Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 7.8.2014 20:52:21
|
|
|
|
Torbica
|
bas mi je drago!
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 8.8.2014 9:33:31
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Torbice a do koje mere ja mogu da "pojacam" sa tom sodom. Ne operu se dobro Dunjice carapice.
|
|
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 8.8.2014 9:53:43
|
|
|
|
big mum
|
Ima li ilo ideju kako najbrže oprati venecijanere.Juče sam ih prala jedan po jedan Tj prvo ih skupim operem jednu stranu pa drugu,pa onda rastvorim i perem one ivice.Jednu po jednu.Otabanala sam se živa.Postoji li ikakva spravica tipa trozubac od spužvica ili nešto sl.
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 8.8.2014 11:07:28
|
|
|
|
Torbica
|
IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha Torbice a do koje mere ja mogu da "pojacam" sa tom sodom. Ne operu se dobro Dunjice carapice. Moji ne hodaju u carapicama nego u obuci.. Duplo probaj, ne 45 grama na litar nego 90 gr sode.
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 8.8.2014 23:08:40
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Hvala Torbice. Moja ide bosa nekad a nekad u carapama a nekad izadje i u carapama napolje
|
|
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 12.8.2014 22:59:11
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Kad razvijja testo na cemu razvijate? Da li je neka musema ili carsav? Ili imate nesto specijalno? Gledam Rudolfa kako ima neku mermernu plocu. To mi je bolja varijanta od ovog navedenog.
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 12.8.2014 23:04:22
|
|
|
|
branki*
|
mislis oklagijom kad razvlacimo testo?meni mm kupio musemu,ali ja to radim direktno na stolu ili radnoj povrsini,bez icega ispod.ako razvlacim kore za pitu,onu domacu,onda na nekom carsafu koji sluzi samo za to.
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 12.8.2014 23:06:04
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
ja isto kao i branki. Najcesce na radnoj povrsini. Mada meni je kuhinja uvek mala . Ja bih volela kuhinju kao u filmovima a opet kad bih je imala kad bih je oribala cakum pakum????
|
|
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 12.8.2014 23:11:18
|
|
|
|
Štetica
|
Imam jedan carsaf koji sluzi samo za testo,i to na stolu. Sve drugo mi je malo. Tj velika mi je kuhinja,6 m radne ploce,al meni je to usko,i nikako nemogu da razvucem testo
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 12.8.2014 23:15:44
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Meni je mala kuhinja, pa ne mogu na radni sto.. Trpezarijski sto je stakleni i na njega stavlja musemu. Ahh Miso i ja tome sanjam. Csk imam ideju u glavi kako treba da izgleda.
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 14.8.2014 12:04:38
|
|
|
|
jess021
|
sanjalice, meni je mm kupio ploču od medijapana u "Uradi sam" 100x50cm, jer su mi na radnoj ploči od kuhinje ostajali tragovi od noža kad pravim nešto što se seče. Jeste da mi je jednom pala na glavu kad sam pokušavala da je dohvatim, ali sam zadovoljna, služi ,i samo za pravljenje testa i kolače.
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 14.8.2014 12:11:28
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
jesss021 to je i mm meni predlozio da uzme.
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 18.9.2014 9:33:50
|
|
|
|
Modessty
|
našla super savete za mnoge kućne poslove i probleme! Sjani su! clever life hacks
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 18.9.2014 11:21:17
|
|
|
|
Modessty
|
IZVORNA PORUKA: emicaa Znate li možda čime je dobro očistiti burme od bijelog zlata? bilo koju vrstu zlatnog nakita možeš očistiti tako što ćeš ga prokuvati u vodi sa malo detrdženta za suđe. Dovoljno je staviti dve - tri kapi. Staviš da malo provri. Izvadiš na pamučnu krpu i čim se prohladi dovoljno da te ne izgori, trljaš tom krpom da ga uglancaš. Ako nakit ima cirkone koji su lepljeni onda nemoj da kuvaš već probaj da ga očistiš sa malo sode bikarbone. mada ja sam moje neok prstinej i priveske sa cirkonima stavljala u vrelu vodu isto sa malo detrdženta za suđe.
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 21.9.2014 21:09:09
|
|
|
|
milicicak
|
Iskusne domacice, cime da operem malter sa pamucnih majci i trenerke? Stavila sam ih u masinu na onaj kratki program i nista se nije opralo
|
|
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 21.9.2014 21:21:46
|
|
|
|
Bibilib
|
Evo jednog ako vam se u frizideru oseti miris ili ako hocete da izbelibi svoje zube ... to je soda bikarbona...
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 21.9.2014 21:30:44
|
|
|
|
anita
|
Milicicak probaj da delove umazane malterom namazes sa sapunom koji se koristi za odmascivanje zidova ( pre krecenja se zidovi peru sa njim ) Ima ga u svakoj farbari.
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 21.9.2014 21:34:53
|
|
|
|
milicicak
|
Hvala, anita, probacu
|
|
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 17.10.2014 13:53:39
|
|
|
|
nata11
|
Cime ocistiti prozore od boje- krecenja koja se zapekla a da ne ostetim prozor? Treba mi nesto cime bih gulila ali neznam sta da kombinujem sa sretstvima. Samo domestos sa toplom vodom slabo deluje.
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 17.10.2014 13:57:08
|
|
|
|
Milagros
|
IZVORNA PORUKA: Modessty RR IZVORNA PORUKA: emicaa Znate li možda čime je dobro očistiti burme od bijelog zlata? bilo koju vrstu zlatnog nakita možeš očistiti tako što ćeš ga prokuvati u vodi sa malo detrdženta za suđe. Dovoljno je staviti dve - tri kapi. Staviš da malo provri. Izvadiš na pamučnu krpu i čim se prohladi dovoljno da te ne izgori, trljaš tom krpom da ga uglancaš. Ako nakit ima cirkone koji su lepljeni onda nemoj da kuvaš već probaj da ga očistiš sa malo sode bikarbone. mada ja sam moje neok prstinej i priveske sa cirkonima stavljala u vrelu vodu isto sa malo detrdženta za suđe. prokuhavanje sa deterdentom šteti bilo kojem nakitu posebno zlatnom,zato preporučujem ovu drugu soluciju sa sodom bikarbonom...dovoljno je ostaviti nakit u mlakoj vodi sa malo sode bikarbone,poslije ga očistiti starom četkicom za zube.
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 17.10.2014 14:01:31
|
|
|
|
World
|
Acetonom?
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 17.10.2014 14:22:18
|
|
|
|
Modessty
|
Ja ne bi acetonom. Mislim da je prviše jak IZVORNA PORUKA: Milagros prokuhavanje sa deterdentom šteti bilo kojem nakitu posebno zlatnom,zato preporučujem ovu drugu soluciju sa sodom bikarbonom...dovoljno je ostaviti nakit u mlakoj vodi sa malo sode bikarbone,poslije ga očistiti starom četkicom za zube. Nisam primetila da moj nakit ima neka oštećenja od detrdženta. Zašto šteti? I kako?
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 17.10.2014 14:33:19
|
|
|
|
jess021
|
A da probaš da naprskaš sa tečnošću za prozore, pa da ostaviš malo da "odmekne", pa onda sunđerom za suđe, onom grubljom stranom. Ja sam tako radila, ali nije baš bilo zapeklo.
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 17.10.2014 14:51:57
|
|
|
|
Milagros
|
IZVORNA PORUKA: Modessty RR Ja ne bi acetonom. Mislim da je prviše jak IZVORNA PORUKA: Milagros prokuhavanje sa deterdentom šteti bilo kojem nakitu posebno zlatnom,zato preporučujem ovu drugu soluciju sa sodom bikarbonom...dovoljno je ostaviti nakit u mlakoj vodi sa malo sode bikarbone,poslije ga očistiti starom četkicom za zube. Nisam primetila da moj nakit ima neka oštećenja od detrdženta. Zašto šteti? I kako? Možeš otkuhavati ali to je gruba tehnika čišćenja nakita...ne vidiš promjene sada ali vidjeće se vremenom,dijelovi koji su sastavljani gube na čvrstoći,kamenje poispadatiprilikom kuhanja zlato se može izgrebati,a deterdžent je jaka hemikalija i u svakom slučaju bolja je soda.
|
|
RE: Nekoliko DOBRIH saveta za domaćice 17.10.2014 14:54:54
|
|
|
|
Mariya
|
da pitam i ovde: pojavila mi se budj u ormaru, plesan se nahvatala na svakom milimetru lesonita,znaci na poledjini ormara i dnu fioka. zna li neko kako to da ocistim?
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Draga "NEPLANIRANA BEBO"...Nema apsolutno ničeg slučajnog u vezi sa tobom, moja slatka bebo.
Kako probiotici pomažu u jačanju imuniteta...Na razvoj imuniteta kod dece značajno utiču ishrana, san, higijena, fizička aktivnost i crevna mikrobiota. Crevna mikrob...
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda.
Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka.
Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug.
Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije.
Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.
Više >>
Anketa
RODJENDANSKA TORTAbukimukiDA LI STE ZA KUPOVNU TORTU ILI JE SAMI PRAVITE?SAMA PRAVIM ZBOG SVOG I DETETOVOG ZADOVOLJSTVA (
68%)
NARUCUJEM KUPOVNU JER JE LEPSA I UKUSNIJA (
26%)
DOBIJAMO RODJENDANSKU TORTU NA POKLON (
6%)
Ukupan broj glasova: 65Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!