argus -> RE: Refluks (GER) (5.11.2010 23:05:21)
|
Drage moje, današnji dokturi su tantusi i mamalazi, gruba sam ali ću vam opisati sve pa ćete shvatiti- Beba mesec dana počinje pakao, vrišti, zagrcava se, izvija vratić koliko se grči na ivici sam nervnog sloma. Tri meseca nisam spavala već dežurala od straha da se detetu nešto ne desi, Tiršova poznati profa Radlović glavni za Ger Jeb.... ga diploma snima mi dete pa kaže blaži oblik halazije tj. gera, podigni te krevetac i hrana protiv ger, ja sva sretna sve to uradim a ono isto, čak i gore. Ne spavam, ne jedem držim je non stop na rukama jer je prizor grčenja strašan, sačuvaj bože. Beba 4 meseca imam osećaj da joj kiselina udara na nosić ali ništa ne pomaže, beba 8 meseci sve što pokušam da joj uvedem u ishranu stvara probleme, samo krompir i pileće meso malo a voće nikako i sokići. Dete ne spava, vrti se svu noć ja obilazim pedijatre, poznate dokture a oni sve isti: "Zubići, guta puno vazduha itd". Bože gledam i ne verujem da oni imaju diplome i da su stručnjaci. Poluluda sam ne znam kako da pomognem detetu, sumnjam na intoleranciju a oni mi kažu nije nema proliv i dobro napreduje. Tad uzimam stvar u svoje ruke i čitam literaturu pedijatrije i našu i stranu. Dolazim do otkrića da ger, refluks i intolerancija na laktozu daju iste simptome. Šaljm supruga da kupi mleko bez laktoze Imlekovo ali beba ga neće, kupujem Aptamil bez laktoze moje malo sunce ga pije i tu noć pajki bez probleme. Hvala dragom Bogu od tada pa do danas moja beba sve jede i nema nikakvih problema, samo sam izbacila mleko. Zato želim da podelim svoje iskustvo sa svima vama da se ne bi mučili koliko moja beba i ja. Volela bih da ovo mogu da objavim jer sam čitala mnoge postove roditelja sa isti simptomima koje je imala i moja beba a oni misle da je refluks jer dokturi odmah daju tu dijagnozu. Još jednom jadne su vam diplome.
|
|
|
|