|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: koliko dugo beba spava nocu?
12.11.2013 8:02:10   
minnica
U poslednje vreme se budio češće nego kad je imao mesec dana. I to već oko ponoći (a zaspi oko 9). Ali, evo već dve noći se budi jednom, prethodnu noć u 3, a noćas u 2, pa u 6. Probudi se, sisa i nastavi da spava.

No need to run and hide
It's a wonderful, wonderful life

(odgovor članu Janncica)
Direktna veza do poruke: 826
12.11.2013 9:36:09   
Torbica
Moj beban spava od 19 i 30 do 7-8 u cugu, onda mlekce. E sad, nekad nastavi jos, nekad ne.

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu minnica)
Direktna veza do poruke: 827
12.11.2013 10:13:00   
Misha i Ljisha
moja ukupno spava 10 sati nocu i oko 3 sata danju u dve ture. E sad nocu je u poslednje vreme bas bilo prekida ali ja to zubu pripisujem kad je nista ne muci odradi svojih 10 sati u cugu

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 828
12.11.2013 11:28:10   
serpica
Moj bebac zadnjih nekoliko dana spava celu noc,od 20:30 do 6:30 ako se nekad i probudi to je oko 2h popije mlekce i nastavi da spavka.user posted image

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 829
12.11.2013 11:35:18   
Didy
Šerpice, menjaj tiker, nemam pojma kolika ti je beba.user posted image

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 830
12.11.2013 11:36:36   
Alexxa
Moje detence od početka spava 12 sati noću, uz 2-3 buđenja za sisanje. Preko dana spava jednom oko 1- 1,5 sat.

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 831
12.11.2013 11:39:21   
serpica

IZVORNA PORUKA: Didy

Eh Didy kad bih samo znala,to su meni radile moje nislijkeuser posted image
na sledecem druzenju kad ih vidim zamolicu neku da to uradi.. inace bebac sad 15. puni 3 mesecauser posted image

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 832
12.11.2013 11:54:45   
Didy

IZVORNA PORUKA: serpica

IZVORNA PORUKA: Didy

Eh Didy kad bih samo znala,to su meni radile moje nislijkeuser posted image
na sledecem druzenju kad ih vidim zamolicu neku da to uradi.. inace bebac sad 15. puni 3 mesecauser posted image

KAKO SE UBACI TICKER

Hajde probaj, nije teško, ubaci za svu dečicu, tako nam je lakše da se pratimo.user posted image

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 833
12.11.2013 11:59:50   
vikiveki
Ih Didy ja sam dosad sto puta pokušala da ubacim te tikere za decu pa nisam user posted image
Inače moj mali dečko spava uglavnom celu noć od 23h do 6h,malo se probudi pa opet zaspi oko 6 i 30 kad ne ide u vrtić

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 834
12.11.2013 12:02:51   
Didy

IZVORNA PORUKA: vikiveki

Ih Didy ja sam dosad sto puta pokušala da ubacim te tikere za decu pa nisam user posted image

Kako vikiveki?user posted image Ja sam ih baš i menjala i svašta nešto, po meni tu nema ništa komplikovano. Izvinjavam se na off topic.

(odgovor članu vikiveki)
Direktna veza do poruke: 835
12.11.2013 12:10:34   
serpica
I ja se izvinjavam,probala sto puta i nece batooouser posted image

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 836
25.3.2014 4:41:16   
emicaa
Vidim da je tema malo zastarila ali valjda će mi neko dati savjet.Moja Teodora ima 4 mjeseca i od početka mučimo muku sa spavanjem.preko dana odspava najviše 2-3 sata a noću zaspi u 9,probudi se oko 1 popije flašicu i opet zaspi i onda je oko 4 budna i moram ustati sa njom.probavala sam da danju manje spava ali nisam uspjela ili se toliko zaplače da joj nestaje vazduha ili zaspi dok je držim u krilu.

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 837
25.3.2014 6:41:26   
Misha i Ljisha
Emice ta dva tri sata sto ti spava danju jel spava u cugu ili na fatove, tj po malo? Ako spava po malo, (moja Dunja je imala taj period po 20 minuta i hop eto nje opet pa nakon sat dva opet 20 minuta pa opet kao nova) i ja sam tad pocela preko dana tacno u isto vreme da uvek legnem sa njom jer je sa mnom spavala duze i tako jedno dve nedelje dok se ne navikne da spava dva puta po dva sata (iako ja cesto nisam spavala pored nje vec samo lezala) i kad se navikla sve je bilo ok. Uvece je uvek isla u krevet u 8 (sad nekad legne i u 7 jer se jako umori preko dana posto hoda). Doduse ona je meni sa 4 meseca najlepse nocu spavala i nije se budila ali mislim da dva budjenja u toku noci nisu strasna iskreno. Moja D se budi 100 puta kad joj zub niče (nekad imam osecaj da se budi na 10 minuta). E sad to budjenje u 4 je ok ali bi trebalo da nastavi do 7. Kakva god da nam je noc bila Dunja je redovno nocu svojih 10 sati odradjivala. Mozda je premorena uvece, mozda joj ti trebas, ti je u 4 uzmi i prebaci kod sebe pa da vidis da li ce nastaviti, i naravno daj joj flasicu. Da li se budi samo onako da se igra prsticima i kao nesto prica ili se budi u placu??? I to je naravno razlika, ako se budi mirno, das joj flasicu uzmes je ununas i vratis u krevetac ili pored sebe. Ako se budi u placu, onda joj je definitivno nesto. Mozda je nesto boli (stomak ako joj nije prijalo nesto od hrane ili mozda joj je pretoplo ili ko zna-bude se bebe iz hiljadu razloga, ona sad ima 4 meseca pa se sigurno i okrece a i mi se cesto probudimo kad se okrecemo u krevetu samo sto mi nastavimo a bebe ne mogu tako lako da nastave spavanje)

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 838
25.3.2014 6:50:42   
Misha i Ljisha
eh da zaboravih da ti kazem, kad uzimas Teodoru, niposto nemoj da je gledas u ociuser posted image , jer cim bebu pogledas u oci eto njih orni razbudjeni za igru (ja skapirala da je kod moje Dunje taj slucaj), uzmes je ali kao da je ignorises ni ne pricas joj nista malo pevusis i drzis je u mraku i zaspace.

Direktna veza do poruke: 839
25.3.2014 8:32:31   
adulence
nocu spava oko 12 sati ,ali je isto kao Dunja ljishina se budila preko dana na pola sata i isto sam neko vreme leskarila pored nje pa je i produzila,sada preko dana ima samo jednu vrticku dremku...

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

Direktna veza do poruke: 840
25.3.2014 8:40:37   
Peace*
IZVORNA PORUKA: emicaa

Vidim da je tema malo zastarila ali valjda će mi neko dati savjet.Moja Teodora ima 4 mjeseca i od početka mučimo muku sa spavanjem.preko dana odspava najviše 2-3 sata a noću zaspi u 9,probudi se oko 1 popije flašicu i opet zaspi i onda je oko 4 budna i moram ustati sa njom.probavala sam da danju manje spava ali nisam uspjela ili se toliko zaplače da joj nestaje vazduha ili zaspi dok je držim u krilu.

Ja sam moje prebacivala u bračni ako se probude u 4, i nastavljamo da spavamo. Okrenemo im leđa i mm i ja, oni se vrte među nama i na kraju zaspu.

A za dnevni san uvela red šetnjama. Nekih dve nedelje smo išli svaki dan u isto vreme u šetnju jer u šetnji zaspu, posle su to radili i bez šetnje ali u kolicima. Stavim ih u kolica, par puta drmnem kolica i spavaju.

< Poruku je uredio Peace* -- 25.3.2014 8:47:57 >

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 841
18.6.2014 8:48:14   
Klarita
Klara je spavala i spavala i spavala, naspavala se za sve pare sto kazu user posted image
No, da ne stajem na muku drugim zenicama, samo kratko da pitam...N je izbacivao sam obroke tokom noci, a sad par dana imamo fazu da se budi ujutru oko 5-6h, ali popije mleko jedva 60-70ml, pa nastavi, do 9h. Nekad tokom dana spava cesto i cvrsto, nekad ne, ali ono sto mene muci je da li da probam da mu oko 5h dam cuclu, pa i neka se budi kasnije oko 6-7h...nisam pametna. Uvece se uspavljuje izmedju 22h i 23h, jer smo tako podesili zbog "vrucina" i duzeg dana.

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 842
18.6.2014 9:03:19   
Sanjica26 RR
Klarita to je prvi jutarnji podoj. Barem mnogo zenica tako racuna. Slobodno ga tad podoji.

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 843
18.6.2014 9:27:37   
Klarita
Sanjice, na AD mleku je. Ali inace pije oko 120ml (+4 merice praha), e sad nekad popije manje nekad place kad popije flasicu pa mu napravim jos 30ml. Mene buni to njegovo budjenje kada popije jedva pola...

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 844
18.6.2014 9:34:40   
Sanjica26 RR
Znam da je na AD-u. Mali je da mu uskracujes. Mozda mu je to dovoljno. Javice se jos neko, pa ce ti reci.

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 845
18.6.2014 12:50:56   
anci kv
klarita,dunda je sa dva i po meseca izbacila sama noćni obrok,a imala je samo jedan oko 2h. Kad bi se nekad probudila ranije,negde oko 6,davala sam joj lažu,onda nastavi do 7,pola 8. Tako je ubrzo ustalila taj ritam i nije bilo buđenja

"Osmehneš li se deci, ona uzvrate osmehom. Osmehneš li se odraslima, oni se pitaju: “Zašto se ovaj smeje?”Momo Kapor

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 846
18.6.2014 13:11:08   
doktorkakristal
KLARITA pa ti probaj da das lazu,ako brzo zaspi onda nije glad,ako ne onda napravi mleko,ja sam vec pisala da je i D rano izbacila taj nocni obrok koji smo posle morali da vratimo zbog refluksa pa ga ukinuli kada je sama opet izbacila,tj kad sam videla da nece da pije da je sita

'OVO JE ZIVOT NIJE RAJ,NE MORAS DA BUDES SAVRSENA "
Čekanje je tihi i surovi ubica. Okrutni krvnik.

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu anci kv)
Direktna veza do poruke: 847
18.6.2014 23:26:45   
dijana1*
Uvece zaspi oko 21:30 i spava do 8:00 uz 150 budjenja user posted image
Probala sam da ga zavaram sa dudom i vodom pa da samo nastavi spavati ali nema sanse dok ne dobije siku nema mira.
A secam se da se Vuk probudi oko 3-4 ujutru i po 2-3 sata ne moze da zaspi. Bila sam ubedjena da nikada nece prespavati noc. A sada spava kao top. Tako da verujem da ce i ovaj mali jednog dana nauciti da prespava noc.

(odgovor članu doktorkakristal)
Direktna veza do poruke: 848
19.6.2014 0:04:51   
Azra_
Klarita, mislim da je mali. Možda mu ipak treba da popije i to malo mleka.

Moje dete još uvek ne zna da prespava celu noć. Ne pije mleko, ali, jednostavno se budi. Sada se to svelo na 2-3 puta, nekad zaspi brzo, nekad teže. Navikla sam na to. Ali žene moje, prvih 1-1,5dana njegovo svako buđenje je značilo i plakanje. Ostavljala sam ga, kao da ga naučim da ga ne uzimam, ne hranim i sl.znao je da vrišti po 1,5h. Ma svašta sam probala i nije usppelo. Pomirila sam se-takvo je dete, mm je bio taj tip kao mali, valjda će nekad prespavati noć.

˝ Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli... Živio sam usput, kao da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.˝

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 849
19.6.2014 6:22:53   
Misha i Ljisha
Klarita ja se slazem da se to podrazumeva pod prvim jutarnjim obrokomuser posted image . Nemoj to da izbacujes. Pa i starija deca evo i moja D oko 6 popije mleko pa nastavi.

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 850
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...
U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...
NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here