minavb -> RE: Refluks (GER) (25.11.2010 23:16:35)
|
IZVORNA PORUKA: argus Minavb nije baš tako, pre deca nisu imala probleme i nisu imala Ger kao sada. Pre 30 godina, ja sam bila klasican slucaj bebe sa refluksom-povracala posle svakog podoja u malzu i obilno, slabo napredovala i odbijala hranu. Tada se nije znalo o cemu se radi. Moja drugarica je kao moje dete, hranjena samo u snu. Naravno , ni to nikome nije bilo jasno. Danas nema vise refluksa, samo se o njemu vise zna. Kao sto napisah, preko 40% dece ima slabije razvije sfinkter. Neka to brzo prerastu i nemaju tegobe, a neka se bas namuce. IZVORNA PORUKA: argus Uzmi naprimer kupovne kašice, piše bez konzervansa i aditiva, pa niko od nas nije glup da ne zna da te kašice ne bi mogle opstati ni tri dana Neki proizvodjaci koriste prirodni konzervans, limunov sok, a neki koriste pasterizaciju i sterilizaciju za odrzavanje kasica. Kako su nase bake kuvale dzem, slatko, pa se ono odrzavalo godinama? Lepo ga na kraju sipaju u tegle i to drze u rerni na visokoj temperaturi-pasterizacija! Kazes neprskano voce. Neprskano voce je stetnije od prskanog. Na neprskanom vocu se razvijaju kolonije plesni koje proizvode mikotoksine, materije mnogo opasnije od sredstava koja se u kontrolisanim kolicinama koriste za prskanje voca i povrca ( ovo se odnosi na zemlje EU u kojima se primenjuje Global GAP). Nikad u zivotu ne bih pojela neprskanu vocku, a pogotovo je ne bih dala detetu. Na kraju, ne vidim kakve veze sve ovo ima sa refluksom? Po meni , ama bas nikakve. Ponavljam, deca, i odrasli refluksiraju zbog slabosti sfinktera izmedju jednjaka i zeludca.
|
|
|
|