|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: koliko dugo beba spava nocu?
22.6.2014 17:24:40   
Maslacak15
Ja sam od onih koji ne ukidaju nocno mleko dokle god eksplicitno traze. Sa starijim sam imala savrseno iskustvo, smanjivalo se postepeno, trazio je mleko tokom noci jednom do nekih 18 meseci. Probudi se popije i zaspe. Onda je jednostavno prestao da se budi i da trazi i spava ko top od 20 h do 7 ujutro evo vec skoro godinu dana. Mladji koji ima 14 meseci jos uvek se budi, i obicno dobije mleka negde oko ponoci ili jedan sat i posle spava do ujutro. Nemam nameru da ukidam ni da forsiram. Sasvim sam sigurna da bi vristao i sat i po vremena dok nebi dobio isto a ja ne vidim razlog da mu ga nedam. Ono sto nikad nisam radila dok su se budili ucestalo je da se igram sa njima. Ponasala sam se uvek striktno kao da je noc, svetlo je ugaseno i jasno stavljala do znanja da treba da se spava. Nisam nikad pustala da placu i vriste ali primenjujem strategiju umirujem i vracam u krevetac dokle god ne zaspu. I nikad nisam imala taj problem da mi jako dugo budu budni nocu. Zavisi naravno puno od deteta, ali mislim da je to greska ako im se popusti i upali svetlo, prihvati da "im se nespava" itd.

< Poruku je uredio Maslacak15 -- 22.6.2014 17:25:28 >

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 851
22.6.2014 20:44:00   
Misha i Ljisha
Maslacak moja D obicno popije oko 6 ujutru ali ako ne vecera dobro ili ne jede lepo preko dana tako oko jedan se probudi i u dreku, gladna. Ja joj dam mleko ali mi je bas bezveze jer je nisam nocu dojila dugo. a ne sisa vec dva meseca. Malo mi bezveze imam osecaj kao da smo korak u nazad. Prosto ima jako los apetit u poslednje vreme i tacno je gladna jer cim joj dam mleko ona nastavi i to je to. Ona bi plakala i njakala do iznemoglosti satima dok ne dobije njeno mleko. user posted image

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 852
22.6.2014 21:20:10   
Maslacak15
Kao sto i sama znas ima razlicitih misljenja ali ja idem logikom mozda im treba. Desava se da se moj Mladji probudi ekstra onako, pa ga pomazim i nastavi da spava, znaci nisam za to da ih treba nalivati i navikavati da cevce. Ali mislim da nekoj deci prosto treba. To je dugo od osam uvece do sest ujutro, oni imaju faze intenzivnog rasta ima dece koja ogladne. Kazem ti moj stariji sin je tRazio kad je bio ko tvoja D i onda je odjednom prestao. Tako da po meni ne treba da se jedis da idete unazad i ako odmah zaspe kad popije mleko ja ne vidim razlog da trenirate plakanje x dana da bi je oducila.

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 853
20.8.2014 18:08:56   
dunja RR
Koliko vaše bebe generalno spavaju, uopšte, ne samo noću?
Moj mališa već duže vremena prespava noć, tj legne u 12, i probudi se u 6, tada ga prebacim kod sebe, podojim (on spava gotovo uvek dok sisa), podrigne, vratim ga u krevetac i produi spavanjac negde do 10. Ali i preko dana uglavnom spava, kada sisa isto. Jedino je jako nemiran uveče kada se vratimo iz šetnje (i nju uglavnom pola prespava). Jedva ga uspavamo uveče, to obično traje od 22 do 24, i realno, samo tada i jeste budan. Pitam se da li on previše spava? Posebno me sada to zanima, kada nosi Pavlika, pitam se da li Pavlik ima efekta pri spavanju bebe ilisamo kada radi nogicama. Videću sa dr. da li da ga budim kako bi radio nogicama, ako ima potrebe za tim ..

Šta mislite, da li je ovo previše spavanja za bebu od 2 meseca?

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 854
20.8.2014 18:49:09   
emicaa
Moja spava tri sata preko dana i 8 sati noću,mada noću još pije dvije flašice,jednu oko 1 i drugu oko 4,kao što Maslačak kaže odlučila sam da je pustim tako sa flašicama dok sama ne odluči da je dosta ali smanjujem joj doze i ne buni se,a ima devet mjeseci i dvije sedmice.A po meni to nije previše,ja mislim da to zavisi od bebe do bebe,moja je u tom periodu spavala 8 sati ukupno na dan,to je još gore.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 855
20.8.2014 19:32:27   
Maslacak15
Joj dunja to je tako individualno. I moj mladji sin s eponasao prva tri meseca kao da ga je ujela cc muva. Bilo je dana da je bio budan kad se skupi sve zajedno 4-5 sati. Susta suprotnost od starijeg. Posle navrsenog treceg meseca se smanjilo. Uzivaj dok spavauser posted image user posted image

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 856
20.8.2014 20:13:23   
superm
Moj stariji sin je imao fazu kada je imao oko 6 mes da spava po 14 sati nocu. Odveli ga mi pedijatru, pitali da li je to normalno. user posted image Bio je u fazi rasta i zato je toliko spavao. Naravno da je bilo sve u redu. I dan danas je velika spavalica.

3 je moj srećan broj!!!

Direktna veza do poruke: 857
20.8.2014 21:04:16   
dunja RR

IZVORNA PORUKA: Maslacak15

Joj dunja to je tako individualno. I moj mladji sin s eponasao prva tri meseca kao da ga je ujela cc muva. Bilo je dana da je bio budan kad se skupi sve zajedno 4-5 sati. Susta suprotnost od starijeg. Posle navrsenog treceg meseca se smanjilo. Uzivaj dok spavauser posted image user posted image

Ti me uvek smiriš user posted image
Cc muva user posted image

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

Direktna veza do poruke: 858
20.8.2014 21:19:28   
mirkam
Dunja, ti pitaj pedijatra, ali ja mislil da je to skroz ok. Tako male bebice obicno i spavaju toliko dugo, sta bi drugo radile user posted image
Meni je M imao jake grcice prvih mjesec dana, cini mi se da uopste nije spavao tada user posted image , a kad su prosli i kad je konacno poceo da spava, svaki cas sam ulazila u sobu da vidim dise li, jer mi je sok bio sto uopste spava, a kamoli toliko dugo user posted image

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 859
20.8.2014 21:24:00   
soni
ja kad vidim ovu temu uhvati me panika kad se samo set_im nasih muka..od kad je krenula u vrtic sa godinu dana druga prica...

„Ako nismo odgovorni za misli koje prolaze pored naših vrata,
odgovorni smo za one koje puštamo i kojima se vodimo.“

(odgovor članu mirkam)
Direktna veza do poruke: 860
20.8.2014 21:34:38   
emicaa
Kad moja Teodora prvi put prespava noć bez budjenja drugi dan ću je vjerovatno odmah odvest pedijatru jer ću mislit da nešto nije u redu user posted image

(odgovor članu soni)
Direktna veza do poruke: 861
20.8.2014 21:34:55   
Dada81

IZVORNA PORUKA: dunja RR

Koliko vaše bebe generalno spavaju, uopšte, ne samo noću?
Moj mališa već duže vremena prespava noć, tj legne u 12, i probudi se u 6, tada ga prebacim kod sebe, podojim (on spava gotovo uvek dok sisa), podrigne, vratim ga u krevetac i produi spavanjac negde do 10. Ali i preko dana uglavnom spava,

Šta mislite, da li je ovo previše spavanja za bebu od 2 meseca?

I moj Marko je u tom uzrastu spavao dosta.Cak i sada,sa 7,5 mes.spava vise nego sto je David u bilo kom periodu(mesecu).Totalno su razliciti,a ja sam tu razlicitost oberucke prihvatila. Jer,sa Davidom smo se cak ja i mm menjali na smenu,da dezura 4 sata da bar toliko u komadu prespava.On nas je ''prekalio''.
Marko sinoc zaspao pre 9,kao uvek,sikio u ponoc i spavao do 7,''pricao''pa opet sisao,i u glavnom nastavi spavati,ako ga brat ne razbudi.
Sto rece Maslacak,ja sam zadovoljna sto spavauser posted image

U trenutku,ceo svet je stao,kada me je gledalo lice malo ..I moj ceo svet u jednom trenu što sam baš ja majka njemu!

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 862
20.8.2014 21:37:37   
Torbica
Dunja, nije to mnogo.
Jedino se sa ritmom uvece ne slazem.
Moji su od prvog dana legali oko 20h najkasnije, i zimi i leti. Kad su prestali nocni podoji, budili bi se oko 5-6h, sikili i nastavljali sa spavanjem jos jednu turu. U principu imaju minimum 11 sati nocnog sna (dvoje starijih su rano izbacili dnevno spavanje, sa oko 3 god) a maleni jos uvek spava i danju, jednom.
Cerka iako ima 6 god i dalje veze 11-12 sati nocu, sin od nepune 4 god isto. Ovaj od dve god kad dodam dnevni san, jos minimum 2-3h vise. Svo troje od starta imaju lep ritam, decaci su spavalice od prvog dana, ma do pune godine su spavali i po 15-16h. Ona nije toliko ali decaci jesu. Sve dok nisu ostali na jednom dnevnom spavanju.

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu soni)
Direktna veza do poruke: 863
20.8.2014 21:41:06   
Sesilija 83
Torbice... mozes li mi odgovoriti u temi Letovanj?]e?

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 864
20.8.2014 22:20:06   
Torbica
Evo!

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu Sesilija 83)
Direktna veza do poruke: 865
22.8.2014 12:15:57   
mali_mis
Zaspi oko 21-22h, pa se probudi oko 3-4 da pije mleko i to tako drekne, da iskacem iz kreveta i hvatam se za plafon kao macka, i posle mleka nastavi da spava do 6. Onda me budi, tako sto mi vuce kosu user posted image

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 866
5.9.2014 14:21:05   
Mala Elena
Moja bebana je ovde najveci namcor, ona nije izbacila nocni podoj jos uvek . Zaspi oko ponoci , budi se za dva-tri sata da jede pa opet zaspi i ustaje izmedju 7 i 8 zavisi kako je raspolozena.user posted image Mislim da je za odvikavanje od tog nocnog podoja korisna cuca jer zavara a organizam im se opet navikne bez mlekca.

(odgovor članu mali_mis)
Direktna veza do poruke: 867
5.9.2014 17:54:51   
pari
Blago tebi dunja, uživaj. To je skroz normalno i vrlo individualno. Naš beban nema još dva meseca ali danju spava sve manje, a noću se budi na svaka dva data da sisa počevši od 9,10 uveče pa do 6-7 ujutru... Volela bih da malo duže spava ali dobro, doći će i to nadam se

sitnice i emocije čine život...

(odgovor članu Mala Elena)
Direktna veza do poruke: 868
5.9.2014 17:56:46   
doktorkakristal
od 21 ili 22 do najvise 7 h ujutru user posted image

'OVO JE ZIVOT NIJE RAJ,NE MORAS DA BUDES SAVRSENA "
Čekanje je tihi i surovi ubica. Okrutni krvnik.

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu pari)
Direktna veza do poruke: 869
5.9.2014 18:01:25   
Mala Elena
Pari, resice se to naravno, bice kako zelimo user posted image , prosto ne mogu da se naspavam nikako. ..

(odgovor članu pari)
Direktna veza do poruke: 870
5.9.2014 18:08:57   
mati
Od 21-22, pa do 9-10. Ali se zato budi da sisa, nema sanse da mu uvalim cuclu,trazi samo sisu. Ali oduvek spava po celu noc. Dok to nije bio slucaj sa Matom, secam se ustajanja i nosanja na grudima,pa tako zadremam,cimnem se...

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

Direktna veza do poruke: 871
5.9.2014 18:16:44   
anci kv
od 9,10 do pola 7. Nema klope preko noćiuser posted image

"Osmehneš li se deci, ona uzvrate osmehom. Osmehneš li se odraslima, oni se pitaju: “Zašto se ovaj smeje?”Momo Kapor

(odgovor članu mati)
Direktna veza do poruke: 872
5.9.2014 18:19:45   
Mala Elena
Mati, pricaj mi o tome user posted image - sinoc sta sve nisam radila, uspavankama sebe uspavah user posted image , zanesoh se jednom u stranu, vec gotovo ali udarih sebi par "samara" i nastavih da nunam ( bolje da sam muza zamolila da to uradi ima jacu ruku, hahahaha )" Zaspala je oko 00 , vec je bila budna oko 4, to je opet po mom misljenju nocni podoj .

(odgovor članu mati)
Direktna veza do poruke: 873
5.9.2014 21:08:32   
doktorkakristal
ANCI znaci drugarica nam isto ranoranioc ,dodjite ujutru na kaficu user posted image

'OVO JE ZIVOT NIJE RAJ,NE MORAS DA BUDES SAVRSENA "
Čekanje je tihi i surovi ubica. Okrutni krvnik.

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

Direktna veza do poruke: 874
14.9.2014 11:28:15   
QueenJ
E ima 40 dana. Od izlaska iz bolnice imamo rutinu-kupanjac u 20h (svako veče jer obooožava vodu) i do 21-21.30h je u krevecu. Spava do 4, 5, 6h. Kako kad. Preko dana se budi na 2-3 sata. Mada sad već ima i budnih perioda tokom dana.

(odgovor članu doktorkakristal)
Direktna veza do poruke: 875
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Nedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...
NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here