Didy
|
Šta je ovo? Nema me 3-4 dana na rr i odmah neka frka. Ko je dirao Torbicu? Pristajem i fizički da se obračunamo. Ja ništa ne postižem, pa me nema ni na rr. Završne priredbice u vrtićima, rođendani sve dan za danom... Kseno, preletela sam postove na brzinu, pa me zainteresovala knjiga koju si napisala. Ja sam predavala srpski strancima, tj. držala sam im vežbe, kad sam bila apsolvent na faksu. Postoji letnja škola srpskog jezika pri Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, pa su povukli nas nekolicinu apsolvenata i to mi je bilo sjajno iskustvo. Htedoh ti reći da imam knjigu i radnu svesku "Srpski za strance" koju su napisali i objavili naši profesori s fakulteta. Jednojezična je (nešto tipa kao Oksfordovi udžbenici engleskog) jer tamo dolaze ljudi iz raznih krajeva sveta (kod mene u grupi su bile tri devojke iz Koreje, jedan momak iz Holandije, jedan Amerikanac i jedan Poljak), pa verujem da bi i tebi koristili. Inače, ja isto kad držim privatne časove kod kuće, decu pošaljem kod mame ili ih mm odvede u šetnju ili na igralište, a trudim se da zakažem sve dok su deca u vrtiću. Bilo bi baš neprofesionalno da mi budu kod kuće, pogotovo što, hvala bogu, nisu ni mirni, a i, ruku na srce, previše su glasni. Jednom sam samo održala privatni čas sa Sofijom kad je bila beba, ne znam ni da li je dva meseca imala. Zvala me je mama od jedne devojčice, kaže da njena ćerka neće ni kod kog drugog i zamolila me da je primim. I ja podojila Sofiju, stavila je u ljullašku u dnevnoj, ona zaspala, dete došlo, imale smo čas sat i po, Sofija ga prespavala, ja malo mozak aktivirala, dete otišlo spremno na kontrolni, svi srećni.