|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  82 83 [84] 85 86   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bračni problemi
16.3.2014 10:02:06   
mali_mis
Ranije je mm znao moju sifru na fb, pa je nesto cackao, brisao, i onda sam sve promenila.
Ima obicaj da mi ceprka po telefonu i brise poruke, zato svaki put kad dodje, nosim telefon sa sobom, cak i u wc. Ranije je preturao po mojim stvarima da pronadje dnevnik koji sam vodila. Ja nemam obicaj da mu rovarim telefon, sifre za fb, mail ne znam, niti imam zelju da ih znam.
Taco user posted image Ne dozvoli da se tako ponasa prema tebi, ti nisi njegova svojina da bi te on udarao, i vredjao. U pravu je Didy, deca sve pokupe od roditelja. Dobro razmisli sta je najbolje resenje za tvoju decu (da li je dobro posmatrati roditelje koji se svadjaju, tatu koji udara mamu i vredja je) i tebe.

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 2076
16.3.2014 10:18:43   
Olga75
ja cu samo reci ni psa ne treba tuci
a ti Taco , znas sta ti je ciniti
sa svekrvom se nema smisla svadjati a sa muzem se tuci nije to lep zivot user posted image
razmisli pa vidi sta ces
svako dobro

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu mali_mis)
Direktna veza do poruke: 2077
16.3.2014 11:14:42   
serpica
Jako mi je zao zena koje trpe batine u brakui mnogo je razloga zasto te zene ostaju pored svojih muzeva,mi koje to nikad ne bi trpele isto tako nikada i necemo da razumemo te razloge.user posted image
Ne bih ostala ni minut pored coveka koji me tuce i maltretira pa makar spavala na ulici sa svo troje dece.

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 2078
16.3.2014 11:32:35   
Milagros
Teško je izaći iz braka u kojem imaš djecu i finansijski si ovisna o mužu..jako teško,moraš da započneš novi život i još djecu na svoj vrat da staviš i to sve ispočetka.
Ženi na Balkanu ni u kojem slučaju nije lako,jer maltene sve smo u sličnom položaju,jer nam je takvo podneblje i mentalitet,gdje je muško komadant i može da radi šta mu se prohtije.
Ja sa svojim mužem vodim tešku bitku oko opstanka braka,nema tu fizičkog nasrtaja,ali ima verbalnog..i ja mislim kako ide da nećemo Novu godinu dočekati zajedno.
Iz razloga što brak olako smatra i pušta da mu se majka petlja u brak kao da je maloljetan.user posted image
Mogu trpjeti nisu preveliki problemi,ali ako ne uspije dogovor na obostrano zadovoljstvo...biće VOZDRA.
Počela sam da obolijevam i to mi je veliki problem,a imam malu djecu i znam da je mojoj bolesti uzrok svakodnevni stres i depresija,a ja to više ne mogu da podnosim..
Zato koja god žena i majka misle da imaju loš brak,bolje nek se razvedu,a i djeci će svakako biti bolje u miru sa majkom nego sa oboma u svakodnevnoj svađi.
Taco samo naprijed,misli na sebe i djecu,i reci NE braku sa nasiljem.
user posted image user posted image user posted image

Živim za moju dječicu i za bolje sutra!!!

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 2079
16.3.2014 12:04:14   
World
Pa sta da radi zena ako nema gdje da ode i od koga da trazi pomoc... user posted image

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

(odgovor članu Milagros)
Direktna veza do poruke: 2080
16.3.2014 14:18:52   
moja ciklama

IZVORNA PORUKA: Didy
Stvarno bih volela da nam svest kao društva poraste i da položaj žena postane bolji u stvarnosti, ne samo na papiru.

Joj, baš sam nsešto raspoloženja za pametovanje danas!

Što se tiče mob/neta/fb - može da se krije i petlja i kad je sve transparentno..ko ume..nismo svi za jednake stvari sposobni/e! Ja bih to mm rekla: Sve ti je dozvoljeno, al ti nije sve od koristiuser posted image .

Što se tiče varanja, mm i ja smo dugo zajedno, ceo život najbolji drugovi.. dobro se poznajemo. Moje iskustvo je takvo da sam ja čim osetim da nisu "čista posla" pametno i ne ishitreno pretresem sve.. i uvek se ispostavilo da nisam đžabe čačkala mečku, ali da je mm "nevin", jbg-uvek se izvučeuser posted image . E sad, dal je to i on vešt koliko i ja ili stvarno nije krivuser posted image .

Što se tiče svekrve - o Bože, šta sam ti zgrešila?! Sada sam bez komentara, ali nekada sam vriskala, piskala..sve dok se jednog jutra nisam probudila i rekla: Ona je za mene vazduh! Od tada, super! Ja sam to sebi priuštila, jer sam finansijski i stambeno potpuno ne zavisna od muža, ili svekijevaca, ili svojih roditelja.
A iskreno šizim od drugarica i sestri, koje su se uvalile u tuđu kuću, ispremeštale nameštaj, izrodile decu, svekijevci im kuvaju i kupuju prešak za veš, plaćaju račune, a opet im ne valjajuuser posted image . Evo ja ću da ćutim i trpim, samo da mi neko kupuje, plaća i sprema,ee, i čuva decu.. Lako je reći, neće da se odvoji od mame, pa ne mora, ko je kriv nama što se lako odvajamo od svoje, okreni se i idi, ako krene za tobom-super je, ako ostane kod mame, opet super je!

E sad, zašto sam citirala Didyjev komentar..zato što sam oduvek smatrala da treba da se borim samo za sebe, pa kad se izborim za sebe onda i za svoju porodicu..nisam se oslanjala na muža, svekijevce, jesam na svoje roditelje, jer mi je mama, Bog da joj dušu prosti, uvek govorila: "Fakultet, Posao, Stan, Muž i Deca!" Jeste da sam se pošteno namučila za sve ovo, jeste da mi ništa nije palo sa neba, ali sam uvek zahvalana prvo Bogu, onda svojoj porodici i na kraju svom mužu..za ovo što sam sada.

I da, nije, da ja nemam bračnih problema, i nije da sam savršena, i nije da 2-3 puta nisam ozbiljno razmišljala da se razvedem..sve to jesam..sa nekim devojkama sa RR sam to i podelila, i ne stidim se toga. Ipak,nisam odustala od mm, još uvek se borim, jer sam generalno srećna pored njega i jer me neizmerno voli!

Ko ne doživi to na svojoj koži onda ne može ni da zamisli kako to ume da boli i koliko to ume da te promeni.

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 2081
16.3.2014 15:56:46   
Torbica
Ciklamo, svaka cast! user posted image
I ja sam od onih goropadnih, nezavisnih, finansijski mogu i sama, hvala Bogu.
Sve je stvar dubokog poverenja, nema tu nikakve filozofije.
Nisam za to da se trpi fizicko maltretiranje, naopako....mada ni psihicko ne zaostaje.
Iskreno, da nisam od starta sa dobrim poslom, primanjima, pitanje da li bih tako lagodno usla u celu pricu radjanja dece... Ne znam.
Ljudsko dostojanstvo nema cenu. A sve treba zasluziti, poverenje pogotovo a zatim i postovanje. Ljubav? Ona ako ne uzrasta onda tone, e to ne damo. Zato imam predivan brak. Srecno svima!

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu moja ciklama)
Direktna veza do poruke: 2082
17.3.2014 9:07:27   
Taca83
Hvala vam svima na odgovoru i na podrsci.. jako je tesko odluciti se na takav korak-razvesti se, pogotovo kad nemas gde da odes i nemas posao nikakav.. jednom sam bila otisla plakao je kao malo dete vratila sam mu se.. nije moj muz los covek, to sto sam mu dva puta oprostila samar neznaci da sam zaboravila.. necu da ga pravdam svestan je on toga, protiv nasilja sam u porodici, ali je i jako tesko otici i dici ruke od svega zapoceti nov zivot i krenuti od nule pogotovo u danasnje vreme.. imamo mi i jako lepihtrenutaka nije sve tako crno, volimo se mi dosta toga smo zajedno prosli kroz sito i reseto samo sto eto njegovo ponasanje mene najvise boli, sto tako brzo plane sto nema razumevanja, sto ja ipak mislim da slepo svojoj mami veruje , ja nju ne mrzim al jednostavno mislim da nije dobra osoba.. moja mama i tata isto nemaju idealan brak, otac stalno svoje nezadovoljstvo na njoj ispoljava, nikad je nije udario al je znao da se izdere na nju, ona je ipak na sve to cutala i trpela i drzala u sebi.. ja opet nisam takva nego idem glavom kroz zid i kazem sve sto mislim mozda bi ipak bilo najbolje da cutim ko i ona..

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 2083
17.3.2014 9:42:02   
Olga75
joj Taco user posted image
ja te necu ubedjivati u nista , mozda da odete kod bracnog savetnika ali ako su pala vec dva samara nemoj da cekas i treci user posted image

(odgovor članu Taca83)
Direktna veza do poruke: 2084
17.3.2014 9:52:43   
Taca83
razmisljali smo da idemo i kod bracnog savetnika da vidimo u cemu je problem ko gresi..

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 2085
17.3.2014 9:57:24   
Olga75
odlicno user posted image
mislim da treba pokusati spasiti ono sto se spasiti da ali nemoj molim te da trpis da te tuce

(odgovor članu Taca83)
Direktna veza do poruke: 2086
17.3.2014 10:17:16   
Taca83
nebi trpela da me istuce, da imam modrice po telu to nebi dozvolila.. nije ni ovo u redu verovatno me mnogi osudjuju, ne pravdam ga, tesko je, i mala deca su tu...drago mi je sto sam se prijavila na ovaj forum da razmenimo misljenje.

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 2087
17.3.2014 10:34:06   
Olga75
nije to osudjivanje , naopako , nego jednostavno niko nikog ne treba ni da udari
i to je to , to je nasilje i ti ga na zalost trpis user posted image
ali ja se nadam da ce vam bracni savetnik pomoci

(odgovor članu Taca83)
Direktna veza do poruke: 2088
17.3.2014 10:47:33   
Taca83
i ja se nadam.. treba pokusati

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 2089
18.3.2014 5:41:34   
vukosava

IZVORNA PORUKA: moja ciklama
Ipak,nisam odustala od mm, još uvek se borim, jer sam generalno srećna pored njega i jer me neizmerno voli!

Nije me bilo odavno pa nisam bas u toku, tek sad vidim, cestitam user posted image user posted image

(odgovor članu moja ciklama)
Direktna veza do poruke: 2090
12.4.2014 13:55:03   
ivanarepova
eh mogla bih roman da napisem .... upropastila sam sama sebi zivot ostala sam kraj njega jednom sam pala u nnesvjest na poslu on se smijao nikakvog osecanja nista pravi me budalom pred svima .... ponizavanje je malo sta on meni radi .... moji to neshvataju nece ni svatiti sve dok se ne rjesim same sebe

(odgovor članu mali_mis)
Direktna veza do poruke: 2091
12.4.2014 16:36:37   
Olga75
jao Ivanarepova pa ti i sa svekrvom i sa zaovom i sa muzem imams problema . Pa sta planiras dalje ?

(odgovor članu ivanarepova)
Direktna veza do poruke: 2092
12.4.2014 17:43:59   
Torbica
user posted image ne bih ga ja trpela da je poslednji na zemaljskoj kugli....

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 2093
12.4.2014 17:54:36   
superm
Znate sta,... Za svako zivo bice dostojanstvo i postovanje su neprocenljive stvari. Svaka zena mora tako da organizuje svoj zivot da bude finansijski nezavisna i da ako nesto u braku krene po zlu, po ZLU, izadje iz te price i zbog sebe i zbog dece koja treba da odrastu u stabilne i mentalno zdrave osobe. Nasilje se NE SME trpeti, ni po koju cenu!!! I nema onog- ma ja sam kriva, svadjala sam se , izazivala...

3 je moj srećan broj!!!

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 2094
12.4.2014 18:00:44   
Torbica
user posted image

Patrijarh Pavle

(odgovor članu superm)
Direktna veza do poruke: 2095
12.4.2014 21:27:52   
Lu

IZVORNA PORUKA: ivanarepova

eh mogla bih roman da napisem .... upropastila sam sama sebi zivot ostala sam kraj njega jednom sam pala u nnesvjest na poslu on se smijao nikakvog osecanja nista pravi me budalom pred svima .... ponizavanje je malo sta on meni radi .... moji to neshvataju nece ni svatiti sve dok se ne rjesim same sebe

Ti ga jedino sama i možeš popraviti, nije bitno što nikog drugog nije briga za tebe, TI treba da se pobrineš ZA SEBE!

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu ivanarepova)
Direktna veza do poruke: 2096
12.4.2014 23:02:59   
Torbica
Bravo Lu!

Patrijarh Pavle

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 2097
14.4.2014 12:13:31   
jovicaa
jos kad bi u srbiji svaka zena mogla dovoljno da zaradi za sebe i svoju decu i ne bude zavisna od muza... hmmm ili da nikad ni ne radjamo decu, sta drugo da kazem. kad zene rade za 15-20 hiljada kakvu samostalnu buducnost mogu da imaju.
hocu samo da kazem najlakse je reci ti treba da obezbedis dovoljno za sebe i svoju decu i da ne mislis, a da li je to sprovodivo u praksi u srbiji, to je vec druga prica.
evo krenite samo od foruma. ja ne radim, tako da ne mogu da se zbrajam u zaposlene. ali 1000 posto sam sigurna, da na ovom forumu manje od 10 posto žena zarađuje više od 50 000 mesecno, a ni to nije dovoljno za samostalan život sa decom. recimo da nemaju svoju stambenu nekretinu i sl...
a 50 000 je dobro plaćen posao nažalost ja bih prva pevala da se zaposlim u školi i da toliko uspem da zaradim, a ni to nije ništa.

< Poruku je uredio jovicaa -- 14.4.2014 12:17:45 >

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 2098
14.4.2014 12:32:48   
bubulence
apsolutno se slazem sa jovicom.
ako nema podrske roditelja, brata, sestre, kume ili bilo koga sta jedna prosecna zena moze da obezbedi deci kao samohrani roditelj?
sa prosecnom platom ne moze da se plati garsonjera i racuni a ne jos i hrana, odeca, knjige itd.
lako je nama da pametujemo kada nismo u toj situaciji. sigurna sam da ni jedna zena ne bi trpela psihicko ni fizicko zlostavljanje da nije na to primorana.

< Poruku je uredio bubulence -- 14.4.2014 12:34:25 >

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 2099
14.4.2014 13:09:11   
Torbica
Nazalost, puno je izdrzavanih zena. Ja sam sigurno medju retkima, mogla bih sama sa troje dece sa mojim poslom i primanjima, dinar mi ne bi trebao od mm, ali zato sam godinama ucila, sa prosekom bila medju naj, u roku zavrsila, odmah se zaposlila, imala sam vise srece nego pameti, hvala Bogu na tome... Uopste ne mogu da zamislim kako bih se osecala da sam svesna toga da ne bih mogla sama... Svaka cas_t svim zenama na tome.

< Poruku je uredio Torbica -- 14.4.2014 13:10:36 >

Patrijarh Pavle

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 2100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  82 83 [84] 85 86   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  82 83 [84] 85 86   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here