Macak
|
Moje misljenje je da zajednicu treba izbegavati u svakom mogucem slucaju, ali sa obe strane. Evo moje price, ja sam nekako ponela iz svoje kuce, da zajednica ne dolazi u obzir tako sam vaspitana, jer i moji roditelji su u ono vreme zivot otpoceli sami, pomucili se i na kraju dosli do svog. mm tada decko posto je mnogo pre mene zavrsio fakultet i imao svoj dinar u dzepu, lepo izasao iz stana svojih roditelja od 90+_kvadrata, i prilicnog lepog dela bg-a, dosao da zivi sa mnom u ruini od studenstkog stana pa smo malo po malo sredili da izgleda lepo, pa je to pocelo da lici na pravi dom tu smo i otpoceli brak, dok se nismo odselili iz Srbije. I verujte, nikada bolja odluka u zivoru, mm padalo na pamet nije da ostane ni minut u kuci svojih roditelja kad je postao svoj covek, a iskreno oni su njegov odlazak brzo prezalili tjs nisu se potresli ni sekund.Tacno je da smo godinama bacala pare na kriju pa sigurno pola jednog finog stana ali verujte taj mir koji dobijete se nicim ne moze kupiti. Prosto time izbegavate mnoge probleme, a imala sam prilike da vidim kako brakovi pucaju zbog zajednice. Mozda dok si mladji i progutas nekako, ali kada dodjes u neke srednje godine, a njegovi roditelji, u 70-80, to postaje pakao, narociti sto je po obicaju snajka za sve kriva pa makar se polomila a obicno se polomi i niko joj ne kaze hvala, a sin po obicaju ne moze da premosti izmedju zene i roditelja, i mir dolazi daleko bilo, tek kada ti roditelji odu na onaj svet, a onda kada pogledas, tolike godine svadje, pokidani nervi...Jel vredno?Zato i zivim ovako daleko, da bih svojoj deci mogla da pruzim to da budu samostalni, jer ovde zajednice ne postoje, niti to da kada postanes star i bolestan ocekujes od dece da moraju da te neguju 24sata, ako sam ti dao zivot necu ti ga kasnije unistavati, svakako da roditelje treba pomoci koliko mozes ali ne i da podredis zivot njima. Bas sam se raspisala i izvinjavam se puno, ali poenta je da ako muskarac ne moze da zivi samo sa svojom zenom i decom, takvog treba zaobici u sirokom krugu u suprotnom ce zena biti jako,jako nesrecna!!!
|