Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 23.9.2014 15:33:22
|
|
|
|
mati
|
Savet za sve trudnice i mame... Poslusajte sve savete, mozda i izvucete nesto sto ce vam koristiti. Saslusajte a na vama je da odlucite koji cete savet primeniti...
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 23.9.2014 17:13:51
|
|
|
|
Bibilib
|
A da li ste znale da su pržena hrana, sosevi i pomfrit teški za bebin stomak a slatkiši poput džema i čokolade štetni su za zubice i mogu da smanje apetit i prvih godinu dana treba izbegavati davati bebi voće poput grožđa, višanje, suvog grožđa, zatim čips, svežu šargarepu, smoki i kokice...
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 23.9.2014 17:17:12
|
|
|
|
Klarita
|
IZVORNA PORUKA: Bibilib A da li ste znale da su pržena hrana, sosevi i pomfrit teški za bebin stomak a slatkiši poput džema i čokolade štetni su za zubice i mogu da smanje apetit i prvih godinu dana treba izbegavati davati bebi voće poput grožđa, višanje, suvog grožđa, zatim čips, svežu šargarepu, smoki i kokice... ma kako ce mi Nikolaj onda miran biti u ljuljasci bez kokica i cipsa Je l' ima neko ideju?
|
|
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 23.9.2014 17:19:38
|
|
|
|
mati
|
Klarita a ja mislila da sam jedina nemajka... MM sad doneo cips i naravno Mata podeva Mitu pa mu dali malo...
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 23.9.2014 17:22:51
|
|
|
|
Ivanka 75
|
savet naše dr kad je Iva prelazila na nemlečnu ishranu. Ručak joj uvek dajte u isto doba dana, neka se navikne da je ručak meso i povrće, da ima supa, čorba, kuvano jelo. Doduše ona to mnogo lepše sročila nego ja sad, ja to ofrlje.
|
|
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 23.9.2014 18:25:50
|
|
|
|
Mala Elena
|
Mozda ce nekoga nasmejati, mozda ove iz Novog Sada, njihov dijalekt volim. Ponekad necu da jedem da bi mi tata pokazao da me voli. Kad nekog volite ne odustajete tako lako ako je za njegovo dobro. Vidim trudi se, gleda me u oci i prica kako je ukusno. Ja mu verujem, osecam voli me. Onda jedem da porastem. Ponekad necu da jedem da bi me mama stavila u krilo i tako hranila. Ponekad bas necu da jedem-ne jede mi se! Moji najdrazi , hvala vam sto me tada ne terate i sto ne moram uvek sve da pojedem iz tanjira. Ponekad nisam sigurna. Odmahujem glavom, pljujem ponudjeno .Za svaki slucaj ponudite me ponovo-mozda sam se predomislio ili mi pomesajte sa namirnicom koju volim. Izgradjujem svoj ukus i svoju licnost . Podrzite me,. Jos sam mala.
|
|
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 23.9.2014 19:08:37
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Kakav god jezik da voliš ovo što si upravo napisala je debela mudrost
|
|
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 23.9.2014 19:19:59
|
|
|
|
mati
|
Kada nam dodju Matini drugovi ja im uvek umesto sokica ponudim prvo Nesquik... Kad imam naravno, posto i sama kusam onako samo prah...
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 24.9.2014 9:48:20
|
|
|
|
Bibilib
|
I ja to radim kad mom sinu dodju drugari ali oni lepo piju mlekce sa Nesqvikom a onda dobiju i posluzenje kifle,kroasane i tako to...
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 24.9.2014 10:04:00
|
|
|
|
New Mom
|
IZVORNA PORUKA: Bibilib A da li ste znale da su pržena hrana, sosevi i pomfrit teški za bebin stomak a slatkiši poput džema i čokolade štetni su za zubice i mogu da smanje apetit i prvih godinu dana treba izbegavati davati bebi voće poput grožđa, višanje, suvog grožđa, zatim čips, svežu šargarepu, smoki i kokice Ja se slazem sa delom ovoga. Kokice, smoki, cips, grozdje nisam davala pre 2.rodjusa. Lizalice pre 3. Kaci, Kolji pre 2. (mladje dete). Bombone negde oko 4.rodjusa Kaci, Kolji jos ne. Ne zbog toga sto sam protiv grickalica i junk food-a, vec da se ne zagrcnu jer nikad, ali nikad ne miruju dok jedu.
< Poruku je uredio New Mom -- 24.9.2014 10:17:52 >
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 24.9.2014 10:07:16
|
|
|
|
New Mom
|
Sta je po meni bitno? Zasto uvoditi u ishranu namirnice koje vi ili ostatak porodice ne jedete? Ili se i vi prilagodite ili batalite. Dete stice navike koje roditelji imaju. Tesko da ce jesti avokado ako nije redovan i na vasoj trpezi.
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 24.9.2014 10:12:31
|
|
|
|
milicicak
|
IZVORNA PORUKA: New Mom Sta je po meni bitno? Zasto uvoditi u ishranu namirnice koje vi ili ostatak porodice ne jedete? Ili se i vi prilagodite ili batalite. Dete stice navike koje roditelji imaju. Tesko da ce jesti avokado ako nije redovan i na vasoj trpezi. Potpisujem mada smo se mi vise prilagodjavali mini bubi nego ona nama... I da dodam, raznovrsna ishrana je iz mog ugla jako bitna. Sezonsko voce i povrce sa naseg podneblja kod nas uvek ima prednost u odnosu na "egzoticne" namirnice
|
|
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 24.9.2014 10:13:13
|
|
|
|
Klarita
|
Ocigledno niko nije ukapirao da je moj post sala. Malo je van pameti dati detetu od 5i po meseci kokice ili cips Cak ni K ne gricka, vrlo retko, ako ode u goste. Kuci ne. Svuda sam pisala o tome, da se ne ponavljam. Ali boldovan tekst, mislim zaista vise definitivno necu da ulazim u diskusiju.
|
|
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 24.9.2014 10:15:11
|
|
|
|
New Mom
|
I da, kad vec spomenu sezonsko voce i povrce. Mislim da je bitnije vise se drzati toga (koja je sezona) nego navrat nanos uvoditi namirnice po nekom krutom spisku koje je neko stvorio.
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 24.9.2014 10:16:25
|
|
|
|
New Mom
|
IZVORNA PORUKA: Klarita Ocigledno niko nije ukapirao da je moj post sala. Malo je van pameti dati detetu od 5i po meseci kokice ili cips Cak ni K ne gricka, vrlo retko, ako ode u goste. Kuci ne. Svuda sam pisala o tome, da se ne ponavljam. Ali boldovan tekst, mislim zaista vise definitivno necu da ulazim u diskusiju. Izvini, ja sam greskom i tvoj deo citirala. Glupi fon. Htela sam samo deo boldovanog teksta. Edit: jos je bila opcija Uredi aktivna, ispravila sam.
< Poruku je uredio New Mom -- 24.9.2014 10:18:41 >
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 24.9.2014 10:18:16
|
|
|
|
vonavoj
|
IZVORNA PORUKA: dunja RR Uradila Oldži to, jer mi dete izgleda ko da ima brkove dok sisa umrla sam od smeha! ja sam imala dve tri,i sestra u porodilistu krenula da ih cupa,kaze majka sto ovo niste skratili ..cim sam dosla kuci sam ih skratila..a sad ih i nemam vise!
|
|
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 24.9.2014 10:31:37
|
|
|
|
Anarunika
|
IZVORNA PORUKA: Bibilib A da li ste znale da su pržena hrana, sosevi i pomfrit teški za bebin stomak a slatkiši poput džema i čokolade štetni su za zubice i mogu da smanje apetit i prvih godinu dana treba izbegavati davati bebi voće poput grožđa, višanje, suvog grožđa, zatim čips, svežu šargarepu, smoki i kokice... Teško da bih tako malom detetu dala neki težak sos. Postoje sada i raznorazne light varijante baš za bebe. A što se tiče slatkiša,i zuba,zubarka nam je rekla: "Nije problem što dete jede slatkiše, već je problem ako ne pere redovno zube." I stvarno, moji slatkiše jedu, domaće džemove dobijamo nonstop i svi ih mnogo volimo ali zato i redovno peremo zubiće od kada ih imamo sa sredstvima koja su prikladna za određeni uzrast deteta. I nemamo problema sa karijesom za sad. A što se tiče smokija, čipsa i ostalih grickalica kod mene se pokazalo da ako im ne nudiš neće ni tražiti. Jedu ih samo ako im neko ponudi u gostima. Ja ih ne kupujem, mada volim čips
|
|
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 24.9.2014 11:06:51
|
|
|
|
Bibilib
|
Svako ima svije misljenje kad ce svom detetu uvesti grickalice a ja sam to rekla samo iz tog razloga da im nije korisno dok su bas mali i mogu se zagrcnuli npr.grozdjem,smokijem itd.a inace i moj stariji sin obozava kokice i cips ali on ce skoro 6 god. I slazem se da im treba davati odnosno nuditi hranu koju roditelji ne vole,evo primera radi moj muz ne jede boraniju a moj sin voli...
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 25.9.2014 19:48:22
|
|
|
|
Bibilib
|
A da li znate da mozete da napravite za vase malisane do dve-tri godine palacinke od integralnog brasna,posto kazu da je zbog gojaznosti dece bolje integralno nego psenicno belo brasno...? Eto samo da dodam da sam spremala palacinke od integralnog brasna kao ove obicne i zadovoljna sam...
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 25.9.2014 22:27:30
|
|
|
|
serpica
|
Ja sam oko 10. meseca uvela vocne jogurte koje sam sama pravila. Banana,breskva i jogurt sve to izblendiram i ponekad ubacim malo keksa,prava poslastica za decu. Pravila sam i sa kruskom,jabukom.
< Poruku je uredio serpica -- 25.9.2014 22:28:48 >
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 25.9.2014 22:31:46
|
|
|
|
Klarita
|
Eeee, i K ih je obozavala , ali mene jednom prilikom dr kamenov napljuva zbog tih vocnih jogurta, samo tako. Rece covek da oni direktno unistavaju crevni epitel i svasta nesto jos...od onda K nije dobila nijedan. Ne znam zasto ja tako nekim ljudima slepo verujem, ali eto
|
|
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 25.9.2014 22:36:36
|
|
|
|
serpica
|
Kamenov je protivnik svih mlecnih proizvoda i mleka,i kod njega je uvek problem mleko,ja nisam kupovala deci vocne jogurte,kazem,sama sam ih pravila i jos uvek ih pravim,hvala bogu nista ima nije.
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 25.9.2014 22:36:49
|
|
|
|
dijana1*
|
Vidim pisete o grickalicama. Skoro sam upoznala majku koja je bebi uvela smoki sa 3-3 ipo meseca i to sa kikirikijem. Uz obrazlozenje on obozava smoki. Na zalost i to se desava Serpi za jogurt
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 25.9.2014 22:38:28
|
|
|
|
Bibilib
|
Ne znam da li ste probale da ubacite malo plazme keksa u jabuku i kuvani pirinac(onako kao za sutlijas)i sve to sjedinite...Moja beba to voli a videla sam na kasicama kupovnim da imaju pirinac ,integralni naravno, sa breskvom i keksicem (bevita)...I to smo jeli
|
|
RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje for... 25.9.2014 22:41:43
|
|
|
|
Klarita
|
IZVORNA PORUKA: serpica Kamenov je protivnik svih mlecnih proizvoda i mleka,i kod njega je uvek problem mleko,ja nisam kupovala deci vocne jogurte,kazem,sama sam ih pravila i jos uvek ih pravim,hvala bogu nista ima nije. Ma, znam...njemu je za sve krivo mleko. Ali u slucaju vocnog jogurta je podrobno objasnio dejstvo vocne kiseline i vocnih secera u kombinaciji sa lactobacilima kako to unistava crevni epitel I to na predavanju na specijalistickim, ne kad sam vodila K. Dijana, strasno, Bog blagi neka cuva to dete. Citala sam vec u ishrani si pisala. Videla sam svasta ovde kod mene u gradu i okolo, ali ovaj "tvoj" slucaj je "pobedio". Jos i "voli smoki" o Boze dragi
|
|
|
Anketa
vaginalni orgazampisuljicaskoro uvek dozivim (
56%)
para puta sam dozivela (
26%)
nikada :( (
18%)
Ukupan broj glasova: 82Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!