|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 05/14 [chat ]
12.5.2014 19:31:40   
Verolina

IZVORNA PORUKA: Cecana

Placljiva divno za srculenceuser posted image
Ja sam prosle nedelje bila na kontroli kod endokrinologa(dr.Edita Stokic) i secer mi je pocetni 4,6.Dr.mi je objasnila da moram da nastavim da pijem Glucophage da mi ne bi vrednost secera skocila,jel ako stigne do 5,1 secer naste,tada se radi o gestacijskom dijabetesu.Takodje mi je ostavila lek da beba ne bi bila velika.Mozda se u kasnijoj trudnoci tolerise visa vrednost secera,ja sam 18 nedelja.

Ja ovo prvi put cujem , majke mi. Secer od 5.1-5.5 je najbolji, bar je meni tako receno.

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu Cecana)
Direktna veza do poruke: 326
12.5.2014 20:15:30   
dunja RR
Dr.mi je objasnila da moram da nastavim da pijem Glucophage da mi ne bi vrednost secera skocila,jel ako stigne do 5,1 secer naste,tada se radi o gestacijskom dijabetesu.

Dijagnoza gestacijski dijabetes se postavlja nakon urađenog OGTT-a.

A za trudnice se toleriše šećer do 6.1., tako da 5.9. nije gestacisjki dijabetes.

Ja svo vreme kažem imam šećer od 5.1. do 5.9., mislim i pre trudnoće, i nije bilo govora o dijabetesu. Tak nakon OGTT-a su mi ga dijagnostifikovali, i to ne zbog šećera našte već zbog treće vrednosti (u 120. minutu) koja mora biti do 8.5. a meni je 8.76.

< Poruku je uredio dunja RR -- 12.5.2014 20:16:43 >

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Cecana)
Direktna veza do poruke: 327
12.5.2014 20:38:08   
New Mom

Ja sam prosle nedelje bila na kontroli kod endokrinologa(dr.Edita Stokic) i secer mi je pocetni 4,6.Dr.mi je objasnila da moram da nastavim da pijem Glucophage da mi ne bi vrednost secera skocila,jel ako stigne do 5,1 secer naste,tada se radi o gestacijskom dijabetesu.Takodje mi je ostavila lek da beba ne bi bila velika.Mozda se u kasnijoj trudnoci tolerise visa vrednost secera,ja sam 18 nedelja.

Prof. Edita je vodeca po pitanju dijabetesa i autor je preporuka i nacionalnog vodica za to pitanje. Kad je mm poceo sa tim, to je prva osoba kojoj sam se (i kojoj sam zelela) obratim.
Mi smo ucili (i to po njenoj knjizi) da vrednost naste preko 6.5 pokazuje dijabetes ili u 120min preko 7.5. Za mm npr. posto vec ima dijabetes vrednosti koje se tolerisu pa i preporucuju naste su preko 5, jer je manja vrednost jednostavno sok za njega.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Cecana)
Direktna veza do poruke: 328
12.5.2014 20:40:20   
Cecana
Ja samo prenosim sta mi je dr.rekla, zaboravila sam da kazem da je rekla "po novom istrazivanju".Inace ona vazi za dobru dr.Ko bi ga znao vise,samo nesto menjajuuser posted image

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 329
12.5.2014 20:47:46   
Ana13
Moja majka je lekar opste prakse i prosle godine su imali predavanja o dijabetesu.Rekla mi je da su normalne vrednosti spustene,ali treba vremena da se lekari u nasoj zemlji obaveste.Svi glume Kostunicu user posted image

(odgovor članu Cecana)
Direktna veza do poruke: 330
12.5.2014 21:24:48   
Maslacak15
Cecana tvoja doktorka je u pravu, tj formalno je u pravu sta god necije subjektivno misljenje bilo. Po svetski prihvacenim novim kriterijumima za gestacijski dijabetes sve iznad 5,1 na taste se smatra povisenim secerom. Tako je i u Nemackoj a i u drugim zemljama. I ja imam utisak da je kriterijum malo drakonski i u raskoraku sa klinickim dijabetesom inace ali je kriterijum takav kao sto ti je ona rekla. Temom sam se bavila detaljno posto sam test radila xy puta posto su obe bebe bile jako velike tako da znam sigurno.

(odgovor članu Ana13)
Direktna veza do poruke: 331
12.5.2014 21:32:50   
dunja RR
Ih bre, pa ja sam onda katastrofa.

Nego, jel to znači da ću ja i kasnije u životu imati problem sa šećerom, obzirom da mi je uvek bio preko 5 (ne preko 6)?

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 332
12.5.2014 21:36:40   
Mara1986
Aloooo ženeneeee.... dugo me nema ovde na RR da vam se javim Vasa mi oduzime vreme a ja u tome uživam user posted image nažalost muž mi u subotu ostao bez posla pa sam počela da radim i jako da patim što ga ostavljam sa tatom kući... svom srećom tata se snalazi za medalju ali baš mi je teško user posted image nego vidim koliko ovde trudnjača ima koju su usitnile ..... vreme baš brzo prolazi, mi evo imamo 48 dana a i danas nam je imendan user posted image sv. Vasilije Ostroški user posted image ps. Danas sam Joku 17 ošišala za sve pare user posted image

Ko ne zna da ceni vrednost žene,
nikad nije znao da ceni vrednost majke.

Direktna veza do poruke: 333
12.5.2014 21:39:52   
Maslacak15
ma ja mislim da ne mora da znaci Dunja. Osim toga odgovor moze i da varira nekad. Ja sam se zapanjila na primer koliko je u drugoj trudnoci moj insulinski odgovor bio efikasniji. U prvoj sam imala secer na taste oko 4,7 ali je skakao na nekih 8,5 pod opterecenjem sto je jos uvek bilo ok ( do 10 je u redu). U drugoj mi secer nije presao 6 pod opterecenjem? Tako da ocigledno postoje i fizioloske varijacije vezane za trudnocu itd.
Hm sad tek vidim do kraja tvoj post Dunjice . Secer 8,7 je dosta visok za 120 min. Ali ko sto rekoh moze biti svojstveno trudnoci i ne mroa da znaci da cese razviti u pravi dijabetes kasnije u zivotuuser posted image

< Poruku je uredio Maslacak15 -- 12.5.2014 21:42:43 >

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 334
12.5.2014 21:41:44   
Tiziana
Ja nisam nikad imala problema sa secerom,ali evo da prenesem ono sto je meni dr rekao kad sam u drugoj trudnoci odnela prvu krvnu sliku mom dr koji radi i privatno i na klinici. glukoza mi je bila tipa 5- 5.1 i on je onako pogleda pa me pitao jel jedem puno slatkise,ja kazem da,on kao smanjite dozivljaj u bolnici bi vas automatski bacili na dijetu za ovakav secer...

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 335
12.5.2014 22:02:53   
degu
A ovi moji su u fazonu da je to sve super, bitno da je u referentnim vrednostima. Mada se ja nisam nešto zabrinula jer bi beba bila naprednija da imam gestacijski dijabetes. Bila sam do 18. n u hipoglikemiji, čak sam imala i ketone u mokraći jer tad apsolutno ništa slatko nisam jela, jako sam pazila. A ovo je vrednost iz 28. n kad sam baš brljala. Videćemo kako će biti sledeći put.
Maro user posted image ljubi Vasu user posted image
Maro tek sad sam pročitala ceo post, baš mi je žao i nama se desilo da je mm ostao bez posla mesec dana pošto sam zatrudnela, bem ti zemlju. A videla sam Joku, dobro si je šišnulauser posted image

< Poruku je uredio degu -- 12.5.2014 22:07:33 >

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 336
12.5.2014 22:30:59   
dunja RR
Hvala Maslačkonjo. Moram da priznam da sam u periodu dva meseca pre OGTT-a preterivala sa slatkim, tako da sam i očekivala da rezultat bude loš user posted image

IZVORNA PORUKA: Maslacak15

ma ja mislim da ne mora da znaci Dunja. Osim toga odgovor moze i da varira nekad. Ja sam se zapanjila na primer koliko je u drugoj trudnoci moj insulinski odgovor bio efikasniji. U prvoj sam imala secer na taste oko 4,7 ali je skakao na nekih 8,5 pod opterecenjem sto je jos uvek bilo ok ( do 10 je u redu). U drugoj mi secer nije presao 6 pod opterecenjem? Tako da ocigledno postoje i fizioloske varijacije vezane za trudnocu itd.
Hm sad tek vidim do kraja tvoj post Dunjice . Secer 8,7 je dosta visok za 120 min. Ali ko sto rekoh moze biti svojstveno trudnoci i ne mroa da znaci da cese razviti u pravi dijabetes kasnije u zivotuuser posted image

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

Direktna veza do poruke: 337
12.5.2014 23:24:17   
Lepterija
Dunja, da te utesim, ja uopste nisam spakovala torbu, a za 8 dana, tj sa punih 36 nedelja odlazim u bolnicu. Danas sam tek uzele zeleni uput i sutra idem da odradim nalaze.
U petak sam radila prvi ctg, kod mene je sve u redu, momci prebacili 2kg, ali dr insistira da legnem i da mi svaki dan radi ctg. Drzace me najduze do 38 nedelja i raditi carski, jer donji momak celu trudnocu lezi popreko i ne mrda, a gornji se non-stop okrece.
Stvari stizes da operes, kako da ne. Ja sam za par dana to oprala i opeglala. Imala sam 3 masine, jedna ogradica i posteljina, druga garderoba i treca pelene.
Sto se tice secera, moj je uvek 4.3-4.5, kad su mi radili OGTT, prvi je bio samo 3, niko mi nije rekao da treba da bude 5, a referentne vrednosti se stalno smanjuju i kod secera i holesterola...to za krupnu bebu, ja im mnogo ne verujem. secam se da su mojoj sestri rekli da je krupan, pa je poslali na tonu nekih ispitivanja, a on se rodio sa 2600. Uzivajte u trudnoci i ne opterecujte se.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 338
13.5.2014 7:06:18   
pari
Drage trudnice, ja još nijednom u trudnoći nisam radila ogtt, valjda je to u redu...

Jeltje, javljaj nam novosti, želim ti da ti sve bude lako i brzo!

meni se opet od juče popodne pojavilo malo braonkasto na ulošku...doktorka kaže da nije strašno, da misli da je to taj polip koji imam pa on malo "krvari" (iako nije krv), ali ja se naravno brinem...Videću kako mi bude danas... Jeste vi to imale?

Inače sve mi je teže da spavam, boli me stomak kad se okrećem, a piškim 3-4 puta u toku noći... Imam utisak da mi se u polsednje dve nedelje baš povećao stomak i da još raste...a tek će da raste user posted image

sitnice i emocije čine život...

(odgovor članu Lepterija)
Direktna veza do poruke: 339
13.5.2014 8:09:49   
daca77
Dobro jutro...
MAro, bas bez veze, ali sta da se radi...user posted image
A ja sam svuda nalazila, a to su reci mnogih endokrinologa, da trudnicama glukoza naste ne sme prelaziti 5.2. Moja se ukopala na 4.9, ali ne svidja mi se sto sam jako blizu gornjoj granici.user posted image

(odgovor članu pari)
Direktna veza do poruke: 340
13.5.2014 9:49:04   
Klarita
Jutro, zenske! Ani13 rodjendan, aj sad svi u temu user posted image

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 341
13.5.2014 9:54:34   
wivern
Zenskaci bro jutrooooooo...ubi me zapisen nos, bila budna od 4-5 jutros nisam mogla da disem...
Stize nam Trcaaaaaa user posted image

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving

Honey, I'm Home

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 342
13.5.2014 9:54:50   
boba24
Dunja,ista si kao ja user posted image HOCU LI STICI SVE?! Meni je to pitanje stalno u glavi. Mi smo stvari uzeli,kolica,krevatac, samo cekam komodu da mi stigne pa da operem sve to,i lepo naslazem. Torbu cu krajem meseca,tada i ulazim u deveti. Sticices,nista se ne brini user posted image
IZVORNA PORUKA: dunja RR

Zvala me jedna drugarica pre neki dan iz NS i čudom se čudi što nije spakovana, kao to mora u 8. mesecu da bude spremno. Ja još nisam ni spisak proćitala šta treba a kamoli da počnem da spremam.

Sutra idem po stvarčice za bebu, odvojila jesam ali nisam podigla u radnji, tako da sutra stižu :)
Krevetac i kolica sledeće nedelje stižu :)

Hoću imati vremena sve da operem i popeglam?

S tim što ću krenuti tek oko 25.5., kada majstori sve završe. Stižem li?

IZVORNA PORUKA: New Mom

IZVORNA PORUKA: dunja RR

torbu nisam ni počela da spremam za porodilište (ne znam da li sam jedina u ovom stadiju trudnoće??) ..

A što da je već spremaš? Mani se toga još bar još koju nedelju. Stići ćeš lagano.

Deca su sidro koje majka drži vezane za život.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 343
13.5.2014 10:08:47   
boba24
Cestitam novim user posted image zelim vam laganu trudnocu! Placljiva user posted image za user posted image

Mi smo juce bili na savetovalistu,sve je ok,grlic zatvoren bebi prednjaci glavica. Na poslednjem uz je bio napredniji za 4 dana,a sada ne mogu docekati 22 maj,to nam je poslednji uz user posted image
Zakazao mi je ctg za 26 maj,i tada ce mi dati uput za bolnicu,kako se sve to priblizava sve me je vise strah.
Inace dokt kaze da imoram izbaciti hleb,slatko,sokove...jer sam se ugojila do sada 11 kguser posted image pa kao maximum jos dve smem i vise ne,a sladoled mi se jede jakooooouser posted image
Bebac me pritiska,i ja cesto idem u toalet a nocu ne mogu da se namestim koliko sutira.
Sve vas user posted image

Deca su sidro koje majka drži vezane za život.

(odgovor članu boba24)
Direktna veza do poruke: 344
13.5.2014 10:50:16   
vonavoj
zemske,sve cete stici! meni je torba bila spakovana 1.10...a porodila sam se 18.11...sve me plasili bice ranije,a ja probila terminuser posted image
lako se sad donese sve u bolnicu!
joj,jedva sam izdepilirala noge,mislim da ce sledece put morati mm ili da idem na depilaciju..tesko bre,iako nemam stomak veliki,savijena sam preko njega!

(odgovor članu boba24)
Direktna veza do poruke: 345
13.5.2014 11:21:07   
Jeltje
Devojke moje,

I dalje se nista ne desava, osim sto se grlic jos skratio ali je zatvoren. Moja lencugica i dalje cuci u magacinu i nema nameru da krene...Videcemo kako ce se dalje odvijati stvari, mene samo malo bolucka stomak, ali nista spec...:(

Sve vas grlim i ljubim user posted image

“If you can’t smell the fragrance, don’t come in to the garden of love”

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 346
13.5.2014 11:23:54   
vonavoj
jeltje, jos malko!!user posted image user posted image

(odgovor članu Jeltje)
Direktna veza do poruke: 347
13.5.2014 11:26:09   
ivaMark
Gde ste trudnicice user posted image

Vidim imamo novih user posted image dobrodosleeeee.

Mi danas imamo kontrolu u pola tri, ne mogu da docekam user posted image

Bobo, ne pricaj mi o kg, sada imam kao u prethodnoj trudnoci koliko sam imala na kraju, jbg ostalo mi je 10kg viska, generalno sam nabacila manje nego u prvoj ali taj visak me unisti, moracu i ja da regulisem ishranu.

Jelt, drzimo fige... user posted image

Nema veće sreće, od ljubavi bebeće :)

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 348
13.5.2014 12:40:47   
Verolina

IZVORNA PORUKA: Jeltje

Devojke moje,

I dalje se nista ne desava, osim sto se grlic jos skratio ali je zatvoren. Moja lencugica i dalje cuci u magacinu i nema nameru da krene...Videcemo kako ce se dalje odvijati stvari, mene samo malo bolucka stomak, ali nista spec...:(

Sve vas grlim i ljubim user posted image

Jos jedna Georginauser posted image user posted image

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu Jeltje)
Direktna veza do poruke: 349
13.5.2014 12:50:23   
Verolina

IZVORNA PORUKA: Ana13

Moja majka je lekar opste prakse i prosle godine su imali predavanja o dijabetesu.Rekla mi je da su normalne vrednosti spustene,ali treba vremena da se lekari u nasoj zemlji obaveste.Svi glume Kostunicu user posted image

Pa ja ne znam onda koja trudnica oko mene nije imala gestacijski dijabetes, jer su apsolutno sve imale secer preko 5. Ovo je podatak koji je i meni poznat, a sve ostalo se smatra nekim pomodarstvom savremenog doba. Sve stroziji kriterijumi, a sve vise obolelih. I svi se nesto lekari dali u pamet, ne jedite slatko. Moj secer su najvise dizale kifle i kroasani, a jos vise od toga stres.
Ja se slazem sa konstatacijom ovog endokrinologa:
Ma sta pisalo na laboratorijskim izvestajima i ma sta izmisljali pojedini koji imaju svoje mere, drzimo se zajdnickh propisanih vrednosti: secer "naste" (pre jela) ne sme da predje 6,1. Ako je izmedju ove vrednosti i 7, to je "Impaired Fasting Glucose", stanje predijabetesa. Ako je secer "naste' preko 7, to je dijabetes. Valja zapamtiti i jos dve vrednosti. Secer posle jela (dva sata posle obroka) trebalo bi da bude manji od 7,8, a ako je izmedju 7,8 i 11, to je intolerancija gllukoze. Konacno, ista vrednost, 11 (ili 11,1) je granicna za secer odredjen bilo kada. Ukratko - ma kada Vam odredili secer, makar to bilo na sred proslave posle obilnog rucka i 3 parceta torte, secer mora da bude ispod 11. Ako je veci, radi se o dijabetesu.

Read more: http://www.doktor.rs/forum/dijabetes/koja-normalna-vrednost-secera-t16433.html#ixzz31ajMk4hx

(odgovor članu Ana13)
Direktna veza do poruke: 350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Porođaj u Švajcarskoj: soba kao u hotelu s...
Porodilište kao hotel sa pet zvezdica, ali dete ne smete da vodite na igralište dok se tamo igraju školska deca.
Zašto ožiljak od carskog reza svrbi ili bo...
Ovaj hronični bol ili svrab mogu biti rezultat promena u perifernom i centralnom nervnom sistemu, koje su slične promena...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here