|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 4 [5] 6   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kada muž neće da živi odvojeno od roditelja
27.4.2012 15:39:19   
Shishica
Pa za nega te nista ne veze, nemate dete, niti iceg drugog.. BEZI, mlada si, gubis vreme za koje bi mogla sresti nekoga ko te zasluzuje..


(odgovor članu Lilla)
Direktna veza do poruke: 101
   RE: Kada muž neće da živi odvojeno od roditelja
6.9.2013 18:46:39   
gugutka
user posted image
IZVORNA PORUKA: vikiveki

E i ja sam dugo godina trpela svog,sada bivšeg muža, i njegove roditelje...mislila sam da je tako ponašanje možda normalno jer bila sam suviše mlada a i zaljubljena pa na početku mnoge stvari nisam ni primećivala. Medjutim kad smo počeli da živimo zajedno,naravno sa njegovim roditeljima,sve mi je bilo jasnije da sam napravila VELIKU grešku,ali sam se nadala da će se situacija popravitiuser posted image Uvek kad bih se ja spremila da odem od njega on je plakao i hvatao me na sažaljenje tipa on neće moći bez mene i tako te fore....Ja mu onda postavim uslov da odemo negde da živimo sami i on se naravno složi i posle par dana opet krene sve po starom,ee trebala bi mi cela jedna knjiga da napišem šta sam sve doživljavala od njega i njegove mame,tata je bio ok.A povrh svega ja sam radila i istovremeno studirala,a on..njemu mama nije dala da radi "da se slučajno nebi razboleo pa da sve što bi zaradio neda na lekove" a ja sam mogla i po dva posla da radim jer ja to mogu...Mislila sam da će se nešto promeniti kad dobijemo dete,ali nije,bilo je samo još gore...i onda sam jedan dan pošto je moja ,tada mala ćerkica,bila svedok žestoke svadje, odlučila da to više neću da trpim i da neću da dozvolim da mi se dete traumira i odrasta u takvom okruženju i bukvalno sam jedan dan pokupila stvari i pobegla kod svojih,jer sam znala da bi opet pala na sažaljenje da sam kojim slučajem pričala sa njim...onda je usledio razvod i peripetije oko dodele deteta,a on je koristio sve moguće načine da me povredjuje i da mi tera inat odnoseći se prema našem detetu kao prema nekoj igrački koja nema ni glasa ni volje...da nedužim više, u medjuvremenu sam upoznala sadašnjeg muža,sušta suprotnost bivšem,i sada živim jedan izuzetno skladan i sredjen život sa mužem i troje dece jer iz drugog braka imam dva sina, a sadašnji muž je devojčicu prihvatio kao svoje dete,i da negrešim dušu, ona njega voli više nego pravog oca zato što se on prema njoj ponaša normalno i nekinji je,za razliku od pravog ocauser posted image Pouka iz moje priče:AKO OD POčETKA IMA PROBLEMA I ON NEĆE BEZ MAME;NEKA ŽIVI SA MAMOM,A MI MOŽEMO ŽIVETI I BEZ MAMINIH SINOVA,nisu oni centar svetauser posted image


(odgovor članu vikiveki)
Direktna veza do poruke: 102
   RE: Kada muž neće da živi odvojeno od roditelja
6.9.2013 22:10:22   
Lu
Onaj ko ne želi da živi bez roditelja i kad se oženi, ne treba ni da se ženi.
Razumljive su mi neke privremene, vanredne situacije dok se madenci ne snađu, kažem razumljive ali kod nas ni to nije dolazilo u obzir.
To je nešto što se rješava prije braka.

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu gugutka)
Direktna veza do poruke: 103
   RE: Kada muž neće da živi odvojeno od roditelja
6.9.2013 22:15:39   
isidora88
srecom nemam taj problem, mm zivi sam jos od 14 godine. nikad ne bih zivela u zajednici, a da sam nasla nekog ko nece dalje od mamine suknje ne bismo bili zajedno duze od onoliko vremena koliko bi mi trebalo da saznam za touser posted image

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 104
   RE: Kada muž neće da živi odvojeno od roditelja
7.9.2013 14:44:14   
ivaMark
Mi zivimo u kuci gde nam dolaze povremeno mm tata i njegova supruga (tj njihova je kuca) i to mi je mnogo,a najvise bih volela da odemo daleko i od njih i od mame njegove koja je par km od nas user posted image

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 105
   RE: Kada muž neće da živi odvojeno od roditelja
15.11.2013 9:36:10   
vikiveki
Zaključak moj je...kada muž neće da živi bez svojih roditelja ne treba ništa trpeti nego jednostavno zavšiti i reći,ako hoćeš život samnom onda i živi samnom a ne sa svojim roditeljima...posle 12 godina trpljenja i popuštanja to je ono što najjednostavnije mogu reći... sa takvim ljudima nevredi ni pokušavati i truditi se.....samo da vam džabe propadnu godine života a i živciuser posted image

(odgovor članu ivaMark)
Direktna veza do poruke: 106
   RE: Kada muž neće da živi odvojeno od roditelja
1.12.2013 21:22:49   
JellKo
Da se i ja oglasim.... Ne zivimo sa njegovim roditeljima, ali oni su pored nas, kuca do kuce. Njemu i bratu je tata napravio kucu, i nakon nepune dvije godine braka ja se osjecam kao namjestaj koji je u toj novoj kuci nedostajao da bi njegovi mama i tata bili srecni.
Ne petljaju se oni nama mnogo u zivot u negativnom smislu, u susstini dobri su ljudi, ali i to je nekad opterecenje. MM nije znao kako da izbalansira i poslozi stvari, nikad im nije rekao da nam ne upadaju u stan bez kucanja, djeca mog djevera mogu biti kad hoce i koliko hoce kod nas... Ako ja planiram da negdje idemo, onda moramo gledati "globalni" plan, da li nesto treba da se uradi oko kuce, u basti i sl.. I toliko toga, mogla bih mnogo napisati, ali odoh u sirinu. Prije braka, moj muz je bio pazljiv i njezan prema meni, a sad kao da je stegnut ovom patrijarhalnom sredinom, u koju se ja tesko uklapam. Ja sam morala svima da se prilagodim, a on nikad nije imao razumijevanja za mene. Kad bih pokusala da razgovaram s njim, on bi uvijek rekao "ovdje" umjesto "sa mnom", npr. sto je tebi lose ovdje??. I jednom mi je rekao da je on duzan za citav zivot svojim roditeljima, jer su ga odgajali i vaspitali... A mene su moji, eto, kao ostavili u kontejneru. Sve bih ja njih vrlo rado ugostila jednom sedmicno, ali ne mogu da se u svom braku osjecam kao nebitan lik.
Uz sve ovo, kad se se doda njegovo odsustvo za bilo kakvom komunikacijom sa mnom i odsustvo njegove zelje za bilo kakvom bliskoscu pomislim - da li zivim sa muzem ili cimerom. I eto, nasla sam stan, i sutra - preksutra se selim sa nasim djetetom.

(odgovor članu vikiveki)
Direktna veza do poruke: 107
   RE: Kada muž neće da živi odvojeno od roditelja
1.12.2013 21:26:30   
adulence
svaka cast na hrabroj odluci ,to bi malo ko uradio...zelim ti srecu,a kako je to on podneo?

_____________________________

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

(odgovor članu JellKo)
Direktna veza do poruke: 108
   RE: Kada muž neće da živi odvojeno od roditelja
1.12.2013 22:02:19   
Sanchy
Zao mi je Jellko user posted image ...mi zivimo u kuci koja je pored kuce u kojoj zivi svekrva ,isto dvoriste,ali ja nemam problema sa tom situacijom,cak stavise vrlo sam joj zahvalna ponekad,,u celoj tvojoj prici mm je pogresio sto niste imali svoju slobodu u smislu da su vam svi dolazili kad su hteli ,kada se tu postave jasne granice sve bude drugacije..mozda i resite problem u nekom buducem vremenu,,,sve najbolje..

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 109
   RE: Kada muž neće da živi odvojeno od roditelja
1.12.2013 22:11:01   
vikiveki
Slažem se sa Sanchy, tu je tvoj muž trebao imati glavnu ulogu i kada ste pšočeli zajedno da živite trebao je napraviti zajedno sa svojim roditeljima neke granice ,i mislim da nije fer što se tako očekuje od tebe da se ti svima prilagodiš a da na tebe niko ne gleda,jesi li pokušala sa svojim mužem da razgovaraš o tome?

_____________________________

Nije sreća u onome što imamo,nego u tome koga imamo...Sreća se nosi u duši a prepoznaje na licima

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 110
   RE: Kada muž neće da živi odvojeno od roditelja
3.12.2013 11:59:14   
JellKo
Jesam, pokušavala sam da razgovaram s njim, ali on uporno ćuti, o svim našim problemima. Znam da je mnogima teško da u to povjeruju, ali eto, čovjek bukvalno ĆUTI. Ili kaže "tebi ništa ne valja". To je neka poasivna agresivnost, kao najbolje je ćutanje, jer je svaki razgovor svađa. Nekad pomislim da on ima možda neki problem u glavi, a ja ga napuštam, i onda mi žao. ALi, jednostavno ne mogu više, oko sebe je postavio zid. To tako traje više od godinu dana, i sad sam odlučila sam da neću dozvoliti sebi da se reazbolim. Potrebna sam svom djetetu. Da mi je rekao bilo šta - volim te npr., ili da je pokušao da mi objasni šta mu je, bilo bi nam bolje. Ja sam pokušavala kako sam znala, nekad lijepo, nekad i ružno, moram priznati, jer me to ćuitanje ubija i dovodi do ludila, ali on nije pokušao nikako da popravi odnos između nas. Pokušavala sam i da ga nagovorim da idemo u savjetovalište...neće. Jednostavno, u NAŠEM životu nismo postojali MI.

(odgovor članu vikiveki)
Direktna veza do poruke: 111
   RE: Kada muž neće da živi odvojeno od roditelja
3.12.2013 12:01:43   
JellKo
Neko me pitao - kako je to što odlazim podnio MM. Vidim da mu je teško, ali ni riječi ne progovara.
Kad sam mu rekla još ranije da ću otići kao se nešto ne promijeni, mislio je da ga ucjenjujem.

(odgovor članu JellKo)
Direktna veza do poruke: 112
   RE: Kada muž neće da živi odvojeno od roditelja
28.11.2014 21:01:08   
soni
Drugarica me zvala...Ima ovaj problem...Nemaju kako treba uslove u kuci sa njegovima...dete nema sobu...Njegovi roditelji u sobi do njih..ma haos...Ona ima kod roditelja ceo stan sa posebnim ulazom, ali gospodinu ispod casti da se preseli kod tasta i taste...Puce bruka... selja...Ona sad sizi...Kad se nisu navreme dogovoriliuser posted image

_____________________________

„Ako nismo odgovorni za misli koje prolaze pored naših vrata,
odgovorni smo za one koje puštamo i kojima se vodimo.“

(odgovor članu JellKo)
Direktna veza do poruke: 113
   RE: Kada muž neće da živi odvojeno od roditelja
28.11.2014 21:42:40   
Mala Elena
Moja zaova inicirala izgradnju zgrade sa 4 sprata, ulaz do njenih roditelja, ne znam da li je njenom muzu zao sto je otisao iz svoje kuce , ali uzeli su stan od 100+ kvadrata na kredit. Jos je lakse babi i dedi da upadnu kas zatreba da cuvaju decu ..

(odgovor članu soni)
Direktna veza do poruke: 114
   RE: Kada muž neće da živi odvojeno od roditelja
28.11.2014 21:44:20   
soni
ma to je ok, ali kad nemas svoju privatnost i jos nikakve uslove onda nije ok

_____________________________

„Ako nismo odgovorni za misli koje prolaze pored naših vrata,
odgovorni smo za one koje puštamo i kojima se vodimo.“

(odgovor članu Mala Elena)
Direktna veza do poruke: 115
   RE: Kada muž neće da živi odvojeno od roditelja
28.11.2014 22:01:02   
choopa choops

IZVORNA PORUKA: soni

Drugarica me zvala...Ima ovaj problem...Nemaju kako treba uslove u kuci sa njegovima...dete nema sobu...Njegovi roditelji u sobi do njih..ma haos...Ona ima kod roditelja ceo stan sa posebnim ulazom, ali gospodinu ispod casti da se preseli kod tasta i taste...Puce bruka... selja...Ona sad sizi...Kad se nisu navreme dogovoriliuser posted image

Zeznuto. Neka izdaju taj stan kod njenih roditelja onda i neka od tih para plaćaju da budu podstanari?user posted image

Svaka čast svima, ali svoja kućica svoja slobodica.

_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu soni)
Direktna veza do poruke: 116
   RE: Kada muž neće da živi odvojeno od roditelja
28.11.2014 22:13:00   
Kata90
To su za mene mamini sinovi.....bezi bre ja to nebi mogla trpeti,treba sest i dogovorit se.......

_____________________________

*****Svako dete je neprocenjivo vredno*****
*****Svako je Božije stvorenje*****


(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 117
   RE: Kada muž neće da živi odvojeno od roditelja
29.11.2014 6:45:40   
vikiveki
Ne treba popuštati i slušati muža koji nema sopstvenog JA.Dosta vremena je prošlo a nema nikakvih vesti šta je bilo sa Jelko....da li se preselila

_____________________________

Nije sreća u onome što imamo,nego u tome koga imamo...Sreća se nosi u duši a prepoznaje na licima

(odgovor članu Kata90)
Direktna veza do poruke: 118
   RE: Kada muž neće da živi odvojeno od roditelja
29.11.2014 7:04:54   
Trcosava

IZVORNA PORUKA: soni

Drugarica me zvala...Ima ovaj problem...Nemaju kako treba uslove u kuci sa njegovima...dete nema sobu...Njegovi roditelji u sobi do njih..ma haos...Ona ima kod roditelja ceo stan sa posebnim ulazom, ali gospodinu ispod casti da se preseli kod tasta i taste...Puce bruka... selja...Ona sad sizi...Kad se nisu navreme dogovoriliuser posted image

Soni iz iskustva ću ti reći da to što je odvojen ulaz ne znači da će imati privatnost. Kapiram u čemu je problem kod tvoj drugarice, samo eto hoću da kažem da ne znači da bi imali privatnost.
S druge strane - dete bi imalo sobu. Iskreno, ja prva se ne bi vratila kod mojih. Čak i kad je tata umro i kad je bila ozbiljna priča da se selimo za Bg ja sam čak i stan našla da iznajmim.

_____________________________

I flunked anger management! }:->



(odgovor članu soni)
Direktna veza do poruke: 119
   RE: Kada muž neće da živi odvojeno od roditelja
29.11.2014 7:45:54   
soni
Ma soba je najmanji problem..Ovde zivi sa svekrom i svekrvom u dvosobnoj kucici..i imaju dnevnu al tu dever spava kad dodje...Njenima bar moze da kaze ako su dosadni..Kuvala bi posebno, imali bi vise prostora...Mogli bi prijatelji da im dolaze..Ovako nista ...Ali kad se zaljubi covek ne razmislja, sad kad bi menjala ne moze user posted image

_____________________________

„Ako nismo odgovorni za misli koje prolaze pored naših vrata,
odgovorni smo za one koje puštamo i kojima se vodimo.“

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 120
   RE: Kada muž neće da živi odvojeno od roditelja
29.11.2014 11:01:27   
mirkam
Moj muz je bio jedan od tih koji ni pod razno nije htio da se odvoji od svojih.Plakala sam,molila,svadjala se,ostajala satima duže na poslu jer mi se nije išlo kući....sve dok jednog dana nisam otišla i našla stan.Došla sam kući,sjela i porazgovarala s njim nikad hladnokrvnije.Još jednom mu objasnila kako stoje stvari i zaključila rečenicom" ja odoh,ti ako hoćeš možeš samnom,a ako nećeš sasvim mi je svejedno".Bez riječi je počeo da se pakuje.Mislim da ga je moja odlučnost i hladnokrvnost osvijestila i da je sve shvatio u trenutku.
I da,poslednjih godina cesto ima običaj da kaze kako je najpametnija odluka koju smo donijeli bila ta da se od odvojimo i kako nikada više nebi mogao da živi sa roditeljima.

< Poruku je uredio mirkam -- 29.11.2014 11:03:45 >

(odgovor članu soni)
Direktna veza do poruke: 121
   RE: Kada muž neće da živi odvojeno od roditelja
29.11.2014 11:05:11   
Torbica
Mirkam, ti si pametna zena! user posted image Isto bih uradila. Drugo je ako nekome treba nega, pomoc ili nesto slicno. A ovako, da nemam privatnost, ne bih mogla.

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu mirkam)
Direktna veza do poruke: 122
   RE: Kada muž neće da živi odvojeno od roditelja
29.11.2014 11:06:14   
Kata90
mirkam......ti si onda imala srece,nekim muzevima jednostavno dzabe pricas kao sad i ta sirota zena sto to trpi.....

_____________________________

*****Svako dete je neprocenjivo vredno*****
*****Svako je Božije stvorenje*****


(odgovor članu mirkam)
Direktna veza do poruke: 123
   RE: Kada muž neće da živi odvojeno od roditelja
29.11.2014 11:08:44   
Torbica
Nek proba da se pokupi i ode, pa ako nece za njom, ja bih se ozbiljno zapitala sta nije u redu.

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu Kata90)
Direktna veza do poruke: 124
   RE: Kada muž neće da živi odvojeno od roditelja
29.11.2014 11:33:37   
Mala Elena

IZVORNA PORUKA: Kata90

mirkam......ti si onda imala srece,nekim muzevima jednostavno dzabe pricas kao sad i ta sirota zena sto to trpi.....



Ima ovakvih slucajeva. Poznajem jedan par koji ima dete, jednom prilikom su se toliko posvadjali (ona da svekrom i svekrvom da se umalo nisu iznabadali ,strasno) i ona je otisla , zvala mene da prenoci , naravno jeste ali iako je on zvao 5000 puta da se vrati da pricaju , nisu to resili odlaskom nego razgovorom ,prvo nasamo a posle i sa kompanijom i morali su naci kompromis jer on nije zeleo biti podstanar.

(odgovor članu Kata90)
Direktna veza do poruke: 125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  2 3 4 [5] 6   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 4 [5] 6   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Zašto mi je holistički pristup bio važan t...
Nije lako u moru klinika, preporuka, prijatelja, žena koje su imale iskustvo IVF, medija, društvenih mreža, ma milion gl...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Tebi, koja ćeš se (jednog dana) zaljubiti ...
Čast mi je da budem majka ovog dečaka, da ga vodim dok odrasta u osobu u koju ćeš se ti zaljubiti. I biće mi čast da i t...



image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

На радно место после породиљског одсуства.
пеперутка16

Са којим изазовима се суочавате када се вратите на посао након породиљског одсуства?

Click Here