|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  84 85 [86] 87 88   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Inseminacija III deo
1.2.2014 22:40:36   
lilik
Pozz Anonimanuser posted image I ja se pripremam za inseminaciju u gaku, medjutim, pozitivne su mi mikoplasma i ureaplasma, pa trenutno pijem antibiotike i cekam na zeleno svetlo. Koliko sam razumela doktorku, treba mi sva papirologija koju si navela. Jedino sto nisam znala da i ti rezultati traju 6 meseci. Rekla mi je da je postupak isti kao i kod prve koju sam radila privatno. Dodje se na ultrazvuk i pogleda da li ima neka cista. Ako nema, pripisuje ti se terapija, radi folikografija i kada ti folikuli budu iznad 20, taj dan dobijas pregnyl i sutradan se radi iui...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2126
1.2.2014 22:49:10   
Štetica
Anonimna moram samo za jednu stvar da te ispravim a to je rok vazenja rezultata. Brisevi: vaginalni,cervikalni,mikoplazma,ureaplazma i hlamidija vaze 3 meseca,a PAPA i kolposkopija godinu dana.
Devojke drzim fige da sve ostanete u drugom stanju od IUI.

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2127
2.2.2014 12:13:31   
esperanza
Štetice, hvala na lepim željama i hvala na ispravci, nisam to zaista znala, izgleda da sam pomešala kada su mi rekli da sam uput važi 6 meseci. Znači, brisevi 3 meseca važe, OK.
Meni je dr u Višegradskoj kada sam išla da se raspitam o svemu rekla da dodjem drugog ili trećeg dana ciklusa na ultrazvuk (user posted image ) i da mi uzmu hormone (iako ih imam urađene ovde u lokalnoj bolnici). Pokušavam da izračunam koliko odlazaka za Bg mi treba, zbog odsustva sa posla. Dakle, prvi odlazak je tog 2dc, tada će mi prepisati i terapiju koliko sam ukapirala ovde, a kada je sledeći odlazak? Kapiram da je negde 9-10dc i shvatam da je potrebno nekoliko (uzastopnih) odlazaka zbog folikulometrije, pretpostavljam 2-3 do same inseminacije?

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 2128
2.2.2014 12:25:02   
esperanza
E, da, Lilik, samo da te 'ohrabrim' što se tiče tih plazmi, mm je imao problema sa ureaplazmom, popio je jednu kutiju antibiotika i sve se rešilo iako su nam najavljivali duže lečenje, tako da ćeš brzo dobiti zeleno svetlo i onda ti želim uspešnu IUI! user posted image

(odgovor članu lilik)
Direktna veza do poruke: 2129
2.2.2014 21:42:56   
Anoniman
Meni su rekli da se javim 3-5 dana radi stimulacije ovulacije i folikulometrije...ne znam ispada da se radi 3dmc UZ prepisuju tablete i inseminacija kad utvrde da je vreme...ja idem tek za mesec da im se javim...ovo mi je prvi put...jedino sto me brine a neke devojke su mi savetovale da insistiram na VTO jer moj AMH iznosi svega 0,70...sta vi mislite o tome....

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2130
3.2.2014 9:39:24   
Štetica
Esperanza trebace ti 3-4 odlaska sigurno,a mozda i vise,sve zavisi od folikula,kojom brzinom budu rasli.

Anonimna sa tim Amh bez inseminacija nema sanse da prodjes komisiju. Jedino ako imas 37-38god i los spermogram,pa da vas zbog toga puste.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2131
3.2.2014 10:50:11   
esperanza
Pretpostavljala sam, Stetice, hvala sto si odgovorila.
Anonimna, jeste, 3dc ili 2dc se radi to sve sto si navela: UZ, prepisivanje tableta, pa prate folikule. Kao sto je Stetica napisala, od njihovog rasta sve dalje zavisi. I ja idem prvi put i to cu izgleda malo pre tebe, posto kazes da treba da im se javis za mesec dana, bicu otprilike korak ispred tebe, tako da te mogu informisati, mada ja idem u Visegradsku, ali u osnovi je postupak isti svuda.
Sto se tice AMH, nisam pametna, a deluje mi logicno ovo sto je Stetica napisala, tim pre sto je ona veoma dobro informisana. Ne znam koliko imas godina. Koliko puta si radila AMH? Pitam zbog mog iskustva sa amh: pre 8 meseci (sada imam 30 god) moj AMH je bio 0,9, zbog cega mi je ginekolog prognozirao menopauzu u 34-oj. Izlisno je reci da sam bila u teskom ocaju, tim pre sto mi je rekao da AMH nikada ne raste vec samo opada sa godinama, sto je i logicno kad znamo da on predstavlja rezervu jajnih celija. Dva meseca u istoj lab moj AMH je bio 3,5 i posto sam bila luda od brige i nisam mogla da verujem da je dobar, trazila sam da ponove i nije bila greska. I jos sam proverila u drugoj lab. U decembru opet 3,5 . Tako da ne znam sta da kazem. Pitala sam lekare, njih vise, kazu da od cuvenog stresa vrednosti padaju i nista konkretnije od toga...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2132
3.2.2014 15:44:15   
Štetica
esperanza i ostale devojke koje ulazite u ovu pricu samo da vam kazem(iz licnog iskustva) da rezultat amh uzmete sa velikom rezervom jer ipak je on samo jedan od parametara za zalihu jajnih celija. Moj primer je skupljajuci papire za vto uradim amh i rezultat je bio 0,2,sa tim rezultatom sam imala 4 jajne celije koje su se oplodile. Posle toga sam ponavčjala rezultate i amh je bio 0.56,sto nema nikakve logike jer su zalihe smanjene sa aspiracijom.

(odgovor članu esperanza)
Direktna veza do poruke: 2133
4.2.2014 13:48:19   
Anoniman
Ja imam 28god a amh mi je 0,70...kod nas je sve u redu osim toga...mm spermogram odlican...sinoc sam se dopisivala sa jednim ginekologom koji mi je rekao da da sa tako malim AMH jako su male sanse za prirodnu trudnocu a ja se tako tome nadala da je moguceuser posted image ...al eto neko taj AMH uzima bas sa rezervom... lilik javi ti kreces prva,kako i sta kakva su ti iskustva

(odgovor članu Štetica)
  Direktna veza do poruke: 2134
4.2.2014 18:05:21   
esperanza
Anonimna, ne ocajavaj zbog amh, a narocito ne ocajavaj ako je sve drugo u redu. Vidis da ima nas koje imamo sasvim nebulozna iskustva sa tim amh. Ja sam zbog njega nedeljama bila izbezumljena. Zaista nije on jedini pokazatelj rezervi tvojih j. celija.Ne zelim ja da ne daj boze ispravljam lekara, ali nije mi jasno zasto ne bi bila moguca prirodna, ako je sve ostalo u redu sa tobom i spermogram tvog muza dobar...Otkud znam, desavaju se prirodne i u vrlo teskim slucajevima, gde je delovalo teoretski nemoguce, iznenade se i lekari...Glavu gore, Anonimna user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2135
5.2.2014 11:30:27   
Snješka Sa
Drage moje,

Ja sam nova na forumu, I da budem iskrena do sada nisam čitala iste, jer sam sama prolazila kroz svoja iskustva, ali sada želim da vidim, čujem I pročitam I vasa iskustva I da podijelim moje problem. Naime, imam 28 godina, suprug I ja pokušavamo 2 godine dobiti bebu, bezuspješno. Moji svi nalazi su ok, međutim, kod supruga je identifikovana ASTENOZOSPERMIJA. Imao je terapiju Fertil plus - tri mjeseca, nakon čega su se nalazi popravili. Nakon toga, radili smo prvu inseminaciju 22.01.2014. godine, a ja sam prethodno primila terpiju stimulacije ovulacije, tablete I inekcije. Pred samu inseminaciju doktori su mi rekli da je sjeme supruga jako dobro, da imamo sanse da bude uspjesna. Nakon urađene inseminacije, prvih pet dana, imala sam jake bolove u jajnicima, a poslije toga, bolove u stomaku, kao pred mensturuaciju. Danas je 15-i dan kako sam radila inseminaciju, ja još uvijek nisam dobila. Doduše, danas sam primjetila blagi smeđe-crveni iscjedak, ali vrlo malo. Molim vas d ami kažete šta je moj slijedeći korak, da li to znači da definitivno nisam trudna, iako još nisam dobila, da li da radim test, ili da idem kod doktora (to sam mislila pričekati do kraja sedmice, ako u međuvremenu ne dobijem).
unaprijed hvala na svakoj odgovorenoj poruci user posted image

(odgovor članu lilik)
Direktna veza do poruke: 2136
5.2.2014 11:43:48   
Jole84
Snješka,dobro nam došla user posted image
To smeđe ne mora da znači da si dobila a može da bude odličan znak! Moj ti je savet da ideš po testić,on bi ti 15 dan posle IUI pokazao trudnoću,držimo palčeve jako user posted image

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

(odgovor članu Snješka Sa)
Direktna veza do poruke: 2137
5.2.2014 11:52:17   
Snješka Sa
Evo trenutno na primjer nema ništa. ok, onda idem po test, čim prije! Hvala punooooouser posted image

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 2138
5.2.2014 11:53:17   
nata11
Snjeska dobrodosla user posted image

Kao sto rece Jole, mozes sacekati nemoras jos kod dr. Uradi testic user posted image

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 2139
5.2.2014 12:47:44   
Anoniman
esperanza Hvala ti na lepim recima,ja sam nadam da cu biti izuzetak,da cu zeznuti medicinu i doktore user posted image ...hvala na odgovorima i sto pre da vidimo svoje crtice...user posted image

(odgovor članu nata11)
  Direktna veza do poruke: 2140
5.2.2014 15:27:21   
lilik
Anonimna, nadam se da cu uspeti ovog meseca da odradim iui, ako uspem. Mrtva trka je to. 14og treba da ponovim test na miko i ureaplasmu, a u tom periodu bi trebala i da dobijem. Tako da se i ja molim da bude sve ok i da krenem po drugi put. Devojke, citala sam da spominjete amh. Gledala sam po svojim rezultatima i nemam nista takvo, a niko mi nije ni rekao da treba da odradim. Recite mi kakav je to nalaz?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2141
5.2.2014 15:30:15   
lilik
Snjska, u istoj sam sitiaciji bila. 15og dana sam odradila test i nazalost, nista. Mada kao sto stetica kaze, moze to da bude i odlican znak..
.

(odgovor članu lilik)
Direktna veza do poruke: 2142
5.2.2014 16:05:07   
esperanza
Lilik, amh je skraceno za anti mullerian hormon. On pokazuje (tj. jedan je od pokazatelja) rezerve jajnih celija, posto se sve radjamo sa odredjenim brojem koji se kroz zivot, pocev od puberteta valjda, smanjuje do menopauze. Taj hormon u mom gradu, na primer, ne radi bolnicka laboratorija , pa te samo za njega posalju da uradis privatno, dok sve one ostale hormone uradis u paketu u bolnici. Referentne vrednosti su od 0,5 do 5,3 ng/mL. To je sve sto znam o njemu.

(odgovor članu lilik)
Direktna veza do poruke: 2143
5.2.2014 17:19:52   
Nature
Pozdrav svima!
Kad citam postove o AMH, ja se zabrinem za svoj, iako su mi rekli da je ok... mada je blizu donje granice 1.48 (ref. 1.3-7.0). Hm?
Kod nas je spermogram problem vec tri godine, oligoastenospermia, sta ako sam sad i ja? Mada, kad razmiljam o tome kad sam prvi put dobila,10-11 god. a sad cu 30, verujem da su mi rezerve popustile...
Imali smo jednu uspesnu IUI ali missed ab u 12-oj nedelji, posle jos dve neuspesne..sad razmisljamo o cetvrtoj IUI ali na drugom mestu.

(odgovor članu esperanza)
Direktna veza do poruke: 2144
6.2.2014 10:54:24   
Snješka Sa
lilik - pa kada si onda nakon toga dobila?

(odgovor članu Nature)
Direktna veza do poruke: 2145
6.2.2014 13:32:39   
lilik
15dan sam odradila test i kada je pokazao negativno, prestala sam sa upotrebom utrogestana i dobila 3-4 dana nakon toga.

(odgovor članu Snješka Sa)
Direktna veza do poruke: 2146
6.2.2014 13:34:54   
lilik
Naravno, sto ne znaci da je i kod tebe isto. Misli pozitivno, jer u dosta slucajeva uspe iz prvog putauser posted image

(odgovor članu lilik)
Direktna veza do poruke: 2147
6.2.2014 16:25:38   
Nature
Snjeska, gde ste radili IUI? Mi smo radili privatno sva tri puta i to bez stimulacije. Sad hocemo da probamo na drugom mestu. Nisu nam savetovali da se kod mene radi stimulacija jer muz ima los spermogram. U nasem slucaju to nije dobro (stimulacija) jer bi onda i mene "potrosili"- smanjuju se rezerve jajnika i isusuju jajovodi...user posted image

(odgovor članu lilik)
Direktna veza do poruke: 2148
10.2.2014 19:22:39   
cuda
lorelaj
Hvala puno za klomifen i broj telefona apoteke, uskoro krecem sa terapijom, doktorka je odlucila da odmah idemo sa 2x1 klomifen, jos samo da je mm bar malo bolji spermogram pa da se bacimo u akciju

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2149
15.2.2014 19:27:40   
Anoniman
Drage buduce mame, uclanila sam se samo da objavim ovaj tekst u nadi da cu vam uliti barem malo nade! Iz licnog iskustva znam koliko je meni znacilo kada procitam da je nekoj uspjelo i da je zatrudnila! Nakon godinu i pol pokusavanja, moja prva inseminacija je hvala Bogu bila uspjesna! Znaci, ipak se desava nekome, mozda bas vi budeta ta sretnica, a ako i ne uspije iz prve, ne treba odustajati! Ja sam dan nakon inseminacije prala prozore, ne kazem da sve tako trebate, ali hocu reci da sam se ponasala normalno i kada hoce eto hoce. Cak nismo imali ni odnose nakon inseminacije, opet ne savjetujem nesto tako al hocu reci da je ipak uspjelo! Zato vam svima od sveg srca zelim da sto prije ugledate taj plusic i da napokon zaplacete od srece a ne od tuge!

(odgovor članu cuda)
  Direktna veza do poruke: 2150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  84 85 [86] 87 88   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  84 85 [86] 87 88   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako izgleda zdrava i plodna sperma?
Ako u ejakulatu muškarca ima manje od deset miliona spermatozoida po mililitru sperme, to se smatra niskim brojem sperma...
Kako se ponašati nakon embriotransfera?
Prokrvite svoje krvne sudove kretanjem i svežim vazduhom. Šetnja definitivno oslobađa od stresa. Takođe je značajno i sk...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here