JellKo
|
Da se i ja oglasim.... Ne zivimo sa njegovim roditeljima, ali oni su pored nas, kuca do kuce. Njemu i bratu je tata napravio kucu, i nakon nepune dvije godine braka ja se osjecam kao namjestaj koji je u toj novoj kuci nedostajao da bi njegovi mama i tata bili srecni. Ne petljaju se oni nama mnogo u zivot u negativnom smislu, u susstini dobri su ljudi, ali i to je nekad opterecenje. MM nije znao kako da izbalansira i poslozi stvari, nikad im nije rekao da nam ne upadaju u stan bez kucanja, djeca mog djevera mogu biti kad hoce i koliko hoce kod nas... Ako ja planiram da negdje idemo, onda moramo gledati "globalni" plan, da li nesto treba da se uradi oko kuce, u basti i sl.. I toliko toga, mogla bih mnogo napisati, ali odoh u sirinu. Prije braka, moj muz je bio pazljiv i njezan prema meni, a sad kao da je stegnut ovom patrijarhalnom sredinom, u koju se ja tesko uklapam. Ja sam morala svima da se prilagodim, a on nikad nije imao razumijevanja za mene. Kad bih pokusala da razgovaram s njim, on bi uvijek rekao "ovdje" umjesto "sa mnom", npr. sto je tebi lose ovdje??. I jednom mi je rekao da je on duzan za citav zivot svojim roditeljima, jer su ga odgajali i vaspitali... A mene su moji, eto, kao ostavili u kontejneru. Sve bih ja njih vrlo rado ugostila jednom sedmicno, ali ne mogu da se u svom braku osjecam kao nebitan lik. Uz sve ovo, kad se se doda njegovo odsustvo za bilo kakvom komunikacijom sa mnom i odsustvo njegove zelje za bilo kakvom bliskoscu pomislim - da li zivim sa muzem ili cimerom. I eto, nasla sam stan, i sutra - preksutra se selim sa nasim djetetom.
|