Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 22.7.2014 16:01:32
|
|
|
|
branki*
|
ovde opet neka sparina.samo me neki znoj spopada.ovi moji muski polegali.uzeh nesto da jedem. lelo,bice dobro to. meni boza bio bas miran u stomaku,videcemo ova bebica kako ce.
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 22.7.2014 16:06:12
|
|
|
|
lelaigor
|
Evo, dakle. Prvi ekspertni UZ: CRL: 6.01cm, BPD: 2.03cm, NT: 0.90mm. A markeri: Level of FreeBhCG 94.7mlU/ml i njegov marker: 3.44MoM Level of PAPP-A 2380mlU/l i njegov marker 0.91MoM Level of NT 0.9mm(CRL of 60.1mm) i njegov marker: 0.58MoM. Rizik za Daunov sindrom 1:965 (nizak) Rizik za Edvardov i Patoov sindrom manje od 1:1.000.000 (nizak rizik) Rizik po godinama: 1:649 To podebljano mi ne valja. Kaže moja dr da je protokol takav da moram ići kod genetičara, a razne žene mi kažu da on šalje na amnio čim makar jedan marker ne valja. Ali moja dr je rekla da ne mora ništa da znači, da valja da se proveri.
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 22.7.2014 16:08:43
|
|
|
|
lelaigor
|
Verovatno će to sve biti ok, ali i dalje paničim. Sa Dariom sam imala školsku trudnoću, čak ni bakterije u urinu nisam imala. Nikakvih problema.
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 22.7.2014 16:09:08
|
|
|
|
Ana13
|
IZVORNA PORUKA: vonavoj Ana,i mene moja beba ubi danas! Prosto me boli,sve jw veca...pa kad potrefi neki organ! I mm je sad pokusao da je smiri,jok! Lela,a koliki je nuhalni nabor? Kad mm stavi ruke na moj stomak,beba se odmah smiri.Ali sad je na poslu,a ona divlja po stomaku. Vec vidim da ce on da je smiruje kad bude plakala i da ce je uspavljivati.Tako sam i ja htela da spavam samo kod oca na stomaku i da se cuje neka utakmica ili jos bolje formula 1
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 22.7.2014 16:11:15
|
|
|
|
Ana13
|
Daco,prespavala sam kafenisanje.Jel bila Mila ? Verujem da ste se divno provele.Bas mi je zao sto nisam dosla
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 22.7.2014 16:11:49
|
|
|
|
bubulence
|
lelo nadam se da ce se javiti maslacak, ona se sigurno razume... branki i ovde je grozna sparina celo popodne, uzas. a jutros je bilo divno
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 22.7.2014 16:15:55
|
|
|
|
daca77
|
Ana13, bila je Mila, pravi medenjacic
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 22.7.2014 16:19:54
|
|
|
|
lelaigor
|
I ja se nadam. A i dočekaću ujutru, valjda. PA ako idem na amnio, onda još 3 nedelje do rezultata...
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 22.7.2014 16:52:45
|
|
|
|
plačljiva
|
Lelaigor,u potpuno istoj situaciji sam bila i ja pre mesec dana...Taj beta HCG mi je bio oko 3 MoM...Rizik mi bio 1:916 i u genetičko savetovalište mi rekli da to nije velika beta drastično,i da uradim tripl test samo...Ali moja usijana glava se nije smirila i išla sam na AC i zbog drugih razloga (suprug radiolog...)i lično mislim da sam bespotrebno dramila.Maslačak 15 me je tada smirila,važno da je UZ dobar i nuhalni nabor...I još nešto čitajući strane forume neke nađoh da visok BHcg hoće da daju devojčice,e sada kada mi stigne rezultat AC videću da li je zaista tako...Nuhalni ti je extra
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 22.7.2014 17:14:01
|
|
|
|
lelaigor
|
Joj, jel' mi veruješ da čitam sad po raznim sajtovima, što stranim i domaćim, i plačem? I razmišljam šta ću ako nešto nije u redu.... Jedva čekam ujutru... Sad si me malo smirila...
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 22.7.2014 18:34:48
|
|
|
|
vonavoj
|
lelaigor,kopiraj rezultate u dabl temu,da bi maslacak videla! inace,jadna moja beba u stomaku,od mm i cerke cu nervni slom da dobijem,i samo vicem,urlam..sad me sve boli.. jbt,sta su ti geni..njega treba da molis satima da uradi nesto,da se spremi da krene negde,sad je i ona pocela isto kao on!!! a ja sam covek od akcije,i to me davi!!! od 4 ga molim da usisa i da je izvede da je provoza na bajsu...jedva je usisao,jednu sobu i nije..posle ona nece,kaze hoce da se igra,on legao da cita knjigu i boli ga uvo!!! dete mora da izadje i iz kuce,a sad je bas lepo....... i vrhunac,ostavi je samu na terasu i sidje u podrum i ona padne! kako malo dete moze samo da se cuva ..a ja u sobi kao lezim! dzaba mog odmora,kad se stalno strecam..
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 22.7.2014 18:44:53
|
|
|
|
bubulence
|
Von opusteno, usisace sutra... nemoj da se nerviras... a ako nece ne mora, neka ti plati zenu da dolazi i sprema . sto se toga tice, bas imam srece sa mm, sve uradi, bukvalno sve i retko kada moram da ga zamolim, uglavnom sam vidi sta treba. a oko Eme je pazljiviji nego ja...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 22.7.2014 18:47:57
|
|
|
|
vonavoj
|
bubulence,od subote ga molim da usisa!! ne mogu! nista ne vidi da je prljavo i ima vremena..za vikend je peglao svoje majice,ne mogu da kazem..ali opet ceo dan smo u kuci,T na podu...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 22.7.2014 18:50:59
|
|
|
|
17 joka
|
Von strasno bar bi sad trebao da ti pomogne Lela, sve je to ok biti, kaze ti i Placljiva. razumem brigu ali verujem da ces videti da je sve dobro i da ces se malo smiriti Dacika, kako leti vreme, raste mala princezica
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 22.7.2014 18:51:32
|
|
|
|
bubulence
|
reci mu da nadje neku zenu i plati ako vec on nema vremena da uradi. ti ne mozes i tacka. a pod MORA da bude cist kada imas malo dete jer je uglavnom stalno na podu.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 22.7.2014 18:55:20
|
|
|
|
vonavoj
|
Pa da,makar sad da mi pomaze..hoce on,ali to je muka..a za zenu nema para..ali moracu da mu pretim,slab je na pare.. joj,a sta sve radim,a ne bi smela trudna..ali kad sam i budala ..jace je od mene,ne mogu da gledam,nisam navikla..
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 22.7.2014 18:58:20
|
|
|
|
bubulence
|
samo ti preti ako je tezak za pare , i moj je, verovatno zato toliko pomaze, da mi ne bi palo na pamet . mada smo se dogovorili da uskoro uzmemo zenu ali samo za peglanje. mrzim da peglam njegove kosulje, to mi je najtezi posao u zivotu.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 22.7.2014 18:58:58
|
|
|
|
vonavoj
|
za peglanje majica se ne hvatam,moje i TIkine da,ali njegove jok..i sad je sacekao poslednji trenutak,jer nije imao vise sta da obuce!!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 22.7.2014 20:05:30
|
|
|
|
Maslacak15
|
pozdrav trudnice Lelaigor nemas razloga da se brines, sigurno je sve u redu. Nuhalni nabor je odlican a on je daleko najvazniji parametar. Osim toga bebe sa daunom, obicno imaju kombinaciju visok HCG+ nizak PappA ( manji od 0,5 MoM ) a tvoj je idealan ( blizu 1MoM). Lekari tako dizu frku ako i jedan parametar odstupa od normale a to je stvarno neosnovano. Ovde na forumu je do sada koliko ja pratim bio samo jedan jedini slucaj potvrdjene trizomije 21 amniocentezom i u tom slucaju su sva tri parametra na testu bila katastrofalna. Znaci vec na ultrazvuku je receno " ovo nikako dobro ne izgleda". Amniocenteza je licna odluka, moze da se desi da ce geneticar da je preporuci, oni to cini mi se skoro automatski cine ali sigurna sam da je sve ok sa bebicom.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 22.7.2014 20:12:45
|
|
|
|
Ipokrisia
|
IZVORNA PORUKA: bubulence samo ti preti ako je tezak za pare , i moj je, verovatno zato toliko pomaze, da mi ne bi palo na pamet . mada smo se dogovorili da uskoro uzmemo zenu ali samo za peglanje. mrzim da peglam njegove kosulje, to mi je najtezi posao u zivotu. Ja sam to vec resila tako sto saljemo njegove kosulje kod ovih sto rade hemij.ciscenje, ali trazimo samo peglanje.Skoro smo bas dali 11 njegovih kosulja da se popegla i izaslo je 1200 dinara Jos ti daju nove ofingere i svaku kosulju smeste u posebnu zastitnu kesu! Da ne pricam da ja ne bi ni za nedelju dana popeglala toliko kosulja, a nikad ne bi izgledale tako savrseno! A sad sam i za vece ciscenje kuce uvela zenu da dolazi jednom u 2 nedelje...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 22.7.2014 20:37:56
|
|
|
|
vonavoj
|
Stigla maslacak!!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 22.7.2014 20:38:02
|
|
|
|
bubulence
|
lelo vidis sta kaze maslacak, a zena zna sve . ne brini... ipoKisia, vidis to za kosulje mi nije palo na pamet. mogla bih i ja tako za peglanje kosulja. ostalo mi nije problem. za spremanje jos uvek mogu sama alikada mi bude tesko uzecu zenu, posle porodjaja sigurno. ne svaki dan ali jednom do dva puta nedeljno sigurno
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 22.7.2014 20:44:49
|
|
|
|
Sanchy
|
Leloigor ima na temi ali evo, meni je bhcg bio preko 4 ako se dobro secam,na dablu rizik na dauna malo iznad cut offa a na triple testu rizik na dauna 1 prema 67...radila amniocentezu i sve u redu,znaci mislim da ovde niko gori rezultat nije imao osim jednog slucaja gde je i nuhalni bio los pa je i amnio potvrdila dauna,na zalost..Tako da kad bih sad zatrudnela opet ne bih radila ni double ni triple test ,totalno nepouzdani statisticki testovi..pozdrav,ne nerviraj se,sigurno je sve ok
Verujem u ružičasto. Verujem da smeh najbolje troši kalorije. Verujem u ljubljenje, u mnogo ljubljenja. Verujem da treba biti snažan kad sve krene po zlu. Verujem da su srećne devojke najlepše devojke. Verujem da je sutra novi dan. Verujem u čuda!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 22.7.2014 20:45:23
|
|
|
|
branki*
|
ja sve sama radim..mislim,ne placam nikom nista.mm je poceo da se ukljucuje malo vise nego pre,hoce da usisa,cuva bozu,ide u nabavku.meni je dosta da ne prlja ono sto ja pocistim i da vodi racuna.videcemo kako cemo se snaci kad dodje i beba. danas mi je sav neki dan bzv,sva sam nesto nikakva.
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 22.7.2014 20:59:01
|
|
|
|
bubulence
|
branki tako je najbolje ali mm treba uskoro da predje na drugo radno mesto, bolje ali na zalost sa uzasnima radnim vremenom tako da ce vise biti na poslu nego kod kuce, a mi smo sami u ovom gradu, moji su mi na 120km... znaci pomoc nemam ama bas nikakvu...
|
|
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?