|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ]
15.5.2014 11:18:39   
ishler
Dobro jutro,vidim da je stanje ne promenjeno,ali sticice bebice uskoro.Vonavoj ja sam sa kilazom od 18 nd +4,bas sam pitala ginekologa da li je puno,on kaze ne,inace je prilicno rigorozan i strucan,tako da se ja ne brinem,a mislim da ni ti ne trebas.Meni je apetit sada jaci,jednostavno organizam vise trazi,a do skoro mi se nista nije jelo.Da li ti radis? Sto se tice krvarenja u trudnoci,imala na pocetku u obe,u prvoj braon,a sada u drugoj svetlo crveno i mislila da sam dobila,ali lekar nije dizao paniku,nisam pila utrogestan niti sam mirovala,sada imam bolove ali vec sam 21nd tako da ne brinete devojke.:)

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 426
15.5.2014 11:42:11   
MakiJ
user posted image

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 427
15.5.2014 11:53:32   
vonavoj
ishler user posted image user posted image
sad sam se merila kod kuce,2kg manje,jedna vaga lazeuser posted image ..a pritisak 120 sa 70! TO mi je bitnije,a kg cu lako da vratimuser posted image

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 428
15.5.2014 12:43:20   
ivaMark
Daco, drago mi je da je sve u redu user posted image

Jelt, zeza mala Lola, joooooj....znam kako je to, mene su porodili sa 41+4...

Mille, nemoj da se bedacis i ako bude cr...jeste operacija i stres za bebu ali, aliiiii...sta se sada podrazumeva pod prirodnim porodjajem? Indukcija od par sati, stimulacija, rucno otvaranje grlica, guranje bebe da izadje (mislim na naleganje dr na stomak i njegovo guranje od koga ostaju modrice po stomaku)....to nikako nije prirodan porodjaj i jos je veci stres za bebu i mamu od cr. Evo i na RR poslednjih od poslednjih par porodjaja mislim da Pocahontas nije imala indukciju... Ako ti je zelja prirodan porodjaj mozes da probas bez obzira sto je karlicno, zene su se i sa takvim polozajem bebe poradjale prirodno ali mislim da ti je sigurnija varijanta cr. Nadam se da ce sva ispasti kako treba na kraju user posted image

U utorak sam bila na kontroli, grlic je smeksao jako, skracen ali nisam otvorena, kaze da je to verovatno zato sto se nije materica oporavila od prve trudnoce...dala mi je utrogestan 2*1 i kontrola za dve nedelje. Beba je okrenuta glevom na dole, videla sam kako zvacka nesto a jedna ruka mu je iznad glave i uziva malac. Inace, bata je....i ovoga puta sam bila u pravu. Pita me mm: kako si znala? Jednostavno: znala sam user posted image

Nema veće sreće, od ljubavi bebeće :)

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 429
15.5.2014 12:46:34   
Verolina

IZVORNA PORUKA: vonavoj

ishler user posted image user posted image
sad sam se merila kod kuce,2kg manje,jedna vaga lazeuser posted image ..a pritisak 120 sa 70! TO mi je bitnije,a kg cu lako da vratimuser posted image

Von, zapamti, skoro uvek je svima kod dr pritisak visi za bar 10 jedinica. To se zove sindrom bela mantilauser posted image
Ti si mrsavija sad nego sa Ticom, ubedjena sam.

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 430
15.5.2014 12:51:15   
mika79
Trudnice user posted image sad sam se vratila od dr. Kaže dr po uz sam 26 nedelja, sve je dobro, beba ima 909 grama i dečak jeuser posted image

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 431
15.5.2014 12:52:25   
Verolina
Bravo za pisonjuuser posted image

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu mika79)
Direktna veza do poruke: 432
15.5.2014 13:00:05   
mika79
Verka user posted image
Von ja mislim da se nisi puno ugojila, ja sam do sada +5,5 kg.

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 433
15.5.2014 13:25:01   
tillia
Mika,super!jos jedan decko!
user posted image

(odgovor članu mika79)
Direktna veza do poruke: 434
15.5.2014 14:08:59   
vonavoj
verka,meni je uvek visi pritisak kod dr..bas zbog belog mantila..ali uvek!user posted image
mika79,divno za decaka!user posted image

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 435
15.5.2014 14:14:10   
vonavoj
inace,rekla sam joj da me boluckaju jajnici,kao da imam upalu..ali ne strasno i ne uvek!
a ona kaze da je to sve normalno,jer se sve siri...pa imam osecaj da su jajnici..
i da imam sluzavi sekret,nije u boji,ne smrdi...kaze da je i to normalnouser posted image

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 436
15.5.2014 14:55:28   
daca77
Mika, lepe vestiuser posted image
Ja se upravo vratila sa komisije, odobrili su mi mesec dana bolovanja, a onda sve iz pocetka.user posted image

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 437
15.5.2014 14:57:37   
anci kv
user posted image user posted image za pišonju!!!!

"Osmehneš li se deci, ona uzvrate osmehom. Osmehneš li se odraslima, oni se pitaju: “Zašto se ovaj smeje?”Momo Kapor

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 438
15.5.2014 15:07:12   
wivern

IZVORNA PORUKA: daca77

Mika, lepe vestiuser posted image
Ja se upravo vratila sa komisije, odobrili su mi mesec dana bolovanja, a onda sve iz pocetka.user posted image

Svasta, meni komisija daje resenje na dva meseca. Pa majku mu, valjda vazi za sve isto...

Miko lepe vesti...ja cu otplivati danas do dr, da vidim za taj secer i da li se vide neke novine na uz user posted image

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving

Honey, I'm Home

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 439
15.5.2014 15:10:57   
daca77
Ne znam, viwernuser posted image
A ti propitaj dr sve o seceru, a ja cu u utorak, pa cemo razmeniti znanjeuser posted image

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 440
15.5.2014 15:34:22   
degu
Miko bravo za dečkonju user posted image
I ja idem na komisiju svakih mesec dana i još svakog meseca putujem za ns da overim to u njihovo socijalno, pa onda opet u naše socijalno da mi i oni lupe pećat i konačno s tim idem po doznake user posted image svakog meseca nepotrebni troškovi i cimanja, al ajd još malo pa porodiljsko i da danem dušom od komisije.
Wiv meteoropato, kako podnosiš ovo vreme?

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 441
15.5.2014 15:52:38   
New Mom
Nemam kad da iscitam, danas nam divan dan.
Strasno mi se spustila beba, imam uzasan pritisak na grlic i rektum. Samo da izdrzim jos par sati.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 442
15.5.2014 16:02:54   
degu
user posted image hehe sad se stisni još par sati, a ne bi bilo loše da seka stigne na Kaćin rođendan. Ima li lepšeg poklona? user posted image

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 443
15.5.2014 16:08:33   
wivern
Daco nemoj ni da posumnjas da cu propitati sva sam u zbunu ne znam vise sta da jedem user posted image Sva sreca pa mi nije jako veliki apetit.
Degu danas sam se toliko iznervirala zbog nefunkcionisanja zdravstva u Srbiji da nista drugo ne osecam sem besa. A inace sam kao izduvan balon, da ne kazem iskoriscen kur...
E stvarno su bezobrazni sa komisijama...ako mogu meni da daju na dva meseca mogu i vama nego nece, namerno se izdrk...
Tako cu ja na kraju platiti amnio 32 000 ali cu podneti zahtev za refundaciju, e pa teracemo se do kraja. Ne dam im ni dinara preko, kad vec placam propalo zdravstvo.
Placljiva izvini ovo se ne odnosi na tebe nego na organizaciju user posted image
Odoh na plivanje pa se javljam sa novostima..
NM izdrzi barem do kraja rodjisa...

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving

Honey, I'm Home

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 444
15.5.2014 16:13:02   
degu
e pa i trebaš da vratiš svaki dinar, bezobrazluk i da Plačljiva to nema veze s tobom user posted image
pa budale. mene u vreme neta i elektronske pošte šalju svakog meseca u NS kao da oni taj papir ne mogu mailom da pošalju, al ne, jednostavnije je da se trudnica koja je na održavanju trudnoće trucka do NS-a i nazad user posted image al dobro, već sam navikla, sad mi i odgovara jer mi je to prilika da malo obiđem radnje sa dečijom opremom.

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 445
15.5.2014 16:14:10   
tillia
e,i ja svaki mesec na komisiju(tj.posaljem muza).ne daju vise od mesec.i to posle komisije u ns,za Vrbas da se overi,pa se vrati u Ns opet za neki pečat,pa tek onda po doznake.ja dam koleginici,posto ne mogu ici,i molim Boga da mi se nista ne desi u tom periodu dok je knjizica u putu.

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 446
15.5.2014 16:20:05   
degu
Tilia jesi ti iz Vrbasa? user posted image
E to i ja svaki mesec radim user posted image

(odgovor članu tillia)
Direktna veza do poruke: 447
15.5.2014 16:25:25   
Mille
IvaMark hvala na odgovoru. Slazem se sa svim navedenim samo nekako sam mislila da bih uspela izbeci indukciju, lezanje satim i cimanje jer moja dr radi u Betaniji i ona nam je porodicni rijatelj i bukvalno smo sele i zajedno napravile plan sta i kako. Inace je ona protiv svih navedenih mera, indukcije, prokidanja vodenjaka itd... Jako dugo je radila u Londonu i cudi je na koji nacin rade ovde iako u nekim stvarima mora da se povinuje sistemu. Ja lagano radim vezbice za okretanje bebe, joga, polozaj macke i polumost, ako se tako zove, sedim na lopti, pricam sa bebom i relaksiram se muzikom. Ja sam cak i za spoljasnje okretanje bebe ako se sama ne okree do neke 37, 38 nedelje, ali to kod nas ne rade, iako je moja doktorica to radila napolju nebrojeno puta. Sto se tice prirodnog porodjaja sa karlicnom prezentacijom, postoji ta opcija u Betaniji, potpisujes neku saglasnot i da preuzimas rizik na sebe, ali to moze da bude nekoliko puta gore od carskog reza, barem mi je tako objasnio muz, lekar. Ima jos vremena, videcemo, carski je svakako opcija ako se ne okrene jer to je onda najbolje resenje. Ali ja sam jos uvek optimisticna iako osetim mentalni pritisak kojeg na momente ne mogu da se oslobodim, zbog bebinog polozaja.

I don't dance to a different drummer, I have my own music in my heart.

(odgovor članu tillia)
Direktna veza do poruke: 448
15.5.2014 16:29:26   
tillia
nisam,radim tamo,tj.firma je u Vrbasu,pa onda kad obavim komisiju u ns,treba overiti u socijalnom uVrbasu.U sustini kao i ti,samo u suprotnom pravcu.user posted image
extra organizacija zdravstva!

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 449
15.5.2014 16:32:37   
tillia
Mille,polako,slusaj svoju dr.i bice sve ok!

(odgovor članu tillia)
Direktna veza do poruke: 450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Najčešće komplikacije tokom porođaja u Srbiji
Porođaj je jedan od najsrećniji trenutaka u životu većine žena, ali i period u kom su mama i beba najosetljivije.
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here