|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 04/14 [chat ]
14.4.2014 18:55:21   
New Mom
Moguće, moguće. user posted image Mada sam ispred tebe oko 2 nedelje skoro.
Napiši moderatorima termin u pp da te stave na spisak na prvoj strani.
Evo ti tema o LAŽNIM KONTRAKCIJAMA. U suštini ako su neregularne, i smire se kad rpomeniš položaj (legneš, kreneš da hodaš itd.) to su te pripremne. One idu popreečno po stomaku.
Prave idu ka dole bol i nema uticaja šta radiš, ne menja im se intenzitet.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu ANDJEELA)
Direktna veza do poruke: 351
14.4.2014 19:21:57   
Ushtipak
Drage devojke, nedostajale ste mi, samo da vam mahnem!
Stevan se rodio ipak prirodno, kao sto ste i videle na nasoj temici, iako sam otisla na zakazan carski rez. U bolnicu sam stigla u cetvrtak, a nacelnik je odlucio da se sa cr saceka do ponedeljka, medjutim meni krenu kontrakcije u petak i to vrlo produktivne. Dr koja je bila dezurna (ne moja) pita me da li hocu da probam prirodno, ja kazem hocu, ako mislite da mogu. Ona uradi i ultrazvuk, pregleda me, kaze mislim da mozes. Epidural sam dobila da nisam nista osecala, ugasili su mi svetlo, pustili radio sa hrvatskim i bosanskim sentisima i ja spavala od devet do jedan uvece. Probudili me, pregledali, otvorena 10 prstiju. Medjutim ni tada dr nije htela da se ja napinjem, nego me okrenula na bok da se beba skroz spusti, kaze, ova beba mora da izadje iz tri napona da se ne bi pocepala rana od carskog reza. Kad sam, posle sat vremena, osetila da mi se "kaki", samo su mi pokazali kako da guram, udahnula sam i gurnula dvaput i izasla je glava, a iz treceg puta telo. Beba 3920 grama i 56 dugacak, isecena sam minimalno, samo dva sava. Vec sutradan sam bila kao nova i presrecna sam sto sam se tako divno porodila, prakticno bezbolno i bez ikakvih posledica. Za administratore da napomenem da cu svoju porodjajnu pricu da napisem i tamo gde treba,ali sam zelela da svojim pozitivnim iskustvom ohrabrim nase trudnice, narocito one koje jos ne znaju kako porodjaj izgleda, a svi ih plase user posted image Zelim vam svima tako divno iskustvo kao sto je moje, takvu ljubaznost, strucnost... Dok su mi davali anesteziju, svi smo pevusili "ti si mi sve, na svetu sve..." posto je to bilo na radiju. user posted image

(odgovor članu ANDJEELA)
Direktna veza do poruke: 352
14.4.2014 19:26:27   
World
Ma bravo ustipak, to je stvarno jedna lijepa i pozitivna prica. user posted image

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

(odgovor članu Ushtipak)
Direktna veza do poruke: 353
14.4.2014 19:53:08   
anci kv
ushtipak,svaka čast!user posted image

"Osmehneš li se deci, ona uzvrate osmehom. Osmehneš li se odraslima, oni se pitaju: “Zašto se ovaj smeje?”Momo Kapor

(odgovor članu Ushtipak)
Direktna veza do poruke: 354
14.4.2014 21:06:58   
pocahontas
Ustipak user posted image user posted image user posted image svaka cast i na hrabrosti da se opredelis da pokusas prirodno posle carskog!

LO navijam da bude na vreme i da se za Uskrs svi zajedno mazite i uzivate!

ja danas ceo dan spremala stan i slagala stvari, sutra se selimo u novi stan...konacno. dusu sam ispustila, al samo da sve bude gotovo sto pre i sad da pripremim stvarcice za malu bebu pa onda mogu i da se porodim user posted image

sve vas user posted image

(odgovor članu anci kv)
Direktna veza do poruke: 355
14.4.2014 22:45:34   
MakiJ
Ushtipak prelepo user posted image

(odgovor članu pocahontas)
Direktna veza do poruke: 356
14.4.2014 23:00:08   
imperial
Drage moje,kako ste??Uštipak,divno iskustvo,svaka ti čast,ja još malo pa ulazim u sedmi mesec,lepo rastemo,danas sam bila na kontroli,4kg i 600 gr.za jedan mesecuser posted image inače,večeras sam primetila da mi izlazi neka vodica iz grudi,što bi značilo da se pripremamo za mlekce,joj sve mi je čudno,pozdrav za sveuser posted image

(odgovor članu MakiJ)
Direktna veza do poruke: 357
15.4.2014 0:06:51   
degu
Uštipak kakav divan porođaj user posted image
Imperijal rasteš bogami user posted image Neka, neka, kod tebe sve ide duplo :)
Baš sam se nadala da nam se Dacika javila, al ajde strpećemo se još jedan dan.
Ja kako sam ušla u treće tromesečje kao da sam ušla u pravo drugo stanje, hormoni me opalili načisto, nisam baš sva svoja ovih dana user posted image

< Poruku je uredio degu -- 15.4.2014 0:07:17 >

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu imperial)
Direktna veza do poruke: 358
15.4.2014 0:13:05   
Štetica
Degu i ja virim dal je stigla kuci,al nema je. Poslala mi je sms posle uz da je sve ok i da je cula srculence,al cekam je sa detaljnim izvestajem.

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 359
15.4.2014 0:22:19   
degu
Joj Štetice to mi je sasvim dovoljno user posted image
Hvala ti user posted image

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 360
15.4.2014 0:32:44   
Štetica
Degu nista mi nepricaj,tresla sam se od osam sati dok se nije javila kao da je moj uz a ne njen.

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 361
15.4.2014 1:10:36   
Lepterija
user posted image ja nisam ni posumnjala u Dacikin UZ, ma smucila mi se vise sa njenim simptomima i nesimptomima. user posted image ja sam zene kao zombi, spavam maximalno 2h nocu, nekad ni sekundu. sve mi je teze. jedna beba pod rebrima, druga dole mulja. sutra idem kod moje dr privatno. verujete li da ja jos nisam videla moje bebe na uz? e zato idem sutra na 4d i da cd donesem sa slikama i da malo detaljnije popricam o porodjaju. danas mi se i pritisak povecao, noge oticu, a ja dodala samo 8-9kg. videcemo sutra sta dr kaze.

< Poruku je uredio Lepterija -- 15.4.2014 1:12:12 >

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 362
15.4.2014 7:49:17   
daca77
Drage, vidim da ste me malo ogovaraleuser posted image
Jutros smo stigli oko 2h i zato se nisam javljala. A kao sto je Stetica vec pisala sve je ok na UZ, plod normalne velicine, cuje se srcana radnja, a Bogami i vidi se kako kucka user posted image , grlic je odlican i zatvoren i to je to. Medjutim, ovo je 1x da prof.kasni, pa umesto u 20h, usli u ordinaciju u 21h i nesto.
Sto se tice terapije, iskljucila mi je Pregnil, smanjila Utrogestan na 2x1 i napisala da ne postoji med.indikacija za dalje primanje Fraxiparina. Ne znam sta da mislim, ali cu vidim ja biti potpuno nepokrivena terapijom.

(odgovor članu Lepterija)
Direktna veza do poruke: 363
15.4.2014 7:57:09   
mika79
user posted image user posted image Daco drago mi je da je sve prošlo ok. Za terapiju stvarno neznam.

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 364
15.4.2014 8:00:19   
Štetica
Daco a sto pregnil?
Pa neznam za fraxiparin,mozda da se ipak konsultujes sa hematologom? U Valjevu ga iskljucuju tek u 12-oj nedelji.

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 365
15.4.2014 8:06:41   
Trcosava
Daco ja samo mogu da ti čestitam i kažem da sad možeš da uživaš user posted image

I flunked anger management! }:->

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 366
15.4.2014 8:07:55   
daca77
Stetice, ostalo je da naredne 2 nedelje nahvatam hematologa i dobijem misljenje sta dalje. A sto se tice Pregnila, u Genesisu vidim da se nakon ET svima daje na 5.dan do prvog UZ, pa ukoliko se javi krvarenje nastaviti i dalje, a ukoliko je sve u redu, prekida se.
Trco, mikouser posted image

< Poruku je uredio daca77 -- 15.4.2014 8:08:37 >

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 367
15.4.2014 8:08:01   
pari
Ushtipak, baš divno što je tako sve prošlo! hvala ti na lepoj priči!

Daco, super za uz...sad samo polako i biće sve u redu. Možda stvarno da se konsultuješ sa hematologom za fraxiparin...

sitnice i emocije čine život...

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 368
15.4.2014 8:10:02   
daca77
Pari, hvala...
E sada ostaje pitanje da li i kada saopstiti na poslu ovu vest user posted image .
Ovih dana sam na god.odmoru, ali bih vec sutra morala na posaouser posted image

(odgovor članu pari)
Direktna veza do poruke: 369
15.4.2014 8:13:15   
Mille
Daco, cestitam user posted image user posted image

I don't dance to a different drummer, I have my own music in my heart.

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 370
15.4.2014 8:17:08   
Ivanka 75
Daco user posted image

(odgovor članu Mille)
Direktna veza do poruke: 371
15.4.2014 8:19:55   
pari
ja bih savetovala bolovanje odmah...
jedino ako ti nije stresan posao uopšte, kao ni fizički naporan i ako ti to ne predstavlja opterećenje...

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 372
15.4.2014 8:23:54   
daca77
Hvala user posted image
Pari, putujem busom 45km svakodnevno do posla i to nije bas pozeljno, iako dr kaze da se normalno ponasam. Ionako sam jedva uspela da dodjem do ove faze i sada da rizikujem zbog sugavog posla...

(odgovor članu pari)
Direktna veza do poruke: 373
15.4.2014 8:26:37   
pari
nemoj onda da rizikuješ! odmah reci i odmah otvori bolovanje i bićeš mirna...što bi se izlagala takvom stresu...

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 374
15.4.2014 8:29:55   
Maslacak15
Bravo vrsnjakinjo user posted image user posted image user posted image Rekoh li ti da ces videti srculenceuser posted image . Ja bas ne vidim ni jedan razlog sto bi ti isla odmah na bolovanje to sam ti vec i rekla osim eto ako ti se smucilo da radis pa imas priliku da zglajznes. Trudnoca nije bolest, radila si prosle nedelje koja je razlika da radis sutra? Za sta je to rizicno? Ja sam radila obe trudnoce puno radno vreme do 35 nedelje bez i jednog utrogestana ne zato sto sam junak nego sto je to normalna stvar.I uzivala sam. Kad ima komplikacija to je naravno drugacije, ali ja mislim da su one mnogo redje nego sto se predstavlja. Da sam sedela kuci samo bi negovala svoju paranoju. Ti odluci svakako sama, Nebih da te ubedjujem, ali medicinskih razloga za hitno bolovanje ne vidim da ima.To ne treba da te bude strah.user posted image

(odgovor članu pari)
Direktna veza do poruke: 375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Zašto ožiljak od carskog reza svrbi ili bo...
Ovaj hronični bol ili svrab mogu biti rezultat promena u perifernom i centralnom nervnom sistemu, koje su slične promena...
Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here