Ushtipak
|
Drage devojke, nedostajale ste mi, samo da vam mahnem! Stevan se rodio ipak prirodno, kao sto ste i videle na nasoj temici, iako sam otisla na zakazan carski rez. U bolnicu sam stigla u cetvrtak, a nacelnik je odlucio da se sa cr saceka do ponedeljka, medjutim meni krenu kontrakcije u petak i to vrlo produktivne. Dr koja je bila dezurna (ne moja) pita me da li hocu da probam prirodno, ja kazem hocu, ako mislite da mogu. Ona uradi i ultrazvuk, pregleda me, kaze mislim da mozes. Epidural sam dobila da nisam nista osecala, ugasili su mi svetlo, pustili radio sa hrvatskim i bosanskim sentisima i ja spavala od devet do jedan uvece. Probudili me, pregledali, otvorena 10 prstiju. Medjutim ni tada dr nije htela da se ja napinjem, nego me okrenula na bok da se beba skroz spusti, kaze, ova beba mora da izadje iz tri napona da se ne bi pocepala rana od carskog reza. Kad sam, posle sat vremena, osetila da mi se "kaki", samo su mi pokazali kako da guram, udahnula sam i gurnula dvaput i izasla je glava, a iz treceg puta telo. Beba 3920 grama i 56 dugacak, isecena sam minimalno, samo dva sava. Vec sutradan sam bila kao nova i presrecna sam sto sam se tako divno porodila, prakticno bezbolno i bez ikakvih posledica. Za administratore da napomenem da cu svoju porodjajnu pricu da napisem i tamo gde treba,ali sam zelela da svojim pozitivnim iskustvom ohrabrim nase trudnice, narocito one koje jos ne znaju kako porodjaj izgleda, a svi ih plase Zelim vam svima tako divno iskustvo kao sto je moje, takvu ljubaznost, strucnost... Dok su mi davali anesteziju, svi smo pevusili "ti si mi sve, na svetu sve..." posto je to bilo na radiju.
|