se hrane tice sada dajem joj sve sem naravno svinjetinje i kostunjavog voca,kad su zubi krenuli jeste bilo malo pogorsanja ali bas neznatno Kao sto su mi i rekle zenice potrebno je vreme i stvarno je tako,ja sam dugo bila u grcu ,dan danas merim koliko je pojela nikako toga da se oslobodim Sad kad smo isli u Svajcarsku odvedem je kod osteopate (moja jetrva tvrdi kako je njenom sinu pomogao,ja skepticna ali posto je zakazala pristanem ),kaze covek da je citava epidemija dece sa tim problemom,ne znaju jos uvek zasto je tako,malo joj masirao stomak i kaze da je to dobro za sad ali da se oseca da je po malo napet zeludac,kaze i da joj izbacim sve kravlje i da uzima samo sojine proizvode,ja to necu uraditi jer ona voli sve mlecno i podnosi ga dobro,smatram da su mlecni proizvodi i te kako bitni deci i da ih ne treba izbacivati bez preke potrebe,eto toliko od mene.