|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  59 60 [61] 62 63   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio)
20.4.2014 18:36:04   
Verolina
Mi smo se dogovorili da za Vaskrs podelimo meni. Moja sveki je trebalo da pravi supu i sarmice od zelja sa kiselim mlekom, a ja meso i kolace. Ja ti lepo napravim predjelo sa sto slanih zavrzlama, becke snicle i kolace i odemo jutros kod svekijevaca da bih ja na ulazu osetila da ta sarmica cudno mirise. Oooo, da, moja sveki je za Vaskrs skuvala podvarak bez mesO, a supa joj je nekako iscilela iz mozga. Podvarak je i malcice zagoreo, pa je konstatovano da se on ostavi za prekosutra, posto je V. spremila hrane za vojsku. A onda me je svekar optuzio kako ja imam svega od suhomesnatih proizvoda, a oni nista, pa indirektno ispadoh i stipsa. I tako...Mislim, muz mi odsekao vrh prsta, pa ne moze da vozi kola, inace, bila bih ja via Srem kod mojih danas, pa ne bih mislila ni o cemu, jer moja majka moze da mazi i mene i zeta!!! Ovo je najdosadniji Vaskrs koji sam ikada provela.

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu mali_mis)
Direktna veza do poruke: 1501
11.5.2014 20:32:26   
Ivanka 75
E sad sam lepo sela sa svojim muzem, a njenim sinom i izjadala se. Za ovih 6 godina kako sam ovde nisam se nijednom direktno pozalila na nju (gundjala jesam ali nisam pocinjala razgovor na tu temu), ali veceras mi je prekipelo.
Bile Ivka i ja u komsiluku kod drugarice, a i ja da se vidim sa komsinkama, pa i jasam ziv covek pa mogu da popijem kafu sa komsinkama koje nemaju preko 60 godina, elem, otisle nesto posle 4, vratile se tacno u 6.
Mm sedi u dvoristu i cita novine, sveki prostire ves i kako nas je ugledala krene monolog
"Znate li vas dve kad ste otisle, koliko ima sati, znate li koliko ste bile tamo?"
Ivi upala musica u oko pa se zabavismo oko toga pa ispade da sam je iskulirala samo tako.
Cekala sam da mm i ja budemo sami u kuci pa sam mu lepo sve rekla, svidelo se to njemu ili ne. I rekla sam mu, ona jeste tvoja majka ali ja sam Ivina majka, a ona joj je baba i da joj skrene paznju na nacin na koji mi se obraca da ja ne bi pustila jezik na nju (ionako stalno pravim neke probleme-njene reci).
I sve ostalo sam mu ispricala, i kako me kritikuje za gace koje nosim i savetuje koje da kupim (a tu sam joj odgovorila pa je zanemela), i kako svaki dan proverava i komentarise sta sam obukla Ivi, ponovila za serpice hrane spremljene posebbo za Ivu posto ja ocigledno samo splacine spremam.
I naglasila sam da necu vise to da trpim da joj kaze da mi se vise tako ne obraca.... i rekao je da ce da me brani.... valjda ce inace.... haos...

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 1502
11.5.2014 21:31:34   
Nimfa
Ivanka pa kako si u opste uspela da izdrzis toliko,svaka cast,ja bih odma pukla,pa i da je ne znam cija majka user posted image

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 1503
11.5.2014 21:45:44   
Ivanka 75
E moja Nimfa, mama me lepo vaspitala, da budem covek a ne zlotvor.
Racunam, sklanjam joj se s puta, ne komuniciram vise od onog sto je potrebno a njena mora uvek da bude poslednja. Ma pistila sam ja jezik u poslednje vreme, zato se i ona opustila, a ovo veceras je prvi pit da mi je nesto rekla pred mm, negose zabavismo oko musice u oku pa nisam ni ja ni on odreagovali, mislim da je on nije ni cuo sta je rekla.
Znam ja njega, obratice paznju na to sto ona govori, ne ostaje joj on duzan nikad, ume da se brani i da napadne kad treba.
Pisala bih do sutra ali da ne smaram previse.... user posted image

(odgovor članu Nimfa)
Direktna veza do poruke: 1504
11.5.2014 22:10:55   
Nimfa
Ma nisam ni ja zlotvor ali po meni sve ima svoje granice. Valjda ce sad stvari da se rese user posted image

Direktna veza do poruke: 1505
11.5.2014 22:21:20   
Ivanka 75
Resice se kad puknemo ili ja ili on, zato sam se i obratila mm, da on resi mirnim putem.

(odgovor članu Nimfa)
Direktna veza do poruke: 1506
12.5.2014 3:49:12   
dijana1*
Tesko je ziveti u zajednici. Prosto je nemoguce a da se ne desi neki problemuser posted image

Jer smo tako u mogucnosti!

Direktna veza do poruke: 1507
16.5.2014 20:14:00   
Anoniman
Aj nije vazno ko sam...
ja i muz imamo djete od godinu dana posvadjala sam se sa svekrvom jer eventualno samo kcerci pomaze i zetu a nas nepita ni dal imamo hljeba da jedemo.. uvjek njih brani uvjek su kao oni u pravu svekar nesmije ni da zucne jer on jadan samo zaradjuje za njih .... jer svi zive u jednom stanu Mene su od pocetka ponizavali cim sam dosla u tu filiju naime mi imamo svoj stan i neovisimo o njima ali i moj muz je njihovo djete uostalom on nosi njihovo prezime a ne zet i cerka
... ni svekar ni svekrva sad nezovu ne dolaze da vide kako im je unuk... pitam se jel to ljepo????

(odgovor članu NadaR)
  Direktna veza do poruke: 1508
16.5.2014 20:26:07   
nata11
Anonimna ako ne zivite sa njima sta te zabole d*** kome daju para. Njihove su pa mogu sa njima sta hoce, a tvoj muz je punoletan covek koji ce da zaradi za sebe i svoju porodicu. A to sto te ponizavaju to je vec druga stvar, tu moras da stanes, zauzmes stav i kazem znate sta ja sam odrasla osoba, nisam dete i dovidjenja.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1509
17.5.2014 2:23:29   
Žapkić
Anonimna, ako ti nešto znači, ja te potpuno razumem... Bila sam u takvoj situaciji, s tim što moji svekijevci , osim mog, sad već bivšeg, muza, imaju još 2 sina i 2 snahe. U toj su familiji, za moju svekrvu, svi valjali, osim mene. A ja sam smetala jer sam obrazovana, vaspitana, jer su mi roditelji obezbedili mnogo toga u zivotu... Smetala sam iz mnogo , meni nešpoznatih i nepojmljivih , razloga. Podmetano mi je sve i svašta... Išlo se dotle da su MM huškali kako T. nije možda njegovo djete, jer je sa Vantelesne! Kao da se tamo na klinici sve drzi u buretu, pa uzima kome šta i koliko treba!!! A o novcu koji je njegova majka izvlačila od nas i mom detetu od usta uzimala, da i ne govorim...
Uhhhh... Knjigu bih ja mogla da napišem...user posted image

"BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 1510
21.5.2014 11:32:52   
ivaMark
E moja Nimfa, mama me lepo vaspitala, da budem covek a ne zlotvor.

Ivanka, nisi zlotvor ako branis sebe i svoje dete.

Juce sam poludelaaaaa. Dosla moja svekrva i ja rekoh: super, taman cu malo da sredim kucu, nisam nista pipala danima a ona da pricuva Jovanu (taman posla da ona nesto pomogne po kuci). Rucala, popila kafu i zasla napolje da gura dete u kolicima (za nju ne postoji drugi nacin zabavljanja sa detetom). Uzmem bebu da nahranim, presvucem (to nije ni jednom uradila za ovih godinu dana) i kada sam zavrsila pogledam gde je da joj dam J, kad zena u basti KOPA i ne moze da cuva J jer zavrsava za dva sata. Da napomenem da ona ne zivi sa nama, a u toj "basti" mi nemamo nista, trava.... Zasadili smo koliko nam treba.
Marko, sta radi ona? (pitam mm)... Kopa da sadi paradajz, donela je 50kom paradajza i paprike (jer nema gde kod sebe, pitam se samo gde je do sada sadila) i kaze ona,evo sad cu ja da zavrsim, za dva sata user posted image e, tu popizdim... Mm joj kaze: idi uzmi J da moze I da sredjuje kucu, jedva je nagovorio...
Dodje ona i kaze, pa ne mogu...moram da sadim paradajz..
E, onda ja puknem i kazem joj ovako: ti kao svekrva bi trebalo meni da pomognes ovde u sredjivanju kuce a ne da ja to radim jer mi nije dobro (stomak me boleo, i ledja ali moram to da sredim), jaooo...pa ne mogu ja-kaze ona, mene kicma boli.. I onda joj ja lepo kazem: a ne boli te da kopas. Pa ja kopam tako sto se ne savijam (to je bio njen odgovor)
Stavila sam J u kolica i naravno da je odvezla i sela u hladovinu, posle pola sata vidim je kod baste sa bebom. Odem i vidim J bosa..izula se a nogice joj hladne. Poludim i uzmem J..
Pa ja cu tako da je cuvam kao ona...vezanu u kolicima.
Zena je dosla da posadi sebi paradajz, ne znam samo za sta ce joj toliko.

Vrhunac jutros: zove ona mm da je vozi u B.Luku da zakaze neke preglede a bus ima na pola sata. E, pa ne moze... meni sada nije dobro i ne mogu sama sa bebom.

To je samo dogadjaj od juce a ima ih gomila: ona ne zna da presvuce bebu, ne zna da je uspava... ne zna nista.

Nema veće sreće, od ljubavi bebeće :)

Direktna veza do poruke: 1511
21.5.2014 18:22:24   
Žapkić
IvaMark, ne mora ona da na ni da presvuče bebu, ni da je uspava, niti išta oko bebe... Samo ako se ne meša u vaš zivot.

Nemoj me, molim te, pogrešno shvatit, ali ni moju bebu nikad niko nije uspavao, nije je presvlačio niko (osim moje mame) drugi do ja...

Moja biša svekrva je , kad aje jedan jedini put trebala da pričuva bebu, jer sam ja morala hitno u bolnicu zato što sam dobila odliv i izgubila mnogo krvi, rekla: "Pa, kako ću sad, nisam planirala!"user posted image Da, a ja sam tad planirala da mi se to desi i da idem u bolnicu.
tako da, ako vam se ne meša u zivot-ne mari puno za nju!user posted image user posted image user posted image

"BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

(odgovor članu ivaMark)
Direktna veza do poruke: 1512
22.5.2014 5:58:24   
Olga75
Moja sveki dosla juce , ne znam koliko ce da ostane kod nas
ali moj ves ce da bude ispeglan user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Žapkić)
Direktna veza do poruke: 1513
23.5.2014 0:45:14   
vikiveki
Da ne čuje zlo ja se sa mojom sveki super slažem,a sa bivlom nisam imala takav odnos

Nije sreća u onome što imamo,nego u tome koga imamo...Sreća se nosi u duši a prepoznaje na licima

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 1514
23.5.2014 9:59:00   
ivaMark
Zapkic, kakva ljutnja...taman posla user posted image

I sama najvise volim da J oblacim, uspavljujem, hranim itd....

Od pocetka smo mm i ja sami (mama moja je bila ovde neko vreme posle porodjaja) i super se snalazimo ali ne mogu da shvatim da ona nema potrebu da pomazi J, to meni nije jasno, kuliram maximalno ali ne mogu neke stvari da precutim user posted image

Npr: pre neki dan kaze ona meni: zasto ne pravis sama hleb? Zato sto nemam vremena...odgovorim joj ja. Posle dva dana dolazi i donosi mi BRASNO... Kazem joj lepo da mi ne treba, imam...Ma jok, zena zapela: uzmi, uzmi.... Iskuliram je i ona prestane sa tim. Kada je trebala da krene, vadi ona iz auta to brasno i ponovo: uzmi, uzmi... Ne treba, rekla sam ti vec. I kako da se ne iznerviram.

Juce je dosla, usla na 15sec u kucu i izasla da sredjuje svoj paradajz... A ja ceo dan u krevetu, boleo me stomak... Usla je u kucu kada sam pocela da hranim bebu i odmah za ruku da je uhvati, rekla sam joj da je ne dira jer nije ruke oprala (prethodno je bila po domu zdravlja, pa po basti kopala)... Oprala sam ruke, kaze....napolje na cesmi... A inace joj je higijena slaba strana, o tome ne zelim ni da komentarisem user posted image

Odmah je krenula i kaze joj mm, ostani da budes ovde, moram u nabavku..... Sta je ona odgovorila: Ne mogu, moram kuci... Bljaks... kakva zena.

Mozda ovo i nije za nerviranje, mozda bi neka iskulirala ovo...i ja sam jedno vreme, ali sada me bas pogadja (mozda zato sto sam trudna, ne znam)...

Nema veće sreće, od ljubavi bebeće :)

(odgovor članu vikiveki)
Direktna veza do poruke: 1515
26.5.2014 11:22:54   
Наташица
моја је језичара права. само снима шта радим и говорим како би имала на шта да ме накине. на све што радим има примједбу, нпр. јуче хоћу дати малој ручак, јер је већ одавно требала да једе, али биле смо вани...она има примједбу што јој дајем јести. шта треба да буде гладна? не контам!
посао је изгубила због језика, није нико луд да је држи запослену кад провоцира и паметује.
с кумом својом не прича, с јетрвом никако, са пријатељима с којим се зна читав живот, никако.
с мојом мамом некако иде то, али стално јој нешто паметује па и увриједи. са мном никако, јер не дам на себе.
јуче сам се исплакала и тако се тога дешавало и раније. још се дешавало кад сам тудна била, оплачем само тако.
толико ме зна избити да се сва почнем трести, а кад одговорим ја вјештица, не ваљам, ја натјерала мужа да се жени и да има дијете, ја безобразна, ја мужа срамотим пред његовим пријатељима. оде мами мојој и говори како ме није знала васпитати....итд. само чекам тренутак када ће је и моја мама послати у...
све што јој је речено око дјетета да ради, ради контра у инат мени.

"timeo hominem unius libri"

(odgovor članu ivaMark)
Direktna veza do poruke: 1516
26.5.2014 21:26:39   
Verolina
Za mene je danas dan zalosti. Mojoj svekrvi je blago opao imunitet. Stigli su rezultati krvi i trombociti su za 1 ispod granice. Marama je zavezana oko glave, kupljene su borovnice i cvekla, muzika se ne pusta i kukanje je zapocelo.user posted image

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu Наташица)
Direktna veza do poruke: 1517
26.5.2014 21:34:14   
anci kv
jao verka,pa što je ne pošalješ malo u banju da se revitalizira?user posted image

"Osmehneš li se deci, ona uzvrate osmehom. Osmehneš li se odraslima, oni se pitaju: “Zašto se ovaj smeje?”Momo Kapor

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 1518
26.5.2014 21:34:33   
nata11
Verka meni za ljubav vrati se kod svekrve da zivis zauvek user posted image user posted image nedostaju mi ispadi user posted image
Moja se je primirila, da necuje djavo, a i ako krene da prica nesto ja samo produzim kao imam nesto bitno da uradim u tom trenutnku user posted image

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 1519
26.5.2014 21:37:34   
lesica
Nato, zlico user posted image

Verka, što se mene tiče ovako s vremena na vreme je sasvim dovoljno da nas počastiš, nemoj se vraćati ( Nato user posted image )

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 1520
26.5.2014 22:17:01   
Verolina
Jaoj, ova selidba u drugi stan ce me zivota kostati. Vec sam naplanirala kako sutra da bezim user posted image

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 1521
26.5.2014 22:21:51   
Klarita
Verka, kad sam spazila da pises u ovoj temi, momentalno sam kliknulauser posted image grc dobih, izotvarala sam reklame, sto pre da procitam user posted image

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 1522
26.5.2014 22:22:43   
nata11
Pa kad vec ides u grad kupi neke vitamineuser posted image

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 1523
26.5.2014 22:27:43   
anci kv

IZVORNA PORUKA: nata11

Pa kad vec ides u grad kupi neke vitamineuser posted image

I minerale,mnogo su bitni u tom uzrastuuser posted image

"Osmehneš li se deci, ona uzvrate osmehom. Osmehneš li se odraslima, oni se pitaju: “Zašto se ovaj smeje?”Momo Kapor

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 1524
26.5.2014 22:32:24   
Verolina

IZVORNA PORUKA: Klarita

Verka, kad sam spazila da pises u ovoj temi, momentalno sam kliknulauser posted image grc dobih, izotvarala sam reklame, sto pre da procitam user posted image

Jbte, sveki mi je popularnija od Dalaj Lame i Cak Norisa zajedno.user posted image A mozda je Cak nastao od donirane jajne celije iz Zeleznikauser posted image

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 1525
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  59 60 [61] 62 63   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  59 60 [61] 62 63   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Draga "NEPLANIRANA BEBO"...
Nema apsolutno ničeg slučajnog u vezi sa tobom, moja slatka bebo.
Kako probiotici pomažu u jačanju imuniteta...
Na razvoj imuniteta kod dece značajno utiču ishrana, san, higijena, fizička aktivnost i crevna mikrobiota. Crevna mikrob...
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here