|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro...
24.8.2012 14:17:12   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Nedja RR

Evo na fb neki recept za domaći kukuruzni puter, ne ide ništa osim kukuruza i soli i šećera po izboru, ne znam kakvog je ukusa, ali možda nekom bude korisno, ovo može i za decu alergičnu na kazein. Ako ne možete da otvorite kopiraću ovde KLIK

(odgovor članu lesica)
  Direktna veza do poruke: 151
   RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro...
28.8.2012 22:04:24   
Anoniman
Drugari, ja danas pravila rođendansku tortu za Marka, mislim, probu iste.

Koru sam pravila od:
- 1 šolja (2 dcl) šećera
- 1,5 šolja (2dcl) ulja
- 2 šolje (2 dcl) brašna
- 1/2 praška za pecivo
- 3-3,5 šoljice (1 dcl) kisele vode
- 3 šoljice (1 dcl) prezle

Dakle, šolje su od 2 dcl, a šoljice od 1 dcl. user posted image


Premazala sam je džemom od kajsija, i od gore stavila gust griz (500ml vode, supena kašika šećera, 4 supene kašike griza).


Izgleda ovako:

user posted image


Planiram da narendam malo jabuka sledeći put u kore, mama i baka kažu da je kora malo suva, a meni se baš dopada. user posted image Ono što smo se sve tri složile je da je griz bezukusan, da treba više šećera, ili možda vanil šećera.

Kaže mama da bih mogla praviti i mermerni griz. Da kuvam jedno na vodi, a jedno u soku od višanja. Oba saspem u posudu u kojoj će da se hladi pa viljuškom nepravilno malo provučem, i onda ostane prošarano. user posted image


Videćemo.

Kupila sam Peppa Pig družinu user posted image (figurice), ali piše da sadrži mleko u prahu u tragovima, tako da ću iseći karton, i zalepiti figurice za njega, i tako staviti od gore na tortu. user posted image

ps. Ima džema od gore na grizu jer sam ćurka stavila na džem mokru stranu griza i klizilo mi je, pa sam morala da okrećem griz, i ostalo je onda malo od gore. user posted image

Inače, mislim da kada bi se ova kora napravila baš tanko da bi se mogla urolati u rolat. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 152
   RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro...
29.8.2012 17:08:00   
Anoniman
evo musake bez mleka (i jaja) koju sam danas spremala sebi, a i beba ce je probati..
izdinstati crni luk, malo rendane sargarepice i mleveno meso. zaciniti, ili staviti samo so (ko sta sme).
nauljiti malo tepsiju, redjati red krompira seckanog na kolutice, pa red fila, pa preliti tomatinom, pa ponovo red krompira, fila i tomatina. odozgo staviti red krompira, pa razmutiti ostatak tomatina sa malo vode i preliti musaku. peci oko 45 minuta na 200 stepeni. extra je!!!! user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 153
   RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro...
3.9.2012 12:40:42   
Anoniman
Pazite ovo: testo se pravi od 1kg brašna, 1 flaša piva, 2 dcl ulja, 2 supene kapike soli, 100gr ptoprženog susama.
Da odstoji sat. Onda testo razvući, iseći na štanglice i peći na tosteru. Staviti foliju od gore i od dole da se ne zalepi. Kažu da je extra, samo ne znam baš za to pivo...user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 154
   RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro...
3.9.2012 16:26:35   
Yula
Hm, mozda gresim,a li taj alkohol ispari? Ma, nece mu nista faliti od toga.

_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 155
   RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro...
4.9.2012 9:32:53   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Tash

Baka je juče pravila Marku prazne kiflice od brašna, vode, soli i kvasca. Bile su ok, mekane, ali je trebalo više soli, malo su bile bezukusne. Planiram da ih napravi sa slaninom i susamom za rođus.
Takođe od istog testa je pravila i sa džemom, ali nije uvijala kiflice, već je uvijala kvadratiće spajajući krajeve. Tako je stavljala u nauljenu šerpu u više redova, i posle, kad se ispeklo, izvrnula. Ona inače već dugo ne pravi kiflice, već ovo. Lepo čupkaš sa gomile a simpa izgleda.

user posted image

(gornja strana)


A kada izvrneš, može izgledati kao tortica , (na slici je već čupnut komadić):

user posted image


(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 156
   RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro...
4.9.2012 11:49:41   
Anoniman
posne palacinke bez jaja

1/2 l vrele vode
2 solje zejtina
1/2 kasicice sode bikarbone
to umutiti mikserom, pa dodati jos 1/2 l hladne vode i brasno po potrebi.

posni kolac sa kecapom

1 soljica (od kafe) zejtina
1 soljica secera
1 soljica blagog kecapa
1 kasicica kafe ili kakaa
1/2 kasicice sode bikarbone ili 1/2 praska za pecivo
brasna koliko da se rukama oblikuju loptice
loptice malo spljostiti, staviti u nepodmazan pleh i peci na umerenoj vatri.

pekarske kifle

potopiti kvasac u 1/2 l mlake vode i 4 kasike secera. zatim dodati 1 kasiku soli, 2 kasike belog sirceta, 2 solje zejtina i brasna oko 1 kg. kada testo naraste podeliti ga na 15 loptica, podmazati zejtinom i od svake praviti kiflicu. ostaviti da naraste oko 1h. odozgo staviti morsku so.

kolac sa jabukama

izrendati 8 vecih jabuka i pomesati ih sa 6 soljica secera i 2 kasike sode bikarbone, pa ostaviti da stoji 1h. dodati 3 case brasne, 2 soljice ulja i malo cimeta ili vanile i peci.

posni kolac sa dzemom

1/2 case (od jogurta) zejtina
1 + 1/2 casa brasna
1 casa vode
1 casa dzema
1 casa secera
1 prasak za pecivo ili soda bikarbona
peci na tihoj vatri.

medeno srce

2 solje vode
3 solje brasna
2 solje secera
1 kesica cimeta
1 kesica sode bikarbone
4 kasike dzema
ispeci koru i vrucu premazati dzemom (cela tegla).
rastopiti 200 gr cokolade sa malo ulja i preliti preko kolaca. (ovo se moze izbaciti, moze samo prah secer odozgo)

kolac sa sargarepom (kuhinjica)

umutiti: 120 gr margarina, 100 gr sutog secera, 300 gr brasna, 1 prasak za pecivo, 1 vanilin secer. tome dodati 200 gr rendane sargarepe i 50 gr suvog grozdja.






(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 157
   RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro...
4.9.2012 12:21:41   
Anoniman
user posted image

Kad uvedem ječam, a danas je treći dan, mogu ga mleti i koristiti kao zamenu za orahe, lešnike... user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 158
   RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro...
5.9.2012 22:40:19   
Anoniman
Moja mama se danas igrala smišljajući zanimljivosti za Markov rođus.

Ovo je malo, recimo veličine šake, više je desert, nevezano za rođus, ali ja sam oduševljena:

user posted image

Ja sam fascinirana. user posted image Ima i kalup za medu, pa njega planira da pravi belog, a da mu nos, oči i usta izliva u žuto. Jedva čekam da vidim. Napravila je i mermerni griz, ali nije ispao kako je želela, pa nisam slikala.


A napravila je i tortu za rođus, ustvari je iprobavala može li tako, i ispala je dobro, no, nemam pojma može li to stajati do petka. Sastav je griz na vodi, džem od kajsija i palenta na vodi. MINA???
A izgleda ovako:

user posted image

< Poruku je uredio Tash -- 5.9.2012 22:46:57 >

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 159
   RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro...
7.9.2012 12:30:17   
Yula
Evo jedne ideje za rucak:

Musaka

Proprzis crni luk i meso, ono standarno kao za svaku musaku, kako ko vec pravi.

Iseces tikvice na listove po duzini, krompir na kolutice. U podmazanu tepsiju poredjas krompirice koje si prethodno uvaljala u marinadu od malo vegete, soli i ulja, pa tikvice, pa nadev od mesa, pa opet tikvice i na kraju paradajz isecen na kolutice. Paradajz obavezno malo posolim i premazem sa malo ulja jer se u suprotnom bukvalno ispeku, soprce i izgore, budu bas bzvz.

Musaka je baaaas ukusna. To sveki donela recept od komsinice, bio je bez mesa i krompira, ja sam to malo modifikovala i sada nam je kao ovakva redovno na meniju user posted image samo sto ja odozgo naredjam dosta sira pred kraj pecenja i kada se on istopi bude mljac!

_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 160
   RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro...
7.9.2012 14:05:23   
Anoniman
Ja musake pravim odavno. Povrće barim (tikvice, karfiol, krompir), meso dinstam. Ređam: krompr, tikvice, meso, krompir, tikvice, ili krompir, tikvice, meso, krompir, karfiol.Čak tako i zamrzavam, imam neke činijice od folije, koje su baš za to, i onda izvadim uveče, odmrzne se do jutra, pred ručak 20ak min prelijem sa malo brašna razmućenog u vodi, i ubacim u rernu da se zapeče.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 161
   RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro...
7.9.2012 15:24:03   
madre
tash, bravo za mamuuser posted image
ovo super izgledauser posted image

_____________________________

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 162
   RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro...
7.9.2012 15:45:15   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Macaki

evo musake bez mleka (i jaja) koju sam danas spremala sebi, a i beba ce je probati..
izdinstati crni luk, malo rendane sargarepice i mleveno meso. zaciniti, ili staviti samo so (ko sta sme).
nauljiti malo tepsiju, redjati red krompira seckanog na kolutice, pa red fila, pa preliti tomatinom, pa ponovo red krompira, fila i tomatina. odozgo staviti red krompira, pa razmutiti ostatak tomatina sa malo vode i preliti musaku. peci oko 45 minuta na 200 stepeni. extra je!!!! user posted image



evo mog recepta za musaku od pre neki dan. probajte, preukusno je.
a ja kada pravim sa tikvicama onda je samo sa tikvicama, bez krompira. ali onda pohujem tikvice, pa ih redjam (znaci to ne dolazu u obzir, nije za ovu temu), a tako isto pravim i sa pl. patlidzanom.
inace, moze musala sa boranijom da bude prelepa. potrebno je puuuno crnog luka, mleveno i blansirana boranija. to cu uskoro praviti da i K jede!

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 163
   RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro...
7.9.2012 22:34:03   
Anoniman
Evo naših rođendanskih tortica user posted image

user posted image

kora bez mleka i jaja, džem, griz.


user posted image

palenta, džem, griz i breskve od gore.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 164
   RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro...
7.9.2012 22:35:02   
Anoniman
Ispod Pepa družine se nalazi providni plastificirani papir jer figurice mogu sadržati mleko u tragovima.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 165
   RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro...
7.9.2012 22:41:07   
bratzz

IZVORNA PORUKA: Tash

Ispod Pepa družine se nalazi providni plastificirani papir jer figurice mogu sadržati mleko u tragovima.

Nije lako ni tebi, ni Marku, na sta sve moras da pazis da bi on bezbedno jeouser posted image
Divim se mama kako se uspevaju da spreme raznovsne obrokedeci sa alergijom.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 166
   RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro...
7.9.2012 22:43:28   
Anoniman
Ma, to ti je priča kao sa "Dijetalnim menijem" - uhvatiš srž, i onda je lako. user posted image

(odgovor članu bratzz)
  Direktna veza do poruke: 167
   RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro...
7.9.2012 22:49:00   
Anoniman
tash user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 168
   RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro...
21.9.2012 23:10:53   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Tash

Puteri od uljarica

user posted image

Ne vidi se najbolje, ali piše da ne sadrži kazein.


(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 169
   RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro...
16.11.2012 14:47:06   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Tash

Naletela sam na nekoliko recepta, malo ću da ih modifikujem, pa evo i vama, a vi ih modifikujte prema sebi.

VITAMINSKI KOLAČ SA ŠARGAREPOM
Potrebno je:

3
šoljice strugane šargarepe
8-9 šoljica brašna4 šoljice šećera2 šoljice ulja
1
limun
1
kesica praška za pecivo
1
kesica vanilin-šećera

Priprema
Izmešati 3 šoljice strugane šargarepe, 4 šoljice šećera, 3 šoljice mlake vode, sok od 1 limuna, 2 šoljice ulja, 1 kesicu praška za pecivo, 1 kesicu vanilin-šećer, 8—9 šoljica brašna. Masu dobro izmešati da bude ujednačena, sipati je u podmazan pleh i peći na temperaturi od 250 stepeni. Kolač se može ukrasiti suvim grožđem, pre pečenja. Kolač iseći na kockice i posuti ga šećerom u prahu.

Ovde ne bih ništa menjala.



BOMBICE OD GRIZA
Potrebno je:
1 l
mleka
500 g
griza
200 g
kokosa
6
kašičica kakao
24 kašike šečera
pola
šoljice ulja

Priprema
U mleko sipati ulje i staviti da se kuva, dok mleko ne provri u drugu činiju pomešati šećer, griz i kakao. Kad mleko provri, smanjiti vatru i polako sipati smesu u mleko uz stalno mešanje, sve dok masa ne postne gusta. Skloniti sa šporeta i ostaviti da se malo prohladi. Posle pravite kuglice i valjate ih u kokos. Prijatno

Ovde ću umesto mleka vodu, i izostaviću kakao. Na ovaj način ću da uvedem kokos.


POSNE URMAŠICE
Potrebno je:

2
čaše (od 2 dl) ulja
1
čaša vode
700 g
glatkog brašna
1 praška za pecivo
Sirup:

2 čaše (od 2 dl) šećera
1,5
čaša vode
2
kriške limuna

Priprema
1 U posudu staviti ulje i vodu. Staviti na vatru da proključa, pa dodati polako brašno i prašak za pecivo, neprestano mešajući. Skinuti sa vatre i dobro izmešati.
2 Testo prohladiti, praviti urmašice i peći na 200 stepeni, dok ne dobiju zlatno žutu boju. Kada se ispeku, tople preliti toplim sirupom.
3 Sirup: Šećer, vodu i kriške limuna, staviti da vri i to kad provri, da vri 3 minuta.

Ovde ću videti šta ću sa limunom, nikako da ga uvedem, mada ne mislim da bi bilo problema pošto pije ceđeni sok od narandže i mandarine.


SLATKI POSNI KOLAČIĆI
Potrebno je:

2
šolje ulja
1
šolja vodena vrh noža soli
3 kašičice šećera
1
kockica kvasca
1 kg brašnodžem (po svom izboru)
šećer u
prahu (za posipanje)
Priprema

1 Ubaciti u činiju sve ove sastojke. Umesiti glatko testo i razvući koru, debljine (otprilike tupe strane noža, i seći na kockice, veličine oko 6 cm.
2 Na svakoj kockici u sredini staviti džem i po jednu četvrtinu kokice oraha, može i lešnik i preklopiti, dva susedna kraja od kockice. Ređati u ne podmazan pleh, da se ne dodiruju.
3 Kada se ispeku uvaljati ih u šećer u prahu ili u mlevene orahe, po želji šta imate.

Ni ovde ne bih ništa menjala.



DOMAĆA ČOKOLADA
Potrebno je:

400 g
+ 6 kašika šećera
150 g vode
1
vanilin šećer
3
šoljice ulja
400 g
brašna
2
kašike kakao praha
Priprema
1 Zgoreti 6 kašika šećera, kao za karamel, pa naliti vodu. Kada se otopi dodati još 400 g šećera i kuvati na tihoj vatri, dok se sasvim ne sjedine voda i šećer.
2 Skloniti sa vatre i dodati vanilin šećer, ulje, brašno i kakao.
3 Sve dobro izmešati i sipati u kalup i ostaviti da se hladi. 4 Kalup može biti isti onaj kojim se prave kocke leda ili plastična činija, koju nije neophodno podmazivati.

Izostaviću kakao, nemam pojma na šta će to onda ličiti, ali umreh od radoznalosti, možda probam još danas.
Ako uspe, koristiću za sledeći recept.



BANANICE
1
kora od oblatne
800 g
šećera
3
želatina ekstrakt od vanile
2 dl vode
100 g
čokolade
Priprema

3 želatina pomešati sa malo vode i ostaviti da odstoji. U šerpi ušpinovati 800 g šećera i 2 dl vode. Kada to ušpinujemo u to dodamo želatin i mutimo, mikserom dok se ne zgusne, pred kraj, dodamo ekstrakt od vanile ili banane po želji. Brzo sve to nanesemo na koru, od oblande, jer se vrlo brzo stegne fil.
Kada nanesemo fil, odozgo napravimo glazuru od čokolade i prelijemo.

O ovome svemu ću još razmisliti... Šta je ekstrakt vanile? I, kora od oblande... mislim da će to ipak biti "ona moja home.made kora". Umesto čokolade bih koristila tu čokoladu od gore, ako uspem da je napravim.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 170
   RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro...
16.11.2012 14:59:44   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Tash

POSNI MEDENJACI

Potrebno je:
    4 šolje brašna
    1
    šolja ulja
    1
    šolja meda
    1
    šolja šećera
    1
    šolja vode
    1 kafena kašičica sode bikarbone
Potrebno je:
    Premaz:
    pola šolje šećera u prahu
    sok od
    pola limuna
Priprema
1 Umesiti mekše testo (po potrebi dodati brašna) i odvajati kuglice veličine oraha, pa u razmaku 2cm ređati u pleh i peći na 180*c.
2 Pečene i ohlađene medenjake premazati sa umućenim pola šolje šećera u prahu i 1 sok od pola limuna.
3 Medenjaci su božanstveni, najbolji koje sam probala. 

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 171
   RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro...
19.11.2012 9:59:42   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Tash

DOMAĆA ČOKOLADA
Potrebno je:
400 g + 6 kašika šećera
150 g vode
1 vanilin šećer
3 šoljice ulja
400 g brašna
2 kašike kakao praha
Priprema
1 Zgoreti 6 kašika šećera, kao za karamel, pa naliti vodu. Kada se otopi dodati još 400 g šećera i kuvati na tihoj vatri, dok se sasvim ne sjedine voda i šećer.
2 Skloniti sa vatre i dodati vanilin šećer, ulje, brašno i kakao.
3 Sve dobro izmešati i sipati u kalup i ostaviti da se hladi. 4 Kalup može biti isti onaj kojim se prave kocke leda ili plastična činija, koju nije neophodno podmazivati.

Izostaviću kakao, nemam pojma na šta će to onda ličiti, ali umreh od radoznalosti, možda probam još danas.
Ako uspe, koristiću za sledeći recept.


user posted image

Sa i bez kakaa.

Daleko je od prave čokolade, ali za dete koje ne zna šta je čokolada - služi svrsi.


(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 172
   RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro...
21.11.2012 22:22:18   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Tash


IZVORNA PORUKA: Tash

POSNI MEDENJACI

Potrebno je:
    4 šolje brašna
    1
    šolja ulja
    1
    šolja meda
    1
    šolja šećera
    1
    šolja vode
    1 kafena kašičica sode bikarbone
Potrebno je:
    Premaz:
    pola šolje šećera u prahu
    sok od
    pola limuna
Priprema
1 Umesiti mekše testo (po potrebi dodati brašna) i odvajati kuglice veličine oraha, pa u razmaku 2cm ređati u pleh i peći na 180*c.
2 Pečene i ohlađene medenjake premazati sa umućenim pola šolje šećera u prahu i 1 sok od pola limuna.
3 Medenjaci su božanstveni, najbolji koje sam probala.


user posted image

bez i sa premazom. Extra su! user posted image


(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 173
   RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro...
22.11.2012 12:17:47   
Anoniman
BILJNI SIREVI

EDAMINO TOST SIR: biljna mast, biljni proteini, psen. skrob, E450, boja karoten, prirodno identična aroma edamera, konzervans E200.
GAUDINO PIZZA SIR: biljna mast, biljni proteini, pš. skrob, E450, boja karoten, prirodno identična aroma gaude, konzervans E200.

To piše na deklaraciji.

Na jednom forumu sam našla ovo:

Већ неколико година у трговинама у нашој земљи, купцима се нуде тзв. „посни сиреви“, „замена за сир“ или „сиреви биљног порекла“. Већина ових „сирева“ који се могу наћи на тржишту заиста и јесу биљног порекла, али један број њих то нису.
Конкретан пример су производи „edamino“ и „gaudino“, (као замена за сиреве едамер и гауда) македонског произвођача „Млекара Здравје Радово“.
На самој етикети пише да су производи биљног порекла, али када се погледа састав производа види се да садрже и један састојак који је животињског порекла. Ради се о казеину. Казеин представља основни и најзначајнији протеин млека и чини око 80 % протеина млека (78 – 85 % протеина обраног млека). Његово име потиче од латинске речи caseus што значи сир. Управо његовим згрушавањем је омогућено стварање сира. Заључак је јасан, производи „edamino“ и „gaudino“ нису потпуно биљног порекла, а нису ни посни.

Izvor: KLIK

Dakle, treba mi stručno mišljenje na ovu temu?

< Poruku je uredio Tash -- 22.11.2012 12:20:08 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 174
   RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro...
22.11.2012 12:42:20   
Anoniman
Inače, za sir sam pitala zbog ovog recepta:

POSNI ROLAT

Za rolat:
2 dl
kisele vode
8
kašika brašna
2
kašičice praška za pecivo
4 kašike ajvara (domaćeg)
malo
soli

Za fil:

majonez
(posni)
rendani
kackavalj (biljni)

Priprema

1 Način pripreme je izuzetno brz i lak: Umutiti kiselu vodu sa brašnom, dodati prašak za pecivo, ajvar i malo soli. Staviti u dobro podmazan pleh (ili u pleh obložen masnim papirom) i peći u već zagrejanoj rerni na 250 stepeni, dok kora ne dobije zlatnu boju.
2 Pečenu koru odmah zaviti u vlažnu krpu, kao za rolat.
3 Kada se kora ohladi, premazati je posnim majonezom, a preko majoneza narendati, takodje posni kačakavalj u debljem sloju. Zatim uviti u rolat.
4 Prohladiti u frižideru i služiti sutradan. Prijatno!

Ali filovaću mojim namazom od plavog patlidžana. user posted image

< Poruku je uredio Tash -- 22.11.2012 12:43:47 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Nedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...



Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here