|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  87 88 [89] 90 91   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bračni problemi
17.4.2014 23:57:47   
Zena Majka Kraljica
Ne ne ti očigledno ne poznaješ dovoljno muškarce i muškaraca. Bila sam u životu i kombinacija, i stabilna veza, i "švalerka" i znaš šta je najjače od svega sto sam samo u stabilnoj vezi imala šansu da trpim nešto a u ovim ostalim nisam. On danas drugoj pise poruke, sutra je vodi na piće, prekosutra u krevet, za par meseci u tvoj krevet a ti šta ti radiš tu, čekaš jer ga voliš i imate dece. Super je to, ali onda ga voli kao što on voli tebe. Ne mislim na tebe direktno kad ovo kazem mislim na zenu uopšte.

(odgovor članu Zena Majka Kraljica)
Direktna veza do poruke: 2201
18.4.2014 0:10:15   
anci kv
ajde i ja da kažem koju...
Nasilje nije samo "bračni"problem,već problem celog društva.
Nasilje u porodici nije samo psihičko ili fizičko maltretiranje supružnika,već može biti izvršeno i od ostalih članova porodice (roditelja,dece i dr).
Neko je pominjao intervenisanje povodom prijava za nasilje. Prijavljuju,do duše,što se tiče konkretno nasilja među supružnicima,99% žrtava su žene, od kojih veoma mali broj istraje u ovoj priči "oslobađanja" do kraja. Razlozi su mnogi. Strah od mnogo toga (gubitak novca, imovine,dece, samoće,pa čak i od toga šta će "svet" reći), neznanje i neobaveštenost (meni niko neće pomoći, nemam kome da se obratim), sažaljenje (nije hteo,neće se ponoviti,slučajno se desilo,on mene voli), labilnost (ja bolje ne zaslužujem,ja sam kriva) i drugo.
Ko želi ima izbor,kakav god da je,postoji,samo je pitanje da li ćete ga takvog prihvatiti ili trpeti obroke batina svakodnevno.
Deca nasilnika obično postaju i sami nasilnici ili ti soc.devijantne ličnosti.
Ko se voli,taj se ne bijeuser posted image

"Osmehneš li se deci, ona uzvrate osmehom. Osmehneš li se odraslima, oni se pitaju: “Zašto se ovaj smeje?”Momo Kapor

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 2202
18.4.2014 0:19:41   
dijana1*

IZVORNA PORUKA: jovicaa

ja nisam ni dobra ni losa osoba, ja sam osoba i dobra i losa i ni dobra ni losa.

izvini Jovice ali ja ovo ne razumemuser posted image

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 2203
18.4.2014 1:50:22   
bubulence

IZVORNA PORUKA: Sanchy

IZVORNA PORUKA: Sosa Mena

Zene su cudna biljka. Neke jednostavno vole da ih maltretiraju

I ovo je tacno,imala sam decka policajca i jednom prilikom mi je ispricao kako ih je na intervenciji napala zena i rukama i nogama zato sto joj hapse muza koji ju je upravo isprebijao a komsije zvale policiju ,to nikako nisam mogla da shvatim ali ocigledno da nas ima raznih

ili smo imale istog momka ili se ovo cesto desava user posted image .
zece draga, bezi iz tog braka pod hitno. ne zavisis od njega, jos je zivot pred tobom i treba da ga prozivis a ne da ga provedes u strahu!

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 2204
18.4.2014 1:53:08   
jovicaa
crno- beli svet, crno-beli televizor, moja bela devojka, mama, tata, pas i kravata. dosta vise, otisle smo u dubiozu preteranu, samo vrtimo stalno(sve) istu plocu.... fajrontuser posted image user posted image

don't shit where you eat :))

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 2205
18.4.2014 1:56:01   
bubulence
poenta price je da smo mi zene vrlo komplikovane, u svakom smislu! user posted image .
jovice idi pravi bebu pa da caskamo u crticama , zanimljivije je user posted image

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 2206
18.4.2014 1:57:53   
jovicaa
ne usudjujem se jos (mislim da pravim bebu)user posted image
laku noc user posted image ubice nas moderatori

< Poruku je uredio jovicaa -- 18.4.2014 1:58:20 >

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 2207
18.4.2014 4:13:21   
vukosava
IZVORNA PORUKA: jovicaa
ali ja pricam o zenama koje nemaju svoj krov nad glavom, koje imaju zaista nisku platu ili nemaju posao, koje imaju vise od jednog deteta, kojima zaista niko od roditelja, ni rodjaka nije rad da pomogne ... a nije malo zena sa ovakvom zivotnom pricom.

Slazem se. Takve verovatno nisu na ovakvom nekakvom forumu jer nemaju kompjuter i internet jer moraju da hrane tu decu. To im spada u luksuz i neponzanicu.

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 2208
18.4.2014 4:19:29   
vukosava

IZVORNA PORUKA: serpica

Jako mi je zao zena koje trpe batine u brakui mnogo je razloga zasto te zene ostaju pored svojih muzeva,mi koje to nikad ne bi trpele isto tako nikada i necemo da razumemo te razloge.user posted image
Ne bih ostala ni minut pored coveka koji me tuce i maltretira pa makar spavala na ulici sa svo troje dece.

I ja se to ceo zivot pitam i sama sebi to govorim da necu da ikad dodjem u tu situaciju. I otisla sam u totalnu krajnost, ja nas izdrzavam i odavno sam finansijski nezavisna. Ali opet da jedna druga zena nije razmisljala kako je razmisljala ja ne bi bila ovde, bila bi to dete beskucnik o kome pricas pod to "makar". Teske su to teme, odkud im toliko pravo? Zasto ih svi brane u takvoj prici sve i da znaju sta se stvarno iza zatvorenih vrata desava? Ko je to odlucio? Ko to prenosi s kolena na koleno? Dokle?

Prvu stvar koju je moj muz cuo od jednog coveka sa Krka u avionu kad napustismo nam domovinu je bilo ovo: "Neces moci ni da dignes ruku na nju u Americi... Tamo su zene i deca kao zasticeni beli medvedi. Samo li je pipnes... Sto cuda..." - a ja sam se naravno udala za coveka koji nije agresivan tako da mu je samo klimao glavnom. Posle mi je odmah rekao kad je ovaj otisao u WC. Ali to je taj muski kod.

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 2209
18.4.2014 5:08:57   
vukosava

IZVORNA PORUKA: Ana RR

IZVORNA PORUKA: bubulence

serpice ali ste imali dva mala primanja koja su bila "dovoljna" da prezivite...
a kako mislis cuvala vas je sama? ko je bio sa vama kada je ona na poslu? nemoj mi reci da ste ostajali sami ako ste imali 3-4 godine?
i necu ja da kazem da nisi u pravu, eto, tvoja mama je nekako uspela da se izbori ali ne mogu to svi

Moja drugarica i njen brat su ostajali sami kući dok su im roditelji bili na poslu (on 1,5 godinu a ona 4), ona ga nahrani, spremi, uspava... ja ne da se ne bih usudila nego bih tačno umrla od brige. Ali to su ljudi ranije često radili, imam još par primera.

Dete od 4 presvlaci dete od 1.5. Al su danasnja deca onda kilava... Ovo moje jos malo pa cetiri ne moze ni sebe da presvuce kamoli nekog da mu joj dam da ga cuva...

Ja sam imala 5 a sestra 3 kad nas je mama svako jutro vukla do obdanista u pola sest ujutru. Ona je bila na poslu od 6 do 2h, posle nas pokupi i tako u krug. A kad sam ja krenula u skolu sa skoro 7 ostajala sam sama kuci to da.

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 2210
18.4.2014 5:10:56   
vukosava

IZVORNA PORUKA: serpica

Bubulence moja majka je vrlo rano otisla u invalidsku penziju i vise nikad nije radila cuvala je nas,a ta dva mala primanja su bila otprilike kao sad 200e,secam se toga jer nisam bas bila mala.
Mislila sam da ovo nikad necu da napisem ali eto:
mm ima toliko mala primanja i neredovna da ne biste mogli da poverujete,sa mojom platom/bolovanjem ja izdrzavam troje dece,placam racune,idem u nabavku,mm plata dodje jednom u 6 meseci taman da popuni frizider.Mozete da mi verujete a i ne morate,znaci zivimkao da nemam muza,kako? Pisala sam u temi trece dete,kako raspolazem budzetom.
Sebe smatram dovoljno jakom i fizicki i psihicki pa da ostanemo na ulici mislim da bi mi deca imala nista manje nego sada.

Pa sto bi te to bilo sramota. Moj muz ne zaradjuje nista i ja nas svo troje izdrzavam. A jel ga koristis za neke druge stvari (mislim to kad kazes zivim kao da nemam muza). Baca li djubre, radi li ista po kuci i oko dece?

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 2211
18.4.2014 8:33:50   
Ivanka 75
Iskreno, ja ne znam ni jedan primer da roditelji ostave decu od 4 god (i manje) same kod kuce dok su oni na poslu. To je min 8h dnevno.

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 2212
18.4.2014 9:17:35   
mali_mis
Moji roditelji su razvedeni, razveli su se sporazumno kad sam ja imala 12, a brat 7. Tata je placao alimentaciju, i to neke bedne pare, koje bi odlazile na racune. Mama je radila, dizala kredite, i placala sve ostalo, od hrane, odece do skolovanja. Cuvala nas je baba, koja je nasledila dedinu penziju, koja je isto mala. Ziveli smo skromno. Desavalo se da recimo 1000 din. razvucemo na nekoliko dana, da nekad nemamo ni za cokoladicu, a deca to uvek zele. Ali smo znali da nema, i bili smo srecni. Tata je u pocetku dolazio da nas vidja, posle je prestao, zasto, to mi nikad nije bilo jasno. Nikad nam nije kupio nista od odece, niti nam dao pare za knjige za skolu, letovanje i zimovanje misaona imenica. Ja ga nisam videla vise od 5 godina, jer on vise ni ne zove, nema pojma da ima unuka. Nisam mu javila. Zasto bih?! Bolelo ga je uvo da li smo zivi i zdravi, zasto bi mu ista javljala, ima telefon nek pita, ako ga zanima, ali ocigledno je da ga ne zanima.
Kroz zivot razvedenih roditelja i samohrane majke, naucila sam da cenim svaki dinar, naucila sam da se borim, naucila sam da je bolje za dete da zivi samo sa jednim roditeljem i bude srecno, umesto da posmatra roditelje koji se svadjaju, ne daj boze tuku, da posmatra tatu koji se licka po sto sati u kupatilu a nikad to ranije nije radio i ide da vidi svalerku (ovo sam gledala, da moj tata je svalercina, i nije prijatno to videti).
Sve se moze preziveti, samo se treba boriti, pa i u ovo danasnje vreme.
Sto se moje situacije tice, jedva cekam da se muz vrati kuci, jer ne mogu vise ni da ga gledam. Na pretnje sam oguglala, ne trzam vise.

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 2213
18.4.2014 9:44:02   
jovicaa
vidis kako se taj model cesto prenese i oslika u porodicama dece.... strasno..user posted image
meni je najgore kada primetim da se ponasam onako kako sam najvise mrzela kada se ponasa moja mama.. a desava se to svakom, samo nece svako da prizna... ali to je normalno, samo treba se truditi da se to iskontrolise i promeni. ljudsko sam bice i gresim, gresna sam, sta cu jadna, nisam savrsena kao vecina zena ovde.
osvescavanje je pola puta ka promeni. ali 90 posto ljudi na ovoj planeti uopste nije svesno i ne gleda sebe realno, niti se trudi oko toga.

mali mis nisam bas shvatila i ti imas problema u braku?

i da htela sam da napisem zeni koja je pisala da nema cak ni decu sa muzem a trpi batine, BEZIIII GLAVOM BEZ OBZIRA... nikad se nece promeniti. nema leba od toga. psosebno ako jos ni decu nemate, nema sta da te koci, ni jedne sekunde...

evo ja iskreno sad ovako kad razmisljam, ne mogu ni da zamislim da imam muza koji mi lupa cuske i maltretira me, a kamoli bije. mislim da ja sa svojim karakterom nikad takvog muskarca ne bi nasla... mada ko zna... ali to ne mogu stvarno ni da zamislim. mislim da bi ga bacila sa terase.

< Poruku je uredio jovicaa -- 18.4.2014 9:47:28 >

(odgovor članu mali_mis)
Direktna veza do poruke: 2214
18.4.2014 10:03:19   
branki*
kao sto si rekla ,jovice,ponekad i ja kod sebe primetim bas onaj tip ponasanja i reagovanja koji me je najvise nervirao kod moje mame.i onda shvatim da se i ja nekad ponasam bezveze i da verovatno smaram kao sto je ona tad smarala..ali,radim na tome da eliminisem touser posted image
jedna stvar je ovde pricati i pisati-ja bih ovo,ja bih ono,ne bih nikad dozvolila,trpela...skroz je drugacije kad se zaista suocis sa takvim dilemama i kad si prinudjen da napravis presek.to su 2 razlicite stvari.i sama sam kad sam bila mladja govorila-ja nikad necu ovo,zna se sta se trpi,kod mene ne moze tako..ali,vise puta sam pravila kompromise i radila drugacije,tako da nikad ,ali stvarno nikad ne mogu ni za sta da kazem i da kategoricno tvrdim da ja to ne bih ili sta vec...
tesko je zeni samoj,tesko je.vecina njih se muci i bori.teret koji supruznici podele,ona nosi sama i mnogo vise od toga.tesko je i sa dve plate,a kamoli sa jednom.a,jos ako treba po sudu da se ganja za podelu imovine ili kojekakvih dobara,to je sve jaaako skup sport.sudske takse i tuzbe su ogroomne(53 ooo je iznosila sudska taksa za podelu nekog novca,da ne davim sad)...
jako je tesko.i finansijski,a i to sto sve strahove i brige oko dece,zena sama podnosi,ne moze da to podeli sa muzem ili da se savetuje sa njim...

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 2215
18.4.2014 10:22:49   
zece
sosa mena i mojata majka e imala eden los brak kade e bila maltretirana i sekogas kazuva deca ako ne vi cine nesto vo brakot vratata vi e otvorena ne ste duzni nikoj da trpete no jas nemam hrabrost 

(odgovor članu Sosa Mena)
Direktna veza do poruke: 2216
18.4.2014 11:02:43   
Ivanka 75
Zece, hrabrosti imas, samo otvori vrata i izadji user posted image
Kad je moja mama u sred novembra sa jednim detetom u narucju i dva u stomaku napustila mog oca jer nije htela vise da trpi njegove vanbracne izlete (cak ni zbog dece) i zaputila se na put dug200km, onda mogu svi!

(odgovor članu zece)
Direktna veza do poruke: 2217
18.4.2014 13:02:21   
jovicaa
jedna stvar je ovde pricati i pisati-ja bih ovo,ja bih ono,ne bih nikad dozvolila,trpela...skroz je drugacije kad se zaista suocis sa takvim dilemama i kad si prinudjen da napravis presek.to su 2 razlicite stvari.i sama sam kad sam bila mladja govorila-ja nikad necu ovo,zna se sta se trpi,kod mene ne moze tako..ali,vise puta sam pravila kompromise i radila drugacije,tako da nikad ,ali stvarno nikad ne mogu ni za sta da kazem i da kategoricno tvrdim da ja to ne bih ili sta vec...

user posted image

zece moras imati hrabrosti... pa sta ces raditi ako mu rodis dete, kakvo ce ono zivot imati pored takvog oca?

< Poruku je uredio jovicaa -- 18.4.2014 13:03:01 >

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 2218
18.4.2014 20:50:10   
zece
Jas mu kazav na mm ako uste ednas mu se sluci toa da me udre pravo si odam imam jas kade da odam mi se izvini I placese mu bese tesko mnogu no preku nekoj raboti nemoze da se pomine nekoi raboti ednostavno nemozat da se oprostat

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 2219
19.4.2014 12:40:02   
Olga75
cekaj Zece , on te istuce i onda place - tesko mu je ????
pa sto te istuce ?
i ti verujes da mu je tesko kad te nalupa ?
pa ako mu je tesko sto ne udari glavom u zid prvo ?

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu zece)
Direktna veza do poruke: 2220
19.4.2014 13:31:48   
Torbica
Olga user posted image

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 2221
20.4.2014 2:11:47   
dijana1*

IZVORNA PORUKA: Olga RR
pa ako mu je tesko sto ne udari glavom u zid prvo ?

user posted image
Zeno cega se ti setisuser posted image

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 2222
20.4.2014 13:34:30   
Verolina
Stvarno je strasno citati od zrelih zena misljenje da bilo koji tip nasilja treba trpeti iz bilo kog razloga!
Ja sam uzasnuta ovim sto sam ovde procitala!user posted image
Sta, nemojte mi reci da svaka zena na ovom svetu nema nekoga ko je voli i ko bi joj pomogao dok ne stane na noge? Ne, nego treba da trpi batine, zato sto ne moze da zaradi vise od 20000 dinara. U krajnjem slucaju, postoje sigurne kuce, tri obroka dnevno i oni ti pomazu da nadjes posao i stabilnost. Ja samo ne znam kako se te zene ne zapitaju kakve psihicke posledice po njihovu decu ostavlja svakodnevno prisustvo siledzije u kuci!
Ovo je 21-vi vek!!! Niko nije duzan da trpi nasilje i onaj ko je zapravo hrabar da se suoci sa zivotom ispliva. Ne bude mu lako , ali ispliva.

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 2223
20.4.2014 23:09:19   
dijana1*

IZVORNA PORUKA: Verolina

Stvarno je strasno citati od zrelih zena misljenje da bilo koji tip nasilja treba trpeti iz bilo kog razloga!
Ja sam uzasnuta ovim sto sam ovde procitala!user posted image

Ako sam dobro shvatila ,zene koje su pisale o ovom problemu , ni jedna ne bi ostala sa nasilnikom. Samo postoje zene koje ostaju. Sta je u njihovoj glavi i sta ih koci da idu dalje i da li uoste razmisljaju da treba da ostave nasilnika, to samo one znajuuser posted image

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 2224
20.4.2014 23:14:05   
Verolina

IZVORNA PORUKA: Torbica

Ima jedna izreka koju sam ja cula od mm, kao odgovor na pitanje zasto neko trpi nesto. On to jako pojednostavi, kaze, zato sto vecini ljudi to nesto prija, bolesno ali istinito. To je "sindrom naklane ovce", kad krene noz unutra, ona se jos namesta, mislim ovo je morbidno do bola, ali kad se malo bolje razmisli, tako je.
Ovo napisah za Zece...

Dijana, ovo je odgovor zasto ostaju. Delim miljenje Torbicinog muza.
Kad neko kaze ja ne znam kako bih u toj situaciji, nije lako staviti se na tudje mesto (a da se pri tom govori o nasilniku), ko zna sta je tu...ja to prosto shvatam kao dvoumljenje. Nek izvinu svi, ali tamo gde padaju batine, ne bi smelo da bude dvoumljenja.

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 2225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  87 88 [89] 90 91   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  87 88 [89] 90 91   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here