Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: ZA Vuki-nesavrsene mame! 8.6.2014 20:12:35
|
|
|
|
jovicaa
|
evo sad ja nesto iskreno da napisem u vezi price o torbici... ljudi su skloni da stvore neki kao uzor sebi, to je psihologija mase. a to se ovde upravo desilo sa torbicom. i zato dobijas i dobre i lose komentare i emocije. meni se to ne dopada, ali takva je psihologija ljudi. mnoge korisnice su te idealizovale i postavile kao neku centralnu licnost ovde. a ti si samo zena, covek, sa svojim vrlinama i manama, kao sto smo i mi ostale ovde.. i tvoj nacin zivota, organizacije i vaspitanja ima svoje mane, kao sto ima i od svake od nas... ali eto problem je to sto masa tezi uvek da ima vodju i da ga idealizuje i onda taj "vodja" pocne da im bode oci i da ih nervira, zato sto ne mogu da dostignu to sto su umislili da je savrseno. a i inace je u nasem narodu poznato da su ljudi ljubomorni na ono za sta smatraju tudjim uspehom... sve ima svoje prednosti i mane, svaki nacin zivota, ne postoji niko ko je savrsen i bolji od drugih, tako nije ni torbica.. to sto nesto zvuci idealno, u praksi uopste ne mora da izgleda tako... i nesto sto je za jednu osobu savrseno, nije za drugu..
< Poruku je uredio jovicaa -- 8.6.2014 20:14:44 >
|
|
RE: ZA Vuki-nesavrsene mame! 8.6.2014 20:15:30
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Same smo nas tri kod kuce. Spakovala decu pre 8, spremila sebi lava kolac i uzivam.
|
|
RE: ZA Vuki-nesavrsene mame! 8.6.2014 20:31:23
|
|
|
|
Anoniman
|
ali torbica je sama objasnila kako to uspeva i da to nije neka misterija. odavno sam shvatila da ja recimo ne mogu da se merim sa mnogima jer mm dolazi u 5.30 kuci i onda ili ja idem (ili sam vec ostavila dete kod sveki i otisla) na cas ili ako je to neko poslepodne kad nemam cas izvodim dete napolje da bi on mogao da uci. M ne ide u vrtic (ako Bog da od jeseni ce), sveki je cuva samo kad ja imam cas, gledam da ne maltretiram zenu vise od potrebnog jer ima milion obaveza, a i godina. sve kucne poslove obavljam uz dete, vodim je i za sve ostalo sa mnom, obisla je sve zive sluzbe, a odlazak u banku smatra zabavnim, prosli put je ladno sela i izula cipele mm je daleko od savrsenog, mada mu ne zameram toliko to sto ne radi kucne poslove jer realno gledajuci i nema kad, cuva dete kad sam na casu i to je ok. zameram mu neke psiholoske momente, ali tu ima i moje krivice, nisam ga na vreme vaspitala
|
|
|
|
RE: ZA Vuki-nesavrsene mame! 8.6.2014 20:39:29
|
|
|
|
jovicaa
|
ja uopste ne sumnjam da torbica sve stize sto napise... ne zalazim u to uopste sta ona radi i kako radi i da li je to dobro ili lose. nego objasnjavam, to je cist psiholoski profil mase, skloni da nadju vodju idealizuju ga i posle ga hejtuju a ne uvidjaju da je i on samo ljudsko bice sa svim svojim vrlinama i manama.. evo recimo ja prva kazem da bi mi ljudi bili jako dosadni da nisu neka komplikovana kombinacija vrlina i mana... kad bi svi bili savrseni, svet bi bio prepun dosadnih ljudi masina, takvi me nikada nisu privlacili...
|
|
RE: ZA Vuki-nesavrsene mame! 8.6.2014 20:45:32
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
IZVORNA PORUKA: ksena ali torbica je sama objasnila kako to uspeva i da to nije neka misterija. odavno sam shvatila da ja recimo ne mogu da se merim sa mnogima jer mm dolazi u 5.30 kuci i onda ili ja idem (ili sam vec ostavila dete kod sveki i otisla) na cas ili ako je to neko poslepodne kad nemam cas izvodim dete napolje da bi on mogao da uci. M ne ide u vrtic (ako Bog da od jeseni ce), sveki je cuva samo kad ja imam cas, gledam da ne maltretiram zenu vise od potrebnog jer ima milion obaveza, a i godina. sve kucne poslove obavljam uz dete, vodim je i za sve ostalo sa mnom, obisla je sve zive sluzbe, a odlazak u banku smatra zabavnim, prosli put je ladno sela i izula cipele mm je daleko od savrsenog, mada mu ne zameram toliko to sto ne radi kucne poslove jer realno gledajuci i nema kad, cuva dete kad sam na casu i to je ok. zameram mu neke psiholoske momente, ali tu ima i moje krivice, nisam ga na vreme vaspitala a zasto ne drzis cas kuci sa detetom? Ja tako. Niko mi ne cuva D eventualno ako imam tri casa kao danas pa da mi se bas dete ne smori i ne krene da nervozira ali ja onda to samo vikendom natrpam casova. A radnim danom zakazem u vreme kad D spava.
|
|
|
|
RE: ZA Vuki-nesavrsene mame! 8.6.2014 20:53:53
|
|
|
|
Torbica
|
Joj Jovice, molim te, kakav vodja kakvi bakraci!!! Pa sta vam je, ja sam obicna zena sa malo guscim rasporedom. I ne mozemo se uporedjivati tako prosto jer zivimo u razlicitim okolnostima. Nadam se da me niko nije doziveo kako ti opisujes jer ima da se samoobrisem od muke! E da, ljisho, izostavih, super ti je post o svemu ovome na prethodnoj strani i svaka cast tvojima!
|
|
RE: ZA Vuki-nesavrsene mame! 8.6.2014 21:02:53
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
IZVORNA PORUKA: Torbica E da, ljisho, izostavih, super ti je post o svemu ovome na prethodnoj strani i svaka cast tvojima! a nije im psiholog nista rekao hahaah...a nama mi ko neki boze moj uceni a kao da smo duduci ponekad, sve moramo prvo da procitamo (za svaki slucaj jel da mi to potvrdimo da li dobro razmisljamo) Nego ja da se vratim na ksenu i da joj ispricam moju taktiku. Elem ja casove drzim ujutru kad d krene da doruckuje. Onda joj napravim nesto da ona sama to polako jede da nemam posla oko nje (a zna ona da doruckuje i po pola sata), pa onda ide nosa, pa oblacenje i dobro je raspolozena ujutru tako da se sama zaigra ili eventualno sedi kod mene u krilu i skraba dok ja drzim cas i prodje sat i po ocas posla. Drugi termin mi je kad ona spava, sto je najcesce oko 11 ili 12 (u zavisnosti kada se ujutru probudi) a do tad smo nas dve napolju. stavim na brzaka da se nesto krcka ili skuvam prethodni dan i onda opet dok spava drzim cas, spava uglavnom oko 2 sata preko dana i to lepo bez budjenja. A treci termin za drzanje casa je kad mm dodje posle njegovog rucka i kratkog odmora, onda su oni napolju ja unutra sa ucenikom, djak ode ja pravim veceru , vecernji rituali i ako je bas potrebno posto D rano leze ima i cetvrti termin a to je od pola 9 uvece kad ja vec D stavim u krevet i malo dodjem k sebi. Kazem radnim danom uglavnom gledam jedan cas da drzim prosto da je ne bih zanemarivala, ali vikendom ide ona u akciju sa tajom pa onda mogu i ceo dan i da odem ja na cas do grada i td. Bitna je taktika
|
|
|
|
RE: ZA Vuki-nesavrsene mame! 8.6.2014 21:33:06
|
|
|
|
Torbica
|
E da, pa to napisah i ja za moju mamu - bez po psihologa! A sad salu na stranu, TV nam je u prizemlju u gostinjskoj sobi, tako da i to neko vreme provedem ovdi ili vec kako mi se svidja! I nastavih ja onaj bambus od juce, otvoreno vince, sta cu, pa sad kad razvezem, nece me Dunav oprati! Videla sam se u 18h sa dve drugarice sa faksa, najblize, stigla taman kad je dragi nahranio i okupao decicu, ja im procitala par pricica i danas sam totalno uhvatila krivinu... Pa neka, imaju deca i tatu, preko nedelje se trudim sto vise ja jer ipak on radi..
< Poruku je uredio Torbica -- 8.6.2014 21:36:23 >
|
|
RE: ZA Vuki-nesavrsene mame! 8.6.2014 21:38:23
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
jao meni sve cudno kad procitam da mame ovde gucnu nesto . Ja od trudnoce bukvalno nisam pila. Za muzevu slavu sam popila jednu rakijicu i mislim da me tresnula fest. A ako nesto od alkohola gucnem to je pola piva ili bukvalno par gutljaja ukradem od mog tate ili od mm. Udari me alkohol brzo nisam u formi hehehe... Nisam inace Torbice htela da zgrozavam ovde ljude i pricam kako smo brat i ja uzivali u vreme svinjokolja , imali smo zadatak da lozimo vatru za topljenje cvaraka, ja sam prala creva sa babom i sekla luk za creva, a onda smo brat i ja imali zadatak da secemo cvarke (tj salo) jao kad se setim grdni minus a ruke u jos uvek toplom salu od svinje, sve ti milina koliko te greje. i naravno kao desert samo malo osolis kozuricu i tako samo malko oprljenu pojedes. hihihihi... fuj... ne bih sad to mogla pojesti nema te sile
|
|
|
|
RE: ZA Vuki-nesavrsene mame! 8.6.2014 21:42:57
|
|
|
|
New Mom
|
Torbi the Leader! Ja sam skopcala da sam slicnog mentaliteta i stavova kao i Torbi pa se nadam da cu bar delimicno biti uspesna po pitanju ovo troje. O drugim stvarima (akademska dostignuca itd.) ne mogu ni da zucnem. Samo cu da skinem kapu (i povremeno nastavim da je smaram oko terapija ).
|
|
RE: ZA Vuki-nesavrsene mame! 8.6.2014 21:44:28
|
|
|
|
anci kv
|
Šta li rade nesavršene u ove sitne sate?????
|
|
RE: ZA Vuki-nesavrsene mame! 8.6.2014 21:45:45
|
|
|
|
Torbica
|
Jooooooj! Ja cu od danas paziti sta pisem, glupo mi je da ikome bodem oci, a valjda ni ne oset_im neku "tezinu" jer zivot ide pa ide, uhvatili smo dobre ritmove. Gledala sam na prognozi narednih dana 32-34 stepena, napunicu decici one male bazencice pa u 14h kad odem po njih, jos iz auta mogu da se bucnu, ja spustim ruckic ispod nadstresnice kad tata dodje, bar necu morati da usisavam. Necemo veliki da punimo jer za 10tak dana odosmo na more i nema nas pune tri nedelje pa da nam se ne bi zabe uvalile. NM ti si sjajna zena, ja ti uvek kazem, nego sta ces, ne delimicno nego skroz! Kakvo smaranje, to su nijansice, veruj.
< Poruku je uredio Torbica -- 8.6.2014 21:48:18 >
|
|
RE: ZA Vuki-nesavrsene mame! 8.6.2014 21:47:35
|
|
|
|
Leptiric123
|
Torbice pijes sama? ne nudis? ccccc... Joj meni bi sad tako legao neki koktel da se komiram.Dal mi verujete da mastam o danu diplomskog....planiram da tad sa drugaricama odem u jedan mnogoo dobar provod,mozda i ceo vikend.Nisam pravila devojacko vece.. puno sam oticala i bas mi se nije islo bez alkohola...zato cu za diplomski sve da nadomnadim sa kumom i dve drugarice :-) Elem raspada se...ceo dan sam.bila kod mame,sa mamom.u kupovini +A naravno...jos ponela jedna dubak,i punu torbu igracka da smanjim guzvu u stanu pa sredjivala moju devojacku sobu i sve to redjala....pa kurila za njom.i kucicima.Zatekla sam je kako lezi na stafordu ponovo i trpa mu ruke u usta na sred dvorista (a u dvoristu opada dud i to crni pa zamislite kakva je bila). Posle toga je uspela da srusi sa nekw prikolice felnu sa gumom od tatinog dzipa koju ja ne mogu da guram kolika je...pod noktima joj je crno kao da je automehanicar,nesto s istrljala a nesto cu ujutru da cackam seckam...:-\
|
|
|
|
RE: ZA Vuki-nesavrsene mame! 8.6.2014 21:49:32
|
|
|
|
Leptiric123
|
A mama mi mrtva ladna kaze: "Sta kukas,ti si bila dest puta gora od nje"
|
|
|
|
RE: ZA Vuki-nesavrsene mame! 8.6.2014 21:56:53
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Leptiric tako i meni mama kaze kad se zalim na T Ova moja je ceo dan sredjivala sobu. Sve zna gde stoji, ali jednostavno nece. Na kraju ju je sredila. Dosla sva ponosna da mi kaze kako.je sve sredila.
< Poruku je uredio Sanjica26 -- 8.6.2014 21:57:34 >
|
|
RE: ZA Vuki-nesavrsene mame! 8.6.2014 21:59:06
|
|
|
|
Torbica
|
Leptiricu, pijem od muku!!! Ovakva rasprava - ni u najludjim snovima!
|
|
RE: ZA Vuki-nesavrsene mame! 8.6.2014 21:59:45
|
|
|
|
Leptiric123
|
Neka neka...neko voli d asredjue stalno kao moj mm a neko ne.Ja ne volim da non stop briskam...ali kad se dohvatim krpe stan bude kao upravo useljen :-) Svoju sobu sam uvek sredjivala vikendom poranim i ceo dan briskam ali sve do detalja....kad sam.bila dete.
|
|
|
|
RE: ZA Vuki-nesavrsene mame! 8.6.2014 22:01:19
|
|
|
|
anci kv
|
IZVORNA PORUKA: Leptiric123 A mama mi mrtva ladna kaze: "Sta kukas,ti si bila dest puta gora od nje" ja očekujem da drugo bude kao ja,e tad sam nadrljala Dunda malopre sedi u krevecu,spremljena za spavanje,igra se,uvuče noge u vreću za spavanje,leže i zaspa...da je na mene,verovatno bi 10 min vrištala pa zaspala
|
|
RE: ZA Vuki-nesavrsene mame! 8.6.2014 22:03:58
|
|
|
|
Leptiric123
|
Kazr nas drug tvoj zema..."Anci je kul lik,al kladim se da je muz ne moze pratiti nije joj ni blizu sa energijom...." eto n koga je Dunda
|
|
|
|
RE: ZA Vuki-nesavrsene mame! 8.6.2014 22:42:04
|
|
|
|
anci kv
|
hahaha... Vala baš
|
|
RE: ZA Vuki-nesavrsene mame! 8.6.2014 22:49:57
|
|
|
|
Anoniman
|
Zene bežite malo u kafanu, sta radite vise u nesavršenima ova nesavršena, ujutru rešila da radi opet test, pa bile ili ne bile....
|
|
|
|
RE: ZA Vuki-nesavrsene mame! 8.6.2014 23:07:19
|
|
|
|
jovicaa
|
i ja pijuckam vino... ja samo objasnjavam sta se desilo, ne zalazim ko je kakav, po pitanju gore napisanog
< Poruku je uredio jovicaa -- 8.6.2014 23:08:05 >
|
|
RE: ZA Vuki-nesavrsene mame! 8.6.2014 23:16:56
|
|
|
|
Verolina
|
IZVORNA PORUKA: ksena zene, opustite se! Svacija situacija je posebna, objektivne okolnosti, licne sklonosti itd. Da. U potpunosti se slazem. Ja Torbicu osecam kao ok zenu i to mi je dovoljno. Serpicu takodje. A Leptirka bih volela da ljudi znaju licno, zaista, jer ona se samo tako i moze upoznati.Zabole me uvce da li Torbica usisava sa tri usisivaca odjednom i da li je to uopste moguce. Ona postuje na ovom forumu ono sto on zapravo predstavlja-decu, majke i porodicu (sto drugi egzemplarijusi ne rade, pa nikom nista ). Druge stvari su irelevantne.Moj muz jednom nije spavao 96 sati i to je jedina stvar u kojoj je rekordirao ..Ima svako od nas nesto u cemu moze nadljudski da istrajava, makar u svojoj masti. I to je ok. Ovo je era mesecevih uticaja, pa smo se svi povampirili. Ali ovo je zapravo moje misljenje iza kojeg stojim. I stavimo serpicu u torbicu pa pravac u Grcku na more
Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.
|
|
|
|
RE: ZA Vuki-nesavrsene mame! 8.6.2014 23:21:16
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
|
|
RE: ZA Vuki-nesavrsene mame! 8.6.2014 23:28:15
|
|
|
|
Verolina
|
IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha Nisam inace Torbice htela da zgrozavam ovde ljude i pricam kako smo brat i ja uzivali u vreme svinjokolja , imali smo zadatak da lozimo vatru za topljenje cvaraka, ja sam prala creva sa babom i sekla luk za creva, a onda smo brat i ja imali zadatak da secemo cvarke (tj salo) jao kad se setim grdni minus a ruke u jos uvek toplom salu od svinje, sve ti milina koliko te greje. i naravno kao desert samo malo osolis kozuricu i tako samo malko oprljenu pojedes. hihihihi... fuj... ne bih sad to mogla pojesti nema te sile Sunce ti poljubim, ja sam posle svakog svinjokolja bolovala psihicki i fizicki. ja sam mrzela te dane. Muz me je jednom optuzio da sam se za njega udala zbog gradskog , kablovske i da pobegnem od motike, svinjokolja i utovara kukuruza
Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.
|
|
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?