Klarita
|
Napisala sam u kafani, ali evo i ovde cu, pa da idem da polijem wc domestosom Otisla sam po ovoj kisurini u vrtic gde je uprava, u centru grada, na savet roditelja i trebalo je da se biraju clanovi upravnog odbora. Mene niko nije obavestio gde je sastanak, samo da je u 8 (inace su duzni da stave obavestenje na oglasnoj tabli ili me licno pozovu na mobilni, oni rekli mm ) I odem ja ono lije kao iz kabla, vrtim se 10 minuta, nemam gde da se parkiram, utrcavam u zgradu u 8i20, sastanak vec zavrsen. Psiholog me gleda zbunjeno, jer moje dete ne ide u taj vrtic i kaze mi da brzo odem "gore" u nas vrtic, pokusava da ih dobije telefonom ali nedostupni svi. Kazu mi da je samo informativni sastanak, ahmmmmmm. Sednem u kola, odem u nas vrtic, tamo vidim jos auta okolo, prepoznam auta clanova saveta i utrcim, ono vec gotovo. Kazu izabrali predstavnike za centralu i ja puknem. Trazim da se ponisti sastanak, jer nisam obavestena kako valja citaj jer hocu ja da budem jedan od predstavnika i krene zivkanje telefonom...Ona sestra glavna u nasem vrticu zove pravnicu (svaka cast zeni, nista nije kriva) ali cujem pravnicu : "Koje bre oce? Ma koja je bre taj? uf, bre, ko pa ne, neje obavestena, tolko, sd nek si ide dom, dogodine" Moooooooooooooooolim.....pa sednem opet u kola pa odem opet u glavni taj vrtic i trazim tu pravnicu vec mi vise nista nije bitno, ali to sto sam cula me strasnije pogodilo nego bilo sta drugo...i ona meni (inace pomislila sam da je cistacica, kakva pravnica kad sam je srela na hodniku i ljubazno pitala gde da nadjem pravnicu): "ja sam" Ja u soku zavrti guzicu i krene ka svojoj kancelariji i krene da mi objasnjava da sam ja kriva Moooooooolim??? Ruku na srce jesam ja kriva, ali cekaj bre, pa postoji protokol kako se ljudi obavestavaju za sastanke, a ne rekao ovome da mi taj neko prenese itd i ja joj kazem da ne moze i tako i da mora da se ponovi sastanak (sad vec iz principa) i usput joj kazem da je moj jedini cilj da udjem u taj glavni savet roditelja u centralu iz jednog jedinog razloga a to je da poboljsam kvalitet ishrane i izjednacim decu iz "gornjeg" i glavnog vrtica....i tu mi stane na zulj svojom arogantno seljackom facom i nekulturom kad mi kaze da je ishrana po svim standardima (ma nemoj gusko jedna mislim se) a, kazem da nije tacno i napomenem da sam ja dosla zbog sastanka a ne da raspravljam s njom o tome, ali neeeeeeeeeee ona se uhvati kao pijan za plot. I ja pop jer me ona sa pogledom ispod obrva vrlo neprijatnim tonom pita: "Koje vi mislite gospodjo da ce zbog vase jedno dete 648 deteta da trpiju?" Koje bre da trpiju guskoooo....i, ja stanem izbrojim u sebi do 3 i kazem: "Izvinite Vi gospodjo ( ) nisam dosla sa Vama da raspravljam o tome jer niste kompetentni, dosla sam samo da pitam da li trebam pismeno da trazim ponistenje sastanka ili cete to uraditi sami" i ona meni kaze: "direktorka gu nema, kd dodje cu te obavestim" Ma mrs bre I sad cekam da me obaveste i vec mi smesno
|