|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  85 86 [87] 88 89   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Inseminacija III deo
15.2.2014 23:41:10   
Inda
user posted image Cestitam! Hvala na podeljenom iskustvu i svako dobro u narednom periodu user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2151
16.2.2014 11:42:32   
esperanza
Cestitam, Anonimna!user posted image user posted image Hvala ti user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2152
16.2.2014 14:01:38   
lilik
Cestitke Anonimna i sve najboljeuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2153
16.2.2014 16:10:20   
cuda
Da li neko zna koja je cena IUI i VTO u Javremovoj?

Posle IUI se treba ponasati normalno ( to mi je rekao ginekolog jos pre nego sto smo mi radili prvu IUI) lezanje u krevet nece nista promeniti, ali sa druge strane netreba se ni previse opteretiti i dizati teske stvari ... jednostavno 15-20 min posle IUI treba se ponasati kao da se nista nije ni desilo, treba se rasteretiti i opustiti da priroda ucini svoje ako je sudjeno. Jer sve se u zivotu desava sa razlogom. Bas sam pre neki dan pricala sa komsinicom koja je jos kao devojka normalno ostala trudna i nazalos u 8 mesecu izgubila bebu, sada su joj 40-te i pre par dana je dobila sina. Dok je pokusavala nije im se dalo a kada su odustali i digli ruke od svega pomirili se sa sudbinom, i iselili iz rodnog mesta koje je malo i u kome su svi upirali prstom kako nemogu da imaju dece ... mali se stvorio odmah posle mesec dana zivota u novoj sredini... eto toliko koliko mi zene i nasa psiha mozemo biti same sebi neprijatelji,

(odgovor članu lilik)
Direktna veza do poruke: 2154
16.2.2014 20:57:22   
Inda
Znam ja, bas sam juce zvala Jevremovu da pitam, s`obzirom da na klinickom nema materijala... IUI je 40.000 din. a VTO je 220.000 din. plus lekovi koji nisu uracunati. user posted image user posted image

(odgovor članu cuda)
Direktna veza do poruke: 2155
17.2.2014 21:07:57   
mala_74
Da se pridruzim, ja sam krenula sa stimulacijom klomifen + menopur, sutra kontorla...
Mene su inace odbili drzavno za VTO zbog niskog AMH i u BIS-u su mi predlozili insemenaciju prvo.... sa blagom stimulacijom.....

(odgovor članu Inda)
Direktna veza do poruke: 2156
19.2.2014 9:49:03   
cuda
Hvala ti Inda, takve sam cene i ocekivala, videcu ... kazi mi po kojoj ceni si ti nabavila menopur ovde je kod nas ampula 5000 , Gonal 5 ampula 23000 ili 24000 a 10 ampula 38000din

(odgovor članu mala_74)
Direktna veza do poruke: 2157
19.2.2014 15:49:19   
Štetica
Cuda Gonal ti je jeftiniji da kupis u pen pakovanju, pen od 450ij je oko 19500 a u njemu imas isto kao i u 6 spriceva jer je jedna doza 75ij. A menopur je 2200 ampula isto 75ij. Neznam odakle si,ali pokusaj u igor apoteci u resavskoj ulici u Bg,ovo su ti njihove cene.

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu cuda)
Direktna veza do poruke: 2158
19.2.2014 19:56:49   
lilik
Drage moje, da li je neka od vas pila femara tabl. Ja sam ih ovaj put dobila. Kakva su vasa iskustva? Da li su bolje u odnosu na klomifen?

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 2159
19.2.2014 20:06:46   
Štetica
Lilik ja sam ih pila za dve iui,i super sam podnela,dok sam klomifen podnela ocajno i imala blagu hiper od njega. Ja sam imala problem da ih nadjem i bile su bas skupe oko 6000 kutija 30kom,ali to je bilo pre godinu ipo dana.

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu lilik)
Direktna veza do poruke: 2160
21.2.2014 21:24:24   
lilik
Hvala Steticeuser posted image Sutra pijem poslednje dve, pa cu da vidim kako cu proci na prvoj folikulografiji

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 2161
26.2.2014 12:32:34   
nevenam82
Devojke,imam jedno pitanje,ako mi mozete pomoci.Da li se inseminacija moze raditi u bilo kojoj bolnici u Srbiji?Ili samo u bolnicama koje rade vto?

(odgovor članu lilik)
Direktna veza do poruke: 2162
26.2.2014 17:04:44   
cuda
Zavisi, ukoliko idete preko fonda onda samo u odobrenim ustanovama koje mozes naci na sajtu ministarsva zdravlja a ako sve placas privatno onda IUI mozes raditi u bilo kojoj drzavnoj ustanovi ili privatnoj koja se bavi insiminacijom :)

(odgovor članu nevenam82)
Direktna veza do poruke: 2163
26.2.2014 17:44:44   
nevenam82
Pa pokusavala sam na njihovom sajtu da nadjem,ali nema,tj.verovatno ja ne umem da pronadjem...

(odgovor članu cuda)
Direktna veza do poruke: 2164
26.2.2014 19:56:41   
lilik
Dobro vece devojke. Danas mi je odradjena druga po redu inseminacija. Cudi me malo to sto su mi ovaj put prepisali samo 1 tbl. Utrogestana 200mg vaginalno uvece da koristim, a posle prve iui sam ga koristila i ujutru i uvece isto po 200mg. Hoce li imati to nekog uticaja, odnosno, da mi to mozda nije mala doza? Jos da dodam, pocinje neka prehlada polako da me hvata. Nadam se da to nece imati nekog uticaja, valjda. Pijem femibion vec 3 meseca i pretvoricu se u cedjene sokove koliko ih dugo vec pijem. Ako je neka od vas prosla isto, molim za savet. Hvala

Direktna veza do poruke: 2165
26.2.2014 21:29:00   
Anoniman
lilik draga ja i ti smo se dopisivale na prethodnim stranicama,i ti si radila inseminaciju u GAK-u..ja sam trebala sad da se javim u martu kad mi otpocne menstrualno krvarenje...medjutim ja zatrudnim prirodno jan-feb i nista od inseminacije...pocnem da krvarim,pila sam ultrogestan i od 200 na 8h ali nije pomoglo...meni je doktorica rekla kad hoce da ode oticice bez obzira na sve..user posted image ...i imala sam spontani bez obzira na sve...Tebi preporucujem od srca,pogotovo ako te hvata prehlada utopli se,miruj,ne ustaj iz kreveta,batali sav posao..meni je sad zao mozda sam mogla vise da pazim na sebe..al eto...user posted image user posted image ..Kad treba da radis betu?Srecno

(odgovor članu lilik)
  Direktna veza do poruke: 2166
27.2.2014 15:54:31   
lilik
Bas mi je zao sto se to izdesavalo. Valjda ces moci u martu da ides na iui. Mislim, ne znam kako to funkcionise. Bas i nisam zadovoljna kako su organizovani, imaju oni tako vremena za sve i sve se isuvise brzo zavrsilo i lezala sam ni 5 min. Nisam pesimista, ali mislim bas zbog samog njihovog postupka da nece biti nista. Betu treba da radim 12 marta. Ako nema nicega, pičim na trecu privatno i to je to.... Glavu gore, devojke, mozemo mi to....

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2167
27.2.2014 16:07:34   
lilik
Zaboravih da ti se zahvalim na savetu. Maxmialno cu se potruditi, ali sta cu kada moram da radim.user posted image

(odgovor članu lilik)
Direktna veza do poruke: 2168
27.2.2014 23:53:12   
cuda
Anoniman, ne preporucujem ti odmah da radis IUI sacekaj da prodje par meseci, najmanje bar 3, mada vecina lekara preporucuje 6 da se saceka jos ako su ti radili i reviziju.... Preporucujem ti da proveris i briseve a ako su pozitivni na neku bakteriju, obavezno nek se iskontrolise i mm Ja sam u avgustu imala spontani, pa tek sada ponovo razmisljam o novom pokusaju.
U potpunosti te razumem kako ti je ali kako stara izreka kaze strpljen spasen, a kako moja doktorka rece sve se u zivotu desava sa razlogom , priroda se brine o svemu pa i o nama i tacno je to da nista nece pomoci da plod opstane ako nesto nije kako treba. U pocetku sam bila ocajna ali sada kada dublje razmislim sta bi bilo da je plod opstao i rodilo se bolesno dete, pa da se muci celog zivota i ono i ja pored njega dzaba ga bilo ukoliko umesto radosti i uzivanju zivot se provede po bolnicama ...
Budi jaka i strpljiva nije lako eto ja kada pomislim vec ce mart i da je sve bilo kako treba bebac bi vec dosao za par nedelja ali kad se nije dalo ....

Sto se tice IUI ja sam posle par dana pocela sa progesteronom od 125 svaki treci dan i 14 dan sam radila hcg a onda do 4 meseca nastavila svaki 3 dan sa progesteronom od 250 a posle toga gynipral do kraja.
Preporucujem ti da pokusas lecenje sa cajevima i mirovanje, a ako se stanje pogorsa pravac kod ginekologa koji ti je radio IUI za savet koje antibiotike smes da koristis.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2169
27.2.2014 23:57:22   
cuda
Evo spiska drzavnih klinika koje rade VTO i IUI a koje finansira RZZO

Klinike:
- Institut za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Srbije, Beograd;
- Ginekološko akušerska klinika “Narodni front“, Beograd;
- Ginekološko akušerska klinika Kliničkog centra Vojvodine, Novi Sad;
- Klinika za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Niš;

Direktna veza do poruke: 2170
28.2.2014 0:03:15   
cuda
Licno preporucujem
- Institut za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Srbije, Beograd
Samo zbog strucnjaka koji rade tamo, neznam koliko si upoznata ali Visegratska odavno ima odeljenje koje se bavi tom problematikom , u Frontu kada sam odlazila rekli su mi da i ja i muz imamo problem i dovidjenja a strucnjaci iz visegratske su ponudili da rese nas problem i resili ga uspesno iz prvog puta jos 2001 user posted image

(odgovor članu cuda)
Direktna veza do poruke: 2171
28.2.2014 0:06:13   
cuda
molim za hitnu informaciju kakvu ste vi terapiju dobijali nakon IUI i da li ste primale samo po 1 pregnil pre IUI ili ste primale i drugi nakon 4-5-tog dana od IUI ?

(odgovor članu cuda)
Direktna veza do poruke: 2172
28.2.2014 10:51:01   
lilik
Pozz cuda. Ja sam dan pre iui primila samo jedan pregnyl 5000j, a posle izvrsene iui su mi rekli da utrogestan koristim vaginalno.

(odgovor članu cuda)
Direktna veza do poruke: 2173
28.2.2014 14:59:07   
vasilisa77
Drage devojke,

Želim samo da vam se javim i pružim podršku. Ja nisam bila mnogo aktivna na forumu a nisam ga dugo ni posećivala ali mislim da je red i da bi meni prvoj značilo da dobijem neku informaciju.

Naime, koliko god da sam bila skeptična u uspeh inseminacije, imala sam sreću da uspe. I to u redovnom ciklusu, jer sa tim nisam imala problem, ali i bez terapije. Ukratko, dg koje sam imala su hipotireoza i jedan potpuno neprohodan jajovod. Takođe, imam i preko 35 god i ovo je prva trudnoća. Spermatozoidi mm su solidni.

Sad sam u četvrtom mesecu i pokušavam da dođem do amniocenteze. Guramo dalje i mislimo najbolje.

Želim vam svima da uspete u onome što želite i da bude brzo i lako. Srećno!user posted image

(odgovor članu lilik)
Direktna veza do poruke: 2174
28.2.2014 23:00:43   
Anoniman
Devojke user posted image ja sam imala spontani u 5/6 nedelji ali javicu se u GAK cisto da ih pitam koliko dalje da cekam i kad da im se javim...Bar da bez veze ne mozgam user posted image ..Ni meni se bas ne svidja sto se lezi samo pet minuta posle inseminacije..otprilike ko za obican ginekoloski pregled user posted image ...jos truckanje u kolima,al ako ako hoce da se primi primice se...Cekalicama bete drzim palceve zelim od srca lep rezultat navijam za vas...i pratim vas...user posted image :****

(odgovor članu vasilisa77)
  Direktna veza do poruke: 2175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  85 86 [87] 88 89   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  85 86 [87] 88 89   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

5 prednosti kasne trudnoće
Danski istraživači otkrili su da majke starije od 31 godine manje zlostavljaju svoju decu i manje ih fizički kažnjavaju....
PITAJTE DOKTORA NA RINGERAJI
Dr Jelena Todorović, stručnjak u oblasti interne medicine, izaćiće u susret svim Ringerajinim korisnicima koji imaju nek...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here