Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 30.6.2013 13:20:04
|
|
|
|
nina26
|
axaxaxa, nisam skapirala na prvo, a posle crkoh od smeha
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 1.7.2013 13:58:25
|
|
|
|
minna
|
IZVORNA PORUKA: Azra_ Minna, sve razumem... Meni kad neko spomene drugo dete, dođe mi da plačem, što od muke kad pomislim da može isto, što zbog iscrpljenosti. Dakle, o drugom detetu neću ni da razmišljam dok se ovo ne unormali. Kad jedno godinu dana spavam kao čovek, a ne kao da sam na straži, možda se rešim... Kako ste vi izbacili flašicu? Moj pije jednom u toku noći mleko i jednom u zoru, ali to nisu jedina buđenja. Probala sam da mu ne dam flašicu, ali to se pretvori u histeriju, pa se onda smiri , rasani i jednostavno je u stanju da od 2h noću pa do 6h ne spava. Odustala sam od pokušavanja, baš zato što meni nije problem da ustanem i jednom u toku noći mu dam mleko, problem su sva ostala buđenja... U zadnje vreme, drugi deo noći, provodi kod mene u krevetu. To je možda greška, ali meni je lakše. Ne mogu da ustajem svaki čas... Sve sam probala, nije išlo. Nemam snage i sad samo pokušavam da na svaki način olakšam sebi vreme dok on ne reši da se unormali kad god to bilo... Mi smo flasicu izbacili tako sto ja vise nisam mogla da izdrzim i samo sam mu rekla da se polomila i da nemamo drugu, i to je tako mirno prihvatio i nije se mnogo bunio, da ja nisam mogla da poverujem. Mozda je kenjkao par dana i onda poceo da spava celu noc. Ja bukvalno nisam mogla da verujem da je poceo da spava celu noc, tek posle 2-3 nedelje sam se uverilia i odahnula A do tad smo imali ko zna koliko bezuspesnih puta odvikavanja od flasice nocu, ali sam mu je davala uvece i ujutru, to je bio pravi pakao, nista nije palilo, dok je nismo skroz ukinuli. Jedino sto je prestao da pije mleko, ali nije mi zao jer popije dosta jogurta i sad se zna kad opere zube moze da dobije samo malo vode iz case. Ponekad se probudi za tu vodu, ali vrlo retko. Vec sam ja davila o ovome u temi odvikavanje od nocnog hranjenja, jer je kod nas problem bio nalivanje mlekom po hiljadu puta u toku noci
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 2.7.2013 0:31:49
|
|
|
|
Azra_
|
Dobro je, Minna, bitno da se završila epizoda. Pupu. Kod nas nije strašna situacija po pitanju mleka. Popije pre spavanja, jednom u toku noći i kad se zvanično probudi. I da je to buđenje za mleko jedino, ne bi bio problem. Imali smo period kad mu nisam dava mleko, opet se isto budio... Svašta probala i odustala. Prihvatila sam da me je pobedilo dete! Čekam i pratim njego ponašanje, pa u nekom trenutku možda isprobam još neku foru. Inače, sam se uspavljuje, u svom krevecu i sve je ok...ali od kad se rodio spavanje duže od 3h je pojam...
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 2.7.2013 1:38:16
|
|
|
|
Bebilina
|
IZVORNA PORUKA: nina26 IZVORNA PORUKA: Azra_ U zadnje vreme, drugi deo noći, provodi kod mene u krevetu. To je možda greška, ali meni je lakše. Ne mogu da ustajem svaki čas... Sve sam probala, nije išlo. nocas sam je ostavila prvi put celu noc kod nas, jer nisam mogla da ustajem sto puta, da je prebacujem sa naseg kreveta u njen krevetac, i mogu ti reci, da je lepo spavala, sve do jutra, kad je trazila opet siku i krenula da se budi.... obicno kad zaspi u nasem krevetu, i kad joj se ucvrsti san, ja je prebacim u njen krevetac, i taman kad ja legnem, eto nje...i onda celu noc provedem na nogama....veceras mi je bilo lakse...a dokle ce ovo da traje, ne znam..samo sam se pomirila sa tim. A sto ne stavite njihov kvetac sa spustenom ili skinutom stranicom pored vaseg kreveta? Moja cera je tako spavala jedno vreme, dok je sisala nocu. Obe smo bile naspavane, komotno nam je svima bilo u krevetu jer bi ona sisala iz krevetica ili sa druge strane, pa se odmah vracala u krevetic
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 2.7.2013 8:44:19
|
|
|
|
Janncica
|
Meni S spava sa nama. Ne mislim da je to najpametnije resenje,ali ja samo tako mogu da se naspavam. A san mi je jaaaaakooo bitan.
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 2.7.2013 15:07:12
|
|
|
|
nina26
|
Bebilina, bas sam to gledala danas, ali ogradica i kad se spusti do kraja, opet je iznad nivoa duseka...jedino da je skinemo skroz sa jedne strane? probacemo pa javljam utiske Jance, ako spava tako, neka ga...sta da radis
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 2.7.2013 16:13:31
|
|
|
|
minnica
|
Noćas je sastavio više od 4,5 sata, a onda sam ga ja probudila da sisa jer sam mislila da ću eksplodirati. Kad se malo ustali ponuda i potražnja, neću ga buditi više sigurno.
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 2.7.2013 19:52:17
|
|
|
|
Moiraina
|
Minnice, je l' moraš da ga budiš? Ja sam jedno vreme redovno pre nego što ja odem da spavam uzimala bebca i stavljala ga da sisa, samo se malo promeškolji u snu, zine i najede se bez buđenja Inače, mi smo imali svakakve faze, ali već neko vreme (izuzimajući dane kada je bolestan) spava celu noć. Budi se oko 5-6 ujutru da sisa, pa produži sat-sat i po-dva (pored mene u krevetu), onda se definitivo budi i kreće u akciju. Sad je tako, ali znam da to može lako da se promeni. Stariji sin je počeo da spava celu noć sa nekih 5,5 meseci (kada je prestao da sisa) i tako je bilo do nekih godinu dana, onda je opet bio jedan period kada se budio noću, pa kada se budio u 5 (nekad i pre toga) i nije više bilo šanse da zaspi , pa onda je počeo da se budi u sred noći jer bi krenuo da se vrti po krevecu i da se udara o ogradicu, to je trajalo dok nije dobio svoj krevet, sad opet spava super.
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 3.7.2013 8:56:04
|
|
|
|
minnica
|
Noćas sam se izmuzla malo pre nego što sam legla, pa ga nisam budila i opet je skoro 5 sati spavao, do posle 2, pa je krenuo da se meškolji i onda sam ga stavila na krevet pored sebe, pa je sikio i nastavio da spava.
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 16.7.2013 9:43:05
|
|
|
|
mali_mis
|
Nekad zna da odvali i po 6h, ali obicno bude 4h.
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 18.7.2013 5:27:38
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
jel ima tema koliko dugo beba spava danju?? Pocela je cura da se budi nocu nekad i na dva sata i sisa pa je vratim u krevet i nastavi. Nema tu plakanja niti iceg, probudi se, otkrije se i igra se prsticima. Uglavnom je cujem da ona nesto "prica" ustanem i stavim je na sisu i vratim. Mislim da je gladna. A danju je mrtva borba oko spavanja. U poslednje tri nedelje je cak drzim na sebi dok se ne probudi da bi mogla bar malo da odspava. Ima krize nevidjene za spavanje ali nece da zaspi. Kao da se boji da ce nesto propustiti cura. Pa mi je cura prvo spavala pet puta po 15 20 minuta a sad spava nekad i tri puta po sat vremena. Bude premorena vec u 7 uvece jedva izdrzi kupanje jadna i komira se u 8 a nekad i u pola osam jer kad vidim da je jako umorna kupam je i ranije
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 18.7.2013 20:39:29
|
|
|
|
Moiraina
|
Tako su moji obojica preko dana do nekih 8 meseci, mali sada spava ili 2 sata u komadu (jednom), ili 2 puta po sat vremena. Meni super
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 19.7.2013 13:01:35
|
|
|
|
srnad
|
Kod nas se situacija popravila.Pustim ga da bude budan po danu 2,3-3h i onda legnemo zajedno i zaspi za 5 min. Spava po 2h. Pre je bio budan sat i po i spavao po 45 min. Skratili smo broj spavanja ali traju duze. Juce spavao od 12h-3h. Ja ga gurkala da vidim jel sve ok.
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 19.7.2013 13:24:22
|
|
|
|
Trudnicica83
|
Minna, Zdravo drage moje, dugo me nije bilo, tj. virnem tu i tamo, ali nemam puno vremena da se zadržim..Elem, meni je Lana spavala od 23h do 05-06h do godine dana uz jedno hranjenje između (ali samo hranjenje, ništa više), ali je večito zezala sa dnevnim spavanjem, jer je spavala po 20 min 3xdnevno. Nit da nešto uradim, nit da se odmorim. Ali posle prvog rođendana je jednostavno promenila - već dve godine spava 2-3h jednom u toku dana (oko 12-13h) i celu noć normalno, mada se uvek budi rano, i vikendom smo svi na nogama od 06h zbog nje. Dugo vremena mi je bila mrska pomisao na drugu trudnoću zbog premora (ja sam bila sama po ceo dan sa njom celu godinu, mm radio do kasno, babe obe rade), nekih komplikacija koje sam imala posle porođaja..Ali, evo, sad mi se po prvi put od poroađaja (3 godine za dve nedelje) javlja želja da imam drugu bebu. Ne znam još kad ćemo je sprovesti u delo i da li će baš biti izvodljivo u tom momentu, ali kao i sa Lanom, prepoznajem taj osećaj da počinjem da želim bebu. Sve dođe na svoje. Kiss za tebe i Vladimira, a i ostale ženice ovde!
< Poruku je uredio Trudnicica83 -- 19.7.2013 13:26:29 >
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 26.7.2013 1:37:08
|
|
|
|
pocahontas
|
ne znam da li sam na dobroj temi...elem, mojoj bebi se desilo da se u snu okrenula na stomak (na potpuno drugom kraju krevetica od onog na kom je zaspala), posto nikad ne spava na stomaku, verovatno joj je bilo cudno pa nije nastavila da spava nego se probudila (samo sam je cula kako stenje, nije plakala), ja sam je vratila na ledja, na mesto gde inace spava, ali je eno budna vec 50 minuta...pretpostavljam da ce zaspati, ali me brine da li ce se sad tako stalno buditi kad se slucajno okrene na stomak, kakva su vasa iskustva? to se desilo i pre neki dan dok je popodne spavala. inace se nikada do sada, u budnom stanju, nije okrenula sa ledja na stomak...
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 26.7.2013 7:43:56
|
|
|
|
jole82
|
pocahontas..moja T ima evo skoro 6 meseci...ona se ne okrece sa stomaka na ledja(plafon je uopste ne interesuje ), ali zato sa ledja na stomak o cas posla i to je pocela da praktikuje od pre jedno mesec ipo dana...prvo danju pa i nocu..kako je spustis ona ooppss i odmah na stomak...e u pocetku kad se nocu okrene isto tako je bila budna..njesto je njuskala, malo siktala, al nije mogla tako da zaspi, tj nije htela da spusti glavicu...ja sam je obrtala po nekoliko puta nocu na ledja i vracala joj dudu, jer jednostavno nije umela tako da zaspi (ja je nikad nisam stavljala na stomak da spava, samo preko dana kad se igramo i kad je na prostirci pa se sama okrene..pa je valjda mislila da je play time ) i to je trajalo nekih 10ak dana..al pravo da ti kazem u pocetku sam je malte ne odmah vracala (spavalo mi se pa da me ne rasani ) i onda sam je pustala sve po malo duze i na kraju je skapirala da i tako moze da se pajki...od tad obozava da spava na stomaku...kako je spustis...obrne se i tako najsladje spava...
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 26.7.2013 9:17:09
|
|
|
|
pocahontas
|
hvala jole! probacu i ja da je pustim mslo duze tako, mozda uspe da zaspi!
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 26.7.2013 23:19:38
|
|
|
|
srnad
|
To je faza koja ce brzo proci. Mi smo imali seriju budjenja kada je poceo da se okrece sa stomaka na bok.To je brzo savladao. Onda je nastupilo budjenje zbog okretanja sa stomaka na ledja! Sada spava u svim mogucim polozajima i ne budi se.
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 29.7.2013 11:55:13
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
i moja Dunja se nekad probudi kad se okrece. On mi se prvu put sama sa ledja na stomak u toku noci okrenula sa 4 meseca. Ja ostala zaprepascena. Probudila se ali se umirila na stomaku i nastavila da spava. Ja celu noc dezurala i gledala je jer su mi rekli svasta o spavanju na stomaku plus Dunji ni sad ne voli nesto posebno na stomak da s eokrene nije joj zanimljivo. U svakom slucaju se i sad probudi nekad kad menja pozu u toku noci. Ima je svuda po krevecu i bas se mislim dobro je da smo uzeli veci krevetac onaj za decu do 7 godina. Ne bi vec sad imala mesta, nekad joj se i sad zaglave nogice medju resetke. Pa kad je pomeram da je pokrijem probudim je. Sta da radim kako da je pokrijem kad joj noge vire napolje, ili digne noge na resetke i spava. Ma smesna je. ali hvala bogu i dalje manje vise sa prekidima spava 10 sati
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 21.8.2013 10:41:00
|
|
|
|
mali_mis
|
Bebac je nocu uveo da spava vise od 6 sati, zaspi oko 22h i probudi se oko 4-5. Ali zato danju ako odspava sat vremena to je super. Nece da spava da slucajno nesto ne propusti.
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 22.8.2013 1:55:20
|
|
|
|
Azra_
|
Mi imamo 19 meseci i kad noću veže 4sata, ja sam zadovoljna. Danju spava jednom oko 2,5sata ,mada, i tad se dešava da se jednom probudi, pa nastavi. Ne znam šta da kažem... Ja sam se navikla. Nekad me je to nerviralo, brinulo, sada sam opuštena... Šta mogu?! za utehu, dete sa kojim je lako sarađivati i vaspitavati ga, bar za sada. Sestrić spava celu noć, ali se sestra u toku dana ubije jurcajući za njim i previjajući rane koje napravi po glavi... Nisam sigurna da bih se menjala.
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 22.8.2013 10:35:22
|
|
|
|
adulence
|
mali misu bolje tako,meni iva spava od pola 9 uvece do pola8ujutru,znaci 11 sati u cugu...a preko dana je do skoro jako malo spavala,ali ne bih se menjala,samo neka je ona zivahna preko dana dok nocu spava,mada evo pu pu da je ne ureknem,poslednjih par dana ima dve dremke od po sat i po dva u toku dana,tako da ce se i to srediti... IZVORNA PORUKA: mali_mis Bebac je nocu uveo da spava vise od 6 sati, zaspi oko 22h i probudi se oko 4-5. Ali zato danju ako odspava sat vremena to je super. Nece da spava da slucajno nesto ne propusti.
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 11.9.2013 1:21:39
|
|
|
|
Mali_miš
|
Žene, pomagajte. Stvarno ne znam šta više da radim sa svojom bebom. Budi se noću milion puta. Pomislila sam da je to navika zbog dojenja, pa sam joj izbacila noćni podoj i sada ako jede u 20h ne dobije da jede pre 3-4. Tako već 6 dana, ali ona se i dalje budi. Pošto neće dudu, probam da joj dam vodu, pa je opet ljuljuškam, ponekad moram i u kolica da je stavim, pa da je tako ljuljam, a nekad se i razbudi, pa bude budna po 2h. Ne plače, nego je jednostavno budna. Dakle, nije gladna, ali se budi nekad na 2h, nekad na 1h, nekad 3h. Ako uspem da je uspavam pre nego što se razbudi, uspe da sastavi 8,5h bez jela (kao sinoć npr.), ali ja zbog umora sve slabije čujem njene prve pokrete kada ju je najlakše uspavati. Da li neko ima ideju šta bih još mogla da uradim da prestane da se budi? Za večeru joj dam pahuljice i pred spavanje siki. Nekada tako zaspi, a nekada uz muziku u kolicima. Za par dana treba da idemo na more i ne znam šta ću sa njom usput ako ne prestane toliko da se budi. A i dosta mi je buđenja tokom noći nebrojeno puta.
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 24.9.2013 8:44:35
|
|
|
|
Capa
|
DRage moje mame, ima li neka od vas dete spavalicu? Meni Katarina spava po 10-12 sati noću, a vrlo često preskoči dnevno spavanje... Mislim da je ona ipak mala za to (ima skoro 2,5 godine)... Nikako da uhvatimo neki ritam, da legne ranije...jedino da je budim ujutru baš rano, pa da vidim kako će to izgledati Neki savet?
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 24.9.2013 9:48:48
|
|
|
|
Janncica
|
Meni je cerka od kako se rodila spavalica. Preko dana je od starta jako malo spavala,ali zato nocu od 19h do ujutru do 8h. Sa 2,5 godine je prestala da spava preko dana. Vise nije bilo sanse da je uspavam,ali sam je stavljala oko podne u krevet da gleda crtace,zamracim sobu,i malo odmori tako.
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Pripremite bebinu kožu za hladno i vetrovi...Od najranijeg perioda detinjstva potrebna je pravilna nega dečije kože kvalitetnim preparatima koji neguju i obnavljaju ...
Šta određuje krvnu grupu bebe?Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?