Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Čekamo dve crtice 10/14 [chat] 6.10.2014 21:03:19
|
|
|
|
Kiškum
|
Draga Maslačak, ja sam onako stidljivo iz prikrajka odavno iščitala dobar deo tvojih postova :) Nisam htela da te zapitkujem i da koristim tvoju dobru volju, ali sad ću da te udavim Elem, nešto malo više od godinu pokušavanja, odličan spermogram, uredni hormoni, potvrđene ovulacije, dobar progesteron. Ciklusi malo duži (do 33 dana) nova doktorka kao malo sumnja na neki vrlo blag PCOS. Takođe me je poslala na HSG, pa mi je u brisevima pronađena ureaplazma. Sad pijemo oboje terapiju za beštiju. P.S. Tek sad vidim da mi je na poslednjem ultrazvuku napisala "uterus lako nehomogenog miometrijuma". To mi nije prokomentarisala a ja nemam snage više da guglam jer kakva sam odmah ću pripisati tome kataklizmu i sve i jedan mogući užas. Molim pomoć
< Poruku je uredio Kiškum -- 6.10.2014 21:04:01 >
|
|
|
|
RE: Čekamo dve crtice 10/14 [chat] 6.10.2014 21:24:00
|
|
|
|
Maslacak15
|
Ma jok, nema sta da se ustrucavas, ja stvarno volim ako mogu ikako da pomognem. Iako se evo vec skoro tri godine ( ide vreme) hvala Bogu bavim pelenama skolu cekajuci crtice nisam zaboravila. Niti cu. Aha znaci i vi spadate u kategoriju "unexplained". Ukratko, ja objasnjenje "sve je u redu" retko prihvatam posto obicno kad se zagrebe bude da bar nesto nije 100%. Jako su vazni stitna ( cesto je previdjaju zbog zabune oko validnih referentnih vrednosti), prolaktin ( cesto ne obracaju paznju jel ume da seta, pa kazu uvecanje nije relevantno), androgeni ( cesto samo parcijalno testiraju testosteron a ne i androstenedion, DHT, DHEAS itd)). Ako se sumnja na blagi PCOS onda mora ili da androgeni nisu OK ili treba iskljuciti insulinsku rezistenciju. PCOS je po definiciji endokrinoloski sindrom, ciste cak i nisu obavezne tako da je skoro nemoguce reci svi hormoni su redu a postoji PCOS. Naravno, ako su hormoni stvarno savrseni treba ici dalje, HSG svakako nije zgoreg uraditi ali ja uvek savetujem temeljne i detaljne endokrinoloske pretrage jel mi iskustvo kaze i licno i iz kruga prijatelja a i ovde na RR koliko pratim da jako cesto caka bude u nekom naizgled detalju. Puno te pozdravljam i drzim fige da potamanite brzo ureaplazmu!!
|
|
|
|
RE: Čekamo dve crtice 10/14 [chat] 6.10.2014 21:28:09
|
|
|
|
17 joka
|
Maslacko ja samo da te jako jako
|
|
RE: Čekamo dve crtice 10/14 [chat] 6.10.2014 21:30:55
|
|
|
|
Maslacak15
|
joko
|
|
|
|
RE: Čekamo dve crtice 10/14 [chat] 6.10.2014 21:46:49
|
|
|
|
Kiškum
|
Draga Maslačak, ja sam okačila svoje hormone na "Pretrage i hormonska terapija 2. deo", da li bi te mrzelo da pogledaš? Hvala ti!
|
|
|
|
RE: Čekamo dve crtice 10/14 [chat] 6.10.2014 22:21:58
|
|
|
|
Sosa Mena
|
Macke sta se radi?
|
|
RE: Čekamo dve crtice 10/14 [chat] 6.10.2014 22:26:16
|
|
|
|
serpica
|
IZVORNA PORUKA: Sosa Mena Macke sta se radi? Puj,puj,puj kad te ugledah ovde s metlu cu i tebe i Natu u paketu da izbacim odavde...za sad da vas vucem a ce prasim ako bog da od sledecg ponedeljka
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Čekamo dve crtice 10/14 [chat] 6.10.2014 22:28:50
|
|
|
|
Sosa Mena
|
Za mene ti treba ovaka jedna metla
|
|
RE: Čekamo dve crtice 10/14 [chat] 6.10.2014 22:33:17
|
|
|
|
17 joka
|
Šerpi ima bre ja i bager da pripremim ima da ih isteramo odavde
|
|
RE: Čekamo dve crtice 10/14 [chat] 6.10.2014 22:34:32
|
|
|
|
Sosa Mena
|
Ko me terao da dolazim ovde kad koriste tesku masineriju
< Poruku je uredio Sosa Mena -- 6.10.2014 22:36:14 >
|
|
RE: Čekamo dve crtice 10/14 [chat] 6.10.2014 22:44:46
|
|
|
|
17 joka
|
IZVORNA PORUKA: Sosa Mena Ko me terao da dolazim ovde kad koriste tesku masineriju ja nebiram sredstva tako da bolje se pripremite
|
|
RE: Čekamo dve crtice 10/14 [chat] 6.10.2014 22:49:19
|
|
|
|
Sosa Mena
|
Ok sefe. Odoh da uspavam Manju.
|
|
RE: Čekamo dve crtice 10/14 [chat] 6.10.2014 23:27:25
|
|
|
|
Anoniman
|
Draga SM navijamo da se sto pre selis iz ove teme, red je
|
|
|
|
RE: Čekamo dve crtice 10/14 [chat] 6.10.2014 23:55:45
|
|
|
|
Sosa Mena
|
IZVORNA PORUKA: Unina mama Draga SM navijamo da se sto pre selis iz ove teme, red je UM dace Bog. Ja se lako iselim ali se na zalost brzo i vratim.
|
|
RE: Čekamo dve crtice 10/14 [chat] 7.10.2014 7:47:45
|
|
|
|
Lukrecija
|
grčevi od sinoć izgleda da dolazi , ne znam šta bi to moglo drugo biti
|
|
|
|
RE: Čekamo dve crtice 10/14 [chat] 7.10.2014 7:56:09
|
|
|
|
serpica
|
Sacekaj,ne mora da znaci,dok ne dodje postoji nada. Ne znam da li si citala postove unazad,meni je pomoglo a mozes da nadjes i na google,ako sad dobijes uzmi da pijes caj od zalfije ujutru i uvece i vitamin D jednu dnevno. Pomaze pri zatrudnjivanju,ja sam tako i proslog i ovog puta. Ne kosta te nista,probaj. Dosadila sam ovim mojim receptom ( sto rece Madre,madr fakar zalfija ) ali kkod mene je upalilo.
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Čekamo dve crtice 10/14 [chat] 7.10.2014 8:10:00
|
|
|
|
Lukrecija
|
ok budem pila čaj i vitamine , ako dobijem morat ću izvadit i hormone i papa test i što još bi mogla? A što bi značili ti grčevi ako nije ?
|
|
|
|
RE: Čekamo dve crtice 10/14 [chat] 7.10.2014 8:10:56
|
|
|
|
Kiškum
|
Dobro jutro, drage moje. Hoće neko da kuva kafu, ja jedva gledam?
|
|
|
|
RE: Čekamo dve crtice 10/14 [chat] 7.10.2014 8:23:09
|
|
|
|
jabudic
|
Ja se odjavljujem s ove liste za pvaj mjesec. Bila sam sa sinom u bolnici 8 dana, posle toga danima ne spavamo, pratimo ga, pipkamo, itd. Tako da nam do ovih poslića sada nije, niti smo imali kad, možda par puta za čitav mjesec. I to u nevrijeme
|
|
|
|
RE: Čekamo dve crtice 10/14 [chat] 7.10.2014 8:34:21
|
|
|
|
nata11
|
Jutro ko je za
|
RE: Čekamo dve crtice 10/14 [chat] 7.10.2014 8:56:16
|
|
|
|
Lukrecija
|
Curke pomoć - savjet , jutros zbog grčeva popila lupocet da li on može zaustavit krvarenje da ne dođe mislim odgodit? I dalje grčevi kao da će doć
|
|
|
|
RE: Čekamo dve crtice 10/14 [chat] 7.10.2014 9:00:41
|
|
|
|
serpica
|
Nato jabudic neka se sve zavrsi dobro,a crtice ce doci uskoro Lukrecija grcevi mogu biti iz mnogo razloga,evo i ja ih imam povremeno jos uvek....ponovi test sutra ujutru.
|
|
|
|
RE: Čekamo dve crtice 10/14 [chat] 7.10.2014 9:03:05
|
|
|
|
Lukrecija
|
da li je moguće da je implatacija ako je 10 dan danas nakon O?
|
|
|
|
RE: Čekamo dve crtice 10/14 [chat] 7.10.2014 9:03:39
|
|
|
|
vonavoj
|
IZVORNA PORUKA: Lukrecija da li je moguće da je implatacija ako je 10 dan danas nakon O? nego sta nego da je moguce! vucem vas!
|
|
|
|
RE: Čekamo dve crtice 10/14 [chat] 7.10.2014 9:05:24
|
|
|
|
Kiškum
|
IZVORNA PORUKA: nata11 Jutro ko je za meni duplu!
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Praćenje ovulacije - promene na grliću mat...Kako određivati plodne dane pomoću praćenja promena na grliću materice?
PITAJTE DOKTORA NA RINGERAJIDr Jelena Todorović, stručnjak u oblasti interne medicine, izaćiće u susret svim Ringerajinim korisnicima koji imaju nek...
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.
Više >>
Anketa
Пушење током трудноће.
пеперутка16
Волела бих да знам каква су искуства ПУШАЧА на ову тему, да ли још пуше, јер знам да непушачи веома оштро реагују и не разумеју жељу за том празном цигаром.