Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 13.5.2014 13:04:12
|
|
|
|
ishler
|
Dobar dan,zenske.Vidim da diskutujete o seceru,jeste se pomerila granica ali cinjenica je da zavisi cime se hranimo. Usla sam u 21nd,dr kaze da beba nije nisko ali ja vecinu udaraca osetim u preponama i grlicu,inace je glavom na dole.Ima li neko iskustva?Povremeno imam bolove ali sa detetom je ne moguce odmarati:(
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 13.5.2014 14:08:51
|
|
|
|
Verolina
|
I pozdravila vam se Jole Pita za NM i Jeltje...Ja rekoh, kratko-Georgine
Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 13.5.2014 17:15:18
|
|
|
|
New Mom
|
IZVORNA PORUKA: Verolina I pozdravila vam se Jole Pita za NM i Jeltje...Ja rekoh, kratko-Georgine Uzvrati pozdravi Joletu! I khm, khm, ja jos nisam zvanicno Georgina, molim lepo.
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 13.5.2014 17:18:45
|
|
|
|
vonavoj
|
Nm,nista novo?
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 13.5.2014 17:22:46
|
|
|
|
Maslacak15
|
Ah Verka da se ne preganjamo posto u principu i ja mislim da je to malo preterivanje ali ima zena koje imaju secer ispod 5 na taste. Ako pogledas samo poslednju stranicu, javise se Lepterija, Daca, Cecana, Tizijana i ja sa secerom ispod 5,0 na taste. To je vec pet zena . Gestacijski dijabetes nije isto sto i dijabetes. U tome je kvaka. Ali i ja osnovano sumnjam da je posebno stetno imati secer 5,5 na taste u trudnoci. Mislim da je preterivanje.Puno te pozdravljam.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 13.5.2014 19:43:26
|
|
|
|
Verolina
|
Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 13.5.2014 21:32:28
|
|
|
|
New Mom
|
IZVORNA PORUKA: vonavoj Nm,nista novo? Nista. Bolovi, kontrakcije, bolovi, kontrakcije... Svega mi dosta stvarno.
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 13.5.2014 21:43:07
|
|
|
|
Torbica
|
A tek moj na taste, 4.2, pa oko 7 i na kraju 4.7, jedan jedini put kad sam radila OGTT, u drugoj trudnoci. Da razjasnim, moj dr koji me je porodio sva tri puta - upoznali smo se na prvom porodjaju, nije mi on vodio trudnocu. Drugu i trecu jeste, i u toj drugoj me slao na OGTT, u trecoj nije.
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 13.5.2014 22:49:28
|
|
|
|
Mara1986
|
NM i mene su zvali Georgina a ja se porodila u 38+6 Jeltje i ja sam stalno kukala kako se ništa ne otvaram a sve trudnice oko mene su bile barem 1 prst otvorene u tom periodu kao što sam bila i ja i na kraju u roku od 3 sata ispao mi čep i pukao vodenjak... pa ti sad vidi... one danima ili nedeljama bile malo otvorene a ja sve završila za 15 sati
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 14.5.2014 0:01:15
|
|
|
|
Mille
|
Zene, mene u poslednja dva dana neverovatno svrbi koza. Jeste li vi imale/imate taj problem? A sutra konacno idem na UZ...jeej..i u skolicu za trudnice :-) A dolazi i zenica da mi sredi stan. Ne mogu vise da podnesem prljavstinu.
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 14.5.2014 8:54:45
|
|
|
|
daca77
|
Dobro jutro!!! Jutros sam bas poludela zbog ovog secera, bio je naste 5,6, a znam i razlog. Sinoc sam pojela 2 palacinke od bezglutenskog brasna, s tim sto sam jednu filovala domacim dzemom, a drugu samo mlevenim orasima. Pitam se, zar je moguce da zbog ovoga skoci secer?! Uh...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 14.5.2014 8:59:23
|
|
|
|
mika79
|
Daco nemoj da se nerviraš samo ćeš još više podići šećer, nego ti lepo ponovo sutra proveri šećer ali nemoj jesti posle 19h. Ja sutra idem na uz jedva čekam, ali mi malo i frka
< Poruku je uredio mika79 -- 14.5.2014 9:00:09 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 14.5.2014 9:00:22
|
|
|
|
pari
|
ja sinoć bila kod dr više od pola sata...priključila me na ctg prvi put, uradila uz, pregled...kaže da ni ona nije sigurna šta je...da li je polip koji je malo "krvario" ili su kontrakcije...kaže da mi je materica malo napeta...To može da bude i zbog toga što mi je materica specifičnog oblika, sedlastog (po njenim rečima). Uglavnom rekla mi je da mirujem, vratila mi utrogestan i tražila da pratim bolove pa da vidimo... nadam se da će sve brzo proći i smiriti se... Jeltje, kako si? ima novosti? kako ste ostale trudnice?
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 14.5.2014 9:01:42
|
|
|
|
pari
|
IZVORNA PORUKA: mika79 Daco nemoj da se nerviraš samo ćeš još više podići šećer, nego ti lepo ponovo sutra proveri šećer ali nemoj jesti posle 19h. Ja sutra idem na uz jedva čekam, ali mi malo i frka mika, biće sve dobro!
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 14.5.2014 9:08:17
|
|
|
|
Torbica
|
Mille, mazi stomak, rasteze se koza, normalno je da svrbi... Daco, nisam sigurna da to ima veze.. jedino ako nije bilo kasno, posle 21h.
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 14.5.2014 9:08:44
|
|
|
|
mika79
|
Pari nadam se da će brzo proći, samo miruj.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 14.5.2014 9:21:29
|
|
|
|
vonavoj
|
pari,miruj samo,bice to sve ok!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 14.5.2014 9:40:36
|
|
|
|
Sanjchezze
|
Dobro jutro trudnice, kako ste? Jeltje ima li novosti? Pari bice sve ok, samo miruj Ja sam od jutros veoma nervozna, udajem se sutra, doduse samo u opstini ali svejedno sam se unervozila, mogu da zamislim kako ce mi biti u crkvi I jedva cekam da odem na prvi uz, jos nedelju i po
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 14.5.2014 9:51:55
|
|
|
|
tillia
|
Pari,i ja mirujem.A kakve bolove imas? Sanjchezze,kakva nervoza,zbog cega!?
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 14.5.2014 10:03:35
|
|
|
|
Sanjchezze
|
Zbog vencanja draga, iako ce sutra sa nama biti samo najblizi, ne pravimo sad nista posebno, to ostavljamo za leto kada se vencamo u crkvi. Brinem se da li ce sve biti kako treba a razmisljam oi o tome da ce me svi pitati zasto ne pijem nista, a mi ne planiramo jos uvek da pricamo za trudnocu...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 14.5.2014 10:23:41
|
|
|
|
wivern
|
Daco meni je secer ovaj put 5.3, pre mesec dana bio 4.7. Ja recimo slatko ne jedem nisam ljubitelj, ali jedem belo testo koje su mi rekli da izbacim ali ni njega ne jedem previse. Sutra idem kod dr pa cu videti sa njom sta ce mi reci, ali mi se to sve nekako cini bzvz. Ne znam vise ni sta jesti. Ja cu se stvarno roknuti od ovog idiotskog vremena, ne mogu vise da podnesem ovaj potop. Jel nam se javila Jeltje? Sanjchezzee ne opterecuj se previse i ne obracaj paznju na druge, oni ce uvek imati pitanja i pod pitanja. Veeeliki ostalim zenskacima
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 14.5.2014 10:32:59
|
|
|
|
New Mom
|
IZVORNA PORUKA: wivern Jel nam se javila Jeltje? Vdim da se slika po fb, pa bih rekla da je još uvek 2u1.
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 14.5.2014 10:38:51
|
|
|
|
daca77
|
Nase trudnice su jos uvek, ovde A sto se tice secera, vise mi se sve smucilo...slatkise ne jedem, od novembra meseca izbacila mleko i mlec.proizvode, izbacila gluten, tako da jedem onaj bezglutenski hleb, koji mi je bas bljak...prakticno jedem samo jelo, a to sam nekada najvise mrzela...ne smem ni voce da koristim kao covek, kombinacija meso-krompir i meso-pirinac, dovodi secer do ludila i prosto ne znam sta da jedem... Sanjchezze, ne opterecuj se, bice sve ok.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 14.5.2014 10:55:43
|
|
|
|
wivern
|
Vdim da se slika po fb, pa bih rekla da je još uvek 2u1. Uziva zena dok jos ima vremena, muuudroooo Daco to mene i brine, jer ja obrok cesto jedem i bez hleba i bas sam mislila da nema potrebe da brinem zbog secera.A ono cvrc. Jedino sto stvarno volim i sto nemam granicu je voce. Meni tu nista nije jasno ali cu sutra lepo sve ispitati sta i kako. NM kako si danas?
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ] 14.5.2014 11:01:47
|
|
|
|
daca77
|
Wivern, sve lepo propitaj, a ja cu sled.utorka. Mene dodatno brine sto sam na Glukophazu i opet su vrednosti zabrinjavajuce...sta bi bilo da ne uzimam lek?!
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Porođaj u Švajcarskoj: soba kao u hotelu s...Porodilište kao hotel sa pet zvezdica, ali dete ne smete da vodite na igralište dok se tamo igraju školska deca.
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?