|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  72 73 [74] 75 76   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Refluks (GER)
16.1.2014 13:35:27   
jova ger
Hvala. Meni su najvise u secanju ostali postovi minevb o tom povracanju i mukama sa hranjenjem. Joca je sad popio 200ml i kuka,a i kad povraca i kad mu se vraca sadrzaj ne pravi nikakve face ni grimase. I ja kontam da to boli, pa nama kad krene kiselina pa je strasno,a tek njima....

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 1826
16.1.2014 23:31:21   
jelenazvezda

IZVORNA PORUKA: Peace*

IZVORNA PORUKA: jelenazvezda

jel moze meni neko ko je to prosao da objasni kada najranije mogu bebu da testiram na alerije i kako jer ima ekcem i dosta njih govore da je mozda na proteine mleka ili kazein,na koji nacin to da odradim jer mi je muka vise od nagadjanja,do pre 5 dana sam konzumirala mleko i bila je cista ,veceras se osula iz cista mira,nisam pametna

A zašto si ti ovo pitala u ovoj temi? user posted image

Testovi za utvrđivanje alergije
Alergo test iz krvi

joooj zato sto vise ne znam sta da radim,iskreno nema nijedan simptom da joj nesto smeta od hrane,bila bi alergicna i pre i imala bi neke simptome,a najvise zbog stolice koja je poslednja 2 dana kiselog mirisa

kakve su ti misli,takav ti je zivot <3

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 1827
17.1.2014 8:52:18   
Peace*
Pa pričam ti da ne mora da ima pre.
Takođe ti kažem da možda nije alergija.
Ali dok ne otkriješ, nećeš se smiriti.
Idi izvadi detetu krv iz prsta. Pogledaj EO.
Odnesi stolicu na analizu.
Kreni od nečega.
Usput pitaj pošto je paleta Specifičnih IgE na nutritivne alergene, ako ti to nije ogroman trošak, odradi.
I, čak i tada, ako sve bude negativno, a beba se i dalje osipa, nećeš biti mirna.
Onda lepo odštampaš slike, poneseš sve rezultate, i tražiš uput za dermatologa i za alergologa. (posetiš neke lekare kod kojih još nisi bila, jer znam da si pisala da si bila kod nekih silnih lekara već).
I ako i dalje nije ništa, onda lepo uživaš, mažeš bebu pantenolom jer on pomaže, i čekaš da poraste, jer će tada proći. Znam, tebi to sad užasno zvuči, ali tako je.
A te ljuskice na glavi, to je verovatno temenjača (ako je na temenu), i normalno je da se crveni nakon četkanja.

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu jelenazvezda)
Direktna veza do poruke: 1828
17.1.2014 15:55:26   
jelenazvezda
jeste crveno ali mene brine sto je vlazno,nosim sutra stolicu na analizu i uzecu bris koze,da nema slucajno neku bakteriju

kakve su ti misli,takav ti je zivot <3

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 1829
4.2.2014 15:28:56   
jova ger
da li znate koje mleko od svih ar ima najvise kalorija, da probam i to? Imamo puna 3 meseca, pijemo hipp ar, 200ml 5x,sto je 134kcal vec 3nedelje, ali on otplace svaki put kad mu vadim flasicu. Jedva preguramo 4h do sledeceg jela. Dr kaze da vecu kolicinu ne moze organizam da mu svari. Cak sam i iglom busila rupicu, pa jede 25-30minuta umesto 10,ali ne pomaze. Kao da se tesi hranom tako mi izgleda...vraca mu se sadrzaj u usta nekad ali ne povrati...

(odgovor članu jelenazvezda)
Direktna veza do poruke: 1830
4.2.2014 16:39:04   
serpica
jova ger a da probas sa Novalac-om ar jeste skup u djavola ali kazu da je najbolji...

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu jova ger)
Direktna veza do poruke: 1831
4.2.2014 17:04:14   
jova ger
nas hip kosta 1600 300gr i jedva sastavi 2dana s tim da ga narucujemo u apoteci unapred posto ga nigde nema. Novalac je 1000 kod nas, probala sam i redak je pa ga izbaci. Mozda da kombinujem ta 2pola pola...

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 1832
14.2.2014 11:25:04   
doktorkakristal
da se pridruzimo druzini ,moja cera ima simptome koje sam ja primetila jako rano ali obzirom da nije povracala i da je lepo napredovala nisam nista preduzimala,sada punimo 4 meseca i stanje se pogorsava pa krecemo sa uvodjenjem cvrste hrane ,kod nas je najveci problem jak plac prilikom hranjenja nije uvek prisutan ali kada se desi stravicno je user posted image

(odgovor članu jova ger)
Direktna veza do poruke: 1833
23.2.2014 22:48:31   
branki*
doktorkakristal,citala sam sta si pisala u razgovorima mama..ako je refluks,grozno je.hranjenje je uzas,meni je svako bilo nocna mora,povracanje stalno,kasice nisu resile problem,i njih je povracao.uzas zivi.procitaj temu od pocetka.gadno jeste,ali,veruj mi,proci ce.user posted image

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu doktorkakristal)
Direktna veza do poruke: 1834
24.2.2014 8:02:12   
doktorkakristal
BRANKI hvala sto si se javila,citala sam temu i znam sta me ceka,vec je pocela da odbija mleko pije jako malo,najstrasnije je sto uglavnom svi misle da preterujem i da ce jesti kad ogladni user posted image

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 1835
24.2.2014 8:07:40   
Sanjica26 RR
Kristal ja ti saljem jedan zagrljaj zbog tih muka. Izdrzacemo mi sve muke oko dece. Mozda stvarno da kupis mleko AR.

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

Direktna veza do poruke: 1836
24.2.2014 10:47:27   
doktorkakristal
SANJICE hvala ti draga user posted image valjda ce sve ovo proci vidim da se i ti mucis ,da nema ovog foruma mislim da bih odlepila

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 1837
24.2.2014 11:16:44   
branki*
sve znam,kristal..ja sam bozu hranila iz bezbroj pokusaja,samo sam brojala i racunala mililitre.nije bas tacno da ce jesti kad ogladni,jednom sam ga pustila da li 7 ili 8 sati bez mleka,i nije hteo.i dalje je vristao na flasicu.pocela sam da ga hranim u snu,jedno vreme je jedino tako nesto pio.kasice je isto odbijao..koliko puta mu uguram sa mukom,on ispovrati sveuser posted image .mislila sam da nikad nece prestati,bas sam bila ocajna,bas.i kome god da sam pricala,niko nije kapirao sta pricam i koja je to muka,svi su mislili da preterujem.samo sam ovde imala sapatnice i razumevanje.

branki

Direktna veza do poruke: 1838
24.2.2014 12:48:26   
doktorkakristal
BRANKI evo danas je pojela 70ml pahulja i dodala sam joj 60ml mleka jedva ga popila bunila se samo pocne glavu da okrece i gura flasicu rukama,nekako je popila i bljucnula je malo,mislim da mene pedijatri ne kapiraju jer ona ne povraca stalno i to bljuckanje nije veliko ali dete opet odbija jasno mleko i lepo se cuje kako joj se seta hrana i kako pocne da kaslje kad je to iritira ,od sutra sam planirala da joj ceo jedan obrok zamenim tim pahuljama i da pocnem i druge kasice da uvodim

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 1839
24.2.2014 13:01:33   
branki*
probaj sa pahuljicama ako ih hoce..i polako uvodi malo kasice,postepeno...kao sto si i citala,postoje neki lekovi za ublazavanje ,mada boza nije pio nikakve lekove,ne secam se da li je minin vanja koristio..u sustini,vreme je tu od kljucnog znacaja..a ,dok prodje to vreme,ti ces da siznes...ali,bice bolje,proci ceuser posted image

branki

Direktna veza do poruke: 1840
24.2.2014 13:03:47   
doktorkakristal
BRANKI hvala ti jos jednom sto si nasla vrme da mi odgovoris user posted image

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 1841
24.2.2014 13:29:12   
bea83
Moje dete nije imalo refluks ali je odbilo mleko sa 3 meseca. Prolazilo je i 10 sati a da on popije 20ml. Menjali smo mleka. Obilazili pedijatre, koji nas nisu ozbiljno shvatali jer je bio baš krupna beba.Agonija je trajala čini mi se večno.
Na svoju ruku sam mu dala pahuljice sa 3,5 meseca(prvo malo u mleko da ga zgusnem) i za dve nedelje uvela postepeno povrće i voće. Sa 4 je imao 3 čvrsta obroka a mleko je pio samo jednom ili dva puta dnevno i to samo u dubokom snu.
Tek sam njegovih pet meseci sam našla fenomenalnu ženu pedijatra koja mi je sve objasnila,smirila me i rekla mi da je najpamtnije što sam uradila za svoje dete što sam mu uvela čvrstu hranu. Često su joj dolazile mame sa neuhranjenom decom od 6 meseci jer su deca odbijala mleko a mame insistirale da se drže strogo pravila uvodjenja čvrste hrane.
Ja sam bila u paklu u tom periodu, sa svih strana je bilo pritisaka (i ovde na forumu) kako ne pratim "trendove" Svetske zdravstvene organizacije, kako smem da mu dam XXX to u 4 meseca, zašto ovo, kako ono....Bila sam poluluda,izgubljena,frustrirana,zabrinuta..
Izvinjavam se na dugom postu, ali htela sam da podelim svoje iskustvo. Sad kad se okrenem shvatam da sam uradila najbolju moguću stvar i izvukla najveću pouku iz svega a to je da UVEK slušam svoj instikt i svoje dete.

Direktna veza do poruke: 1842
24.2.2014 14:10:34   
doktorkakristal
BEA slazem se da majka zna sta je najbolje,posle koliko vremena si uvela drugi cvrst obrok?

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 1843
24.2.2014 14:42:05   
bea83
Kod nas je to išlo jako brzo, jer on bukvalno arlaukao od gladi a nije hteo mleko, otprilike 10tak dana je jeo pahuljice za večeru (ostatak smo se mučili sa mlekom, uspavljivala sam ga na silu da bi mu uvalila), onda smo uveli povrće (krompir,bundevu,tikvicu,šargarepu) oko 11 prepodne, onda smo tako furali jedno 10 tak dana i onda uveli voće (jabuka,kruška,breskva,kajsija) u 11 prepodne, a povrće prebacili za 14,15 otprilike. Znači od uvodjenja prve kašike pahuljica do 3 obroka smo stigli za mesec dana otprilike

Direktna veza do poruke: 1844
24.2.2014 16:35:56   
doktorkakristal
Ok,tako cu i ja ,posto je pahulje prihvatila,krenucu i povrce da uvodim pa cu da vidim kako ide,a mleko koliko popije necu vise da se nerviram

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 1845
25.2.2014 7:23:36   
serpica
Drkristal ne brini i Toma je povracao cesto,kad smo uveli cvrstu hranu onda sve manje i manje,sto rece Bea mleko pije samo dok spava i to rano ujutru i uvece kad zaspi.Ima 3 glavna obroka i ponekad 2 uzine.I ja sam se brinula sto ne pije mleko i menjali smo ali uvek je nasao razlog da ne pije,cak sam ga i nosila dok pije mleko da ga zavaram i nije pomoglo.Dr nam je rekao da iz nepoznatog razloga deca odbijaju mleko.Pravi joj kasice sa mlekom,daj joj vise puta po malo,a kad pije mleko drzi je uspravno ne u lezecem polozaju ili je izvedi napolje u setnju i onda ponudi flasicu,mozda upali,

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

Direktna veza do poruke: 1846
25.2.2014 8:31:02   
doktorkakristal
Sinoc je bas bio problem povukla par puta i u vrisku ,podrigivanje i okretanje glavice,nece pa nece i ja sta cu dam joj pahulje jelo dete samo tako gladna je bila i onda joj ponovo ponudim mleko popila je malo uz negodovanje al opet je morala,onda je bljucnala dva puta onako malo vise ,al bar nije ostala gladna,danas cu da vidim da uzmem AR mleko da probam sa tim a uvescu dva cvrsta obroka pa mleko nek pije koliko hoce tj moze,jutros je pila sve do trenutka dok nije podrignula tokom jela i bljucnula onda je opet pocela da se buni i nije htela vise,sad si mi dala nadu da ce se sve srediti kad bude imala vise cvrstih obroka,hranim je u narucju da bi bila uspravna i dokle god je budna na rukama je da joj se ne bi vracala ta hrana

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 1847
25.2.2014 8:57:47   
branki*

IZVORNA PORUKA: doktorkakristal

BRANKI hvala ti jos jednom sto si nasla vrme da mi odgovoris user posted image

kristal,znam kakva je to muka kad beba odbija mlekouser posted image grozno je i uzasno,ja sam mislila da cu skrenuti,bas sam zapala u neko stanje...
ali,vidis,ona je lepo prihvatila pahuljice,to je odlican znak.koliko ona tacno ima,4 meseca?nama su u institutu i savetovali rano uvodjenje cvrste hrane,taj gastroenterolog koji je bio,ne secam se prezimena,ali bas da krenem radikalno.mada je nama uvodjenje cvrste isto islo traljavo.ali,vidis da malecka hoce da jede.

branki

Direktna veza do poruke: 1848
25.2.2014 9:59:41   
bea83
kristal, da znaš samo koliko puta sam pravila mleko pa kad vidim da neće samo prespem u činiju dodam pahuljice i sve ponjupa user posted image  nekad se desilo da ima i 3 obroka pahuljica (u tih 10tak dana dok nismo uveli povrće/voće) al bar jede i svi mirni

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 1849
25.2.2014 10:11:07   
doktorkakristal
21 napunila 4 puna,ma ja sam kriva,sve znake je imala od starta i ja sam znala sta je nnego sam dozvolila da me muz ubedi da mi se pricinjava jer je imala dobre periode kada je jela i vise nego dobro,dobijala na tezini,da sam ranije promenila mleko mozda bi bolje bilo,ne pojede ni ona ne znam koliko npr oko 50ml kase i popije posle 60 ml mleka,nama je isto pedijatar rekao odmah cvrsta hrana i slobodno sve povrce i voce al ja krenula polako da bi prihvatila,danas probamo brokoli pa videcu,uz to je i vodim na pregled javicu se kako je proslo

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 1850
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  72 73 [74] 75 76   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  72 73 [74] 75 76   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...
U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...
NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.

Anketa

Ime za našu vevericu
Mishica 77

Koje vam se ime najviše sviđa? Mi smo još neodlučni.

Nina (66%)

Milena (15%)

Jovana (19%)

Ukupan broj glasova: 171

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here