Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 22.11.2012 12:53:42
|
|
|
|
Anoniman
|
POSNA PROJA Potrebno je:200 g kukuruznog brašna 500 ml tople vode 1/2 kvasca 1/2 kašučice soli može 2-3 kašike ajvara mera je za 12 cvetića iz kalupa Priprema 1 Sjediniti vodu i kukuruzno brašno sa kvascem. U slučaju da je gusto, dodati još vode. Masa treba da bude gušća od palačinki. 2 Sve to sipati u kalup, pa u zagrejanu pećnicu. Možete dodati 2-3 supene kašike ajvara (po želji). 3 Ja nisam, jer moji ukućani slabije jedu ajvar.
< Poruku je uredio Tash -- 22.11.2012 12:54:47 >
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 5.10.2013 23:26:51
|
|
|
|
Snelle
|
Ružice, vidi ovu temu!
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 24.10.2013 8:53:34
|
|
|
|
Peace*
|
Posne kuglice sa bananama Sastojci: • - 3 banane • - 300g mlevenog posnog keksa • - 200g kokosa • - 200g šećera u prahu • - malo ruma Uputstvo za pripremu: • Banane dobro izgnječiti viljuškom, dodati mleveni keks, kokos, šećer u prahu i rum. Sve fino izmešati da se sjedini, oblikovati kuglice i uvaljati u kokos.
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 28.10.2013 13:02:09
|
|
|
|
milicicak
|
Ja ovo bas cesto pravim, pa mozda se i vama svidi Proja sa tikvicama 1 veca tikvica 1 solja kisele vode pola solje ulja 2 jaja (moze i samo zumanca) 1 solja kukuruznog brasna pola solje palente pola solje belog brasna soli, persuna i mirodjije po zelji i ukusu Izrendati tikvice, posoliti i ostavite da se malo ocede. Umutiti jaja, dodati ostale sastojke (tikvice jos malo rukom iscedite da ne budu previse vodenaste) i peci oko 45 min na 180.
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 28.10.2013 13:06:44
|
|
|
|
milicicak
|
I ovo je odlican recept, lokice77 hvala IZVORNA PORUKA: lokica77 Posni mafini extra brzi: 1 jabuka 1 banana 150ml kisele vode 100ml ulja 2 vanilin secera 180gr secera 230gr brasna 1 prasak za pecivo pola kasike cimeta(kakao-a, crne cokolade, nekog voca) - bananu i jabuku oljustiti staviti u blender dodati secer, vanilin secer, ulje i kiselu vodu pa izmiksati. Pomestati brasno i prasak za pecivo pa sjediniti sa prethodnom masom dodati cimet(ili nesto drugo).Sipati u korpice i peci u zagrejanoj rerni na 200c oko 14 minuta
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 3.3.2014 18:32:10
|
|
|
|
Rosita
|
IZVORNA PORUKA: Snelle Ružice, vidi ovu temu! vidim tek sad. Super tema. Svaka cast.
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 4.3.2014 9:20:50
|
|
|
|
Snelle
|
A ja nikako da ti kazem za ovu temu, nije mi se dalo!
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 4.3.2014 11:32:09
|
|
|
|
Peace*
|
KOLAČ 3 šoljice brašna 2 šoljice šećera 2 šoljice vode 5 kašičica cimeta 5 kašičica kakaa 1 vanil šećer 1 prašak za pecivo 3-4 rendane jabuke 3-4 rendane šargarepe (na sitnu rendu oba, ili ako pravite sok u sokovniku, uzmite ono meso što ostane) Smutiti smesu, nasuti u tepsiju, staviti u zagrejanu rernu i peći 35-40min na 200.
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 5.3.2014 11:47:05
|
|
|
|
Rosita
|
A ulje, jok? Ja bih jos stavila crnu cokoladu odozgore :). Probacu.
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 5.3.2014 12:29:32
|
|
|
|
Peace*
|
Jok ulje! Stavi čokoladu odgore, to je i koleginica rekla da stavim ako volim. Ali meni je toliko fino i ovako, znači: njam njam! Ja mnogo volim cimet!
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 5.3.2014 12:34:04
|
|
|
|
cockic
|
ja slucajno udje u temu.i videla recept za kolac koji mi deluje jako ukusno.a lako se pravi,a i zdrav je.nesto mi to lici da imaju u vrticima te kolace sa sargarepom.mozda ga smuckam i ja
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 5.3.2014 12:36:28
|
|
|
|
cockic
|
ja odlucila idem da ga napravim odmah obozavam cimet,a i deca ga vole.
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 5.3.2014 12:44:18
|
|
|
|
Peace*
|
Javi dal ti se sviđa. Ja sam oduševljena!
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 6.3.2014 10:38:01
|
|
|
|
cockic
|
kolac je lep,pojelo se skoro sve
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 6.3.2014 18:51:00
|
|
|
|
Rosita
|
Super kolac. Metnula menaz odozgo, jako je ukusan, sigurno cu ga opet praviti.
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 14.3.2014 12:42:49
|
|
|
|
Rosita
|
Isprobano sinoc, smazano sve, mm, ja i dva gosta. D ne voli proju, valjda mu ne klizi lepo (tu mi jedino fali jogurt). Dakle, super recept. Palenta bas da fin doprinos. IZVORNA PORUKA: milicicak Ja ovo bas cesto pravim, pa mozda se i vama svidi Proja sa tikvicama 1 veca tikvica 1 solja kisele vode pola solje ulja 2 jaja (moze i samo zumanca) 1 solja kukuruznog brasna pola solje palente pola solje belog brasna soli, persuna i mirodjije po zelji i ukusu Izrendati tikvice, posoliti i ostavite da se malo ocede. Umutiti jaja, dodati ostale sastojke (tikvice jos malo rukom iscedite da ne budu previse vodenaste) i peci oko 45 min na 180.
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 13.5.2014 22:58:14
|
|
|
|
milicicak
|
Domaca nutela by me 2 jaja umutiti sa 80-ak grama seceravu prahu i skuvati na pari. Dodati 50-80 g cokolade da se istopi i 50-ak g mlevenog lesnika ( ja koristim onaj koji mi je ostao posle pravljenja mleka). Ako je mnogo jako, moze se dok je smesa jos vruca dodati malo margarina. Mere su odokativne, moze i manje secera i manje cokolade
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 14.5.2014 8:21:43
|
|
|
|
Peace*
|
ČOKOLADNI SLADOLED POTREBNO JE 3 oljuštene i zaleđene banane, veća kašika kakaa PRIPREMA Zaleđene banane izlomite i stavite u blender. Preko toga sipajte kako, pa blenderom pulsirajte dok se banane ne izlome. Nakon toga ga uključite na srednju brzinu, i pustite da radi dok smesa ne postane kremasta. Ovaj sladoled možete odmah da jedete, jer je već hladan i kremast. Ako volite da sladoled može da se formira u kugle, jednostavno ga stavite u zamrzivač na par sati. Stavila sam banane u zamrzivač, pa ćemo videti...
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 15.5.2014 13:53:06
|
|
|
|
Rosita
|
IZVORNA PORUKA: milicicak Domaca nutela by me 2 jaja umutiti sa 80-ak grama seceravu prahu i skuvati na pari. Dodati 50-80 g cokolade da se istopi i 50-ak g mlevenog lesnika ( ja koristim onaj koji mi je ostao posle pravljenja mleka). Ako je mnogo jako, moze se dok je smesa jos vruca dodati malo margarina. Mere su odokativne, moze i manje secera i manje cokolade
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 15.5.2014 13:58:31
|
|
|
|
Peace*
|
Kako izgleda to umućeno jaje skuvano na pari? Kako se to radi? Mislim, pitam kako izgleda jer je moja jedina asocijacija "kajgana".
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 15.5.2014 14:18:53
|
|
|
|
Rosita
|
"Za kuvanje na pari možete da koristite improvizovani dupli lonac. Izaberite dovoljno veliki lonac da u njega možete da postavite svoju veliku posudu za mućenje, a da se ona drži na njemu tako da ne upadne do dna. U velikom loncu treba da se zagreje voda koja ne sme da dodiruje dno metalne posude koja je u njemu nego da bude ispod njega, a da se onda ručnim mikserom muti sadržaj koji se na pari ključale vode zagreva i tako lagano kuva. U nedostatku metalne posude za mućenje možete da koristite i lonac koji je manji od onog u kojem se nalazi voda." Kad su obicni filovi u pitanju, ja to kuvanje na pari cesto zamenim sa kuvanjem na laganoj vatri, tj. mesanjem, ali tad dodam sve djuture, znaci u isto vreme i jaja, cokuladu, secer ili sta vec i lagano mesam dok pokreti varjace ne prave ciste linije po serpi, tj. dnu, tj. do te gustine :) E sad, milicicak nek kaze konkretno za ovu nutelu :)
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 15.5.2014 14:22:37
|
|
|
|
Peace*
|
Kojom god metodom, kako znam da je gotovo? Dr reče da je test na jaja na bazi kuvanih jaja te da izbegavamo presna. Zato pitam. I koliko dugo ova nutela može da stoji?
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 15.5.2014 14:29:13
|
|
|
|
milicicak
|
Zene, ovo je standardni fil za korpice sa dodatkom lesnika. Jaja se umute sa secerom u prahu da budu onako penasta ( ja mutim u serpi u kojoj ih kuvam). U drugu serpu stavite vodu i u nju stavite serpu sa jajima (uzmite jednu vecu serpu za vodu i jednu manju za jaja, tako da se rucke manje serpe naslanjaju na obod vece serpe). Bitno je da serpu u kojoj su jaja ne uronite direktno u vodu. Jaja se zdrockaju. I kuva se, sta znam, 20-ak min od kad provri voda moze i vise. Ja nekad stavim cokoladu odmah, nekad sacekam da se jaja zagreju. Nama nikad nije stajalo duze od nedelju dana.
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 15.5.2014 14:30:30
|
|
|
|
Rosita
|
Ja nekako lakse znam kad je na laganoj vatri... kad se eto tako zgusne... al ne znam bolje da ti opisem, ja nekad presno zumance ubacim u palentu pa kuvam jos par minuta, idem logikom da i przeno jaje bude na vatri koji minut i da je gotovo.... moj deran nece da jede ni przeno ni kuvano jaje, znaci samo kroz nesto mu dajem.
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 15.5.2014 14:37:05
|
|
|
|
Peace*
|
Ma, ja nikada nisam kuvala jaje na pari, zato sam pitala.
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?