Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 25.1.2014 20:17:20
|
|
|
|
Jole84
|
IZVORNA PORUKA: lesica RR Ajooooj što se meni jedu pihtije... Sad sam bukvalno zvala mm-a i izdala naredbu šta sve da kupi, pa ću popodne da ih stavim na kuvanjac. I da, alavoj meni kroz glavu samo tutnji jaretina ispod sača... Lesice šta stavljaš u pihtije? I ja ih obožavam Probaj sa telećim repovima,baš budu ukusne
_____________________________
I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 28.2.2014 8:20:13
|
|
|
|
Lu
|
Pilav, jel to jelo od riže ili tjestenine?
_____________________________
Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio. Znači da više nisi vrijedan mog vremena!
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 28.2.2014 8:22:38
|
|
|
|
nata11
|
Pilav je kombinacija rize, povrca i piletine.
_____________________________
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 28.2.2014 8:28:48
|
|
|
|
Lu
|
Pa to sam prvo pomislila, ja tako pravim zapečenu rižu sa piletinom, ali me zbunjuje to što sam čula od nekoliko osoba da je pilav tjestenina, kao rezanci
_____________________________
Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio. Znači da više nisi vrijedan mog vremena!
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 28.2.2014 12:50:12
|
|
|
|
Anoniman
|
od pirinca. ja nikad nisam cula da neko kaze da je pilav od testenine.
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 28.2.2014 13:22:55
|
|
|
|
Trcosava
|
IZVORNA PORUKA: Lu Pa to sam prvo pomislila, ja tako pravim zapečenu rižu sa piletinom, ali me zbunjuje to što sam čula od nekoliko osoba da je pilav tjestenina, kao rezanci Lu živ ti ja, ko ti to rekao? Da nisi pomešala pilav sa mlincima? Mada mi to prosto nemoguće
_____________________________
I flunked anger management! }:->
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 28.2.2014 14:38:13
|
|
|
|
Lu
|
Ma kakvi znam ja šta su mlinci, ono iskidano tijesto, nego... Na fb mi iskočio jedan recept i fino se vidi zapečena riža sa piletinom i piše "pilav sa piletinom" a dole nekoliko komentara da je pilav-rezancida to nije pilav a i čula sam uživo mislim... to isto
_____________________________
Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio. Znači da više nisi vrijedan mog vremena!
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 28.2.2014 14:43:37
|
|
|
|
World
|
Ma da, kod nas je pilav domaci rezanci Nego, kako pravite taj pilav od rize, ali u rerni?
_____________________________
Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 28.2.2014 14:50:22
|
|
|
|
Lu
|
Eto, nisam izmislila Ja prvo malo zapečem piletinu koju sam predhodn samo povegetila a rižu izdinstam na luku, onako suhu, dodam mrkvu, korijen celera, svježu papriku ako imam. Kad je piletina skoro pečena dodam rižu i nalijem vode koliko treba da se riža skuha i pustim da se malo zapeče tj. uhvati korica, naravno i rižu pri dinstanju začinim, vegetom i ja volim mediteransku mješavinu začina ili samo ruzmarin. Sad odoh da pravim tulumbe ohladilo se tijestoa i zaljev. Kako vi zalijete, vruće tulumbe hladnim ili?
< Poruku je uredio Lu -- 28.2.2014 14:53:11 >
_____________________________
Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio. Znači da više nisi vrijedan mog vremena!
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 28.2.2014 14:59:25
|
|
|
|
World
|
E to mi dobro zvuci A tulumbe vruce zalijes dobro ohladjenim zaljevom.
_____________________________
Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 28.2.2014 15:17:49
|
|
|
|
Anoniman
|
world, ja kad pravim piletinu sa pirincem stavim iseceno pile u tepsiju, dodam vode (x2 u odnosu na kolicinu pirinca koju nameravam da stavim), posolim, stavim malo maslinovog ulja i/ili putera, stavim u zagrejanu rernu i kad pocne ta voda da kao vri (onako kao mali baloncici) onda dodam kasikom pirinac izmedju komada piletine. otprilike ukupno sat vremena treba da bude gotovo. a pirinac za to koristim onaj zuckasti, pise parboiled
< Poruku je uredio ksena -- 28.2.2014 15:19:00 >
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 28.2.2014 15:29:47
|
|
|
|
World
|
Oh, hvala. To je onda piletina sa rizom (tako je pravim uvijek), nego sam nesto umislila da je pilav nekako zanimljiviji i sareniji, ne znam zasto.. A i malo sam trudna pa mi se jede svasta nesto...
_____________________________
Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 28.2.2014 15:36:32
|
|
|
|
Наташица
|
цркох од жеље за плазма тортом :/ мораћу је касније брзински направити.
_____________________________
"timeo hominem unius libri"
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 28.2.2014 16:23:09
|
|
|
|
Trcosava
|
IZVORNA PORUKA: World Oh, hvala. To je onda piletina sa rizom (tako je pravim uvijek), nego sam nesto umislila da je pilav nekako zanimljiviji i sareniji, ne znam zasto.. A i malo sam trudna pa mi se jede svasta nesto... Šaren je onoliko koliko ga napraviš Ja u pilav dodajem i buraniju, kukuruz i crvenu papriku pored naravno šargarepe i crnog luka. Meso isto naravno. Mada klasičan pilav ide bez mesa, umesto mesa se stavlja krompir. Dakle povrće (po želji - neko stavi samo buraniju, krompir i šargarepu) i pirinač. Ja volim svakako - i sas krompir i sas meso Leti ako se rešiš da ga praviš, možeš da dodaš i čeri paradajz
< Poruku je uredio Trcosava RR -- 28.2.2014 16:24:23 >
_____________________________
I flunked anger management! }:->
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 28.2.2014 18:50:24
|
|
|
|
Anoniman
|
da, i ja to gore sto sam pisala ne smatram pilavom pilav je obicno ovo sto Trca kaze, i nekako je za mene sinonim pilav u serpi, onako malo masniji
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 28.2.2014 19:23:16
|
|
|
|
Trcosava
|
Kseno, ja sve što mogu da strpam u rernu - trpam. Tako i pilav, sve skrkam posle u rernu, da se lepo zapače
_____________________________
I flunked anger management! }:->
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 1.3.2014 9:37:52
|
|
|
|
branki*
|
a,zar nije pilav pirinac i piletina,a ovo sareno kad pored pirinca dodate krompir,grasak,papriku-djuvec?bar ja tako razlikujem.mozda nisam u pravu...ne znam.
_____________________________
branki JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 1.3.2014 9:54:28
|
|
|
|
Trcosava
|
Branki, možda i jesi u pravu. Sad si me bacila u razmišljanje. Meni je pilav i đuveč očigledno jedno te isto
_____________________________
I flunked anger management! }:->
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 1.3.2014 10:02:54
|
|
|
|
big mum
|
IZVORNA PORUKA: branki a,zar nije pilav pirinac i piletina,a ovo sareno kad pored pirinca dodate krompir,grasak,papriku-djuvec?bar ja tako razlikujem.mozda nisam u pravu...ne znam. Ovo je pilav a ono sa povrćem,mahune sa mesom i sl je đuveč Sad ćemo rješiti dilemu PILAV ĐUVEČ E jesam i kuvarica majko mila
_____________________________
Neko iz djetinjstva ponese samo uspomene, a neko sačuva u očima, ušima, u srcu još malo one radoznalosti i nemira, pa umije da se igra i raduje malim stvarima. DUŠKO RADOVIĆ
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 1.3.2014 10:06:16
|
|
|
|
Olga75
|
IZVORNA PORUKA: branki a,zar nije pilav pirinac i piletina,a ovo sareno kad pored pirinca dodate krompir,grasak,papriku-djuvec?bar ja tako razlikujem.mozda nisam u pravu...ne znam. a sta je onda becar paprikas i sataras
_____________________________
Marija je moj najveci uspeh JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 1.3.2014 11:58:12
|
|
|
|
branki*
|
haha,olga,eto nove dileme sataras je przeno,luk,paprika i paradajz,moze i jaje.to je meni sataras.a,becar paprikas..to vi bolje znate,ipak
_____________________________
branki JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 1.3.2014 13:04:26
|
|
|
|
Trcosava
|
IZVORNA PORUKA: Olga RR IZVORNA PORUKA: branki a,zar nije pilav pirinac i piletina,a ovo sareno kad pored pirinca dodate krompir,grasak,papriku-djuvec?bar ja tako razlikujem.mozda nisam u pravu...ne znam. a sta je onda becar paprikas i sataras koliko ja znam, sataraš je samo dinstano povrće - luk, paprika, paradajz. e bećarac je sve to uz jaje, a neko doda i meso. Ali ja očigledno nisam merodavna
_____________________________
I flunked anger management! }:->
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 2.3.2014 18:14:09
|
|
|
|
nata11
|
Kod nas je ovo pilav stim da se pre stave bataci i karabataci.
_____________________________
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 2.3.2014 18:51:51
|
|
|
|
World
|
E tako sam nesto i zamisljala mmmmmmm Nato, daj detaljan recept
_____________________________
Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.
|
|
|
|
RE: Pričajmo o hrani... 2.3.2014 19:14:29
|
|
|
|
nata11
|
Jao World neznam detaljan recept da nelupam, pitacu baku pa stavljam. Koliko se secam prokuvaju se bataci stave preko pirinca u vatrostalnoj preko naseckane sargarepe i graska i nalijes vodom u kojoj je bila prokuvan piletina, a mozes i bujonom. Gotovo je kada se piinac skuva.
_____________________________
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!"
"Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče.
"Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?"
"Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!"
I odjednom neko pokuca na vrata.
"Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!"
Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola.
"Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?"
"Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!"
I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.
Više >>
Anketa
Porodjaj posle klasicne operacije vanmatericne trudnoceJelenaArDrage zenice
Kako ste se porodile posle klasicne operacije vanmatericne trudnoce? Proslo je godinu dana, operacija je bila hitna, odstranjen je jajovod i rez je kao kod carskog porodjaja.Prirodno (
100%)
Carskim rezom (
0%)
Ukupan broj glasova: 2Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!