Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 1.6.2012 9:45:04
|
|
|
|
lesica
|
U principu ovo je ok sve,sa regularnim aditivima. Interseterifikovana biljna mast-biljna mast koja se dobija nekim izmenama u samim molekulima masnih kiselaina a u cilu dobijanja sto stabilnijeg molekula koji nece da podleze oksidaciji i izmenama . Jedan da kazemo od boljih metoda jer ne daje veliku kolicinu trans masnih kiselina.
_____________________________
"Majkooooo, bič pliiiiz!!!" JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 1.6.2012 10:39:50
|
|
|
|
Anoniman
|
TNX
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 1.6.2012 10:42:46
|
|
|
|
lesica
|
Ma nista,bar makar malo da vam pomognem sa aditivima,i ponekim tehnoloskim frazama.
_____________________________
"Majkooooo, bič pliiiiz!!!" JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 3.6.2012 13:37:47
|
|
|
|
Anoniman
|
Obećala sam da ću napisati kako moja baka sprema ćušpajze, pa sada sam i naučila da ih spremam, i evo ga... SOS OD MIROĐIJE (za 1 osobu) - malo ulja - 1 kaf kašika brašna - 1 ravna k.kašika mirođije Kuvam i dosipam vodu. Na kraju dodam pola kašike soli i šećera isto koliko i brašna. ĆUŠPAJZ OD BORANIJE / GRAŠKA / TIKVICA Boraniju / grašak / tikvice u vodu, posoliti, staviti malo crnog luka (trebalo i belog ali ga nisam uvela još Marku), kuvati 30ak min. Kad se skuvalo odasuti višak vode. U drugoj šerpici: malo ulja, k.kašiku brašna i prstohvat mirođije, kuvati malo, dosuti vode. Sadržaj druge šerpice nasuti na boraniju / grašak / tikvice, ostaviti da proključa, dodati supenu kašiku šećera (kod boranije po izboru čep sirćeta i aleve paprike). Još treba da naučim da kuvam pasulj, i slatki kupus (u paradajz sosu). Verovatno vam je smešno ovo gore što sam napisala, ali ja ne kuvam inače, i ne umem da kuvam. Za mene je ovo sve otkriće, mislila sam da je neka filozofija. Možda se pojavi još neka vična kuvarica kao ja pa joj ovo posluži.
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 3.6.2012 16:19:22
|
|
|
|
Anoniman
|
tash, sta radis sa ovim sosom od mirodjije, sa cim se to jede? ovo ostalo ja kuvam malo drugacije, tj. za nas sa zaprskom, a za K cu da odvadim kada bude jela isto sto i mi...
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 3.6.2012 21:46:27
|
|
|
|
Anoniman
|
Pa meso, krompir i sos od mirođije. Jedeš ga isto kao sos od paradajza.
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 3.6.2012 21:46:54
|
|
|
|
Anoniman
|
Zbunila sam se: Nikada nisi jela sos od mirođije?
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 4.6.2012 0:06:00
|
|
|
|
Anoniman
|
nikad. kako mislis kao sos od paradajza, ja njega ne jedem sa krompirom i mesom. ali sad mi se bas prijelo, verovatno zato sto ne smem paradajz! :smajlikojiselupapoglavi:
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 4.6.2012 10:34:32
|
|
|
|
Anoniman
|
Kako ga ne jedeš? nego sa čime ga jedeš? Npr, kuvaš supu, izvadiš meso, dopraviš pire i sos od paradajza /mirođije. To se kod nas zove "Supe, sosa, mesa", uglavnom se jede za nedeljni ručak , umesto barenog mesa može i pohovano, pečeno. Vi to ne jedete?
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 4.6.2012 10:36:49
|
|
|
|
Anoniman
|
greška
< Poruku je uredio Tash -- 4.6.2012 10:37:05 >
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 4.6.2012 10:38:45
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: Tash Zbunila sam se: Nikada nisi jela sos od mirođije? Ja sam ga prvi put jela kad sam se spetljala sa jednim Šandorom. Mi "srbijanci" ne jedemo sos od mirođije, mi uz rinflajš i pečenje jedemo ren.
_____________________________
Mina, persona non grata :) Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 4.6.2012 10:42:06
|
|
|
|
Anoniman
|
Kopiram te u Pričajmo o hrani.
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 4.6.2012 10:43:43
|
|
|
|
minavb
|
Kopiraš me svuda (šalim se)
_____________________________
Mina, persona non grata :) Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 4.6.2012 10:44:56
|
|
|
|
Anoniman
|
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 31.7.2012 22:27:03
|
|
|
|
Anoniman
|
Bila sam sa mm-ovo ujnom, i ona me sluša, ja pričam o hrani user posted image , stigosmo i do torti, tek će ona "Ma ti si luda! Znaš šta ja obožavam da pravim i svi moji se dave!?" Dakle, ona pravi sa mlekom, ja bih sa vodom. Gust griz (na litar mleka /vode 7 supenih kašika griza). Kada se skuva, staviti u mokru tepsiju i ostaviti da se ohladi i stvrdne. Preručiti na tacnu. To je kora. Dalje ima dve opcije: želirati voće pa staviti od gore (ona onda od gore još stavi šlag), ili pak samo stavljati seckano voće, pa poklopiti sa još jednom turom takvog griza kao početna kora. Ako je rođendanska torta, od gore se mogu poređati figurice, i dobijete lepu belu tortu sa šarenim detaljima kad sečete. Probaću uskoro. Samo obratite pažnju da ne uzmete goveđi želatin, već svinjski.
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 31.7.2012 23:25:37
|
|
|
|
Ana RR
|
Tash, ako Mare jede kakao možeš dodati u "kore", biće još lepše
_____________________________
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 31.7.2012 23:27:33
|
|
|
|
Anoniman
|
Ne jede, nisam planirala pre drugog rođendana, on je na listi jakih alergena.
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 31.7.2012 23:28:24
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Tash Kako ga ne jedeš? nego sa čime ga jedeš? Npr, kuvaš supu, izvadiš meso, dopraviš pire i sos od paradajza /mirođije. To se kod nas zove "Supe, sosa, mesa", uglavnom se jede za nedeljni ručak , umesto barenog mesa može i pohovano, pečeno. Vi to ne jedete? sto rece mina, jedemo ren uz rinflajs. ja obicno ni njega ne jedem. npr. kad odemo kod sveki na rucak nedeljom bude supa koja je od kuvanja mesa i zeleni (tu spada sargarepa, persun, celer i paskanat) i nekog mesa - pileceg, juneceg, svejedno.. onda ona to povadi, ubaci knedle ili fidu, zacini i to je supa. rinflajs iznese posle supe i jede ga ko hoce (ja ponekad preskocim). posle toga sledi glavno jelo. sto se tog jela sam nesto slicno. vidi ovaj: skuvati 150 gr griza u litri vode (mada mislim da treba vise griza ili manje vode) i izruciti u neki sud. preko staviti jagode (moze naravno bilo koje sezonsko voce). skuvati u 1l vode 2 pudinga od vanile (takodje mislim da treba manje vode ili vise pudinga) sa 6,7 kasika secera i preliti preko voca da se stegne. ovo se stegne u djuvecari npr, pa se onda sece na kocke i vadi. ovo se jede kada se posti na vodi. mislim da smemo puding.. sta ima u njemu? mislim nista posebno!
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 31.7.2012 23:31:09
|
|
|
|
Anoniman
|
U nekim pudinzima mislim da ima mleka. Ili jaja? Čekaj naći ću!
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 31.7.2012 23:33:10
|
|
|
|
Anoniman
|
PRAŠAK ZA PUDING VITAMIN HORGOŠ (Vanila): kukuruzni skrob, aroma vanilin, boja E102 i 124. YUMIS (čokolada): kukuruzni skrob, kakao u prahu, šećer, kuhinjska so, prirodno identična aroma čokolade Mogla bih taj od vanile, samo bi mi odgovaralo da mi Lesica kaže šta su E102 i 124.
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 1.8.2012 0:20:40
|
|
|
|
Anoniman
|
ma kazem ti nema nista u njemu, postan na vodi! samo vidi za te E...
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 1.8.2012 21:59:49
|
|
|
|
Anoniman
|
Extra! Ova dva su boje. Koja je oznaka za limunsku s.lecitin?
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 1.8.2012 23:39:56
|
|
|
|
Yula
|
Ova torta vam je ekstra ideja! Samo napred cure! Ako natrcim na neki zanimljiv recept, iskopiracu vam ga.
_____________________________
Ljubav, sreca i najveca radost: Lazar 06.06.2011. Stevan 20.08.2013.
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 2.8.2012 12:22:14
|
|
|
|
Christabel
|
Limunska kiselina je E 330, a sojin lecitin je E 322 (mada uz to stoji objasnjenje za lecitin uopste)
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Osnove dojenjaMajčino mleko je najbolja hrana za novorođenče, ali dojenje nije uvek jednostavno. (engleski video)
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese.
Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš.
Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija.
Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.
Više >>
Anketa
Јаслице или дадиља
пеперутка16
Да ли бисте радије уписали своје дете у вртић или унајмили дадиљу?