Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 7.10.2014 14:42:28
|
|
|
|
daca77
|
Da, Mod I da stavim tacku na sve...a juce sam se prisecala sta me sve ceka na GAK i bas sam se
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 7.10.2014 14:55:06
|
|
|
|
lelaigor
|
IZVORNA PORUKA: wivern Ma Lelo bebica uzima ono sto njoj treba, ti jedes dvopek a ona ti uzima gvozdje i ostalo..pa si zato na nuli. Samo nek smizla napreduje, a ti gledaj u tortice i jedi ocima. Nema ti druge Ja sam bogami danas super prosla. Brzo zavrsila briseve, popila kafu na tenane i izvadila u opstini drzavljanstva i vencani list za prijavu bebe. Bas sam zadovoljna. Popodne kod kumica na rodjos A znam. A šta da radim. Jedem ja raznovrsno koliko god mogu. Kad mogu. Kad ne mogu, jedem perece i dvopek. Ali, što ti kažeš, bitno da je ona dobra i velika i da raste kako treba. Dr je gledala sve opet, srce, bubrege, jetru, mozak, bešiku, itd. Kaže sve je super... IZVORNA PORUKA: bubulence lelo ako ce te utesiti, ja od drugog meseca pijem totemu... ali mislim da nema neke vajde, videcu sutra kada izvadim krv Pila sam je i ja posle prvog porođaja, jer sam puno krvi izgubila, piše sve u mojoj porođajnoj priči...pa se kao stabilizovalo stanje, pa sam onda kad ej D punila godinu dana, skontala da nije dobro i dr mi je rekao da su mi se osim toga što mi je u krvi nisko gvožđe nisko i depoi ispraznili, pa sam onda pila neke tablete, ozbiljne. I to dobrih godinu i po. Ali, rekoše mi džaba, čim dobijem i kad sam npr. na dijeti zbog stomaka, sve će da se isprazni opet. I tako u krug. Tako da se džaba jedim, uvek ću se patiti sa tim. Jedino što bih morala malo gvožđe da podignem do porođaja, ako opet izgubim toliko krvi...ću d'umrem!
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 7.10.2014 17:55:04
|
|
|
|
jovicaa
|
dobro je prosao ekspertni izgleda da je ipak deckonja, nista od moje cerke ali zaista nisam razocarana, samo da sve bude ok i bicu presrecna naravno.
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 7.10.2014 18:02:09
|
|
|
|
Sanjalica1980
|
IZVORNA PORUKA: jovicaa dobro je prosao ekspertni izgleda da je ipak deckonja, nista od moje cerke ali zaista nisam razocarana, samo da sve bude ok i bicu presrecna naravno. Jovice, divno za euz. Bitno da je sve dobro. Za deckonju ko zna meni su do 17 nedelje bili sigurni da je jedan decak a sada kazu devojcica. Za njega su od pocetka bili sigurni a za drugu devojcicu ne Bitno da su oni nama dobro i da rastu
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 7.10.2014 18:19:33
|
|
|
|
bubulence
|
IZVORNA PORUKA: jovicaa dobro je prosao ekspertni izgleda da je ipak deckonja, nista od moje cerke ali zaista nisam razocarana, samo da sve bude ok i bicu presrecna naravno. bas tako, nema nista bitnije... mi smo bile u setnji, Ema sada ostala ispred zgrade sa decom a ja usla da malo uzivam u tisini i smislim sta cu za veceru...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 7.10.2014 20:14:18
|
|
|
|
jovicaa
|
ma naravno da je bitno samo da sve bude ok.. ali ja sam jako zelela devojcicu prva dva puta, bas, bas.. ali ocigledno ne moze.. kaze lekar moras da menjas muza, on je kriv reko razmislicu sa sledecim bublence pustis je samu na igraliste?
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 7.10.2014 20:25:15
|
|
|
|
anita
|
Jovice za deckonju. Ja danas popodne imala goste. Bas sam se lepo druzila sa malom drugaricom. Sredila sudove, vecerala kao i sada odmaram.
< Poruku je uredio anita -- 7.10.2014 20:31:35 >
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 7.10.2014 20:47:30
|
|
|
|
bubulence
|
jovice ne pustam je samu, bude sa komsinicom i njenom cerkom. li odem ja pa cuvam Emu i komsinicinu cerku... ali ovde kod nas ima samo dve zgrade i nekoliko garaza. na put ne mogu da izadju tako da nema problema... bice i decojcica ako je tako zelis, mladi ste , ima vremena . anita i ja sam se najeka kao prase, pekla sam zu-zu i mislim da sam bar pola pojela
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 7.10.2014 21:04:06
|
|
|
|
17 joka
|
Jovice, bitno je da je sve dobro Lelo, jaccaj KS sto više eto ni ja nisam u boljem stanju cak i jednom mesecno primam inekciju, 10 dana oko ciklusa heferol folnu razna cuda. i neznam koliko pomaze sve vas
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 7.10.2014 21:28:40
|
|
|
|
vonavoj
|
Vece zemske! Legla sa cerkom..bole me prepone,I gdja me probada... Beba se malko umirila,mozda I krene uskoro! (samo se madam) Ovako Sam ok,ceo Dan smo skitali.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 7.10.2014 21:35:56
|
|
|
|
bubulence
|
Von ko zna, mozda i odluci da izadje . zene ja ujedam vec par dana, nemam pojma zasto, verovatno hormoncici...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 7.10.2014 21:37:46
|
|
|
|
vonavoj
|
Hormoni!! Mozda I krene uskoro. T mi trazi da joj citam knjigu..one price za laku noc.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 7.10.2014 21:39:08
|
|
|
|
srculence25
|
Jovice za euz.Bas samo da sve bude kako treba zivo i zdravo a pol manje vise Ja sam u dbuini duse zelela devojcicu mada kako vreme prolazi pol jos uvek neznam i nekako mi je sve jedno samo da sve bude ok. Von usitnilo dobro je sto se kreces Nemogu sve da vas iscitam kod mog brata zapucava se komp Puno vas sve pozdravljam i
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 7.10.2014 21:45:59
|
|
|
|
wivern
|
IZVORNA PORUKA: vonavoj I gdja me probada... Ja sam umislila da se to skracuje grlic i sve se nadam...a zadnjih dana me toliko probada da nmg da hodam kako treba. Bas dobrano zaboli. Jovice super za ekspertni Mi bili na kumcetovom rodjosu, ekstra se proveli i sad cu da padnem kao pokosena od umora. Sutra napokon da izvadim ks i urin, i da odem po rezultate urinokulture i hepatitisa. I ima li kraja ovim analizama vise :(
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 7.10.2014 21:47:40
|
|
|
|
serpica
|
Jovice kad sam bila trudna s Tomom i nisam znala sta nosim,govorila sam da bih zelela devojcicu,pitali su me zasto kad vec imam dve,rekla sam im da je manje zlo imati 3 zeta nego jednu snajku. tako da nek ti je bog u pomoci Salim se naravno,neka je sve ok ostalo nije bitno. ja jos uvek veceram,pita me dete "mama kad ti jedes" Nikad ne veceramo zajedno zbog obaveza pa se deca pitaju da li uopste jedem.
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 7.10.2014 21:54:49
|
|
|
|
bubulence
|
serpice ja se tebi i Tiji divim, nije problem imati cetvoro dece, divno je i volela bih i ja ali mislim da se ne bih usudila da napravim tako malu razliku. a ti si to planski uradila, svaka cast .
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 7.10.2014 22:02:19
|
|
|
|
serpica
|
Bubi imam 3 razlike medju decom i ne znam koja je najbolja,verovatno cu vam kukati sledece godine ( ako Bog da ) ali verujem da ce mi devojcice pomoci oko Tome dok se budem bavila bebom. Plasim se i te kako,ali se nadam da ce sve da bude ok,pocev od uz pa do porodjaja. A razlika ce biti oko 20 meseci...
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 7.10.2014 22:07:10
|
|
|
|
bubulence
|
ma naravno da ce biti ok , sve od uz do porodjaja pa i posle. dobro, devojcice jesu ‘velike‘ , meni Ema vec sada zna lepo da pomogne u kuci i mnogo mi znaci i sto mogu neke stvari da joj objasnim (kada mi se na pocetku jako spavalo, pustim joj crtani i legnem, ona bude mirna da bih ja spavala itd). a tvoje su jos starije. ali opet, treba se usuditi i zbog vremena, nespavanja, finansija, svega. zato ti se divim!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 7.10.2014 22:25:21
|
|
|
|
serpica
|
Hvala Bubi,za sada balansiram,citav zivot mi se vrti oko dece,cak sam ih cuvala kao srednjoskolka,pa onda zavrsila za vaspitacicu,radila,pa dobila svoju decu,izgleda mi sudjeno da ne izlazim iz pelena.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 8.10.2014 3:59:28
|
|
|
|
Sandra_n
|
Evo i ja da se prijavim upravo sam saznala da sam trudna jupiii po drugi putmalo me je strah posto imam decaka od 20 meseci pa ga cesto dizem moram sama sam sa njim :( valjda ce sve biti ok
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 8.10.2014 4:06:56
|
|
|
|
Bokac
|
Zdravo trudnice, ja bih da vam se prikljucim. Jutros po mom vremenu sam radila test i otkrih da sam i po treci put trudna. Sad imamo velikog decka od skoro 6godina, curicu od 3,5godine koja je bila bliznakinja ali malog batu smo izgubili kad je imao 5,5 meseci. Zivimo u Americi moj muz i ja sa klincima a cela familija je u Srbiji. Jedino sto me strasno plasi u ovom krugu trudnoce je bolest od koje je bebac Stefan umro. Imamo 25% sansi da ce beba opet imati a moze da se otkrije sa amniocentezom joooj kako samo preziveti do amnio centeze... Po ovim kalendarima za izracunavanje termina na internetu mi kazu da sam u 3. Nedelji i da mi je termin 22 jun. Toliko za sad o meni nadam se da cemo se lepo druziti.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 8.10.2014 4:10:26
|
|
|
|
Bokac
|
Sandra-n izgleda da smo pisale u isto vreme Ne moj da se plasis zbog razlike kod mene je bilo 25 meseci izmedju sina i blizanaca bilo i bez ikakve pomoci smo preziveli. Samo bebci da su zivi i zdravi mi se, roditelji, uvek snadjemo.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 8.10.2014 5:48:51
|
|
|
|
Sandra_n
|
Bokac prvo da ti cestitam! Nadam se da ce sve biti ok kao sto kazes jer i ja sam u americi i svi su mi u srbiji pa sam sama Sa muzem.kakva je to bolest zadesila tvog malog? Bas mi je zao :(
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 8.10.2014 6:09:23
|
|
|
|
Bokac
|
Sandra-n gde si u americi? Ja sam u Raliju u Severnoj Karolini. A Stefan je dobio HLH (hemophagocitic limphohistiocitosys) bolest imunog sistema gde krv nema informaciju da nakon bitke sa virusom unisti visak belih krvnih sudova. Tako da se beli krvni sudovi okrecu protiv sopstvenog tela( u stefanovom slucaju protiv jetre i slezine). Tretman za to je 8 nedelja hemo terapije i presadjivanje kostane srzi. Misic je umro na datum kada je imao zakazano presadjivanje. Seka bliznakinja je nosilac jednog gena i ne postoji sansa za nju da se aktivira ta bolest. A stariji sin nema ni jedan do dva gena koja su to izazvala. Uf izvinjavam se na duzini posta ali kroz sta smo prosli ovo je samo mrvica... A sto se tice nosenja 20-meseci bebca sa trudnocom ja sam to radila do 7. Meseca a imala samdve bebe u stomaku i oboje su zdravi rodjeni :)
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 8.10.2014 6:59:52
|
|
|
|
serpica
|
Sandra-n, Bokac,dobrodosle Bokac jako mi je zao zbog svega,nadam se da ce ovog puta sve biti ok,i svaka cast na odluci za jos jedno dete pored takvog gubitka,pa jos u stranoj zemlji. Od prilike smo u istoj nedelji trudnoce,mozda ti bezim za koji dan,po mojoj racunici meni je termin 13 juna,ali sve cu da saznam sledecg ponedeljka,tad idem na prvi uz.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Porođaj u Švajcarskoj: soba kao u hotelu s...Porodilište kao hotel sa pet zvezdica, ali dete ne smete da vodite na igralište dok se tamo igraju školska deca.
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?