|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  83 84 [85] 86 87   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Inseminacija III deo
26.12.2013 20:23:47   
17 joka
devojke jako mi je zao user posted image

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

(odgovor članu joxy88)
Direktna veza do poruke: 2101
27.12.2013 9:41:33   
Caciki
Pih...bas nismo neke srece...user posted image ja ovog meseca necu ni ici kod dr. svakako znam da klomifen moram da pauziram za ovaj ciklus a i malo da psihicki odmorim,tek u januaru cu otici kada stigne user posted image pa na klomifen i to je to...i ja se vec u glavi spremam za VTO

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 2102
27.12.2013 12:08:06   
Inda
Isto razmisljamo. Ja ni neznam da li treba da pravim pauzu sa klomifenom??? ali svakako sam planirala da pred sledecu m. odem na uz i da planiramo IUI tamo za februar,da odmorim psihicki i da preskocim praznike :)

(odgovor članu Caciki)
Direktna veza do poruke: 2103
29.12.2013 22:36:18   
g.a.g.a
Mi smo do sada radili preko 6,7 IUI,nazalost neuspele,i mi pauziramo preko praznika,ma hocu da se opustim vise.....Nekad mi se zgade i klinike i lekari..malo vremena posvecujem uzitku...resila sam da se malo odmorim od toga,pa tamo februar ,mart ...

nase zlato je na putu..nasa radost,nasa suza...nase sve ..volimo te mrvice nasa

(odgovor članu Inda)
Direktna veza do poruke: 2104
31.12.2013 19:09:29   
cuda
Drage moje nakon klomifena na koj dan primate pregnil?

(odgovor članu g.a.g.a)
Direktna veza do poruke: 2105
2.1.2014 9:45:46   
Caciki
Cuda,pregnil ide na dan inseminacije ili eventualno dan pred insm,ja sam ga do sada uvek dobijala na 12 ili 13 dan u zavisnosti koliki su mi folikuli,tj. dan pre inseminacije

(odgovor članu cuda)
Direktna veza do poruke: 2106
3.1.2014 11:57:32   
degu

IZVORNA PORUKA: cuda

Drage moje nakon klomifena na koj dan primate pregnil?

Tu nema pravila, moraju se folikuli pratiti, Pregnil se prima kad dostignu 18-20mm. To nekom može biti 10. dc, nekom 16.dc sve zavisi kako rastu folikuli.
Drage moje svima vam želim user posted image u NG user posted image

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu cuda)
Direktna veza do poruke: 2107
3.1.2014 15:15:03   
cuda

Srecna vam Nova!!!

Hvala drage moje na brzom odgovoru, posto ste vi u toku sa VTO i IUI zanima me da li je insiminacija besplatna i ako jeste sta treba od dokumenata da se spremi?

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 2108
4.1.2014 18:31:38   
Caciki
Cuda,ne znam dokle si ti uopšte stigla ali protokol u državnim ustanovama tipa front,višegradska itd...zahteva pre svega uput. Posle kada dodješ do steriliteta,prvo rade HSG da vide prohodnost jajovoda,ako je to ok ideš na insemenaciju uz praćenje folikula,ako HSG nije dobar prvo ideš na laparo.što su meni ladno preskočili i juče sam bila kod privatnog lekara koji mi je rekao da sa mojim problemom inseminacija je čista glupost jer su preskočili stepenik i sada sam pobesnela!!! user posted image user posted image jer mi troše vreme budale...
Moje pitanje za sve ovde prisutne je DA LI NEKO KO JE POSEĆIVAO FRONT ZNA DA LI NEKO OD LEKARA SA STERILITETA IMA PRIVATNO ORDINACIJU. Ne vredi,dok nekom ne gurneš pare u džep neće te ni pogledati!!!

(odgovor članu cuda)
Direktna veza do poruke: 2109
4.1.2014 19:31:41   
maramala
Drage moje,

Nova sam na forumu i posto vidim da nas ima dosta sa slicnim problemima, evo i ja da se pridruzim. Imam 36 a mm 42 god. Do sada sam uradila dosta analiza (hormoni, hsg, brisevi, stitna zlijezda, folikulometrija). Dr sumnja na policistične jajnike ali nije sigurna. Naručena sam na folikulometriju od sljedećeg mjeseca, nakon čega mi je planirana stimulacija i inseminacija.
Kada sam prošli put radila folikulometriju, imala sam dva vodeća folikula na jajnicima (pukli su u 20 danu sa dimenzijama 26 mm i 18 mm). Kako imam ciklus 32-33 dana tako mi je i ovulacija oko 19-20-og dana.
Zanima me šta vi mislite koje sve analize trebam uraditi prije te inseminacije? Nisam radila analizu rezervi janih ćeija (inače LH mi je 8.8, a FSH 7.3), nisam radila ni test insulinom.
Često se dešava da doktori na neke analize i zaborave, a bitne su za začeće.
Molim vas dajte mi kakvih savjeta :-D

(odgovor članu Caciki)
Direktna veza do poruke: 2110
5.1.2014 11:59:49   
cuda
Caciki,
nisam jos nista krenula, meni su kanali ok imala sam jednu uspesnu insiminaciju, druga peba prirodno , treci put je bio spontani. Inace imam policisticne jajnike i neredovne. Na terapiji sam cyclo-progynova vec 2 meseca, radila sam folikolometriju 13 dan zbog svih ovih praznika i doktorka je rekla nema folikula a trebalo ih je biti pa me je to uplasilo jer zelim jos jedno dete a neda mi se cekati jos ko zna koliko godina da se desi prirodno ako se uopste i desi. Spontani me je nacisto dotukao u svakom smislu... jos i muz ima probleme tako da bih da radim IUI ali neznam da li je uopste besplatna i ako jeste da li imam pravo na nju posto imam vec 2 deteta. Nazalost finansijska situacija mi ne dozvoljava da IUI finansiram privatno user posted image

(odgovor članu maramala)
Direktna veza do poruke: 2111
5.1.2014 12:12:31   
cuda
Caciki meni je IUI prvu radio Tulic on je zamenik direktora u vesegratskoj a ima i privatnu ordinaciju u Kneza Milosa 79, iskreno ja bih se odlucila za Visegratsku jer kada smo imali problem da dobijemo prvo dete u frontu su nam reki gospodine vi ste sterilni a mene vukli na nekim lekovima da mi odrzavaju ciklus i niko nista skroz nezainteresovano, a Tulic nam je resio problem za 3 meseca. Mada ono sto mi je bilo cudno niko od njih nikada mi nije spomenuo da trebam da radim HCG, Tulica nisu zanimali ni moji hormoni. IUI mi je radio bez predhodnog ciklusa znaci skroz od nule bukvalno dobar dan od sutra te i te inekcije kontrola za 9 dana a onda jos 2 pa onda pregnil u deset a iui nakon toga 18 h posle pregnila, neposredno pre IUI uradio je poslednju folikulometriju i rekao da moze IUI. Sve mi je izgledalo ovi hoce samo nasih 1000 EU i basi ih briga ali nije bilo tako, odmah nam je uspelo. Pretpostavljam da je on sacekao da folikuli puknu i da se spuste kroz kanal i da je do oplodnje doslo u materici ( ovo je samo moja pretpostavka ) posto je sve striktno radio bukvalno u minut a odmah nam je uspelo ...)

(odgovor članu cuda)
Direktna veza do poruke: 2112
6.1.2014 14:34:09   
Caciki
Cuda ne znam sta da ti kazem,u drzavnim klinikama je inseminacija besplatna ali iskreno ne znam koliko si prioritet u odnosu na sve nas koje nemamo ni jedno a kamoli dvoje dece tako da bih ja na tvom mestu to zavrsavala privatno ako neces da cekas jer se ovde zna procedura koju moras da prodjes da bi dosla do IUI i dalje do VTO.

(odgovor članu cuda)
Direktna veza do poruke: 2113
9.1.2014 11:22:23   
Sicilijana
Devojke,
Da li bi neka htela da mi opise kompletan postupak inseminacije? Interesuje me taj dan u kome se radi inseminacija, od nosenja uzorka do samog postupka. Ako ima neka da je radila u Frontu, jos bolje...user posted image

(odgovor članu Caciki)
Direktna veza do poruke: 2114
9.1.2014 15:46:42   
Caciki
Draga Sicilijana,evo mogu ti ja reći kako ide skoro sam je radila i radila sam je već dva puta u Frontu. Na sam dan inseminacije dodjete oko 9-9.30 i tvoj partner ode na prvi sprat da da uzorak koji se obradjuje narednih pola sata,nakon toga uzmete uzorak i ako Bog da da odmah dodjete na red zato što taj uzorak ne bi smeo da stoji duže od pola sata ali ako nemate sreće možete i do sat ipo-dva da čekate dok ne dodješ na red. Kada te prozovu legneš kao za gin.pregled i sam postupak traje bukvalo 5 minuta,nakon toga leškariš oko 20-ak minuta i to je to,ideš kući i trudi se da taj dan odmoriš. user posted image
Ja sam danas bila u Frontu,nigde žive duše za divno čudo...završila sa sve za pola sata i zakazana mi je laparoskopija...u Junu,aahahhahaaa...hit!!user posted image

(odgovor članu Sicilijana)
Direktna veza do poruke: 2115
10.1.2014 12:13:35   
Sicilijana
Caciki, hvala puno na odgovoru. Zasto se dolazi tako kasno ( 9 - 9.30), zar ne moze ranije? Do koliko sati radi ta androloska ambulantna gde se predaje materijal?

< Poruku je uredio Sicilijana -- 10.1.2014 12:15:20 >

(odgovor članu Caciki)
Direktna veza do poruke: 2116
10.1.2014 21:13:23   
Caciki
Zato što je rano ogromna gužva,svi bi da završe što pre a na kraju čekaju sto godina...oko 9-9.30 se malo raščisti haos a ta ambulanta radi do 10

(odgovor članu Sicilijana)
Direktna veza do poruke: 2117
11.1.2014 18:15:31   
cuda
za Sicilijana, Caciki - ne bih se slozila sa tobom da moze samo pola sata. Kada sam ja radila IUI muz je dao materijal u 10h a IUI smo radili tek u 16:30. na adekvatnoj temperaturi mali zmigoljci mogu dosta dugo da prezive, e sad ovo ne govorim napamet, znam jer ja mojim psima uvek radim IUI a pseci spermici su mnogo osetljiviji od ljutskih, tako da bez brige da li cekate 10 min ili 2 h, jednostavno ako hoce ono hoce, mnogo je vaznije da folikuli puknu i da oslobode zrelu jajnu celiju...
Caciki hvala za info , znaci i za IUI je procedura ista kao za VTO kako sam te razumela, ostaje mi samo da vidim da li imam pravo na besplatnu, a mislim da imam jer koliko citam izmedju redova na VTO imaju pravo oni koji ispunjavaju odredjene uslove a nazalost oni koji imaju bas veci zdravstveni problem nemaju pravo ninasta besplatno jer su sanse veoma male iz toga izvodim zakljucak da zapravo ministarstvo finansira samo one koji za to imaju vece sanse a sa ciljem da se poveca natalitet, nazalost sto je to tako pa parovi koji zaista imaju minimalne sanse nemaju pravo ninasta o trosku drzave i njima nude usvajanje dece ... Eh zemljo Srbijo u svetu se vrsi i presadjivanje materice a kod nas .... ma nemam komentar strasno...
Ja bih IUI radila na privatnoj i bez cekanja ali nazalost finansijska situacija kako sam vec gore napisala mi ne dozvoljava plus sto nisam iz BG i kud god da krenem ja moram da putujem po 120 km u jednom pravcu a i to kosta, a sa druge strane zasto da ne iskoristim nesto sto je besplatno a pritom ima velike sanse da uspe... U cetvrtak sam bila do ginekologa koji radi u porodilistu da proverim svoje stanje i rekla mi je ili da krenemo u borbu za jos jednu bebu ili da mi ocisti policisticne jajnike jer status u kome se nalazim za mojim policisticnim jajnicima mogu da dovedu do najgoreg a to mi ne treba jer jos uvek sam potrebna svojoj deci, te mi se stoga i zuri za jos jednim, nemogu cekati jos nekoliko godina da se desi prirodno cudo ako se uopste i desi

(odgovor članu Caciki)
Direktna veza do poruke: 2118
16.1.2014 14:42:55   
lorelaj
poklonila bih kutiju klomifena....

(odgovor članu cuda)
Direktna veza do poruke: 2119
17.1.2014 9:39:36   
Caciki
Lorelaaaaaaj...ja znam i zašto je poklanjaaaaš!!!!! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lorelaj)
Direktna veza do poruke: 2120
19.1.2014 17:15:35   
lorelaj
xaaxxaax...znam i ja user posted image ali izgleda da nikom ne treba...meni kad je trebalo..prevrnula sam celu srbiju da ga nadjem...i hvala bogu nije mi trebao....sto zelim i vama...od srca user posted image

(odgovor članu Caciki)
Direktna veza do poruke: 2121
26.1.2014 19:01:16   
Anoniman
Koliko spermogram moze da bude "los" za inseminaciju? Ispod koliko miliona se ne radi? Hvala

(odgovor članu janabons)
  Direktna veza do poruke: 2122
26.1.2014 20:43:29   
Štetica
Anoniman zavisi od ustanove do ustanove,u Valjevu je granica 5miliona brzo pokretnih da bi se radila iui.

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2123
31.1.2014 15:35:51   
Anoniman
Pozdrav, devojke, nova sam ovde. Hvala na svim informacijama koje delite, veoma su korisne, a mozda sada mogu i ja nesto da pomognem. Suprugu i meni je preporucena inseminacija, zbog njegovog slabog spermograma. Sa mnom je sve OK. Iz manjeg smo grada, a odlucili smo se za Visegradsku. Proces pribavljanja dokumentacije je u nasem slucaju bio sledeci: posto je suprug 'nosilac' uputa, tj. problem potice od njega (slaba pokretljivost spermatozoida), njemu je njegov urolog u bolnici dao izvestaj u kome ga upucuje na inseminaciju, taj izvestaj on je potom odneo kod svog izabranog lekara opste prakse koji mu je dao tzv. plavi uput koji je neophodan i onda je suprug taj plavi uput odneo u Socijalno, tamo mu rekli da dodje sutradan po ocenu komisije, on sutradan otisao i podigao tu ocenu tj. saglasnost komisije. To je deo sto se tice njega. Za mene je potreban takozvani zeleni uput i to idem u ponedeljak kod svog izabranog ginekologa da mi da, a daje mi na osnovu suprugovog uputa (da napomenem da PAPA test, hormone, prohodnost jajovoda i testove na ureaplazmu, mikoplazmu i hlamidiju vec imam, nisu stariji od 6 meseci i sve je OK). To je prakticno uput za ostanak u bolnici, mada se, kao sto je ovde vec pisano, inseminacija radi u jednom danu i nema nocenja u bolnici. Oni taj zeleni uput koiriste na fazon ujutru te 'prime' u bolnicu, urade inseminaciju i istog dana te i 'puste' iz bolnice.

Znam da mnoge od vas ovo sve vec znaju jer su odavno to prosle, ali mislim da nije lose da ponovimo, jer meni licno je trebalo vremana da ukapiram celu tu proceduru sa uputima i tesko sam nalazila informacije bas o tome na forumima (sve ostale informacije sam nalazila bez problema), a u bolnici, barem nasoj, nisu bas raspolozeni za objasnjavanje...Jedno vreme cak nisam bila sigurna da li nam oboma treba uput, sada znam da treba. Izvinjavam se ako su informacije suvisne...Pozdrav svima!

(odgovor članu cuda)
  Direktna veza do poruke: 2124
31.1.2014 23:23:47   
Anoniman
Drage devojke jel ima neka da je skoro radila inseminaciju u Gaku u NS nas to tek ceka sl.mesec pa me zanima kakva su vasa iskustva,kakav je protokol...kod nas je sve tako reci u redu...al do trudnoce ne dolazi..pa nas to ceka jer bi taj metod potpomognute oplodnje nam pomogao mozda...pozdrav za sve devojke i zelim da sto pre ugledaju user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  83 84 [85] 86 87   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  83 84 [85] 86 87   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praćenje ovulacije - promene na grliću mat...
Kako određivati plodne dane pomoću praćenja promena na grliću materice?
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje?
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje i po čemu se ono razlikuje od menstruacije?

image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here